Přejít na výpis diskuzí
Nemilosrdně krásný trailer na Legend of Grimrock
27.3.2012 | Aleš Smutný
151 příspěvků
-
No si děláš snad prdel, to je přesně ten českej dungeonadventura na kterej sem si nemohl vzpomenout jak píšu, mimochodem jak jste sehnali dabéry a kde? *14* Jinak musim říct výborná práce, mělo to skvělou takovou spíš středověkou atmosféru...
-
Na toto som sa veeelmi dlho tešil a s nostagiou dufal, že čas krokovacich dungeonov neskončil, ale skončil, a žiadny Dungeon Master 3, ani Stonekeep 2, ani ďalši Ishar nevyšiel...
Ja som sa s tymi panačikmi ala Diablo, stary Fallout, nikdy nevedel stotžniť, ale krokovacie dungeony bolo niečo, čo som musel, a o pol noci vracal z prace, lebo doma som si take delo ako 386, 486 dovoliť nemohol *1*
Možno je to navrat starej ery, tiež to vyzeralo že adventurkam odzvonilo a pozrite sa kolko novych vychadza a sučasne technologie z nadhladom obchadzaju, a kto ich hra? Podla mňa ty, čo boli na adventurach odchovany, ja sice nie, ale prajem im to, nech si hrači pridu na svoje.
Ked si hra na seba dokaže zarobiť, ma pravo na pokračovanie, a ja dufam, že nas starych pametnikov bude viac... -
Tenhle příspěvek jako by mi z duše vypadnul - první dung byl EOBII a po intru jsem byl navždy pohlcen. Pak přišla Ultima Underworld, Ishary, Lands of Lore a mnoho dalších. Doba objevů a nezadržitelného vývoje her... Tehdy to vedlo dokonce tak daleko, že jsme jako spolužáci na gymplu stvořili vlastní "rpg", ačkoliv se jednalo spíš o adventuru. Pro nostalgiky volně ke stažení zde: http://www.oldgames.sk/game/asmodeus/
-
Tohle bude pěkná Cesta do dětství. *3*
-
Hmmm .... Tubra Ubra *3*
-
Tak aspoň vytislnout obal:-D
-
jj uz to parim , 6ty patro. :) diky
-
Absolútna NÁDHERA....prosím nech je to aspoň na 10 % tak dobré ako tento trailer..a na celý rok mám čo hrať. *14*
-
Já myslím, že tolik textu tam zase nebude.
-
lugal:
Nemyslim ze tvoj argument je dobry. Ano, po skokoch sa v dungeonoch chodilo kvoli technickym limitaciam doby. To ale neznamena ze taky sposob nema svoje kuzlo, ze ho niekto nepreferuje alebo aspon ako prijemnu a nostalgicku zmenu raz za cas uvita. Tak ako ma niekto rad stare auta ktore nemali tak dokonale motory ako dnesne, stale je kopa ludi ktorym sa ta nedokonalost paci.
Napr. tam vynikne taky element stolnych RPG a logickej hry. Sachy tiez maju svoje kuzlo na stvorcekoch, plynule by to asi nebolo ono :D
A co sa tyka toho ze radsej si zahrat DM2 a Stonekeep... to sme uz vsetci hrali, chceme novu hru. Rozhodne to nebude uplna kopia DM.
Napr. je velmi pravdepodobne ze v buducnosti budu vychadzat nielen nove dobrodruzstva ale aj editor vlastnych a teda skoro neobmedzena variabilita komunity.
To ma celkom laka a ze je to v novom kabate s vylepseniami dnesnej doby je dalsie plus. -
A to není zase tak úplně blbej nápad:). Myslim že by to plno lidí kvitovalo s povděkem.
-
To fakt asi nema cenu v tomhle rozhovoru pokracovat. At napisu cokoli ( pravdu), tak ty si myslis stejne svoje. No, co se da delat :) Jen teda, ze kdyz si nekdo kupuje hry na gogu, tak urcite ne proto, ze neumi napsat radku do dosboxu. Ja sem treba programator a myslis, ze bych to nesved? Lidi si to kupuji, protoze tu hru chteji mit legalne a abandonware neni legalni, je jen tolerovany.
-
Zmizne až vtedy, keď si nejaký špekulant (gog alebo hocikto iný) kúpi (vysúdi) copyright. Čo patrne niekto urobil so stonekeepom (a nepochybujem o tom, že sa to stane aj s ďalšími starými hrami, tiež nepochybujem o tom, že väčšina ľudí tomu bude rada, lebo skutočne nie sú schopní ten jeden riadok v dosboxe napísať, ani keď to majú presne popísané). Keď radšej zaplatíš špekulantovi za hru, ktorá je zadarmo, je to tvoja voľba.
A sťahovanie z abandonie rozhodne neznamená, že sťahuješ hru nelegálne, tak si nevymýšľaj. To, ako rôzni špekulanti skupujú copyrighty týchto hier môžeš sledovať aj na abandonii, keď sa položka "get it" zmení na "buy it." *11* -
Stačila minuta traileru a už mám objednáno na oficiální stránce (DRM-free instalačka + klíč na Steam + preorder pack). A skoro mám chuť to přeložit :D
-
neznate nejaky rpg bez kouzel a magie? nejlepe z historyckeho obdobi dik...
-
Stonekeep rozhodne neni a nikdy nebyl freeware a abandonware neznamena, ze je hra legalne zadarmo. To znamena jen, ze je licence te hry opustena do te miry, ze nikdo nebude resit nejake stahovani. Pokud se zacne treb Dungeon Master 2 prodavat na gogu. Z abandonware zmizi.
-
Já bych to nebral tak vážně hele *5*
-
Tak som klikol na abandoniu a dungeon master je rozhodne zadarmo. To, že si niekto nechá zaplatiť 5.99 za to, že do dosboxu napíše mount x x:/dm2 atď., to je jeho šikovnosť. A marí sa mi, že aj stonekeep bol vypustený ako freeware, som si takmer istý, že som ho pred nejakou dobou sťahoval z underdogs alebo podobného serveru.
A keď si hral dm, stonekeep (a kto vie čo ešte) tak čo čakáš od tohoto? Veď je to to isté v lepšej grafike. Spýtaj sa sám seba, či ti pri hraní tých hier chýbala lepšia grafika. Mne rozhodne nie. Oveľa viac by som uvítal, keby nemali krokový systém...
A iný názor? No rozhodne tu nebudem do nebies vyvyšovať staré mechaniky, ktoré existovali len preto, lebo vtedajší hardvér nestačil na niečo lepšie. Rmt to napísal dobre - už je to dávno preč. A na vyvolanie nostalgických spomienok tu sú originály a nie nejaké ubercool hires a tabletové remaky. -
šulinek je skoro k ničemu co se týče počítačových her a hlavně dungeonů
-
Ani Dugeon Master 2, ani Stonekeep neni zadarmo (ten si muzes koupit na gogu za $5.99). Navic tyhle hry uz jsem davno hral ;). Nevim za co me budou na foru povazovat, ale vzhledem k tou, ze hraju od commodore 64, tak i za toho hardcore oldschool hrace, kdyby se nekomu chtelo. I kdyz stejne tak mam rad novy hry :)
Me jen pride smutny, ze porad slysim, jaky stary hry byly lepsi a ze je skoda, ze uz se nedelaj klasicky dungeony a kdyt najednou jo, tak zase tenhle nazor. Ach jo.