Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Duncan66

Tak pokud si nekdo dobrovolne przni hru, tak tomu taky nerozumim. Ale kdyz si modifikuju hru tak, aby byla co nejvice sita na miru me a ne nejakemu virtualnimu prumernemu hraci, nebo dokonce konkretnimu vyvojari, tak to naopak povazuju za zcela normalni. Hraju od toho, abych si to uzil a stravil cas tak jak si preji ja a ne jak si preje nejaky anonym v diskuzi....

• Vyvojar nie je vstricny (fakt mi nenapada slovensky ekvivalent) voci ludstvu, nieto voci hracom.

• Problém je spíš to, že je to blbě udělané. Sejvovice kombinovaná s autosejvy a ukládáním při vypnutí. Autosejvy jsou (minimálně v jedničce, ale ve dvojce prý také) dost nevyzpytatelné. Občas jich máš několik za sebou a jindy pár příběhových předělů a nic. Takže si radši navaříš sejvovici a pak ji kombinuješ s autosejvem, což naštve nebo se naopak spolehneš, že když dokončíš část questu, tak se to sejvne a ono ne a ještě tě to hodí nepřipraveného do boje.

Nemám problém s krutým ale konzistentním systémem ukládání jako je třeba v soulsovkách, ale musí být udělán dobře. I když v DS1 mě taky štvala dlouhá a prakticky bezpečná cesta k některým bossům a nadával jsem, proč tam není ohníček navíc, který by mi ušetřil dvacet dlouhých sprintů.

• Derp_1337

Dík za tip. To vypadá dobře.

• owny

Nevím, ten systém ukládání je prvek hratelnosti, kdy tě hra nutí svůj postup víc plánovat. Ale chápu, že někdo chce spíš při hraní vypnout a tohle neřešit (pak je otázka, jestli je pro ně KCD vůbec vhodná hra). Ale myslím, že kvůli konzolovým hráčům, kteří si ten mod nestáhnou, tak to tam přidat mohli.

• owny

Mně přijde, že to akorát zvyšuje kontrast a saturaci. Může to být hezčí na pohled, ale může to uškodit atmosféře, když to bude svítit barvami jak Oblivion (a scény kdy ten re-shade nevypadá tak dobře ti typicky na screenshotech neukážou). Ale jo, v budoucnu to rozhodně bude propracovanější, než něco, co někdo zbastlil 2 dny po vydání.

• owny

Však budeš mít možnost nastavení obtížnosti - normal a hardcore. ;)

• Pridat to tam neni tolik prace. Lidem spis vadi skutecnost, ze vyvojar vuci hracum moc vstricny neni.

• Pokud to tak vnímáš, nemusíš to používat, ne? Pokud ti to musí někdo zablokovat, abys nesavoval, I když to vlastně nechceš, tak je problém v tobě.  Já třeba hrál minulý týden Crysis 1 a datadisk jen s checkpointy i když možnost ukládat nabízí. Nejlepší je VŽDY možnost volby

• vonTossis

Je to součást designu hry. Je to zkrátka její vlastnost. Pokud to někomu nevyhovuje, může si přece najít jinou hru, která mu vyhovovat bude. A to je naprosto v pořádku, výběr je obrovský. Hry mají různé parametry a není nějaký obecný vzorec toho, co je správně. 

• Zejména v dnešní době tohle povazuju za nutnost. Minimum je, aby hry vytvořila save v momentě, kdy ji vypínám. 

Moje zkušenost se stařičkým gta IV, kdy jsem poslední misi hrál 43x abych pak zjistil, že je chyba ve hře a ne ve mě a ztratil jsem kvůli tomu zbytečně čas, protože jsem musel většinu mise opakovat je jen jedna z mnoha zkušeností. 

Tahle možnost nikomu nic nesebere.  Kdo nechce, savovat nemusí... někteří dospělý ovšem potrebujou šetřit čas a nebo si hru chtějí prostě uzit v pohodě. 

• Za mě je sejvovice geniální a možnost sejvovat zadarmo co dvacet sekund tu hru degraduje asi stejně jako možnost sejvovat kdekoli, třeba uprostřed boss fightu, v Dark Souls nebo Elden Ringu.

Ale kdo chce kam, pomozme mu tam, souhlas, že by to měla být možnost, nejlépe jako součást nějaké lehčí obtížnosti.

• Ježiši to je úplně boží. Doteď mi to nevadilo, ale když vidím to srovnání, tak okamžitě stahuju.

• Nejen ukládání, ta hra, stejně jako jednička, by měla mít úrovně obtížnosti už ze startu, aby si lidi mohli vybrat, jak ji chtějí hrát. Nechápu, odkud se bere to přesvědčení, že hry musejí mít jednu fixní obtížnost, která musí vyhovovat všem. Prostě to tak není a nikdy nebude.

• tak autoři omezené ukládání považují za důležitý prvek hratelnosti. Kdyby dali tu možnost, lidi po ní většinově sáhnou, a někteří (dle autorů hry většina, jinak by to tak nenavrhli), si zkazí zážitek...

Mohli to třeba umožnit v nastavení, s něčím jako "tato hra je zamýšlena bez neomezeného ukládání pro nejlepší zážitek, opravdu to chcete povolit?" - to už by možná stačilo

No, a když to umožní mod, ten už si nainstalují pak opravdu jen ti, kteří bez toho nemůžou být....

• medveddd

Ale proč? V Dark Souls to taky není. Máš celé herní žánry, kam se savování kdykoliv nedává. Je to funkce jako každá jiná a její (ne)implementace je čistě na vývojáři, který podle toho vybalancuje hru podle svojí vize.

Tebe to třeba může bavit víc omodované, ale neoddiskutovatelně tím vývojáři do té vize hážeš vidle. To je samozřejmě tvoje věc, ale argumentovat tím, že by ta hra něco "měla" mít podle mě fakt nemůžeš, to je snad na tom vývojáři ne? :)

• Jasuja

hra je od toho aby tě bavila, tebe baví bez módů a nikdo ti je nenutí, takže to nemusíš chápat, ty to musíš přijmout a nevnucovat svůj pohled ostatním

• KIMCID

taky čekám na nahou Pacákovou :D

• KIMCID

Ale jo ,ukládání by mohla být volba v nastavení.

• Ty máš hlavu krásně vypláchlou marketingovým oddělením WH. 😂 Někdo tomu prostě neodolá. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit