Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takze v minulosti "kazdy vicemene nadany clovek" nemohl delat ptakoviny jako je napr. Nidhogg?
  • no jen mam takovy dojem, ze za chvili nekdo vyda "novy" Pong za 20 euro a mistni "intousi" budou psat, jak je to inovativni, kreativni a inteligentni. Jak ten stridmy design je doveden k dokonalosti a podobne kecy. *7*
  • Jack1947
    Ty si tu tedy chybel ... INDIE je nahodou skvela vec , drive se delali hry na koleni a nedelal to kazdy dneska muze kazdy. Vicemene nadany clovek zkusit stesti. Hejt na tohle tema je stejne nudny a ( novy) nez pc vs konzole... jo ale nuda to je pac to rekne nekdo komu chodi i pluska sama ze.

Ne budeme to hejtovat, kdyz nekdo by rad se vratil do dob a casu kdy hry byly vysadou jen nekolika malo vyvolenych. Naklikame si poradne.

Bohuzel je to dost dulezita vec jak udrzet pc scenu pohromade, ted uz (i konzole).
    Takze jako kazdy jiny indie hater uplne mimo hrnec. Placene a jak by vznikali dalsi.

Nic neni zadarmo ani vyvoj. To si precist ten clovek co je vyviji nevim no. Jestli by se to nekomu libilo takhle hezky plivat na jeho praci. Udelat neco ne hlavne ze se da hejtovat a(dobre z uctem). Tak ne konzole ale uz INDIE hry jeste mobilni hry a definitivne bude PC herni scena "pohrbena". *15*

( nezapomen me poslat do haje a naminusovat, i kdyz tolik indie nemusim vidim v tom budoucnost bohuzel pravda se zmenit neda).
  • A to snad nekde tvrdim?
  • janchor
    To sis z toho odvodil jak?
  • stejne tak srackoidni grafika ala ZX spektrum v roce 2014 neni garantem kvality a zabavy. *3*
  • zatimco u jinych se nebavi nikdo. ze? *7*
  • Presne! Plivanec vsem nadanym grafikum a vyvojarum! Kazdej vi ze kvalitu hry nejlip poznas podle poctu pixelu. Nedej boze pokud hra pouziva jeste 2D. Vyvojare takovejch her bych nechal pozavirat za podvod!
  • Carmamrdon
    A přitom to i s těmi placenými indie hrami nevypadalo ze začátku vůbec špatně. Vznikaly zábavné a nápadité hry, které měly ke všemu i krásnou grafiku, kupříkladu Trine. Člověk se mohl na chvíli zastavit a kochat se krásnou krajinou.
    Jenže pak se zjistilo, proč investovat peníze do grafiky? Šoupnem tam pár pixelů, nazveme to "pixel art" a pseudointouši nám to spolkou i s navijákem.
    A tak to tady máme. Plivanec do tváře všem nadaným grafikům a vývojářům, kteří se snaží vytvořit něco opravdu pěkného.
  • Ja jsem si to precetl cely a je to moc krasnej hejt. Myslel jsem si ze te moje podpora proti ty bande intelektualu potesi.
    Tohle zpatecniky mysleni kdy si myslej ze muzou udelat osklivou hru s pixelovatou grafikou a myslet si ze dobra hratelnost staci a jeste za to chtit penize.
    Bez ty hromady premoudrelejch yntelektualu co jim to vodkejvaj by si to nikdo ani nekoupil.
    Lidi jsou proste hloupy. Staci jim rict co je ma bavit a co se jim ma libit ono je to bude bavit a bude se jim to libit...
    Diky bohu jsou tu porad lidi co se za pravdu nestydi a neboji se nam ji sdelit!

A jestli za to nemuzou intelektualove tak za to urcite muzou cikani protoze zneuzivaj davky a nejsou pak penize na AAA hry.
  • Whoossain
    Když už máš potřebu reagovat, tak si aspoň pořádně přečti to, na co reaguješ. Pokud bys dával pozor, tak bys určitě nepřehlédnul, že můj příspěvek začíná slovama "Mně přijde...". Nevim teda, jak jsi došel k tomu, že se jedná o nějakou všeobjímající pravdu...
  • archie777
    Vojta, 9
  • archie777
    Nechtěl bych se stát obětí indie syndikátu.. Ta představa, že by se hra sama koupila a nainstalovala! Bože, chraň nás před artovkama! Kde je kupec, tam je prodejce.
  • Paulcz
    Nebudeme žít v domněnkách, že ne ?
  • janchor
    Zatímco hledáš teorie, který by ti obhájily tvou nechápavost, lidi se u takovejch her prostě a jednoduše baví.
  • Vseobjimajici pravda prosteho cloveka z lidu... Jen to vsem tem intelektualum a burzoustum ukaz!
  • archie777
    Ty jsi prototyp hráče, kterého by si přál každý EA kravaťák. 1800 za COD: Ghost a pěti hodinovou jízdu recyklovaného enginu je přeci dobrá koupě. Nebo snad Crysis 3 na celých šest! Možná je chyba na straně cenové politiky, extrémních finančních nároků na vývoj, recyklace zajetých značek a nutnost dělat hry dostatečně blbuvzdorné, aby jí Johny z Albuquerque nevypnul po prvních 30 minutách.. Možná by to chtěl taky rozhlídnout se kolem sebe a zjistit, že dobrá hra != Euphoria Diamont Daemon Engine 8.0 Vertex Angular Shader Multidragonskin.. viz třeba takové studio Larian.
  • Whoossain
    Mně celej tenhle povyk kolem tohodle nezávislýho herního vývojářství přijde celkem směšnej. Je to trend posledních pár let. Pravdou ale je, že nezávislý hry se tvořily vždycky. Donedávna ale nikdo neměl tu drzot chtít za to peníze, dělali to studenti a fanoušci pro zábavu, svý známý a ostatní hráče, který si tyhle hry někde stáhli, protože byly volně dostupný. Když někomu docvaklo, že by se na tom za minimální náklady nechal trhnout celkem slušnej balík, tak kolem toho udělal patřičnou reklamu )pochopitelně stylovou, nezávislou), začala se kolem motat hromada přemoudřelejch rádobyintelektuálů, který spokojeně pokyvovali hlavama, souhlasně mručeli a začali hulákat, že tohle je to pravý umění. A lidi, kterejm stačí v reklamě říct, že tenhle prací prášek je ten nejlepší, si to začali kupovat a protože to doporučovali intelektuálové, tak si taky začali připadat jako intelektuálové. Je to jako s plastikama Černýho nebo obrazama Knížáka. Je to neuvěřitelnej sh*t, ale skupinka vlasatejch brejlatejch umělců na to ukazje a huláká "Tohle, pánové, to je umění!"...
  • Vitekb
    Ty vole, to je diskuze. Že jsem sem lezl...
    Aspoň že nad těmi mínusy jsem se zasmál.
  • archie777
    Kravina, přemýšlení ala bublina, že mobilní hry vytlačí AAA. Je absurdní si myslet, že skupina hráčů hrající/takto hodnotící AAA a indie hry, spolu jakkoliv kolidují. Myslíš že Nidhogg hraje stejný vzorek jako Skyrim? Navíc se rozhodně pohybují prodeje v naprosto jiných rovinách. Jinak pořád nechápu ten "solucionismus" v herní komunitě. Stejně jako je možné mít PS3 i PC v jednom bytě, je možné zahrát si indie artovku chvíli po doklikání COD. AAA průmysl zahnala do současné podoby jeho velikost, respektive cena vývoje mainstreamu. Podívej se 10-20 let zpátky a uvidíš kolik nových značek každý rok vznikalo ve středním proudu. Já osobně vyloženě garážovou scénu nemusím, ale za relativně low-budget projekty na Kickstarteru jsem rád. Další Ultimu už prostě žádná EA nebo Rockstar nevydá. Hru za 100 milionů dolarů prostě mezi segmentované skupiny neprodáš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit