Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • frag.ment
    Tady ty flame v diskuzích už mě opravdu nebaví, je to pořád to same. Hraju už cca 24 let a prošel jsem snad všema platgormama. Teď hraji na konzoli (PS3/PS4) a je to dobrý. Tyhle hry, které mají kostičkovanou grafiku, naprd ovládání a zbitečně uměle nastavenou vysokou obtížnost nechápu. U her se má člověk bavit, ne ? Občas se naštvat, pochopit, co a jak a jít dál. A mimochodem grafika a hudba u hry dělá hodně, jen ti človíčci hrajíci si na "hardcorehrace" se snaží být "underground".
    • "Tady ty flame v diskuzích už mě opravdu nebaví, je to pořád to same."

jako napsat tohle a za to hned připojit takovej generickej flame starter, to chce asi hodně sebezapření *7*
      • On si totiž myslí, že je posel pravdy. Proto to píše..
    • del0
      Ok. Takže ten, kdo hraje hardcore hry to dělá jen proto, aby mohl být hardcore a underground. Tyhle bláboly mě vždy pobaví. *7* Hned si jdu nainstalovat nějakou ptákovinu, abych tu pak mohl machrovat, že jí hraju. *15* Akorát se budu muset nutit ke hraní. *15*
    • Draken69CZ
      Na to jak dlouho hraješ máš značně omezený pohled na věc. Co nebaví tebe může bavit jiné, je plno lidí co vyloženě vyhledávají hry které je až trýzní svou obtížností. Nevidím jedinej důvod proč by nemohli vycházet ať třeba absurdně těžké hry, pokud jsi hrál na automatech víš o čem mluvím, ale tvůj přechod na konzole značí že chceš hrát/bavit se snadněji třeba kvůli času mám to podobně.
      • frag.ment
        Máš pravdu, už u hry neprosedím 15 (+-) hodin denně abych pochopil základní principy a pak se konečně začal bavit. Ale samo, že je to o lidech a o tom, co tomu chceš obětovat. Já si zahraju párkrát do měsíce nějakou AAA hru a líbí se mi to (než si přijdou stěžovat sousedi, že mám domácí kino asi trošku moc nahlas :- ). Ale nejvetší šlágry v minulosti měly většinou nejkrásnější grafiku i hudbu.
        • to mne zaujala spise veta prvni, 15 hodin sem nepotreboval ani na pochopeni zakladu DCS A-10 Warthog...
          • frag.ment
            Já ten čas např potřeboval u starého UFA. Třeba vývvoj technologií jawm dost pnáloval. To samé u Civilaze. Nechci e tu nějak dohadovat, každej má rád něco jinýho. Např. v Trasport Tycoonu (original) jsem prožil tak 300 hodin. Ale ve své době to mělo skvelej systém, grafiku i hudbu..
        • posledni veta vse osvetluje, typickej konzument slagr tv *6*
          • frag.ment
            Tady těžce pracuje nostalgie. Si prolistuj staré Excalibury. Mimo téma, na Šlágr TV jsem narazil a pod vlivem něčeho veselého je to celkem sranda (na na pár minut).
  • jindra.veliky
    4K rozliseni a 60fps?
  • Pokud je retro tak super, tak proč nejezdíme v trabantech, nekoukáme na černobílé televize a nehrajeme na mikropočítačích Maťo?
    • No jo pane sofisto *12*
    • tohle neni retro ale aktualni kousek
    • Já v trabantu jezdim. A můžu zodpovědně prohlásit, že co se zábavnosti týče, strčí většinu moderních rodinnejch aut hravě do kapsy.
    • jestli máš dojem, že něco tak rozdílného jako technologie a umění se řídí stejnými zákonitostmi, znamená to taky, že vážíš pravítkem a nehty si stříháš autogenem?
      • Chápu tě dobře, že stříhání nehtů je umění a autogen technologie?
        • nechápeš evidentně vůbec nic :-*
    • to retro asi vznika proto že programatori neumeji najit schopne grafiky pro indie vyvoj a tak jsou na grafiku sami i kdyz neumeji kreslit nevadi protože to stači označit jako retro
      • A i kdyby na to byli programátoři sami, ty jim snad budeš zakazovat vymýšlet nové věci a něco vytvářet jenom proto, že někdo řekl, že grafika nejdůležitější? Jsou snad knížky retro? Nejsou. A to nemusí být nějak výtvarně "vymakané", nemusíš mít tuny výtvarníků kvůli ilustracím. Stačí ti jen autor, nápad a fantasie čtenářů, která očividně podle prodejnosti knih existuje. I když ty si možná ještě nedospěl do stádia si něco představovat, proto bych ti doporučil obrázkový slovník, aby si alespoň trochu rozšířil svůj rozhled *3*
      • Ono naopak vytvorit neco libiveho je velice jednoduche. Mozek se prirozene snazi samocine delat co ho uspokojuje. Oble krivky, geometricke tvary, pestre barvy. To ruka jede sama. Vsak se podiv co speedartystu a designeru vsude je. Za par minut az sexy vykres. Takovy bleps umi kdekdo. Umeni je vystoupit z tohoto endorfinoveho opojeni a poradne zamakat. Tak se vytvori neco hodnotneho. Stejne potom prijde nejaky pepicek a rekne ze si da radsi vodu s cukrem nechapajic proc by to pivo nekdo pil kdyz je tak hnusne a hořké. Vsak on jednou dospeje. mozna
      • tuhle hru udelal celou jeden clovek
      • Jako retro to oznacujete jen vy, tohle neni retro. Pro vas je retro vsechno, co ma starsi grafiku nez cryengine. Jste jen bez fantazie a musite mit vsechno naservirovany, to je vse. Kdyz vas to nezajima, tak tu nebrecte a jdete zpatky na AC.
      • Normalne by takova hra mela tak max hodnoceni 5. Ale kdys to oznaci jako RETRO lup a je tam hned 8+.
        • Dokaz to, ty kecko.
    • Protoze retro neni nic pro mainstream.
    • Argumentum ad populum.
      • Ano, ty mně můžeš taky... Kdybych věděl jak inteligentně si budu připadat, tak bych vyzvracel také nějakou latinskou frázi...
      • MickeyMutant
        Spíš straw man a každopádně non sequitur.
        • Máš samozřejmě pravdu *4* .
  • Lol keby to vyzeralo aspon ako Fallout 2 ktory ma stale daco do seba. PC nerdi su asi z ineho vesmiru a byt cool znamena citat knizky na hlinenych tabulkach, nahravat si bluray film na diskety a obut si kapce z vreca a ist ostepom lovit jelene do najblizsieho parku...
    • Říká maďar co jezdí s cirkusem a krade lidem slepice.
    • Draken69CZ
      Nesuď je podle vašich měřítek, přece jenom my na západě...
  • sakra tak sem si to stahl v praci a jelikoz jsem mel chut tak to parim i doma. Opravdu velice povedena hra, z nejakyho duvodu mi atmosferou pripomina State of Decay, i kdyz to jsou diametralne odlisne hry
  • Nejsem proti pixelované DOSovské/Staro-konzolové grafice, ale alespoň to UI a menu by nemuselo vypadat jako by ho po večerech hned co si udělá úkoly do školy vytvářel sedmiletý Pepíček v malovaní.
  • fuj..to nemozu aspon to UI spravit pekne? a nie jak z 95teho?
    • Hádám, že jsi v té době ještě ani nebyl na světě.
      • och, hardcore blbecek sa ozval. cim viac hnusna hra tym viac hardcore
  • Kinet1c
    Ako nehral som a netvrdim, ze to nemoze byt pre niektorych ludi zabava na desiatky az stovky hodin. Osobne nemam nic proti predstavivosti, ale uprimne som si myslel, ze od toho su tu knizky. Dalej, ked uz si clovek ma predstavovat tak preco rovno hra nie je textovka ?
    • Paulcz
      Tak to sis myslel špatně. Deskové hry ?!
      • To je spatny priklad, vetsina deskovych her je nadherne nakreslena ;)
        • Myslim ze spise myslel Pen&Paper hry, jako DrD, ADnD, Shadowrun atd.
      • Dračák *1* To byly časy
        • Zkus Shadowrun - ten je dobrý i dneska :)
  • maros.goc
    to už sa všetky normálne hry minuli, že sa musia recenzovať hry bez grafiky?
    • Jambbo
      Graphic whore
    • Grafika je u hry totalne k hovnu. Uz nejakej patek plati ze kdyz ma hra peknou grafiku musi me SAKRA zaujmout abych ji vubec zkousel, protoze v 99% jde o totalni odpad jako treba Call of Duty, Metro a podobne bullshits ;-)
      • Zrovna Metro bych za odpad neoznačil, minimálně první díl...
        • Paulcz
          I navzdory knižní předloze ?
          • Je to výborná postapo hra se skvělou atmosférou... už proto stojí za to si ji zahrát...

Dřív jsem taky byl proti hrám/filmům s knižní předlohou. Protože kniha je prostě vždy obsáhlejší.. ale řekl bych, že je to chyba. Jen je potřeba k tomu přistupovat jak k jinému pohledu se stejnou tématikou...
            • Pro Ježíše: Ale jestli jsi četl knihu, jistě budeš souhlasit, že se spíš jedná o strhující post-apo příběh, o který se hra dle mého názoru úspěšně pokouší. Samozřejmě, že hry s otevřeným světem nejsou k zahození, ale už tu máme třeba Stalkera a pořádnou post-apo příběhovou koridorovku krom metra neznám (+ fakt, že hra byla na hard opravdu těžká, přidal něco na atmosféře . *4* ) . Jinak ale chápu, že se ti může zdát potenciál světa plně nevyužit, ale podívej se třeba na franchise LoTRa nebo Star Wars. Plně využitý potenciál tu také není, ale přesto je spousta slušných a dobrých her z těchto "světů" *3*
            • Zrovna u Metra pociťuji jistý hoŕkokyselý pocit z toho, že nevyužili plně potenciál knižní předlohy (a nejde mi o to, aby hra vyprávěla totožný příběh, jako kniha).
              Jak by asi vypadalo nelineární otevřené akční rpg z tohoto světa, se raději neodvažuji pomyslet.
    • Pro lidi se vkusem tohle je normalni hra, takze +redakci za dobry vyber.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit