Neomezené ukládání, realističtější grafika, lepší výkon. Na Kingdom Come 2 se už vrhli moddeři
-
hodne pokladu ma nekde kousek od sebe schovany klic. Rada pokladu jsou hroby atp.. Klice muzes ukrast chmatactvim, nebo po omraceni zezadu. V neposledni rade muzes vypit lektvar, ktery posiluje tvoje odemykaci schopnosti, tim muzes otevirat tezsi zamek, tedy vice zkusenosti a na stejny level nepotrebujes truhel 200, ale 20. A je dobre, ze se k nekterym pokladum nedostanes v prvni hodine hry a maji tezke zamky. Takove cheatovani prece nemas zapotrebi.
-
RE fungoval jinak (najdi pásku a vlož ji do psacího stroje, takže to šlo jen na určitých místech). Podobalo se to spíš sejvu v hospodě za peníze. To měl už Ishar z roku 1992, kde to bylo zvlášť otravné. Tady je vidět, že velmi podobná mechanika může mít pozitivní (RE, ale i v KC:D je to fajn) i negativní (Ishar) vliv na zážitek ze hry podle toho, jak se implementuje.
Efekt podobný sejvovici se nikdy moc nepoužíval. Napadá mě jen Ori and the Blind Forest, kde tě sejvování kdekoliv (skoro) stálo trochu energie, která pak mohla chybět jinde. Tam se mi to líbilo, ale byly na to i negativní ohlasy. Asi kvůli tomu ve dvojce přešli na klasické checkpointy.
-
Moc genialni to neni. Pouzival to uz Resident Evil v roce 1996. Od ty doby hodne dalsich her take.
-
Předpokládám, že Pijáctví ti vtomhle ohledu pomůže, taky si to můžeš vyčekat.
Nevím, sám jsem k tomu důvod neměl, ale už teď jsem ve stavu, kdy to můžu ukládat tak často, jak to dělám jinde, kde je to normálně dostupné. Tudíž mě to ve výsledku nijak neomezuje a spíš jen frustruje, když na to omylem zapomenu, nebo si nevšimnu, že po téhle cutscéně nebyl autosave. :)
-
Tak si to zkus, lít do sebe alkohol co dvacet sekund. Uděláš to tak třikrát a můžeš se jít vyspat :D
Prostě je to geniální systém.
-
Mlynáři tě to naučí jen jednou za 5 úrovní, jinak tě pošlou trénovat. Knihy na zámky jsem za celou hru jen dvě a z toho jednu, která šla číst až na 15. úrovni (takže reálně k ničemu). Obojí jsem samozřejmě používal.
Oproti tomu jiné dovednosti jako jezdectví nebo bylinkářství se dají naučit možná až moc rychle.
-
Právě kvůli tomu já třeba používám ten mod, grind nemám rád a proč bych měl se opruzovat s grindem dokola sbírat bylinky a pak z nich dokola dělat lektvary, jenom protože si to autor vymyslel, že je to super, navíc ještě s těma animacema, který jsou pěkný napoprvý, možná napodruhý, ale ne na postý. Stejně tak jsem si nainstaloval mod, který přeskakuje animaci kostek v BG3
-
Jojo, má to své definované mantinely.
Já za bílého dne vykradl Troskovickou rychtu o 1500grošů, potom co jsem předchozí noc vykradl celou vesnici, smradlavý cizák bez kalhot co tam do každého naráží a stejně si stráže nedokázali dát jedna a jedna dohromady, kdo ten stávající, nebo předchozí zločin spáchal.
Dle mého, hodně aspektů naráží na své limity co dokáže cryengine, ty jeho možnosti se dají ohýbat jen do určité míry.
-
Nemá, achievementy dostáváš dál.
-
No vidíš a já bych řekl že i se sejvovicí to můžeš ukládat klidně co dvacet sekund, jen klikáš na jinou položku na jiném místě.
-
Prznění ztoho až dělá ten člověk co jich tam nasype několik bez hlubší myšlenky, třeba pro sbírání kytek z prvního pohledu jsem šáhl hned v den vydání, naopak mě překvapilo, že stím nikdo nic od jedničky neudělal a máš tam tu stejnou mizernou animaci kterou uvidíš klidně stokrát.
-
mně se to stalo i u banditů, jestli to byl jen bug, netuším, u vojáku to ani nezkouším, ale celkově je to stupidní pravidlo a nemá to nic společného s realismem, spíše je to jednoduché programovaní NPC, aby to šetřilo výkon.
Někdy to na mě působí, že musíš hrát, tak jak to bylo zamýšleno, i když volnosti je tam docela dost, ale pokud překročíš tu volnost, tak si s tím hra neumí poradit a vytváří nesmysly.
-
Já u těch reshadu nemám rád, že ti sice vyřeší nějaký balanc barev a kontrastu na jednom místě, kde tě to mlátí do očí, jen aby ho na jiném místě poslala ještě do většího saturovaného pekla.
Už jsem to zkoušel tolikrát, že jsem nad tím zcela zlomil hůl a případně si stím jen lehce pohraju přes ten nvidia overlay.
PS: Vtom odkazu to vypadá dobře, dokud sem nenarazil na ten obrázek se svíčkami v interiéru, zapadlo to přesně do té škatulky o které jsem nahoře spílal.
-
Dabing u jedničky jsem nemohl vystát, tenhle zní suprově.
-
No já ti nevím, v podstatě od začátku můžeš natrhat takové množství kopřiv a rulíku, že si za hodinu uděláš Sejvovic na další desítky hodin, v takové chvíli se pak ale sám sebe ptám, zda má cenu hrát si na nějaký prvky hratelnosti, který má podpořit tvé plánování, když to jde zcela očůrat a ani se nemusíš extra snažit, nebo něco ohýbat.
Udělal bych ztoho spíš volbu k nastavení když začínáš kampaň.
-
A říká ti něco četba? Mlynáři, co tě naučí za prachy? Ne? Tak si grindi...Mimochodem už mám 3. úroveň zámků a jestli jsem odemkl 30-40 truhel, tak ještě přeháním....
-
Ono taky můžeš zvyšovat skilly přes knihy nebo zaplatit trenéry
-
Prvně na to vlítnou nadržení fanoušci co budou metat vysoké hodnocení, jak se to rozkřikne i mezi širší obec, tak to hodnocení půjde o něco dolů. Řekl bych, že to je zcela standartní proces hodnocení většiny velkých her po vydání.
A samozřejmě že je to větší a hezčí jednička, já od toho teda ani nic víc neočekával. Valná většina herních mechanik doznala vylepšení, pocit nekonzistestního zážitku ztoho zatím nemám.
-
Jo, má to své neduhy, za sebe třeba pathfinding a celkové ai nepřátel, ale třeba stěmi lapkami mi to nějak nesedí, hledaný jsi potom, co obereš i ty zabité vojáky co kolem těch lapků leží. :)
-
Je to docela paradoxní, ale ten poloprofesionální překlad se mi líbil víc. Kvalita jednotlivých dabovaných postav kolísá v obou dílech, ale u jedničky měl člověk tendence nad tím mávnout rukou a být rád že je rád. Stále preferuji český dabing, ale rozhodně to není aspekt hry, kterému by se nedalo něco vytknout.