Přejít na výpis diskuzí
Nenechte ležet ladem 15 minutové video z The Last of Us
5.9.2012 | Petr Poláček
149 příspěvků
-
jako zaryty odpurce konzoli si kvuli tomuhle to PS3 snad jeste na stary kolena koupim *8*
kdyz jsem tohle video videl s jinym gameplayem poprve, rikal jsem si, jak to bude naskriptovany a ze neni mozny, aby to vypadalo tak filmove. Jenomze kdyz to clovek porovna s timhle, tak je videt, ze to zadny skripty nejsou. Hral jsem snad uz vsechno, ale AI a celkovy provedeni mi tu doslova vyrazilo dech. neprehanim. Bravo.. -
-
"je videt, ze to zadny skripty nejsou"
*1* -
-
Na skriptech obecne neni nic spatneho. Je jedno jestli je logika chovani popsana primo v programu nebo pomoci skriptu. Mnohe skriptovaci enginy jsou regulerni programovaci jazyky. Je to jen nastroj, ktery se da pouzit dobre i blbe. I pomoci skryptu muzes vytvorit rozumne fungujici AI postav.
-
-
na čo mi to píšeš ? *1* ja som narážal na to, že tam vraj nie sú scripty, čo je nezmysel, keďže toto čo sme videli je ukážkou vyspelého a nesmierne zložitého scriptovania, ktorý veľmi efektne navodzuje dojem autonómnej AI. Je to rozhodne výborná práca...
-
-
A jak vis, ze to z duvodu nizkeho vykonu konzole neni implementovano primo v programovem kodu?
-
-
sry ale evidentne nemáš predstavu o čom hovoríš.
-
-
-
-
-
-
Tahle hra ma pro me tri chyby:
1) "krivy" pohled kamery - nevim asi jsem ze stary skoly nebo co, ale ve hre z tretiho pohledu chci kameru uprostred za moji postavou, ne takhle sejdrem, jak je to "moderni" pomalu v kazde hre... (zdravim predevsim Remedy s Alan Wake)
2) dabin hlavnich postav - u muzske postavy mi prijde takovy zvlastni jakoby neprirozeny, kazdopadne vyber daberky k te holce se nepovedl uz vubec...
3) PS3 only titul - ne konzoly opravdu nikdy mit nebudu, tedy do doby nez budou podporovat kombinaci klavesnice + mys...
Ale jinak atmosfera hodne slusna, uvazoval bych o koupi ale jaksi... (viz. bod tri) -
-
On ten šejdr pohled kamery není jen tak na efekt, ale má své opodstatnění. To je prostě herní evoluce. Kdyby byla postava uprostřed, zbytečně zakrývá výhled, což je zrovna u adventury dost zásadní nedostatek. Navíc středová kompozice nepůsobí tak přirozeně, jako kompozice na zlatý řez a přesně v něm se postava nachází.
Z toho dabingu mám podobný pocit. Ten můž +/- ok, ale ta holka vypadá na 13, ale hlas má minimálně na 16. Takže buď selhali grafici a nebo casting. -
-
Ono je to tim že jako předloha pro tu postavu je Elen Page ( předpokládám že jí i dabuje ) a tý holce rozhodně 12 neni ( kdyby někdo nevěděl tak je to ta co hrála v Počátku )
-
-
To NENÍ Ellen Page, ta hraje v Beyond: Two Souls a ne v The Last of Us. Ellie dabuje Ashley Johnson.
-
-
jo pardon to jsem se spletl
-
-
-
Ukázka se mi líbí. Naughty Dog šikovně využili herní trh, který ovečky naučil hrát snadné ptákoviny s retardovanou AI. Takže když ND přisype postavám trochu víc skriptů než jen "move to position, pretend to be shooting, wait to be killed" a navíc přihodí postavám animace reakcí na zásahy od palných zbraní nejen v cutscénách ale dokonce přímo ve hře (jak neotřelá novinka, zdravím českou Mafii I, potažmo Resident Evil), tak je budou hráči vynášet do výšin.
Jenom jedna drobnost jim ujela, a sice ta dívčina. Rozumím, že v US jsou s emancipací a feminismem dávno za hranicí únosnosti, ale osobně se mi opravdu nepozdává vzhled tak na dvanáct, hlas tak na patnáct, chování tak na sedmnáct (ale to budiž, drsný svět dělá s lidmi divy) a hlavně dívčí postavu nezobrazovat jako postavu, která by měla nějaké potřeby, naopak to musí být ona, díky komu lze postupovat vpřed.
Závěrem ještě jedna drobnost po zkušenosti s Mafií II - schválně kolik prvků z této prezentace zůstane i v konečném produktu a co bude vystříháno, protože "jak focus testeři zjistili, daný prvek by hráče jen zdržoval a odváděl od prvotřídního zážitku." -
-
Toto nepatří sem, ale měl to být samostatný přispěvek. Promiňte.
-
-
-
Klávesnici a myš můžeš mít u PS3 i Xbox360......Bod 3 tímto asi padá :-))
-
-
Ale né každá hra je podporuje a hry nejsou na konzolích dělané na klávesnici a myš. Bod 3 tímto pořád stojí.
-
-
Bod tři tímto padá. Mám to zařízené úplně stejně
http://www.youtube.com/watch?v=WBlMd3y8SHs -
-
PS: Takto hraju pouze střílečky
-
-
Stačí si pořídit XIM3. Tam už nakonfigurujete vše potřebné a jde se pařit. Já to sehnal přez eBay.
http://www.youtube.com/watch?v=MObrSKjY_S0
-
-
-
hah, ja som prešiel rdr, resistance 1 a cod 3 všetko na klávesnice a myške a nemal som žiadny problém, okrem toho pomalého pohybu myši , ale na to sa dá zvyknúť
-
-
To je takový ten typ odpovědi kdy já řeknu .... dost lidem se ta hra seká ... a odpověď od retarda je hurr durr mě se neseká? *6*
-
-
Jarda: Proč hrát na konzoli s klávesnicí a myší, když můžu hrát na PC. Tuhle hru ne, nó.
-
Každopádně pokud někdo hraje na konzoli s myší a klávesnicí musí to vypadat směšně, místo aby byl rozvalenej na gauči s bezdrát. ovladačem tak se bude krčet někde u televizního stolku a šmrdlat tam s myší. To fakt ne, jsem PCčkář a na konzoli nehraju, ale i tak je to muj názor a doufam, že se tahle hra přece jen na PC ukáže.
-
-
-
-
-
-
Cely to vypada jako jeden velkej skript...
-
Ukázka se mi líbí. Naughty Dog šikovně využili herní trh, který ovečky naučil hrát snadné ptákoviny s retardovanou AI. Takže když ND přisype postavám trochu víc skriptů než jen "move to position, pretend to be shooting, wait to be killed" a navíc přihodí postavám animace reakcí na zásahy od palných zbraní nejen v cutscénách ale dokonce přímo ve hře (jak neotřelá novinka, zdravím českou Mafii I, potažmo Resident Evil), tak je budou hráči vynášet do výšin.
Jenom jedna drobnost jim ujela, a sice ta dívčina. Rozumím, že v US jsou s emancipací a feminismem dávno za hranicí únosnosti, ale osobně se mi opravdu nepozdává vzhled tak na dvanáct, hlas tak na patnáct, chování tak na sedmnáct (ale to budiž, drsný svět dělá s lidmi divy) a hlavně dívčí postavu nezobrazovat jako postavu, která by měla nějaké potřeby, naopak to musí být ona, díky komu lze postupovat vpřed.
Závěrem ještě jedna drobnost po zkušenosti s Mafií II - schválně kolik prvků z této prezentace zůstane i v konečném produktu a co bude vystříháno, protože "jak focus testeři zjistili, daný prvek by hráče jen zdržoval a odváděl od prvotřídního zážitku."
Závěrem ještě jedna drobnost po zkušenosti s Mafií II - schválně kolik prvků z této prezentace zůstane i v konečném produktu a co bude vystříháno, protože "jak focus testeři zjistili, daný prvek by hráče jen zdržoval a odváděl od prvotřídního zážitku." -
-
retardovany ai je ledatak na pc.videl jsem starcraft a diablo a jak se ty postavicky hnusne hejbaj,se mi chce blit.
-
Omlouvám se za částečně duplicitní přispěvek, trošku jsme se nepohodli s diskusním systémem Games.cz ^_^
-
-
Pro všechny PCčkáře: Jděte si radši stáhnout nějakou hru a slušné kozolisty neotravujte.
-
-
Tady jsou nějací slušní konzolisté?? *8* Že jsem si nevšiml. *5*
-
-
Ano, všechny hry, které jsem na PS3 hrál jsou hezky poctivě koupené. To PCčkáři pořád nadávaj, že to na PC nebude. Smiřte se s tím, dnešek patří konzolím.
Proč hry na PC vychází déle, proč dostáváte zprasené porty (Dark Souls), proč musíte pořád upgradovat, proč s myslíte, že jste něco lepšího, kyž máte PC za 40 tisíc a já si hezky hraju na PS3 za 5000 kč a spustím tam všechno? -
-
jses trapnej, kdybys potkal pravyho trolla, dostal bys prez hubu
-
Pokud dnešek patří konzolím, tak zrušíme PC ne? Ale, jo vlastně, oni se hry dělají na PC, takže to asi nepůjde. Hmm, že bychom ... ale né, to nejde, hmm .. No, nevím, nevím, ale dnešek patří PC, protože bez PC si zahraješ leda tak piškvorky.
Proč na PC hry vychází déle? No, kvůli DRM to nebude, protože ji lidi prolomí tak jako tak. Zprasené porty? Ano, bohužel. Vývojáři jsou totiž líní a zisk chtějí maximalizovat za každou cenu, za to fakt PCčkáři nemohou (Dark Souls mě moc nebere). Já udělám upgrade jednou za 4 roky a neboj, nemám PC za 40 000. Prostě výkonnostně je na tom PC mnohem líp. Pokrok v tom, jak hra vypadá a jak se hýbe atd. je uměle brzděn kvůli konzolím. Proč se rané fáze hry hrají na PC a ne na konzoli? Že by ta konzole chudák vyhořela? *2* -
-
mantor: Mas pravdu, jeste jsem k tem casual, indie a mmo hram zapomnel uvest strategie. A jinak plati to, co jsem napsal.
A co se tyce na pc nejvic protezovaneho zanru, FPS, staci se podivat, jak dopadl crysis nebo stalker, sveho casu protezovane vlajkove lodi pc platformy. Nebo id, kdyz na to prijde a zabrousime vic do minulosti. -
-
Zrovna Crysis neměl u hráčů takový úspěch jaký si zasloužil, ale to, že je to do této doby jedna z nejlépe vypadajících her stále platí. Stalker mě osobně vůbec nebavil.
A navíc, kdyby byla PC nějak okrajová platforma nebo kdyby nebyla výdělečná, tak už se na ní dávno žádné hry nedělají. Když porovnáš konzole a PC jako platformy, tak PC z toho z uživatelského hlediska vychází mnohem lépe. Má větší možnosti, lépe to vypadá, vývoj je levnější, hry jsou levnější, nesmíme zapomenout na PC komunitu, která přidává své vlastní modifikace a jiná vylepšení. Jediné plus u konzole je, že si jí koupíš za nějakých 5000 - 8000, strčíš tam disk a máš vystaráno. Kdežto my musíme svá PC jednou za čas vylepšit, hru nainstalovat a ještě si pamatovat miliardu hesel na různé DRM a další s*ačky. Tohle jsou 3 nevýhody PC, které se dají přetrpět (ta instalace zas tak hrozná není, trvá to jen pár minut). Stále nevidím jeden pořádný důvod nebo takovou výhodu, ze které bych se posadil na zadek a rychle utíkal do krámu pro konzoli.
-
-
PC jako pracovni nastroj zatim nahraditelny neni, ale jako herni platforma je spis okrajova platforme. Na pc se dari predevsim casual, indie a mmo titulum. Co se tyce AAA titulu, tam spis paberkuje po konzolich, kde se proste toci vetsi prachy. PC je technologicky na vysi, ale piratstvi ho srazi na kolena. A na vyvoj skvelych her potrebujes nejen poradny hardware, ale i (a predevsim) prachy. Vyvojari nejsou lini, ale pc hraci nejsou ochotni platit.
-
-
No jo, ale Ubisoft není myslím štaštně zvolený příklad. Já si myslím, že dobré hry se na PC prodávají více než dobře. (jinak by to už spousta lepších studií zabalily) Pokud je ale hra špatná, nebo nedosahuje kvalit očekávaných PC herní komunitou, případně obsahuje už moc agresivní DRM (jako třeba ten Ubisoft) moc dobře se prodávat nebude. O tom, že se hry na konzole prodávají neskutečně lépe se nedá polemizovat. Vývoj pro konzole je upřednostňován, ale v širším měřítku to ve výsledku není zase tak zlé, jak se někdy prezentuje. S tím pirátstvím je to zlo, ale i na PC hodně lidí hry kupují, jen ta naše část evropy je na tom s tím pirátsvím bohužel tak nějak nejdál. A na Xbox se myslím nepirátí až zase o tolik méně, než na PC. Určitě dost méně, ale né zase až tak moc :o) Já si třeba všechny hry kupuju, ani ty PC hráče nelze házet do jednoho pytle.
-
Uzasne , a vezmi si taky Blizzard, Creative assembly, Paradox kde tvori PC mozno blizko 100% prijmov aj pre nich je okrajove? Trepnut cislo bez realneho pohladu do portfolia....no typicky jejdasek.
-
Treba Ubisoft uvedl, ze mu PC platforma vydelava 12 %, to neni bezvyznamne, ale ani to neni pro ne hlavni zdroj prijmu, je okrajovy. A tomu samozrejme odpovida pozornost, kterou vydavatele jednotlivym platformam venuji. PC je technologicky na vysi, ale stejne se, prave z tohoto duvodu, hry delaji predevsim pro konzole, a moznosti pc moc dobre nevyuzivaji. Piratstvi na PC dosahuje miry 90 %. Predstav si, ze by kleslo na nejakych 10 % (to je myslim mira piratstvi na xboxu). V tu ranu by PC platforma byla dominantni a mela by veskerou peci a pozornost a konzole by byly na okraji zajmu. PC hraci si za tohle proste mohou sami. Jsi-li se soucasnym stavem spokojeny, porsim. Ale hodne hracu si na konzole stezuje a nechapou, ze priciny stavu, ktery se jim nelibi, se skryvaji jinde.
-
Vše, co mělo být řečeno již řečeno bylo v příspěvku od Hanzalese.
-
You wish :) Prej okrajový. Tak mi vysvětli, proč na PC poslední rok nevím co dřív hrát a konzole zapnu občas jen kvůli těm pár exclusivkám? Dark souls a Darsksiders jsou takové spíše vyjímky nedobře odvedených konverzí a co se týče multiplatformních titulů, nevím no. Zdá se mi, že ve valné většině na PC dostanu češtinu, ostřejší textury, AA+AF, mnohdy rozšíření od komunity, větší customizovatelnost (možnost si vybrat mezi KB-mouse a gamepadem) a to nebudu ani zmiňovat Steam a jeho slevové akce her, které (pokud má člověk jenom konzoli) si tak levně nepořídí. A dalo by se pokračovat :) PS: Samozřejmě každá mince má dvě strany a konzole samy o sobě mají také spoustu pozitiv. Jen reaguji na názor, že PC jde do kytek, pc je na vedlejší koleji, není na něm pořádně co hrát atd. Casual, Indie a MMO nehraju a i tak mi zůstává tolik multiplatformních her, které si zahraju radši na PC, a pak také spousta PC only titulů (RPG, simulátory). Pokud bych se musel jedné z těch 3 krabic zbavit, PC to určitě nebude (byť jen z čistokrevného pohledu "hraní" ;o) Jo a na The Last of Us se těšim neskutečně moc. Naughty Dog mám rád a Uncharted sérii považuju za jednu z nejlepších a hra Last Of Us nejspíše nebude vyjímkou. Kluci vývojářští jsou prostě majstrštych-šikulové, což se nezapře.
-
-
Na konzolích hrají jenom lamy, které na PC neumí pomalu ani spustit internetový prohlížeč. Prostě vložíš disk, uchopíš tu malou kravinu s pěti tlačítky do rukou a hraješ...
-
-
x
-
Kecas, na konzoli hraju treba ja a s pc to umim dobre. Jestli chces, muzeme se pobavit o ovladani pc z prikazoveho radku linuxu nebo o programovani, coz je teprve to prave ovladani pocitace. A jestli tou malou kravinou myslis gamepad, tak je smutne, ze umis pocitat jen do peti.
-
Kronoss1: Moc děkuj za vloženou důvěru. Jako v každém odvětví lidské činnosti, je i v trollingu potřeba se zlepšovat. NEZKLAMU TĚ
-
-
Je Ti jasný, že mé příspěvky jsou obyčejný trolling, že? Nebo si myslíš, že tohle píšu vážně?
-
-
No tak ty máš ještě co zlepšovat. Příště můžeš na začátek příspěvku rovnou napsat: "!!! Pozor, rohle bude teď trolling, jo?!!!" *7*
-
Tak ti to moc nejde. Ale určitě se zlepšíš, držím ti palce. *5*
-
-
-
-
-
Ano chlapci, na konzole se stahuje taky, ale (a to ale je sakra velký) ne v tak velké míře jako na PC a taky je to složitější.
-
-
Ne v tak velke mire? ty si dobrej vtipalek :D hry na x360 se daji stahnout na ruskych strankach jeste drvi nez je officialni release takze se jim to asi vyplati delat.Zaroven nevim jak moc slozitejsi to je ale u PC her musis treba cekat na crack.
-
-
Nechci se zastavat toho vola, ale bavime-li se o PS3 tak tam je piratstvi zcela marginalni zalezitsoti.
-
-
-
Strč si zase hlavu pěkně do pr*ele ať ti nenastydne dutina.
-
Tak mi sprostý PCčkáři teda potáhnem o dům dál, no. *2*
-
-
Radši být sprostý s PCčkem než nudný s ovladáčkem. *3*
-
-
Co je na tom nudného, mohu li vaše PCčkářské lordstvo požádat o vysvětlení?
-
-
To víš, doby PS1 pominuly. Už to nikdy nebude jako dřív *fňuk*.
-
-
Crash Bandicoot Warped? :)
-
-
-
-
-
lol na konzole se prece hry nestahují xDDDD
-
-
no když vyšel X360 kámoš měl všechny hry na něj vypálený moc slušnej konzolista to teda neni:-¨)
-
-
Ac s tim prispevkem nesouhlasim, musim upozornit, ze netvrdi, ze vsichni konzolisti jsou slusny.
-
-
-