Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Whoossain
    Já si ani tak nemyslim, že za současnej stav může nějaký stahování/nestahování her. Já vidim hlavní problém v tom, že herní průmysl chce neustále genrovat větší a větší zisk. A tak se snaží sovje produkty prodat co největšímu množství lidí. Zatímco dřív byl především PC gaming řekněme výsadou jen určitýho relativně malýho okruhu lidí, dneska hraje na počítači kdejakej strejc. Což je sice příznivý pro vydavatele, ale velmi negativní pro samotný hry. Protože takovej strejc nestojí o nějakou hru, kde bude muset přemýšlet, bude se muset naučit mapy, bude muset znát chování zbraní a předvídat pohyb nepřátel. Kdepak, takovej strejc chce, aby to, co si koupí, bylo barevný a hejbalo se to. Tyhle casual players generujou velkej zisk vydavaetlům a ty je chtěj uspokojit. Ptoto dnes třeba střílečky vypadají tak, jak vypadají. Příkladem budiž poslední Battlefield. Hra špatná v tolika ohledech, že se to ani vyjmenovat nedá. Přesto se těší velký oblibě především u casual hráčů. A že tenhle model funguje, je evidentní i na zdejší recenzi, která tak příšerně odbytý hře dokázala nadělit nadprůměrných 8/10. V tomhle vidím problém já. A tyhle nezávislý výstřelky? Z velký části póza, snaha hledat umění tam, kde není. Může to fungovat jako kratochvíle když člověk potřebuje zabít čas, ale doba se posunula a kdo by si kupoval film na VHS, když s BD je mnohem větší zábava...
  • Herni prumysl nyni mozna prochazi tou nejzasadnejsi transformaci prave diky crowd fundingu a obrovskemu mnostvi indie vyvojaru kteri chrli napady na vsechny strany. Ja jsem tak stasny za to co se deje. Tahle hra je typickym pripadem jednoho takoveho skveleho napadu.

Nevracime se do doby kamenny ale naopak se probouzime z doby temna do uzasne a barevne herni renesance a treba kdyz buh da tak i velci herni vydavatele pochopi ze hry neprodava jenom znacka a grafika a treba uz konecne nekdo vyrve zezlo z rukou nenechavych marketingovych dablu a daji ho zpatky do rukou vyvojarum.
  • Paulcz
    ..
  • Paulcz
    Přesně tak, tyto hry vyplňují mezeru na trhu. Navíc jsou inovativní, kreativní, inteligentní, zaměřené přímo na požadavky hráčů, kteří je podporují např. na Kickstarteru. Warez scéna nemá nic společného s tím, že velké firmy nejsou schopné nabídnout zajímavé produkty a že stagnují. Navíc obměna je přirozená věc, spousta velkých vývojářů padne a nastoupí nový. Třeba ti co dnes tvoří tyto hry, které vypadají jako by je vykadil červ :)
  • bobsh
    Uf... Nikdo nedává na stejnou úroveň Mass Effect a Nidhogg. Vážně je potřeba tohle ještě vysvětlovat? To fakt pořád někdo odmítá brát hodnocení v kontextu ambicí a zařazení daný hry? Že dvě hry mají stejný hodnocení znamená to, že stejně kvalitně naplňují to, o co se snaží, nic víc, nic míň.
  • bobsh
    Nevidim v tom co píšeš nutně nějaký zlo, prostě trh začal bejt víc rozmanitej. Různý typy her (ať už svojí velikostí, produkční hodnotou, náročností atd.) spolu bez problémů fungujou vedle sebe, každej si může vybrat to co chce (a pak v diskuzích plivat na to ostatní, samozřejmě).
  • Carmamrdon
    Přesně můj názor. Snad ti to redakce nesmaže.
  • dario.marques.798
    Nesouhlasím. Už podle obrázků vidím, že je to hra pro mě naprosto nepřitažlivá a nezajímavá a že bych ji nikdy v životě nehrál. Tudíž bych jí nikdy nemohl dát 8. Autor recenze má jiný názor, což mu nezazlívám, ale dávat to na stejnou úroven jako Mass Effect a další hry, který měly 8? To at se na mě nikdo nezlobí...

K Tvému přirovnání - existují jídla, které bych nikdy nepozřel, jako třeba hmyz..a nemusím ho ani zkoušet, abych věděl, že bych se z toho poblil
  • dario.marques.798
    Přijde mi, že herní průmysl se v roce 2013 radikálně změnil a už asi nikdy nebude takový, jak býval. Počítal jsem, že od roku 2009 do 2012 jsem každoročně hrál alespon 10 AAA her. V minulém roce byly pouze 4 (jsem PC hráč) a co čekat do budoucna? CoD, Battlefield, sporty, NfS, Assassins Creed, snad nějakej ten Zaklínač nebo Dragon Age..ale co dál? Dál je velká propast. Je to každého věc, co hraje, ale například recenzovaná hra nebo mnoho jí podobných, které zde byly ve velkém recenzovány za poslední měsíce, nejsou hrami, které by mě uspokojily. A myslím si, že nejsem jediný, kdo sdílí tento názor. Toto není výčitka vůči tomuto webu, ale vůči hernímu průmyslu a hlavně vůči hráčům samotným, kteří si neuvědomovali, že hry budou vycházet, dokud budou výdělečné - dokud si je budou lidé kupovat. Nyní tím trpíme my sami, že jsme nevyslyšeli volání herních tvůrců, kteří prorokovali, že dokud budeme hry stahovat, crackovat a dělat obecně cokoliv, jen abychom za ně nemuseli platit, tak herní průmysl v té podobě, v jaké jsme ho znali, zanikne. Ted se kvůli toho vracíme do doby kamenné a musíme hrát hry, které vypadají, jako by je "vykakal" červ...
  • zdeeneek
    Pro me absolutne nezajimava hra, ale s hodnocenim 8 nemam zadnej problem. Recenzentovi se libila, tak nevidim duvod, proc ji takhle neohodnotit. Kazdymu se libi neco ...
  • celoush
    Carmamrdon: vypni si toho bota, co ostatní minuskuje a tobe haze plus... je to moc viditelny *3*
  • OndraJarda
    Hra vypadá moc pěkně. Psychedelické omalovánky, kde se maluje mečem? Ještě aby ne. A vy, kterým tak vadí, že "velké" a "malé" hry nemají nějaké zvláštní separované kategorie, ale hodnotí se stejnými deseti body, nezapomínejte, že tyhle "malé" hry se prodávají často několikrát levněji. Snad už to tu někdo zmínil, ale na pročítání celé diskuze jsem neměl žaludek :D
  • Whoossain
    Něco takovýho jsem hrával na Atari. To bylo ale v jinym století...
  • Carmamrdon
    Aha, tak v tom případě je situace ještě horší než jsem myslel. Na jednu stranu si tady hýčkáte tuny spamu od Jacka1947, na druhou stranu mažete slušné příspěvky jen proto, že s nimi nesouhlasíte. Naděje zhasla, tady už to lepší nebude.
  • Víc mazat!
  • janchor
    Zklamu tě, zametal přímo pan Poláček. Já mám tendenci odpalovat jen vyložený sprosťárny, jsem citlivá duše.
  • celoush
    tak je mladej... má tak trochu právo bejt radikální *3*
  • davidBray
    a vysvětlení nejlépe u tebe na koberečku s krabicí švestiček? :D
    hey proberte se už tady
  • Carmamrdon
    Včera tu byly kvalitní příspěvky, které nebyly ani vulgární ani trollovací, měly přes +20 a přesto byly smazány. Jen se ti prostě nehodily do krámu. Kdo posuzuje, jestli byly nahnány uměle? Ty? Raději bych prosil o vysvětlení někoho nezaujatého, nejlépe pana Poláčka. Děkuji.
  • janchor
    Spíš si zkus sám rozumem vysvětlit, proč je tu ve skutečnosti nesouhlasnejch příspěvků celá řada a nikdo nemá sebemenší tendenci je mazat.

Mažeme vulgarity, osobní hádky, úlety mimo téma, trolling. Plusy a mínusy (nota bene ty nahnaný uměle), v tom hrajou nulovou roli.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší