Přejít na výpis diskuzí
Nové grafické karty od Nvidie nabízí zajímavé funkce a dobrý poměr výkon/spotřeba, ale nejsou pro všechny
27.9.2014 | Jan Olejník
258 příspěvků
-
U mně jedině amd a navíc je dávají i do konzoli proč asi ? :)
-
-
Kľudne nám povedz prečo je to tak. Určite to vieš pomenovať. Či nie?
-
Mám rád AMD, ale jediný důvod, proč je AMD v konzoli je jeho poměr cena/výkon. V práci, kde používáme pc na ArchiCad atd. má jenom 1/10 pc AMD procesory. Protože intel je sice dražší, ale stejná třída od intelu je silnější a lepší než stejná třída od AMD. Neplatí čím více Ghz tím lépe.
-
-
AMD byl můj první procesor, v té době mi bylo 15, 550 mhz přetaktovaný na původní hodnotu z výroby 650 mhz, nejhorší procesor, co jsem kdy měl, první intel funguje dodnes i když má už v mojí mašině mnohem lepší. Ano chápu že diskuse je o grafikách, ale moje obecná zkušenost s AMD i s GPU mi velí nebrat, ale třeba jsi měl štěstí na dobré kusy, u mě to bylo naopak
-
-
V čom bol najhorší aký si mal ? V tej dobe to boli spolu s výkonnejšími Athlonmy výborné procáky, stálé mám niekde starý PC s Duronom a funguje dodnes (a to si teda toho užil naozaj dosť). V tej dobe mal problémy skôr Intel.
-
-
obecně například to, a to byl dost dlouho problém AMD, že v chladnější místnosti nenastartovali na první zapnutí a to byl ten nejmenší problém, nebylo to taktem ale byly tam takové nenápadné skryté vady, které se projevily naplno po uplynutí záruky. Z těch netechnických bych uvedl asi nejrrychlejší morální zestárnutí, kdy komp za opravdu těžké prachy byl za půl roku mrtka. byl možná výkonný, ale jak píše kolega výše od dob dualcore intel si může AMD koupit jen blázen, na procesoru se nevyplatí šetřit a současná 22nm architektura intelu prostě nemá konkurenci a kdoví co bude mít intel až bude mít 22 nm AMD
-
-
ano šlo o vadný kus, jenže tehdy kompy stárli tak rychle, že bylo jedno, co jsem měl za značku, ale v té době byly komponenty fakt drahé, ten komp stál sakumprdum s periferiema 70 k, pentium 4 za cca třetinu mi vydrželo podstatně déle a měnil jsem jenom grafiku
-
ano dnes je AMD v procákoch na míle za intelom ale v dobe Duronov a Athlonov bol na kolenách intel. Vtedy Duronom konkurovali iba staré intelácké Celerony ktoré boli pri rovnakých taktoch a vyššej cene výrazne pomalšie. Vo vyššom segmente zase dostávali na p*del intelácke P4 ktoré boli pomalšie ako Athlony i keď bežali na omnoho vyšších frekvenciách. V tej dobe to bolo jednoducho naopak a intelácky procesor by si kúpil iba blázon, synonymum výkonu a špičkovej architektúry bol vtedy Athlon, nie intelácke CPUs.
V tej dobe bol Duron najlepší spôsob ako lacno upgradovať, to že ty si mal nejaký vadný kus alebo si mal možno problém v doske na tom nič nemení. Ja som mal s Duronmni veľmi dobré skúsenosti a nespomíman si, že by s nimi mali ľudia problémy, tie boli skôr s celermi.
-
-
-
Nebol to náhodou amd duron ? :) Tiež som mal istého času tento procák od amd , konkrétne duron 750 v domácom PC.
-
-
ne duron přišel až v červnu 2000 a ten procák byl kupovaný na jaře, K6-2 tuším, tenkrát tp bylo vyrovnané, ale dneska s přehledem kraluje intel, dokud AMD nezvládne 22nm jakoby neexistovali
-
-
konkretne s K6-2kou to vyrovnane nebolo, ta vtedy dokonca viedla nad intelom a potom ich predbehli uz uplne s duronmi a prvymi athlonmi, to bolo jedine obdobie, kedy AMD svitalo na lepsie casy a boli plne konkurencie schopny, odvtedy uz sa im navrat na vyslnie nikdy nepodaril, pretoze zacal nastupovat Core2Duo a prevalcoval vsetku konkuenciu od AMD *3*
-
A jasne, až teraz som si všimol, že si spomínal amd cpu s 550 Mhz, som to nejako prehliadol, tak sa ospravedlňujem. *4* Duron začínal a mal tuším až 700 Mhz a vyššie ak ma pamäť neklame.
-
-
-
-
Nie, že by som vyslovene mal rád nvidiu alebo intel, ale keď logicky uvažujem tak radšej siahnem po tejto kombinácii ako keby som si mal zvoliť akúkoľvek inú možnosť.
Mimochodom bavíme sa tu o grafický procesoroch a kartách, nie o cpu, ale kedže si už začal tú debatu o cpu tak treba podotknúť, že všade možne sa použivajú do rackov a serverovní omnoho viacej cpu od intelu, je to najmä preto, že sú často výkonnejšie a najmä, čo je viacej dôležitejšie, sú stokrát spolahlivejšie než cpu od amd.
-
-
Protože jsou levné, to je jediný důvod a je to dobře, pro spoustu lidí včetně mě to znamená, že se do vydání 9té generace konzolí nemusím starat o upgrade PC.
-
-
To neni jediny duvod, podstatnejsi je ten, ze nvidia na rozdil od amd neumi dostatecne vykonny cpu+gpu na jednom cipu.
-
-
Prečo sem vôbec niečo takéto píšeš? Vedome proste pridávaš komentár, ktorý sa dá považovať nie len za "troll bait" (pre conflig špeciálne preklad - trollova návnada) ale aj za "offtopic"(pre confliga špeciálne v preklad - mimo tému) zároveň.
Článok je o nových maxwell grafických kartách od nvidie. -
-
Mato ted si mně teda pobavil :DD v diskusi u assasina si arogantně komentoval příspěvek jednoho uživatele s tím, že nebudeš číst příspěvek ve kterém si někdo pomůže anglickou berličkou.. a ted si udělal to samé..
úroveň diskusí na games vážně nezná mezí *1* -
-
Teď jsem to chtěl napsat :D. Já jsem dostal vynadáno za slovo badass, které v češtině nezní tak dobře.
-
-
Keď sa ti niekto zdvorilo ospravedlní a odmietne čítať tvoj komentár, tak to ty považuješ za "vynadanie"?
Ty konfabuluješ pravidelne, či to robíš len tak pre zábavu ? *4*
-
-
Už som to upravil špeciálne na tvoje požiadavky ;) Vieš niekedy anglický výraz pôsobí výstižnejśie ako keby som to napísal po slovensky, a niekedy zase pri použití anglického výrazu to pôsobí skôr smiešne, ako to bolo v prípade diskusie pri článku o unity *3*
-
-
-
protože jsou levnejsi?
-
-
Dík za pohodový HW článek a doufám, že koberec šel vyčistit ^_^
-
Ano ano...stare dobre casy nahanania sa za novymi nadupanymi grafikami a tesenie sa z tolkych zdvihnutych snimkov...to konzolovy hraci nikdy nepochopia *7*
-
takova revoluce jako předvedla Nvidia v době unifikovanych shaderu a rady 8xxx uz tu dlouho nebude, vlastne od te doby se ten vykon karet nijak zavratne nezvednul. myslim tim jako tenkrat..rozdil mezi radou 7xxx a 8xxx byl neskutecnej.
-
-
Dost zalezi z coho upgradujes, ja budem teraz z 560Ti na 970 a tam bude narast obrovsky. Na 8800GTS som upgradoval zo 6800GS a rozdiel tam bol tiez znatelny, dokonca aj na slabom A64 3000+. Sranda, jedine AMD co som kedy mal a nedam na neho dopustit, pretoze 1800@2700MHz.
-
-
Máš absolutní pravdu. Já upgradoval po několika letech z gtx 460 na gtx970 a jsem nadšen. Sice se říká že ta karta je poměrně drahá, ale hodně lidí si počká na gtx 960 nebo vezme něco od konkurence. Já doufám, že koupě byla investicí na několik let dopředu, stejně jako jsem se starou kartou vydržel velkou část životního cyklu minulé generace konzolí.
-
-
Hlavne kto ma ake moznosti. Napriklad mam stale i7 920, taktovane takze vykonovo staci, ale nema USB a SATA 3.0 a preto za chvilu pojde tiez. Len dufam ze mi nejaka i5 vydrzi tak isto dlho ako ta prastara i7.
-
Pomerne drahá? Nová gtx970 ani náhodou, keď je nová generácia grafických kariet lacnejšia neź tá predošlá a ešte k tomu keď sa jedná o úplne novú architektúru a nová generácia má navyše ako tradične aj podstatne vyšší výkon, nižšiu spotrebu a produkuje menej tepla, tak 320 euro za takú grafickú kartu je fakt skvelá cena a v žiadnom prípade sa nejedná o drahú kartu.
-
-
Jasne, já ji koupil, mně drahá nepřijde (za to, co nabízí oproti mé předchozí) . Ale když z jsem četl recenze, tak poměrně hodně lidí na říkalo, že není žádny výkonový skok. Oproti předchozí generaci to tak možná je, ale kdo kupuje kartu po několika letech, tak si troufnu tvrdit, že bude spokojen.
-
-
-
LOL ja som začínal na riva tnt 2 upgradoval som potom na 4200titanium potom som mal 6800 gt a a neskôr sli 8800gts, nekôr som spravil upgrade na gtx 295 a teraz som momentálne na sli gtx 670 a o dva týždeň si idem po novučičké sli gtx 970. Ale to len tak naokraj :D
-
-
Akurat skoda ze id Tech 5 nepodporuje SLI. Aj ked, Wolf bol capnuty na 60FPS co si spominam, to utiahne aj jedna karta.
-
-
Ani nepotrebuje, id tech 5 nie je až taký žrút výkonu ako takého, ten engine si skôr vypýta viacej grafickej pamäti. Aj rage mal 60 fps cap a tú hru utiahla aj stará karta 8800 gts.
-
-
Yep, It's not a bug, it's a feature.
-
-
-
-
-
Dávnejšie som mal v starom pc dve 8800GTS 512 mb, výkon to bol ohromný, ale sli bolo vtedy ešte v plienkach, dnes je ten výkon sli podstatne väčší, za čo som nesmierne rád.
-
-
Já jsem loni v prosinci kupoval novou kartu a šáhnul jsem po nové R9 280X OC a nelituji. V poměru cena/výkon neměla v té době konkurenci. A že jsem nedostal bonus hry zdarma, to mě netrápilo (v té době to byla nová řada karet bez bonusu od AMD, teď už to neplatí). Tyhle karty od Nvidie vypadají zajímavě a je fajn, že je na trhu z čeho vybírat. Ať už je člověk příznivec AMD či NVidie, tak je jenom dobře, že obě firmy mají své grafické řady. Byla by škoda mít monopol v tak důležité oblasti jako jsou grafické karty.
-
-
ano to je pravda ..zdrava konkurence je potreba aspon se ty firmy predbihaji ve vykonu a cenne atd takze na konec z toho nejvice maji hraci *16*
-
Nemôžeš porovnávať R9 280x s novou radou od nvidie, to za prvé a za druhé monopol v oblasti grafických kariet nikdy nebol a nebude, máš tu ešte intel a matrox, aj keď je pravda, že matrox je dnes skôr pre náročné technické aplikácie. A na poli mobilných grafických procesorov máš hneď niekoľko konkurentov tiež, ale to je na inú debatu.
-
-
on asi skor myslel monopol pre Gaming PC trh, kde vladnu len dvaja vyrobcovia AMD a Nvidia, ak to jeden z nich vzda, tak pre druheho to bude monopol...nieco podobne sa uz prakticky stava na trhu s CPU pre desktop...AMD pomaly vzdava boj s Intelom, nemozu mu konkurovat, preto sa obzeraju po inom uplatneni so svojimi CPU, ale na desktop su uz bezmocny, co asi tiez nebude ziadna slva, Intel uz teraz nema potrebu hnat vykon svojich CPU dopredu, ked su prakticky bez konkurencie, serkaju sa so znizenim spotreby atd.
-
-
-
Já jsem byl vždy zastánce AMD/ATI teď už jen AMD. Vím, že procesory má Intel lepší a grafiky od Nvidie jsou velmi dobré, ale já jsem si na AMD vždy zahrál dobře a i trochu ušetřil a bylo mi jedno, že bych třeba s Intelem měl trochu lepší výkon. Je dobře, že firmy jako Intel a Nvidia mají konkurenci a proto se více snaží a my si můžeme vybírat *4*
-
-
Dělám ve skladu s elektrem a intelácky cpučka se tam jedou na plný čáře, amd tam je furt plno :D
-
-
Istého času som krátko pracoval u jedného velkoobchodného distribútora pc a cpu od intelu tam išly každý deň na dračku, v podstate každý boží deň sa museli naskladniť nové a nové zásoby. Naopak procáky od amd boli permanentne na sklade aj celý mesiac, niekedy aj viacej *15*
-
-
Já jedu odjakživa Nvidia grafiky a AMD procesory. Nemám prachy na procesor za 20 tisíc a 8 jádro od AMDčka za čtyři tisíce šlape naprosto v pohodě. Jasně, při stejné frekvenci je Intel určitě výkonnější a má menší spotřebu, ale ta cena je strašná. A Nvidie jedu od začátku až doteď, za slušné peníze hodně muziky. Nikdy jsem neřešil ty spory AMD vs Intel/Nvidia.
-
-
Mám i5 za 5000 (Intel Core i5-3470) a srovnatelné AMD, co se týče výkonu atd. stojí o +- stejně.
-
No nevim jestli je i5 za 20 tisic. Spis neco kolem 6ti coz bude 2 litry nad FX. Kdyz chces taktovat FX tak si pricti jeste chladic a lepsi desku, tu mas u Intelu o par stovek levnejsi, uchladi to i box... Za temer dvojnasobnej vykon v single threadu mi to prijde jako dobra cena.
-
-
Já jsem Intely nikdy nějak moc nesledoval, protože mě odrazovala ta cena. Takže i5 s frekvencí 3.7 se vyrovná fx-9590, které má dvojnásobný počet jader a frekvenci 4.7 GHz? Vím, není to jen o frekvenci, ale bylo by dobré, kdybys to trochu rozvedl, rád se poučím.
-
-
Ano, AMD FX ma sice 2x tolik jader, ale jadra maji temer polovicni vykon. Proto hry, ktery vyuziji jen jedno vlakno pojedou na intelu temer 2x lip. A dnes je jen par her co umi vyuzit vic jak 4 vlakna, proto ma intel herne navrch.
-
ten fx-9590 v singlethreadu vyklepe i obycejna i3 *1* a krom toho to mizerny FXko stoji uplne stejne,jako nejnovejsi i5,ktera bude zhruba 2x lepsi v MIN fps
-
-
Yes: Jasné mluvím jenom o domácím renderování.. díky amd máš ale za pár korun poměrně výkonnou "stanici"
-
conflig: Pokud ale mas profi pracovni stanici treba od Dellu, AMD tam stejne neobjevis, vse se stavi na intelu. Do profi segmentu se za hrisny penize montuje i 8-10 jadro od Intelu.
Na takovy to domaci renderovani ale mas pravdu, vyjde te levneji homemade stanice na AMD. -
pokud se bavíme o hrách tak máš víceméně pravdu, ale pokud by si chtěl pracovat v nějakém 3d programu (cinema 4d, maya) tak je FXko naprosto výborné, protože je výhoda mít co nejvíce jader.. u her je to spíše na opak a více jader v podstatě na obtíž
-
-
-
-
-
Ano, nejdůležitější je být spokojený :)
-
-
Marketing nV opet funguje. Co je to DSR ? Je to klasicky supersampling (SSAA) resp. downsampling ktory sa uz X rokov da vynutit cez amd ocntrolpanel/nV controlpanel. Co sa tyka vykonu a slavnych boost taktov nV tak vedzte, ze nie len AMD ma problem ze po 5min hrania takty padnu o 100MHz. Mal som uz zopar boost kariet od nV a na kazdej mi po par minutach hrania padli takty z uzasne marketingovych 1088mhz na default 878mhz.... Rozdiel boost proti amd je ten, ze amd moze padnut aj na 500mhz zatial co nV ma pevne dane minimum. Niesom amd fanboy, v pc mam gtx780 a to len preto, ze som ju kupil lacnejsie ako r9 290 *2*
-
-
a naj sranda na tom je, ze vsetky tech stranky testuju na openbenchoch a tak karticky boostuju ako o zivot, no v reali u zakaznikov v skrinkach si po par minutach pekne pobezia na zakladnych taktoch
skratka boost = totalny bs marketing na nachytanie chudakov co o tom nemaju ani tusenie, a ze ich teda je
rovnako aj dsr, to je az na zvracanie, ze sa tvaria akoby vymysleli novu vec *11* -
-
To že jsi neschopný si pořádně chladit pc je marketing bs na nachytání chudáků? No nachytal ses.
-
-
-
Ty brďo, co se tu tu na Games děja? Včera se tu rozjela diskuze na téma co je to RPG a dneska tu máme debatu o grafikách? To je jako bych se vrátil 10 - 15 let zpátky - nostalgie jak sviňa.
-
-
debata o tehle dvou vecech se vraci jako bumerang, pro nekoho nostalgie, pro nekoho uz dost unavna věc:)
-
-
Presne tak... A viac k tomu netreba nic dodat... *7*
-
-
-
Trochu off-topic!
Ma games.cz kuratora na steamu? Nebo budete necho chystat? -
-
Bude to Vávra. Doporučí co hatovat *3*
-
-
Já používam integrovanou intel HD 4600 a pohodička. Žádná topící, žravá k*áva mi do casu nesmí *5*
-
-
polovica "pc master race" fici na intelovskych grafikach *3*
-
-
No jo, když to Intel nařídí a výrobci ultratenkých šuntů se v normální cenové hranici drží jeho specifikace, tak je to těžké něco solidního,přenosného a vhodného ke hraní sehnat . Samo sebou v Alza showroomu permanentní mrazení v zádech, když vidím kolik potenciálu intelem zazdí u tolika notebooků , ale "herní" NV 830 tomu dává korunu z druhé strany ;) . Ještě ,že v tabletech z vás ještě totální kašpárky nedělají a s novým kouskem si zahrajete většinu aktuální herní nabídky .
-
-