Přejít na výpis diskuzí
Neo Scavenger – recenze nejzajímavější survival hry posledního roku
2.1.2015 | Ladislav Loukota
134 příspěvků
-
NAREZ!!!!
Hru jsem zkousel v demu vicemene z nudy potom co jsem si ji vsiml na homepage GOGu a po cca 2 hodinach jsem bel dost zaskocenej. Puvodne me totiz na hre zajimalo hlavne to ze jde o tahovku z postapo a ze ma hexovou mapu.
Uz v demu jsem si ale rikal ze to vypada na pocin roku, protoze obsah hry a hlavne tahove, textove kontextove souboje me dost zaujaly.
Po nakupu plne verze za plnou palbu na steamu jsem zazil neco na co si nepamatuju vic nez 10let od prvniho falloutu - JA HRAL 6dni v kuse +-16h za den! *14*
Nebudu to natahovat, rozhodne ignorujte prvni dojem z obrazku, protoze je totalne irelevantni a pokud jste ze stary skoly ala fallout1+2, neni o cem - zkuste demo!
Zadna recenze ani nic jineho Vam neda ani zlomek toho co s hrou zazijete pokud ji date sanci. -
-
A do práce za tebe chodil kdo? A nebo fungoval Mamahote? *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11*
-
Diky za info. Je strasna pakarna, ze 90% lidi tu jen urazi ostatni misto toho, aby napsala neco prinosnejo jako ty. Kdyby lidi psali postrehy a nazory nez ... to co se tu porad objevuje, meli by diskuze nejaky prinos. Diky tedy ze aspon nekdo obcas napise neco, co stoji za to precist.
-
Jsem rád, že sis to tak pěkně užil a přeju ti to. Ovšem pokud by to byl opravdu takový nářez jak říkáš, tak by hra nedostala pouhých 8 bodů (což ve zdejší pokřivené bodové stupnici značí pouze lepší nadprůměr), ale měla by plných 10/10 (obzvláště na zdejším webu, který zbožňuje nezávislé hry se škaredou grafikou). Touto dedukcí jsem došel k jasnému závěru, že dle mé přísné ale spravedlivé hodnotící stupnice by hra nedostala více než 3/10, a tedy si ji v žádném případě nekoupím.
-
-
Já už jen čekám kdy nám začnou servírovat hry v excelu.
-
-
Ovšem pozor, už tady bylo "CS" v real-time textové podobě :D (zapomněl jsem název, znalci jistě pomůžou) *1* *1*
-
EVE Online uz zacal =D
(a jo, EVE jsem hral asi dva roky) -
To by ta hra dostala asi 10/10
-
když si vzpomenu na některé starší 4X vesmírné strategie, tak si říkám: zlatý excel
-
Klauni stale nepochopili, co znamena indie hra, a ze kdyby tu nebylo tohle, nebude tu misto toho nic, protoze AAA her proste uz tolik neni.
-
Tak to bude konečně změna po těch konzoloidních ždímačkách co vycházejí.
-
-
Navíc když klikneš na obrázek tak to napíše chybu.
Ochrana proti zeblití
-
-
-
Prosim zakazte mi nekdo nejak chodit sem do diskuzi... dejte mi ban nebo neco takovyho. Ja se neudrzim a prectu si to tady a je mi uplne do place z toho jaky dementy dneska pustej k internetu.
-
-
sem na tom uplne stejne ;(
pred casem sem kvuli tomu prestal cist games ... ale zas sem se vratil, pac clanky se mi libi
v diskuzi obcas nekdo napise neco zajimaveho jako Razor vyse ... takze to nevydrzim se nekouknout ;(
vetsinou je mi pak z toho ale blivno -
Mně je blbě z lidí jako ty, co nedokáží přijmout jiný názor a uráží ostatní diskutéry. S takovou by ti ten ban opravdu patřil!
-
-
Pokud si z jeho " jaky dementy dneska pustej k internetu" usoudil, že uráží tebe, něco na tom asi bude, nemyslíš ? Potrefená husa se vždycky ozve.. *3*
-
Pardon, to měl být reakce na Drasťu.
-
Lidi jako ty nemají názory, jenom blitky. A když se o neco jako nazor pokousis, je to jen papouskovani cizich nazoru *7*
-
-
-
Ja viem, že to tak nevyzerá, ale hra je fakt super. Veľmi chytľavá. Možno je to tým, lebo je veľmi ťažká a dosť frustrujúca.
Ale napriek tomu, že je to dosť sparťanské, tak všetko funguje ako má a objavovanie sveta + snaha v ňom prežiť vie veľmi zabaviť. Kúpil som to v Humble Bundle asi za 3 doláre a bola to vynikajúca kúpa -
Hra je výborná, v grafice nevidím nejmenší problém. S trochou představivosti...
Řekl bych, že na hře je nejlepší to, že mě smrt neodradila. Právě naopak, s ještě větší chutí jsem se do toho pustil znovu s cílem přežít aspoň o den dýl :) -
Co je na hre zvlastni, tak ze prestoze jsou souboje vpodstate textovka, tak mi prijde ze se mi za 102h hrani stalo minimalne, ze by se nejaka situace opakovala. Obcas clovek potka srnku v lese tak ji honi s lukem, nebo prakem pokud si umite udelat a ma pocit, ze skutecne zije tim, co se ve hre deje.
Je to zvlastni, protoze ac souboje zde funguji na principu kdy kazda postava (stvura) ma aktualne nejaky stav (stoji / lezi, vidi / nevidi, atd....) a podle toho ma moznosti (stejne tak vy) co zvolit, tak jelikoz se vse deje konextove (na zemi mate moznost udelat kotrmelec kdy ma souper mensi moznost, ze Vas trefi, ale Vam do dalsiho tahu zustava handicap ze jste porad na zemi), nebo muzete zkusit soupere ze zeme podkopnout cimz se Vase sance rovnaji.
Ve stoje mate moznost krome utoku pohyb vpred/vzad, nebo kryt, anebo uhybny manevr - a prave tady tkvi jadro tech souboju. U kazdeho utoku cehokoli si totiz hra obrazne hazi kostkou na uspech podle skilllu a okolni situace.
Sami autori tvrdi, ze utocit byste meli pouze vyjimecne, vetsinou byste se meli kryt / uhybat. -
-
Podle toho co píšeš to je skutečně propracováno.
To je jistě skvělé a snad si to najde publikum. V tom je krása PC. Mnoho různých odvětví a každý má možnost si najít to co chce. I když já třeba dávám důraz na realistickou grafiku...
Něco podobného bych rád viděl jako SP s lepší grafikou. Hlavně ne na tahy (to zcela [pro mě] ničí ten pocit věrohodnosti). Během tahů lze vymyslet šílené kraviny které tahy umožňují. Sice dané kraviny lze vymyslet i během RT boje ale tam to hlavně umožňuje slabá A.I které nereaguje jak má na lidskou vynalézavost. Případně to umožňují pravidla hry...
Tedy snad se to minimálně zaplatí a různorodost her bude na PC stále velká. Tolik k sobeckému a debilnímu vychvalování jak je něco exklusivního a nikdo jiný to nebude mít protože velká firma zlákala pracham tvůrce her... -
Super příspěvek do diskuse. Jsi mě docela nalákal a uvažuju teď, že bych si nějaký čas na tuhle hru přece jen vyhradil a fakt si ji pořídil.
Co mě osobně na hře během těch pár minut hraní odradilo, byl fakt, že začátek mi přišel hodně o náhodě a štěstí. Pokud se mi během nějakých dvou-tří měst nepodařilo najít nějaké slušné oblečení, boty a spacák, tak jsem nejpozději druhého dne vždycky někde umrznul. -
-
Stoji za to si to koupit i za tech 15 co to ted stoji. Jednak budes hrat 1.0 + ted tesne po novym roce pravdepodobne vydaji prvni opravnej update a za druhe si tahle hra ty prachy opravdu zaslouzi.
-
-
Jo fakt to stojí za to, mám teď nahráno 18 hodin, hra se s člověkem občas nesere a do pár hodin umrzne, prostě špatně zvolený perky, smůla na počasí a loot.
Jeden příběh pro inspiraci. S trochou štěstí jsem sehnal oblečení a kalhoty, dvě trička už udělají celkem teplo, navrchu raději to méně nápadné, co nevidím pes, vemu kudlu naostřím velkou větev a hle máme primitivní oštěp/kopí a jde se na psa.. no trochu mě ta potvora pokousala, naštěstí nic vážného, psa jsem stáhl z kůže a upekl snědl jsem co mohl, kdo ví kdy zas něco najdu k snědku (běžná strava jsou různé borůvky, bobule a sem tam houba a to díky botanistovi :) takže maso je super strava. Nehledě na původ. z dálky slyším střelbu... a jeje problémy, borec co honí s pistolí psa, raději sem se rychle vytratil do dalšího lesíku a z povzdálí to sledoval, pes to měl spočítaný, jenže ten borec mířil mým směrem, fakt sem si netroufal jít proti pistoli s mou omlácenou panvičkou, takže vyklizení pole a skrývačka, našel sem tělo, asi práce onoho týpka, fungl novej batoh! zázrak zabaluju svoje igelitky a vše hezky rovnám do batohu. Paráda batoh a skoro fungl novej, to se nestane často, a dokonce i bota, nasazuju i levou a konečně mám farmářky :D no a v tu ránu jsem dostal strach, sakra ten pes mě celkem pokousal hmm teče to, na hlavě, na ruce a noze, co s tím, hadry mám jen špinavý, ovazovat to bordelem to je tak na sepsi, takže to necháme tak, riskoval jsem a doplňoval vodu, nemám si jí v čem převařit, to bych si udělal i vyvařený obvazy... život je svině, ale já jdu dál a modlím se že ten pes nebyl nemocnej
U kterého aaa titulu tohle JDE? -
-
jo, narazil jsi na to cim me ta hra dostala :-) Zatim nejlepsi prispevek tady :-))
-
-
-
Tak si vezmi melee a strong a muzes toho prvniho vlkodlaka sejmout bez zraneni, pokud budes mit i trapping mas rovnou kozich :)
Nebo proste rovnou od cryocentra jdi primo na sever ( cca 10 poli ) tam dostanes kalhoty a obcas i dalsi hadry
Pokud mas trapping muzes se ohrat v kazdym lese, variant je dost :)
-
-
Kdybych mel popisovat vsechno co me napadne, tak napisu mozna tu recenzi, NEOS me proste dostal a to jsem za vanoce kdy jsem si udelal volno na zevlovani hral prakticky vsechny AAA survival tituly a u kazdeho se dobre pobavil. Tahle hra me bavi ze vsech nejvic a nemalo lidi si ode me vyslechlo ze je to nejlepsi z mych 78 her na steamu.
Jinak vsem doporucuju mrknout se do diskuzi na steamu, najdete tam vecny hodnoceni hry uzivatelama, ktery hru opravdu hrali, nesmyslnych predsudku od lidi, kteri z nejakeho duvodu maji zapotrebi prudit tam moc neni. -
...
Je opravdu hodne veci, kteryma me hra doslova ucarovala.
Pouze striucne:
- konecne hra, kde Vas inventar tvori pouze to co nesete - mate na sobe pouze nemocnicni hadr - ok, mate 2 ruce ve kterych unesete cokoli utahnete, ale pouze 2 veci. nasli jste igelitku? Ok - hodte si ji pres rameno, muzete do ni nahazet milion drobnosti. Najdete vozicek ze samosky - date do nej i batohy plne veci!! Na druhou stranu v nem neuvezete kaminky do praku, protoze ty skrze vozicek propadnou ;-)
- konecne hra ve ktere si uzivam system nemoci a leceni, prestoze mi prijde ze zlomena noha by mela byt na delsi leceni
- nepamatuju ze bych nekde mohl natolik pouzivat kreativitu u reseni problemu, obycejne delam peceny maso nad ohnem n klacku, ale ted zadny nemam, skusim pajsr - ejhle, ono to fakt jde :-)
To samy u vareni vody abych ji mel 100% bez rizika, nemam sakra kastrol, ale mam plechovku - zkusim - jde to :-)
Hru jsem zacinal hrat s tim, ze jsem setril zapik a scavengoval budovy poslepu, protoze jich bylo moc a plynu malo, ted uz si na to delam louc, kterou uz umim zapalit za jasneho dne i bez zapiku - jak? Zkuste se zamyslet co byste pouzili ve skutecnosti v te situaci :-)
- Hra obsahuje hromadu predmetu z nichz nektere Vas prekvapi svou propracovanosti treba notebooky, smartphony, cokoli na baterie.... -
...
Kryt a uhybani totiz nefunguje tak, ze jste chraneni pred utokem (ne 100%, ale stoji to za to) pouze tento tah, ale i budouci tah, kdy budete utocit budete mit bonus proti utoku nepritele.
Nezridka se Vam stane, ze z 15 dilku trefite protivnika do ramene, cimz mu zpusobite velkou bolest diky ktery bude mit problem se soustredit, nacez on si sip v dalsim tahu z rany vytrhne a ruku si totalne ochromi (vytazeni sipu tu pusobi dalsi zraneni), bezi na Vas s tim sipem v ruce a pokud ho nechate dojit, je mozne, ze se mu z 1 metreu povede berskerk a Vas s tim sipem osklive zridi - az zabije.
Ja osobne vyuzivam dost skill plizeni, ktery jsem si vybral a mou oblibenou zbrani je sekacek na maso. Obcas se mi povede se v noci priplizit k nic netusicimu stalkerovi, ktery prisel v noci vybrat budovu kde prespavam o cemz on netusi, nastrazil jsem si kolem plechovkouvou past a on me s ni probudil. Pokladam tise bagaz, beru sekacek a tise se plizim az na metr, on hleda kolem.
Najednou prijde zasek zezadu do stehna, zlodej je v soku a krvaci, nezridka i pocituje uz hodne velikou bolest. Tim ze je omracen je o tah pozadu, takze muj utok se opakuje atd, atd. Kdyz upadne do bezvedomi z bolesti uz ho jen kopu a kopu, nekdy ho necham s otresem mozku lezet v bezvedomi, ale kdyz prepadnou oni me v noci, chci na tom miste dal spat, takze ho dokopu.
-
-
Níže je příspěvek od Razora, který krásně ukazuje, pro koho tahle hra je. Hráč musí mít především fantazii. To že má hra škaredou grafiku, ještě neznamená, že je hra špatná. Číslo hodnocení hry je jen číslo, není to měřítko zážitku, který si hráč odnese.
Pokud chce někdo hrát hru, která má permanentní smrt a z které si hráč odnese poučení, ať si zahraje Don't Starve. -
Jeste ze ti nezavislaci delaji neco poradneho jinak bych musel travit cas produktivne.
Hral sem tento rok temer vsechny aaa tituly ale nedohral ani jeden zatimco momentalne hraju Rimworld a mam nejakych 60 hodin + dalsi desitky pred sebou.
AAA hry jsou stejnej odpad jako holywoodske blockbustery se kteryma se porad srovnavaji, videl sem tento rok 2 a stacilo mi, 3d efekt kazdych 5 sekund, predrazeni herci, prestrelena reklama. za zbytek se najme podprumernej scenarista a ja pak musim po 15 minutach uprostred kina tahat kindle a radsi si cist.
Mainstream je zumpa pro deti a americany a uz se to dostalo do stadia kdy nema ani cenu to stahovat z warezu ^^ -
-
Tak šup, upaluj se podívat na nějakou děsně kůl nezávislou sra*ku z tramtárie, pak si zahraj nějakou kostičkovanou matlaninu a jmenuj se na hypstera roku. Tydle internetové kulturní experty vyloženě žeru.
-
-
Ty jsi pusť Miley Cyrus a do toho si zahrej Destiny a přitom koutkem oka koukej na transformers. Jmenuj se mainstreamovou šlapkou roku ty debílku a nepruď tady slušné lidi. Nikoho nezajímájí tvoje pubertální problémy.
-
Od te doby co sis zmenil avatara uz to neni jako driv, z justina se ocividne stava muz ale ty si porad moc rozumu nepobral *1*
-
Fuj kanibal.
jinak -> hipster*
-
-
To musí bejt smutnej život. *13*
-
-
zase nemáš komu kourit pero? *7*
-
-
-
Hrajete za Philipa Kindreda...Dicka :)
-
-
A víte co anglicky znamená "Dick" pane redaktore .. *2*
-
-
pravda, pane prezi- ehm, Lobo, hra by měla být zakázána, autor toho jména vyřazen z učebnic *15*
-
Re Lobo : Co asi tak znamená P.K.Dick ??? . Hledej a třeba najdeš i něco jiného než tvoji prvotní pubertální asociaci ...
-
-
Jo, přesně takhle pubertálně sem to myslel a o nic jinýho mi nešlo *3*
https://lh4.googleusercontent.com/-5sHJV5BTLZE/VF3tQ-p7HuI/AAAAAAAATCA/qz1NUlFZ2rs/w346-h230/zeman-dick%2B%25281%2529.jpg -
-
Ty blaho co teprv arthur Cock Clarke...
-
-
nemyslis snad Vaska Jebaveho?
-
a co teprv Otokar Březina :)
-
tak on takový Kundera tomu utekl taky jen o vlásek *4*
-
-
-
-
-
-
Ach boze, potrebuju dodelavat pracovni resty z proflakaneho prosince a vy tu vybalite takovou haluz. Kdyz jsem zjistil, ze mam hru v knihovne (asi z humble bundle) tak jsem jen zkusmo nainstaloval a uz to hraju 20 hodin.