Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • firebug
    Jsi si jistý, žes chtěl reagovat na mě? Já přeci přínos kicstarteru nijak nepopírám. Jen poukazuji na to, že Early Access pro mě není podmínkou, abych nějaký projekt podpořil, protože mě jednoduše nebaví "hrát" nedodělaný produkt.
  • Magister_Peditum
    No americký vydavatel si určitě všímá, co Vávra napsal na jednom blogu (česky) o jedné úspěšné rpg hře... *15*
  • Protoze tak to v korporatech proste chodi. Zacnes s myslenou a skoncis s kompromisem.
  • Radioaktivni_surikata
    To si nemyslím. Proč by někdo dělal průzkum, jestli se má něco šanci prodat, když by se pak pokoušel prodávat úplně jinou věc? To je přeci naprosto iracionální. By se hráč naprdnul a nekoupil si to. Řekl by si "no, tak jsem vyhodil z okna jeden dolar, neschudnu na tom, vydavatel na tom nezbohatne a příště jim na nějakou anketu z vysoka..." a bylo by to. Tohle si vážně myslím, že by problém nebyl. Navíc to propojit s fóry vydavatelů, kde by se hráči mohli vyjadřovat, co si o tom myslí a poskytovat tak feedback a hráči by jim za to ještě líbali nohy. A pozitivní PR zrovna třeba taková EA nebo i Ubi potřebujou jako sůl.
  • BeamNG je ale postaveno jen a pouze na tom jejich destrukčním modelu, který sice vypadal na videích dobře, ale až si to člověk zahraje, tak akorát zjistí, že ho to po třech bouračkách nebaví a že se vše chová strašně gumově. Přirovnal bych to k ragdollu - když to lidi viděli poprvé, tak jim z toho spadla brada a když se teď zpětně mrkneme na starší hry, kde lítají pajduláci jak kdyby byli z papíru (Max Payne 2 apod.), tak nám to příjde spíš úsměvné... Takže BeamNG je krok vpřed, ale bude trvat ještě nějakou dobu, než to vyladí
  • No tak tyto kickstartery a early-access jsou tu kupodivu proto, aby autoři měli prachy na vývoj. Přece nebudou 10 let dělat hru jen ve volném čase zadarmo.
  • firebug
    Mě teda ty Early Accessy nějak neberou. Ten neúspěch kickstarterovské kampaně NCG mě strašně překvapil, protože FlatOut považuji za nejlepší a nejzábavnější arkádové závody minimálně posledních deseti let, sám jsem ale taky na KS nepřispěl. Právě ten neúspěch mě vyprovokoval a prachy jsem jim přes jejich homepage poslal, ale ten zpřístupněný Early Access či Sneak Peak (nebo jak to nazývají) na mém rozhodnutí neměl podíl v podstatě žádný...
    Moc nechápu, proč tolik lidí po Early Access tak prahne. Nefandím ani předprodejům a už radši i čekám tak půl rok po vydání nějaké novinky, než si ji koupím, protože jsou mnohdy plné nedodělků a otravných chyb které časem opraví nějakej balík patchů.
    Fakt v tomhle ohledu nepotřebuji hrát rozpracovanou hru a radši si počkám na finální doladěný produkt. Ale jde o asi o věc názoru což?
  • beamNG vypada fakt skvele dokud nedojde na rizeni. Auta tam strasne poskakujou a nedrzi na silnici a to zvlast kdyz se trochu rozvlni. Nerikam ze se tohle normalne nedeje ale rozhodne ne v takovy mire jak je tomu prave v beamNG.
  • Ja jsem rad za kickstarter. Ja to vidim tak ze hraci by jim to odhlasovali ale nakonec by ta hra stejne sla uplne jinym smerem nez bylo puvodne zamysleno.
  • se nedivim vzdyt to vypada hrozne. a ten trapnej destrukcni model. kdyby radsi pouzili ten beamNG
  • obvzlast borecci co vylezou ze skoly a chteji delat hry ti jsou fakt nejzoufalejsi
  • Ristoro
    A to by byla bomba. Ty největší sra*ky jako CoD a poslední NFS by potom už taky nikdo vydávat nechtěl.
  • takovej clovek se muze nechat zamestnat u velkeho vydavatele a ziskat zkusenosti + si vydelat na ten barak/nebo vyvoj svoji hry/ (je prece dobrej plnej napadu to ho jiste vydavatel nalezite oceni) no a pak se ukaze zda tomu skutecne tak je. Jenze 90% mladejch co prave vylezli ze skoly si mysli ze sezrali Salomonovo h*vno a jsou mistri sveta a kazdej se z nich posadi na zadek a bude jim cpat penize horem dolem.... *1* *1* *1*
  • Horst_Fuchs
    Vydavatelé jsou prostě jen lidi co chtěj dobře zainvestovat a vydělat, co je na tom zvláštního?
  • Radioaktivni_surikata
    Mně by se líbilo, kdyby dal publisher hráčům možnost hlasovat o hrách, co jsou jim nabídnutý k financování. Udělal by to na internetu, aby ho to nic nestálo, hlas by byl podloženej hráčovým účtem s alespoň jednou hrou (Origin, uplay), takže by nikdo nemohl hlasovat víckrát, a za ten hlas by si vydavatel řekl třeba dolar, aby si byl jistej, že jim to někdo nenaklikává jen tak pro srandu králíkům. Když by to dosáhlo požadovanýho počtu hlasů, tak by všem kdo hlasovali dal 1 dolar slevu na výslednej produkt, a kdyby ne, tak by všem ten dolar vrátili. Lacinej a myslím si že i hodně spolehlivej způsob marketingovýho průzkumu. Defakto je to trochu kopírka Kickstarteru, ale s jiným účelem. Navíc ne každej je ochotnej zaplatit za plnou cenu tak dlouho před vydáním hry (Kickstarter), ale zaplatit jeden dolar za hlasování, s tím, že se mi tak nebo tak vrátí, to už bolí podstatně míň. Určitě by se našlo spousta lidí, co by remcali, že "já to nechci z Originu, já to nechci z uplaye", ale bylo by i dost těch, kterým by to nevadilo a alespoň by pak víc lidí tlačilo na zlepšení výše jmenovanejch služeb. Origin se třeba lepší, už tam byly párkrát i slušný slevy, ale jde to pomalu. Že tohle někdo ještě neudělal. Nebo mi něco uniká?
  • Ale vzdyt presne tohleto funguje! Koukni se na CoD / Fifu / Madden / The Sims... vsechno jsou to sr*cky a i presto, ze zdejsi minoritni komunita vcetne me nadava, jaky jsou to piip, tak se jen v den vydani proda nekolik set tisic kusu. A o tom to je.

Kdyz by jsi mel moznost investovat SVYCH 50 milionu, das to nejakymu Vavrovi z Praheee s tim , ze na vsechny ty tituly, ktery vydelavaji sta miliony dolaru, akorat nadava a kritizuje jak to delaji blbe, a kterej posledni posledni hru vydal par let zpatky, nebo to das radsi studiu ktery stoji za necim, co vydalo uspesne 7 dilu za poslednich treba 10 let a pokazde se to dobre prodavalo?

Jo, je to blbe pro me jakozto hrace, ale z druhyho pohledu chapu, proc by do toho nekdo nechtel jit.
  • Magister_Peditum
    Tady je krásně vidět, jaký jsou vydavatelé paka. Nejde ani o to, že by nebyli charita, ale spíš o to, že vůbec nemají na trh čuch. Jediný, co umějí je chytnout se nějaké zavedené značky a tu dojit a dojit, až o ni hráči přestanou mít zájem. Kam se poděl podnikavý duch? Jsou to v podstatě banda lenochů.
  • Kdo by to hral, prece ty miliony lidi, kteri to kupujou.
  • Nemas pravdu. S Bakalou byla dohoda, ze zafinancuje jenom prototyp pro vydavatele. Uz v tom je riziko a ne jisty zisk. A to, ze nabidl projekt dofinancovat, kdyz vsichni zkuseni vydavatele ho jako riskantni odmitli, je opet risk a nikoliv jisty zisk.
  • Tak u Deliverance tohle platí na 100% . Bakala se začal cukat z dlouhého vývoje a položil Vávrovi nůž na krk - takže ukaž že zaujmeš zákazníka a já budu pokračovat ve financování naší company .

Vydavatel v takovém případě přijde ke zlatému vejci a podnikatelské riziko na sebe převezmou sami zákazníci - a o tom to je - Jistý zisk .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit