Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak si zadarmo stiahni Dungeon Master 2 (alebo napr. Stonekeep, ten je novší a vyzerá lepšie), Dosbox a daj tomu šancu - podľa videí to bude totiž úplne (dôraz na toto slovo, keď som uvidel tie priepasti s nášľapnými plošinami, normálne sa mi vybavili spomienky z mladosti heh) to isté, len v lepšej grafike. A grafika rozhodne pri týchto hrách nie je to, čo určuje hrateľnosť.

Ušetríš 15 dolárov, zahráš si lepšie (ak ťa to zaujme, ale to pochybujem, lebo aj také m&m6-8 alebo bg/iwd, čo sú 10r staré hry, sú od tohto na míle ďaleko) a na herných fórach budeš za uber hardcore oldschool hráča. *15* *15*
  • Jak už jsem psal jinde, za ty prachy běda zrůdě co to stáhne jen tak a nezaplatí !! *16*
  • Khanemis
    Tak hlavní problém krokovacích dungeonů v orientaci byl v tom, že právě díky tomu technickému omezení byl přesun nejen krokový, ale i skokový. Prostě se při přesunu hráče načetla hned nová obrazovka, což velmi ztěžovalo orientaci. Tady jsou ale při pohybu přesuny plynulé, takže hráč stále vnímá, odkud se kam dostal. Orientace by tu tedy měla být v pohodě. Navíc to rozdělení na čtverečky vypadá třeba v soubojích docela zajímavě, má to svou poetiku, jak se tak synchronizovaně přesouvají nepřátele.
    Na druhou stranu souhlasím s kritikou realtimových soubojů v těchto hrách. Vždy mi to přišel jako strašný zmatek, když musel hráč rychle kliknout na všechny zbraně než mu vypršel neviditelný tah. Pravé tahové systémy bojů mám mnohem raději. Nebo alespoň hybridní možnost, jako tomu bylo třeba v Might and Magic, aby si každý vybral co má rád.
  • narez total bomba IHNED!
  • Prenositelnost GoG verze je pro me mnohem vyhodnejsi nez Steam, vzhledem k tomu, ze se Steamem clovek stale nema jistotu, ze ho v pripade odpojeni od internetu v offline modu skutecne spusti. A achievementy? Na ty sere pes.
  • ucho
    krabice?
  • ucho
    njn, všichni jen ždímou z hráčů peníze, to je hrůza :) však ukáže až čas, jaký úspěch ta hra bude mít...
  • Dulezity je, jestli to bude dobra hra, a jestli to bude zabavny hrat a to se pozna az si to zkusime zahrat. Nehazel bych flintu do zita, kdyz jez je jeste daleko, nebo jak se to rika :) Kdyz takovyhle hre nedat aspon sanci, tak nevim kery...
  • To už je mi roztomilosť reagovať na príspevok, ktorý vyjadruje osobný názor, želaním aby dotyčnému odpadol celkom dôležitý telesný orgán.
  • A vieš prečo to tak je? Lebo ten "krokovací" systém sa používal kvôli istým technickým obmedzeniam, ktoré vtedy existovali. Rovnako to bolo aj s 256 vga grafikou. Nebolo to tak preto, lebo tie štvorčeky zázračne zvyšujú atmosféru a hrateľnosť. Naopak, orientácia bola v takomto prostredí veľmi ťažká a kto si pamätá napríklad boje z dm2 (a vlastne vo všetkých dungeon crawleroch, čo nemali ťahové boje) - no jednoducho to bolo šialené klikanie na zbrane a runy a nič viac.

Dnes to už tak nie je a tak nemožno považovať túto hru za nič viac za ako snahu o vyťaženie peňazí z "nostalgie" pár hráčov, ktorí si pamätajú doby vyššie spomenutých hier.
    Aj keď dnes už nie je to žmýkanie peňazí ničím výnimočným, len pred nedávnom sa tu väčšina ľudí rozplývala nad remakom jednej legendárnej hry na tablety (pričom spustiť ju na tabletoch už dávno možné je).
  • retail zatim neni ohlasen.. vis on to je malej team 4 lidi.. jeste ze mame ty digitalni distra, co? ;)
  • bohuzel tam je jen main theme :(
  • ucho
    je součástí bonusu k předobjednávce...
  • Spis roztomilost. Jeste misto pindik "lulanek" a je to :)
  • Proc tak povzdechle. Kolik takovychle krokovacich dungeonu ma takovouhle grafiku? Svoje hrace si to urcite najde, a urcite jich nebude jen par. Ja minimalne taky zkusim :)
  • Hrozný primitivizmus...
  • Nemôžem inak len súhlasiť. Sám som na takýchto hrách vyrastal (wiz7 *14*), ale je to už dávno preč.
  • Tak nevim co si o tom myslet, vypadá to parádně, ale tahle éra je dávno pryč a když si se slzou v oku vzpomenu na ISHARy (92-94) - krajina, střídání dne a noci, variabilita prostředí, u trojky velice povedené skloubení digitalizace a kreslení, LANDS OF LORE (93) - animačky, animace portrétů a u CD verze skvělý dabing, MENZOBERRANZAN (94) - prostě Salvatore, nádhera... RAVENLOFT SP (95) - úžasná atmosféra, písek?! *1*, STONEKEEP (95) - nemůžu si pomoc, ale podle mě nejujetější dung co sem hrál, což myslím kladně, tak v tom vidím akorát skvělé herní tituly doby kamenné.

Musím vysvětlit - totiž první dungeon co jsem hrál byl EYE OF BEHOLDER II (91), tehdy sem si zamiloval dungy, jenže ihned na to sem narazil v JRC (ještě onehdá na *1* IPáči) ve vánoční akci na nějakej dungeon a to ULTIMA UNDERWORLD (93) - i teď si vzpomenu jak sem se to místo rozbalování dárků snažil rozchodit na mé brutální 386ce (XMS/EMS problémek). A od prvních krůčků mi bylo jasné že tudy povede ona cesta, ale tehdá sem myslel, že mnohem dříve, protože UU měla právě to co ostatní neměly, a to volnej neskokovej pohyb, prostředí o mnoha patrech, kde se dalo "skákat", prostě něco úžasného a do té doby nevídaného...
    http://www.youtube.com/watch?v=TpuTbxkaZ94

Sakra to sem se to rozepsal. A to se mi ještě vykouřil z hlavy název českého dabovaného dungeonu/adventury na který si ne a ne vzpomenout...

Určitě si to své zákazníky převážně z řad nostalgů najde, plus možná nějaké to procento mladíčků, kteří o těchto hrách slyšeli a rádi by vyzkoušeli... Ale pochybuji o tom že to bude mít nějaký výraznější úspěch, což by bývalo mohlo mít, kdyby to nebylo nuceně skokové...
  • deridon
    nesnášim tě, doufám, že ti upadne pindík!!!
  • Baví to ľudí, ktorí na takýchto hrách vyrastali a pri ich hraní sa im vybavujú pekné spomienky. Ale osobne si radšej opäť zahrám w6-8, dm2, bak, roa, m&m... ako platiť 15$ za hru, ktorá patrí do prvej polovice 90. rokov.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit