Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Khalashnikovf

    Dole sem psal, ale tady ti ještě doplním, že ta hra rozhodně není na jedno odpoledne. Dá se tam postoupit na vyšší úroveň, čímž se staneš něco jako guru a ty ostatní hráče tam můžeš provázet, čímž jim jejich zážitek násobíš... prostě skvělá hra s přesahem :)

  • Khalashnikovf

    Správně. Journey je o souznění lidí. Protože když si ti dva rozumí, dokážou i ten poslední level projít prakticky nejvíc úžasně. A když to s tím jedním náhodným člověkem, kterýho už pak nikdy víckrát neuvidíš, táhneš celou hru ... ten přesah je úžasnej.

  • Derp_1337

    Fakt? Já bych řekl, že zbytečnost a nesmyslnost života jsou celkem běžná témata v japonských médiích (hry, filmy, seriály, atd.).

    Ale je asi dost možné, že pro mnoho lidí Nier:Automata bylo jejich první bližší setkání s japonskou kulturou, takže je asi možné, že to nepochopili správně.

  • misk

    Nič z toho spoiler nie je, mnoho hráčov to takto nepochopí ani po dohraní, 

  • risa2000

    Vždy, když jsem dostal chuť si koupit Nier: Automata na Steamu (protože mě ta hra vážně zajímá), tak mě odradilo to, v jakém je technickém stavu, a hlavně, jak to Square Enix (nebo, kdo to vydal) má na háku a v podstatě všechny výtky ignoruje.

    Je na tom Nier: Replicant stejně? (Bavím se o PC portu.)

  • Opět. Když po titulcích dáš "new game", tak tu hru nehraješ znovu ;-) A když po dalších titulkcích dáš zase "New game" tak už ji ale vůbec nehraješ znovu. To že ti někteří doporučují to takto dohrát "víckrát" fakt neznamená, že si tu hru máš zopakovat. Ono se akorát těžko říká víc bez spoilerů.

  • Derp_1337

    To jsi špatně pochopil Veskoslave. Tu hru musíš projet vícekrát, aby jsi se dostal k dalším částem děje.

    Každý další playthrough je jiný. Díky tomu vidíš předchozí události (z předchozích playthrough) z úplně jiného pohledu a vše najednou dostane mnohem hlubší rozměr.

  • 0011

    A zase to děláš, jestli mě něco fakt rozčiluje tak je to používání filosofie a Ayn Rand respektive objektivismus v jedné větě, objektivismus není filosofie, je to mnoha uznávanými filosofy popřený blábol průměrné spisovatelky, jehož vyznavači se chovají jako náboženská sekta, ač náboženstvím pohrdají, jaká ironie.

  • vždyť ano, celá hra Bioshock je o tom zkritizovat filosofii Randové. To město Rapture bylo založeno na principech randismu, a proto taky selhalo. Mimochodem, Rapture je taky odkaz na americkou politiku, protože evangelíci (ta nejfanatičtější sekta protestantů) věří v jakési Rapture vykoupení. V té hře se probírá liberalismus, socialismus apod., a hra je rozhodně kritická k randismu. Ale detaily už si nepamatuju, je to už víc než 10 let co jsem hrál Bioshock

  • 0011

    Drizzte jediné co Biooshock dělá je, že si s "filosofií" Ayn Rand vytírá zadek, ostatně stejně jako autor videa, které jsi poslal, že tys to neviděl? Já kdysi ano proto jsem to jenom prolétnul na konec, kde ta část, kterou myslím začíná okolo 41 minuty. Mám kamaráda který bohužel propadnul objektivismu, označil bych to za všechno možné ale rozhodně ne filosofii, spíš to má blíž ke svědkům jehovovým...

  • bohuzel hrajes a to jeste s postavou, kde souboje resis pomoci puzzle, coz me otravilo asi ze vseho nejvic...timto zpusobem bych totiz nehral ani prvni cast

  • Mně se líbí, jak nám tu horkou vodu servíruješ jako tu nejhustší gulášovku. :)

  • iSpirit

    Absolutně úžasná atmosféra. Krásná, přenádherná hra. Příběh, který se do tebe vryje. Přesto vše, Automata má za mě lepší hloubku do filozofie. Snad takhle už je to v pořádku. 

  • iSpirit

    za šesté pivo ve čtvrtý cenový bych byl rád už i já. A klidně i s Veskoslavem. No, nevím jak ty, ale o společenské vědy se zajímám už roky, i když se tím neživím, tak jsem to studoval. 

  • dworkin

    Jestli si myslíš, že do PT nekopeš, tak bys měl skutečně začít psát víc precizně, protože tuhle myšlenku se ti tady fakt nedaří předat ostatním.

  • iSpirit

    Rád si povídám o jedné z nejlepších her historie a její hloubce, které trhá současnou produkci na hadry. 

    Jinak hru jsem dvakrát nehrál, vlastně jsem si smazal data na konci, což byl naprosto úžasný moment. 

  • dworkin

    Jo, mám ji pořád rozehranou. Pěkná hra. Jiná.

    Vysvětlivky nejsou nikdy na škodu a když píšeš o filosofii, tak dvojnásob. Vágní kraviny, který jde vysvětlit tisícem způsobů, jsou dobrý k šestýmu pivu ve čtvrtý cenový.

    Nic proti šestýmu pivu ve čtvrtý cenový, aby bylo jasno...

  • iSpirit

    já zrovna dočítám Ztracený ráj od Miltona. Co jako? Tebou zmíněné knihy jsem četl už dávno, kdy jsem si potřeboval něco dokazovat, popravě nemám s tím potřebu kdekoliv aktuálně exhibovat. Já do PT nekopu, ta hra je skvělá, jen je v rámci filozofického přesahu proti Automatě na tom trošku jinde(myslím níže).

  • Veskoslav

    To máš tady nějakou filozofickou onanii? Chápeme, pro tebe filozofický masterpiece, který člověk musí projet aspoň 2krát, aby pochopil jeho dokonalost a filozofickou hloubku. Tos chtěl slyšet?

  • Veskoslav

    Jo, říká někdo, kdo v 90 % diskutuje tam, kde nehrál nebo neví:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit