Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jezis nad cim zase skuhraji? Ze budou muset delat kvalitni hry, ktere nejaky cas vydrzi? Na gog.com mate na vraceni penez 30 dni a vadi to nekomu? Ne. Uprimne doufam, ze tim protridi ten stav na Steamu, kde se nabizi prehrsel early accessu a jinych her s velmi, velmi podivnou kvalitou. A to DRM to je uz je snad vtip, ne? Opet, co mi brani si hru z gog.com stahnout a zazadat o refundaci? Nic. A vadi to nekomu? Ne.
    Pevne doufam, ze se Valve nenecha ovlivnit temito nesmyslnymi vykriky a vydrzi. Je to jeden z mala vstricnych kroku, co pro uzivatele udelali.
  • Myslim si, ze jedinej vetsi dusledek, kterej to bude mit je, ze se konecne upravi ceny indie her na stupen, kde je skutecne jejich misto. Uz zadny Nidhoggy za 20 euro a zadny skladani pokemonu za 15.
  • Obávám sel, že časem bude tak obrovský tlak od vývojářů, že to zas zruší... *9* Nicméně ještě musím konstatovat, že od Steamu ty 2 hodiny jsou fakt opravdu velkorysé podle mě 60min by stačilo ale na to nadávat nebudu že .. *1*
    • Az na tu drobnost, ze to neni zavedeny kvuli hracum, ale prave kvuli vyvojarum. Jen zalistuj trochu zpet, jen za minulej rok najdes MINIMALNE 5 v mediich rozmazanych pripadu, kdy valve vraceli prachy vsem. Tohle je zavedeny prave proto, aby nemuseli resit idioty, ktery vydaj a prodavaj neco zcela nefunkcniho a dohadovat se pak s desitkama tisic nasratych kupcu.

--
      Publikoval jste nevhodné přispěvky. Není možné z této IP adresy psát 1 den/dnů.
      bez DOPCE cenzore
    • Mart9
      Přesně tak, hodina by stačila. Nebudu se divit, když to ještě upraví.
      • Zajimave, gog ma 30 dni. Asi jim nikdo nerekl, ze hodina staci...
        • Zase je potreba se podivat co za hry prodava GOG a co STEAM
          • Posledni dobou skoro ty same.
            • Mart9
              To asi ne.
    • Toho bych se nebal... vzhledem k tomu, jak rychle se chrli indie hry, tak indie vyvojari potrebuji valve a steam, aby meli aspon sanci na nejaky prodej... valve je u zaadele, jestli se tam vyda 6k nebo 7k her
  • Podle mě tím nejvíc utrpí jednak ty úplně nejmenší hry (řekněme pod 4 eura) např. Windosill, Plug and Play, ale hlavně žánr visual novels, které se prodávají mnohdy i za velké peníze.
  • palver
    Nu, potrefená husa se ozvala. Opravdu právě Gone Home je provní, co mě napadlo. Po jejím "dohrání" (za cca hodinu a půl) bych chtěl okamžitě vrátit peníze, a tenhle pocit ve mě zůstává stále...

A ideálně ještě odškodné za zmařený čas, který jsem mohl plodněji věnovat třeba zíráním do stropu *15*

Ale vážně - je to správný krok v době, kdy téměř neexistují dema...
    ... a možná dobrý bič na vývojáře, aby si z nás nedělali dobrý den
    • blbost, gone home ma vysoke hodnotenia cize je to kvalitne hra ktora sa tebe nepacila, cize nevidim dovod na refund, ked ides do kina na film o ktorom vsetci hovoria ze je dobry, a on dobry je, ale tebe sa nebude pacit tak si po skonceni filmu pojdes pytat peniaze ??
      • ano to bych presne chtěl, jak po me někdo muze chtit peníze dopředu za něco co nevim jak vypada?

jako to bylo drive, prijeli ochotnici a kejkliri něco predvedly a bud jim peníze lidi daly nebo ne, ale bohužel zijeme ve vzracenem svete kde se najdou vykukove, kteří todle zneuziji, ale ještě horsi je platit za něco dopředu, když ani nevim zda s tím budu spokojeny
        • Jestli nevis jak vypada tak oporucuju chodit na herni weby nebo si hru vyhledat na youtube...
      • Když o něčem všichni mluví jako o dobrém, znamená to, že to dobré je? Co to je za argument? To ti poradili manažeři Applu?
        • ano presne to to znamena, ked nieco nechces alebo si niesi isty kvalitou tak proste nekupuj.
          • Když si z internetovýho obchodu objednáš oblečení, v den kdy ti přijde, zjistíš, že tě někde škrtí, je to špatně ušitý nebo ti nesedí, také ho můžeš vrátit.

Tohle je to samý, někdy u hry zjistíš, že tě nebaví, až po tom, co ji vyzkoušíš.
            Nevidím důvod, proč by u her nemohlo fungovat vrácení peněz.
  • jakub.krejcik.98
    Nazdárek lidičky..
    Otočme to, dejme možnost hrát placené hry pod steamem nejprve dvě hodiny zdarma a pokud to nedohrají a budou to chtít dohrát tak, budou muset zaplatit..
    s pozdravem!
    • Steam mívá akce kdy si můžeš hru hrát i celý víkend a nahrát tam klidně desítky hodin a pak ji klidně nekoupit. Ale to už musí být fakt pecka když si tohle dovolí.
      • Pethulla
        Tak to ale nerozhoduje ani tak Steam jako spíš vydavatel.
    • Mart9
      To už bychom chtěli moc :)
  • Mart9
    Jen ať se bojí. Já to říkám furt, že odfláknout hru a říct si za ní přes 400 Kč je drzost.
  • . Nina Freemanová je osobní Přitelkyní Nathana Graysona tedy autora toho článku, takže to moc věrohodné nění. ten clánek z kotaku.
  • Pokud hru hráč za 2 hodiny (ehm, to musí být "hra" za pár centů) celou dohraje, měl by mít tolik slušnosti, že jí vracet nebude. V tomto případě věřím spíš tomu, že než aby si někdo hru koupil a pak refundoval, to jí někde utorrentní.
    Pokud do dvou hodin zjistí, že hra je blbost (což je spousta her na steamu od "nezávislých" pak nevidím problém).
    • Pokud nekdo udelat hru na dve hodiny, mel by mit tolik slusnosti a nechtit za ni 15 a vice USD/EUR.
  • Pekny krok ale viac by som privital moznost predavania hier

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit