Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MrSanta
    https://www.gameinformer.com/b/news/archive/2013/12/11/tidal-wave-of-youtube-copyright-claims-underway.aspx?utm_content=buffer835e9&utm_source=buffer&utm_medium=twitter&utm_campaign=Buffer
    Tak to vypadá, že prostě banda vychcánků zneužila děravý YT systém a snaží se vytřískat peníze z monetizace.
  • tl;dr, ale pokud to znamena, ze budou mit pewdiepie a ostatni tragicti individua utrum, tak jedine dobre *5*
  • podle teto logiky když udelam video z dovolene, treba na plazi a tam bude stanek kde si pujdu koupit zmrzku a bude tam hrát hudba, tak taky porusuju autorska prava.
    • jan.pospisil.35
      jo přesně. V televizi ji taky použít nemůžou. Taky sem to nevěděl ale nedávno sem koukal na conana o'briena a tam to řešili.
      • Vrook
        Nebylo to, jak je v tý restauraci a trsá tam údajně na ňákýho M. Jacksona a do toho řiká, že je zvědavej, čim to ve studiu nahraděj a hraje tam nejvíc úchylná hudba? *15*
        • presne tam, ale zaujímalo by ma čo je to za prkotinu. Ty nepredávaš hudbu a ani nieje v skutočnom svete reálne aby si mal za 10 sekúnd hudby vo videu zisk. Neprofituješ s náhodou z obsahu? To si na každú vec človek musí vypýtať povolenie??? Keby som robil hudbu tak som rád za reklamu v nejakom lets play. Koľkokrát som videl komentáre typu: aká je toto hudba a podobne... Ale chápem ten rozdiel, keď niekto vydá CD s hudbou a ona sa následne objaví na YT, alebo kde je oficiálny kanál a tam je tá hudba zavesená. Samozrejme tam to chápem, veď prečo by mala byť na YT milionkrát zavesená moja tvorba, keď už ju mám na ofic. kanály, za ktorú dostávam prachy. Tam ušli zisk chápem.
          Neviem síce ani ako to chodí u TV, tá ak použije len tak náhodne pesničku tak musí pýtať dovolenie? A tak isto ako aj ľudia na YT? A keď je to hudba zložená pre hru tak tiež? Pretože tá je niekedy len v hre a ako som už dole písal tak dividendy sa vyplácajú z predaja tej hry, takže tu sa tiež nejedná o ušli zisk.
    • Veskoslav
      Ano. Defacto takto funguje i největší kurvva v tomto státě OSA.
      • fizola
        u nás na slovensku na tomto princípe funuje SOZA. a hlavne ak máte kapelu a budete verejne vystupovať, čiže verejne bude vaša hudba hraná, aby ste neporušili zákon je treba nahlásiť kde, kedy a aké pesničky a zaplatiť poplatok, za vlastnú tvorbu, aby vás akože chránili pred zneužitím vašej tvorby... len peniaze by chceli všetci
        • soza je banda kktov
        • Veskoslav
          Jelikož OSE platím za každý prázdný papír, disk, DVD, tiskárnu, kopírku či skener, tonery do tiskárny atd., tak mě to naprosto nepřekvapuje.
          • fizola
            Jak povedal šéf SOZY: Ja neriešim či je zákon dobrý, alebo zlý, ja sa ním len do bodky riadim...
  • M4Touch
    Upřímně, na Lets Playe nekoukám (ztráta času, radši si to zahraju sám), takže who cares... *15* (Za vším hledej prachy)
    • Mart9
      Já to těm Lets playerům přeju. To je fakt zábava hrát hru, nahrávat si to a ještě se u toho trapnit. Na nějaké seriózní Lets playe člověk narazil jen málokdy a stejně to vypnul po pěti minutách. Nechci vidět hru, kterou si sám můžu zahrát. Level taky nikdy nečtu 2x.
      • MrSanta
        Já se na walkthrough videa dívám. Hlavně v práci při nočních službách je to pomoc k nezaplacení *1*. Ovšem ty, co hrajou 'blind' a buď u toho jenom fakujou nebo se sanží být übercool nesnáším. Zde kanál, který sleduji: http://www.youtube.com/user/MajorSlackVideos. Úroveň co do kvality obsahu i samotného videa je vysoká.
        Někoho to bavit nemusí, někoho jo. Ale přát jim to? To mi přijde hloupé. Navíc tento problém se nemusí týkat jenom videoherních kanálů. Ty to akorát spustily, protože jsou monetizované příjmem za reklamu. Když se ale podobný jouda rozhodne špatného YT systému zneužít a claimovat i obsah u zcela 'neškodných' videjí, tak budeš říkat co? Viz i v článku popsaný problém. To by taky mohl někdo rovnou dát copyright claim na Fight Cluby místní redakce.
        • celkem by me zajimalo kde delas. Ja vzdycky delal tam, kde jsem musel pracovat :( Hele krom nocniho hlidace, kdo jeste v pracovni dobe muze cucet na videa co? a pritom jako hodne ctu, ze lidi misto prace , nebo ze chodi do prace na facebook. Ale urednikem se uz nestanu :) Ale jsem rad, ze tenm nas slavnej kapitalismus jeste nezasahnul do vsech pracovnich odvetvi
          • MrSanta
            Dělám recepčního na hotelu. V noci se u nás nespí. Když hosté ulehnou a já mám hotovou práci, tak mám klid. Šéf je rozumný a nezahrnuje nás zbytečnou prací jenom proto, ať něco děláme.
      • nektere letsplaye jsou na profesionalni urovni
        http://www.youtube.com/watch?v=hsDB61FWX0A
      • M4Touch
        Přesně. A když nemám co hrát, tak dělám něco jinýho (život není jen o hraní).
        A jestli jsou problémy i s neherními videii, tak je to problém youtubu a měl by to fixnout.
    • Tady přece nejde o Lets Playe, ale v podstatě o většinu YT obsahu. I o domácí videa, která dle názoru nějaké hňupa porušují jeho práva.
    • ja na to koukam docela často, protože neni co hrat
      • Tak neseď u kompu a jdi ven za ženskýma, prokristapána.
        • Další "odborník na život". To musí každej furt běhat jen za ženskejma? Urovnej si priority. Život toho nabízí víc.
  • Veskoslav
    Youtube se chce prostě zničit. Sebedestrukce jako to udělala Nokia. Ze světové jedinčky v oblastí videí půjde do hajzlu s takovým přístupem.

