Přejít na výpis diskuzí
Next Car Game sdílí podobný osud s Kingdom Come
31.1.2014 | Adam Homola
84 příspěvků
-
Otázka není o tom jakou hru by jsme radši hráli, ale jakou hru vydavatel zainvestuje. Co já bych chtěl hrát v tomhle případě není vůbec relevantní. Jediné co relevantní je, je pravděpodobné riziko a pravděpodobný výnos.
Proto si já myslím, že nemá cenu si stěžovat na velké vydavatele a ani na ně nadávat ... pokud chceš hrát hry od vývojářů pro hráče tak je tu Kickstarter, Steam Early Access, studia co si vydávají hry samy atd.
A dokud si tohle sami hráči neuvědomí, tak prostě bude minimum větších projektů na těchto platformách.
U her jsou 3 strany, které mohou nést risk ... Vydavatel (investor), Studio, Hráč a pokud ani jedna strana není ochotná ten risk vzít na sebe, tak hra prostě nebude. A osočování těch ostatních tomu nepomůže. Já jako hráč takové riziko na sebe beru celkem často, už sem přispěl na dost projektů na KS i jinde. Jako investor už bych něco takového neudělal. -
Jo FlatOut, nejzábavnější závody.
-
Duch flat outu zase ožil *5* .
-
tak bud si verim pak zastavim dum vezmu uver a programuju ten svuj super uspesnej program, easy, ale kdyz chci aby mi nekdo dal prachy na neco cemu sam neverim natolik ze bych svuj barak zastavil no tak nebrecim, ze se kazdej hned nehrne do rizika to ze to 2 vyjde neznamena ze kazdej s napadem nakonec uspeje ale psat se bude jen o tech 2 co se jim to povedlo tech 390 co mezitim nepochodilo si nikdo ani nevsimne...
-
i na games jsou podprahové reklamy :)
-
Tipický dnešní vydavatel: "Haha, vy jste se rozhodli vytvořit nějakou kreativní hru? Na to vám kašlem, o to by nebyl zájem, vraťte se až vytvoříte další klon Call of Duty" (A dostalo mě že captcha u tohohle komentu bylo MW2 :D)
-
nj, ale to je právě ten problém, hrál by si radši hru, kterou vymyslel businessman, ktery přemýšlí jen nad tím, jak tě co nejvíc podojit? nebo by si radši hrál hru, od vývojáře, který dělá hry celý život, miluje hry a hraje je a snaží se je udělat, aby pobavil lidi?
samozřejmě že to většinou nevymýšlí busnissmani (publisheři), ale hodně do toho kecají, co se týče kingdom come, tak by řekli "přidejte tam draky, aby to bylo zábavný"
"dejte mi prachy, at mam krytou prdel".... to je uplný bullshit, jako když si vezmeš, že na tý hře dělá třeba 50 lidí po dobu 5 let... jako ty bys dělal 5 let zadarmo? spousta z nich má třeba ženu a děti a 5 let by prostě dělali zadarmo s nejistým výsledkem, to prostě není možný *16* -
paneboze, at pojdou Publisheři, kteří to mají jenom jako business... kdo by chtel hrat call of duty 8, nebo NFS 16... na NCG čekám celý život... s dnešní technologií a hadrwarem mi neříkejte, že nejde udělat hra s dobrým destrukčním modelem, protože v tomto směru se od dob Mafie (jedničky) nic nezměnilo, což je 12 let... hlavně že do NFS dávají nějaký EMP... co tam dají příště? rakety? křídla? nesmrtelnost (ou ta už tam vlastně je)? crowdfunding je v tomto ohledu vyjímečný!!! miluju tu ideu... ačkoli ne všechny projekty jsou úspěšný... myslím, že early acces bude za 10 let uplně normální i pro velké studia a publishery
-
jenže velkým firmám je jedno jestli bude špatná nebo dobrá, těm jde akorát o to vyrýžovat z ní co nejvíc peněz a hráči jsou pro ně až na posledním místě, takže na politiku early accesu jen ztěží přistoupí.
-
Presne jak napasal Walltar dole - vydavatele jsou investori a bussinessmani, ne charita a hispteri.
Na druhou stranu, vyvojari by si obcas mohli uvedomit, ze jsou spolecnost jako kazda jina. Taky mam genialni napad prodavat sportovni vybaveni a nevim co, ale potrebuju sehnat prachy. Rozdil je, ze kdyz neco podelam / neuchytnu se, tak ztratim vse co mam + neco navic diky pujckam.
Kdyz neco podela vyvojar, co ztrati? "Nooo jako sorry hosi no, ted se to nepovedlo, ALE..."
Hra je predem zaplacena z penez nekoho jinyho a muzou vesele tvorit neco jinyho.
Nejsem vyvojar, programovani me k smrti nudi a nevim co vsechno, ale nelibi se mi pristup "dejte mi prachy predem, at mam krytou prdel". Vidim to proste jako byznys a k tomu je take potreba tak pristupovat. Jako pekny priklad mi prijde uz tisickrat zmineny Notch - kutil proste neco doma na koleni, ukazal ze ma neco hotovy a zacal prodavat pristup do alfy a z vydelanych penez dal financoval vyvoj. Vetsina vyvojaru dnes aspon co mi prijde funguje stylem "dejte mi prachy jinak na to se*u uplne". Chapu ale, ze tohle funguje pouze do urcite "velikosti hry" - zminene Kingdom Come by asi v parte par kamaradu doma na koleni zbouchat slo prinejlepsim za par let. -
Nadpis me docela pobavil... To by tedy bylo kdyby koonecne povstal FLATOUT a pak se ani nedobral vydani no pfuj.
-
sdílí?
-
Takhle to má vypadat!! Ukázat hráčům jejich projekt před vydáním, popřípadě reagovat na přání hráčů. Kdyby to takhle dělali všichni a snažili se jako kluci z Bugbearu, nebyly by skoro žádné špatné hry. Hlavně, že si za svým výtvorem stojí. Hrál jsem to a je to bomba. Rozhodně podpořím jejich práci, když se tak snaží. Takhle se mají dělat hry!
-
tak u Next Car Game jsem hlavně nepochopil, v jaké jsou vývojáři situaci. spustili předprodej i později vlezli na kickstarter, ale mám za to, že od začátku se dušovali, že hra bude dokončena tak jako tak... jen si asi přáli, aby se ten vývoj už nějak platil sám pomocí té hry.
-
Tahle hra mi taky jednou bude říkat pane, ale až zlevní, nebo bude v akci. *13*
-
Právě že to nejsou tutovky ... narozdíl od takového nového dílu COD je tohle riziková investice. A u rizikové investice musí být potenciál zisku větší, což u hardcore her není skoro nikdy. Já osobně i kdybych investorem byl, tak bych si asi hodně rozmýšlel, jestli investovat do hry jako je KC, nebo tohle ... I když jako hráče mě to oslovuje.
Je to jako kupovat akcie ... koupíš si akcie firmy, kerá každý rok dělá stabilně 10%, nebo akcie nové firmy, která má sice zajímavý, ale okrajový nápad, ale jinak nic moc za sebou, plus její potenciál je 5% ročně. A šance, že udělá těch 10% jako ta firma co to dělá stabilně je dost nízká.
Prostě vydavatel přemýšlí jako klasický investor ... -
No ale vždyť Kingdom Come nebo tohle jsou naprosté tutovky od vývojářů, kteří už mají něco za sebou. Já tohle nechápu. Neřeknu, kdyby jim nabízeli něco jako Nidhogg nebo Hotline Miami, ale tohle? Fakt?
-
spis v teto dobe nemaji prilis motivaci investovat do neceho nejisteho...jit na kickstarter a ukazat, ze existuje dostatecny zajem je spravnym zpusobem, jak vydavatele zkusit presvedcit
-
To víš, co není přesná kopie " uspěšných COD, NFS a BF" nemá šanci na úspěch :D
Díky bohu že v dnešní doba je k indie vývojářům tak laskavá a vznikají tak dobrý projekty bez deb.ních keců vydavatelů. -
Koupil jsem a je to chytlave uz ted, takze drzim palce.