-
Já tu žádnej zásadní problém nevidím, já se zase nikoho nesnažim přesvědčit, že se mu ta hra nemá líbit. Jediný, co jsem napsal, je to, že něco takovýho jsem hrál na Atari. Tim jsem reagoval na vizuální stránku hry, prtože mi tenhle humbuk kolem naprosto technologicky zastaralejch počinů přijde poměrně směšnej. Pak jsem napsal obsáhlejší komentář k tomu, jaká je situace v herním průmyslu a pak jsem reagoval na naprosto přestřelenou cenu týhle záležitosti. Jestli s tím má někdo problém, tak je to jeho věc...
-
bavit me muze i clovece nezlob se. Misto panacku mame lentilky a kdyz nekoho skocim, tak ho snim. Ale rikat tomu automaticky inovativni, kreativni a inteligentni me nenapadne ani kdyz me nekdo pretahne basebalkou pres kebuli.
Jednoduse mi vadi, kdyz se dela z neceho uplne neco jineho a pro me zcela nepochopitelne se to nafukuje. Ja nikde nerikam, ze nidhogg nemuze bavit, verim ze klidne muze. Soutezivi lide budou z hecu hrat cokoli, ale takovych ptakovin jako Nidhogg jsou stovky, mozna tisice. -
A to je Vas zasadny problem,nikto sa Vam nasnazi nanutit,ze sa Vam ta grafika musi pacit,ale Vasa argumentacia je taka,ze je ta grafika hnusna lebo su to pixely a ked je to grafika napr. ked sa bavime o mobiloch,Infinity Blade,tak je uzasna(btw Infinity blade je uplne stupidna hra) ked to prezeniem to je ako keby si povedal na obraz Picassa ze aky je hnusny lebo hlava na jeho obraze ma nejaky surealny tvar a nevyzera ako normalna hlava,co je samozrejme blbost.
Edit: to je reakcia na ten post kde spominas mobilne hry. -
Z myho pohledu je Injustice absolutni ztrata casu a nedal bych za to ani dve eura. Uz tak dost ze jsem prisel o pet za Bioshock a nikdo mi je uz nevrati.
-
To je tvoje věc. Z mýho pohledu je 14€ za tohle vs. 14€ za Injustice (podotýkám po vydání, ne v nějakym vánočnim výprodeji) naprostej úlet. A takovejch her by se našlo pochopitelně více. Tohle bych bral tak za 2€ na mobil. I když - i mezi mobilníma hrama by to minimálně po vizuální stránce těžce zaostávalo...
-
Ja jsem poridil Bioshock Infinite za 5 euro a Nidhogg za 14 me bavi vic.
-
Ano, každé podnikání je riskantní. Pokud byl Tomb Raider ziskový až po 3/4 tak za to nemůže nikdo jiný než lidé z té firmy, kteří udělali nejspíše dost věcí špatně včetně konceptu celé hry a rozpočtu. Když někdo vyhodí nehorázný prachy za marketing a blbost typu: "Lara má vlající vlasy" tak je jejich věc. Měli místo toho udělat hru zábavnější a zajímavější. Tak to prostě chodí, s tím piráti nemají nic společného i když se mohou částečně podílet na nižších ziscích tak nehrají nijak rozhodující faktor. Stále platí pravidlo, že když si někdo něco stáhne tak to neznamená, že by si to někdy šel koupit. Herních firem, které zkrachovali jsou desítky, včetně různých gigantů. Zkrachovali proto, že se stali nereformovatelné, protože se zaměřili na špatný marketing, protože jejich produkty byly o ničem, protože ztratili kontakt se zákazníkem nebo z dalšího tisíce důvodů. To je prostě svobodná nabídka a poptávka trhu. Nikdo nemůže chtít, abych si šel koupit poslední NFS, když to je taková bída. Stejně tak Total War, Call of Duty apod. Naštěstí tu jsou firmy, které fungují a rád si koupím další GTA a nebo třeba Kingdom Come. Tedy tituly, které herní scénu nedegenerují, ale posilují.
-
Ted je proste pro AAA tituly spatny obdobi ale s indie hrama nebo Crowd fundingem to nesouvisi. Na to se zeptaj marketaku velkym vydavately at ti reknou proc ted nelezou ven zadny poradny AAA tituly. Osobne myslim ze to nejvic souvisi s releasem novych konzoli. Delat release na PS4 nebo Xbox one je zatim trosku brzo, delat release pro PS3 a Xbox 360 je pozde, delat to na oboji najednou je drahy.
-
Za ty prachy jsem si pořídil Injustice na PC...
-
Na co bot, tohle není trolling a má pravdu. Navíc redakce ignoruje spamy, třeba Jacka, ale maže si to co jde proti nim- inteligentní nesouhlas.
-
super. Mi se sice pixel art líbí, na tuhle hru mám hroznou chuť, ale absolutně chápu na co narážíš a přiznávám, také mě to trápí.
-
A mne to prijde jako par korun :D
-
14€ mi nepřijde jako pár korun...
-
Presne... co na tom ze me indie hra za par korun zabavi na nekolik odpoledni... AAA hra by me bavila urcite cely rok!
Ze by AAA hry byly prisneji hodnocene to je prece nesmysl. Metacritics (hodnoceni kritiku vs hodnoceni lidi) ale i zdejsi diskuze spis naznacuji ze je tomu naopak.
Nikdo nenuti vydavatele neco oznamovat dopredu a navic to ze tys o necem neslysel neznamena ze o tom neslysel nikdo. -
Dodává jí jinej náboj nebo v tý hře chceš ten jinej náboj vidět? Takovejch her, kde člověk běhal sem a tam po obrazovce a ničil nepřátele, byly mraky. Zrovna tak těch, kde s nima bojoval pomocí různejch zbraní nebo holejma rukama. Ať je to tak či onak, tak vizuálně je na tom ta hra hůř, než mnou uvedený bojovky a myslim, že ani po stránce herních principů a mechanik nic novýho nenabzí. Nicméně já jen napsal, že něco takovýho jsem hrál na Atari a nijak blíž se k týhle hříčce nemínim vyjadřovat, protože jsem ji nehrál a ani se k tomu nechystám. A určitě by bylo tim poslednim důvodem k tomu, abych si nějakou hru pořídil, zdejší honocení, který je snad recenzi od recenze víc a víc mimo...
-
Si myslíš, že problémem AAA jsou vysoká hodnocení indie her? Tak to je opravdu to poslední...
-
Zrovna o Nidhoggu se teda vědělo dost dlouho dopředu.
Jinak to pak záleží na úhlu pohledu při hodnocení, pokud autor zohledňuje nějaký dlouhodobější hledisko (jestli mě hra bude bavit i za rok, dva roky atd.), nebo prostě hodnotí, jaká je tady a teď. Nemam problém ani s jednim přístupem, pokud je z textu patrný, v jakym kontextu je daný hodnocení udělený. -
Tak to prrr, ja resim celou dobu Nidhogg a nekdo v diskusi pod Nidhoggem napsal, ze tyto hry jsou inovativni, kreativni apod. Pritom tohle je hra tak na hodinku, mozna jako "party" hra na jeden vecer, ale ma tato hra opravdu privlastky jako inovativni atd.? Podle me ani zdaleka.
Jinak ja nic smahem neodsuzuju. Par her z indie produkce jsem hral a bavil jsem se, ale kdyz si vybavim zdejsi recenze na indie scenu, tak jestli me bavi 1 z 5 her, to by tak mohl byt realny stav. A jeste to je hra na jeden den, ke ktere se tezko vraci a nemaji casto ani multak apod. -
Ano, přesně sdílím tento názor, možná jsem to jen ve svých příspěvcích nenapsal dostatečně pochopitelně
-
AAA hry doplácejí také na to, že se o nich často ví i rok dopředu před vydáním. Mezitím si hráči stihnou utvořit falešná očekávání, srovnávají s předchozími díly atd... Takové hry se pak měří mnohem přísnějším metrem, což se projeví i na výsledném hodnocení a prodejích.
No a potom vyjde pixelová chudinka jako je tento Nidhogg, o které nikdo nikdy neslyšel - a ejle, ono mě to baví! Což o to, že mě to zabaví na jedno odpoledne a pak už se k tomu nikdy nevrátím, protože se na to nehodí dívat. Napaříme tomu 8 až 10/10 a jede se dál... Ovšem pokud to tak půjde dál, brzy se dočkáme toho, že bude indie hra stát stejně peněz, za kolik jsme si dříve koupili tříáčkovou pařbu... S tím, že žádné AAA hry už nebudou.