Už jenom sračka: Toto video není přístupné pro Vaši zem jasně dává najevo, že to celé jde do hajzlu.
    • MrSanta
      'Toto video není dostupné...' je naprosté žůžo. Jednou se mi to ukázalo u videa, které mi samotné YT doporučilo *1*
  • ja bych podal na YT a hudebni spolecnosti hromadnou žalobu za ušlý zisk (pokud z toho ty letsplayeri meli zisk) a taky bych si vuci nim uplatnil narok na podil z reklamy.
    • No.. Dajme tomu že by si prišiel pred súd .. a čo teraz. Ty máš tak zaplateného právnika za 200€ ... ale čo oni ? O to ide ... proti nim nič nezmôžeš lebo majú prachy .. môžu si dovoliť všetko.
    • a pak by ses probudil
  • Upozornil bych, že flagování videozáznamů na YouTube je pro některá individua výhodným zdrojem osobních informací (např. pro účely rozšiřování spamerských databází), jelikož při podání námitky je nutno uvést nacionále a E-mailovou adresu.
  • Black_Hand
    a mnohe velke herni firmy tuhle cenzuru ani nechteji. blizzard ma v podstate temer bianco sek na lets playe a multiplayer z jejich her. ubisoft to poprel atd. capcom to poprel. claimy nepochazeji od nich (kontrastuje to s jejich predchozim chovanim).
  • fizola
    1. Píše že sa často stretávajú s podvodnými skupinami, ktoré si nárokujú práva. Vždy dokážu pravdu pomocou licencií a je vyriešené. Z pozcie uživatela
    2. Budú musieť vytvoriť nové spravovanie kanálov, aby sa neopakovala táto chyba, alebo ak by sa aj opakovala, aby ju uživatel vedel rychlo vyriešiť.
    3. To že sa musia zaobstarať nove licencie je asi nutné, nakoľko nastala zmena systému na YT teda sa jej musia prispôsobiť aj majitelia obsahu/práv/licencií inač by porušovali zákon tým že operujú licenciou, ktorá nemá už nič spoločné s podmienkami pri akých bola vytvorená. Ak t však opraví YT môže sa to riešiť len dodatkami do licenčných zmluv, všetko ale záleží od YT, majitel atĎ. uživatelia su v podstate rukojemnici
  • jonatan.hanzlik
    Je to znepokojující.

Přijde mi, že (jak už napsal martyEF) že Youtube tahle politika moc neprospěje, ledaže by za to dostali opravdu tučné "úplatky."

Poslední dobou třeba TotalBiscuit poukazoval na mnohé případy, kdy herní vývojáři kontrolují a pročesávají reakce na své hry (fóra, videa, blogy,...) a mažou ty, které se o hře vyjadřují negativně a sami přidávají pozitivní ohlasy. Také už tu jsou případy (do této chvíle neoprávněných) copyright striků na youtube videa - dost nesmyslných, protože se zaměřovali pouze na vybrané video s negativním obsahem, které rozhodně na YT nebylo jediné....je tohle tedy pokračování a rozvedení takové politiky? Je to zvláštní...vždyť i vývojářům to přináší reklamu...reklamu za kterou navíc nemusí platit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit