Přejít na výpis diskuzí
Nové grafické karty od Nvidie nabízí zajímavé funkce a dobrý poměr výkon/spotřeba, ale nejsou pro všechny
27.9.2014 | Jan Olejník
258 příspěvků
-
Já jsem byl vždy zastánce AMD/ATI teď už jen AMD. Vím, že procesory má Intel lepší a grafiky od Nvidie jsou velmi dobré, ale já jsem si na AMD vždy zahrál dobře a i trochu ušetřil a bylo mi jedno, že bych třeba s Intelem měl trochu lepší výkon. Je dobře, že firmy jako Intel a Nvidia mají konkurenci a proto se více snaží a my si můžeme vybírat *4*
-
-
Dělám ve skladu s elektrem a intelácky cpučka se tam jedou na plný čáře, amd tam je furt plno :D
-
-
Istého času som krátko pracoval u jedného velkoobchodného distribútora pc a cpu od intelu tam išly každý deň na dračku, v podstate každý boží deň sa museli naskladniť nové a nové zásoby. Naopak procáky od amd boli permanentne na sklade aj celý mesiac, niekedy aj viacej *15*
-
-
Já jedu odjakživa Nvidia grafiky a AMD procesory. Nemám prachy na procesor za 20 tisíc a 8 jádro od AMDčka za čtyři tisíce šlape naprosto v pohodě. Jasně, při stejné frekvenci je Intel určitě výkonnější a má menší spotřebu, ale ta cena je strašná. A Nvidie jedu od začátku až doteď, za slušné peníze hodně muziky. Nikdy jsem neřešil ty spory AMD vs Intel/Nvidia.
-
-
Mám i5 za 5000 (Intel Core i5-3470) a srovnatelné AMD, co se týče výkonu atd. stojí o +- stejně.
-
No nevim jestli je i5 za 20 tisic. Spis neco kolem 6ti coz bude 2 litry nad FX. Kdyz chces taktovat FX tak si pricti jeste chladic a lepsi desku, tu mas u Intelu o par stovek levnejsi, uchladi to i box... Za temer dvojnasobnej vykon v single threadu mi to prijde jako dobra cena.
-
-
Já jsem Intely nikdy nějak moc nesledoval, protože mě odrazovala ta cena. Takže i5 s frekvencí 3.7 se vyrovná fx-9590, které má dvojnásobný počet jader a frekvenci 4.7 GHz? Vím, není to jen o frekvenci, ale bylo by dobré, kdybys to trochu rozvedl, rád se poučím.
-
-
Ano, AMD FX ma sice 2x tolik jader, ale jadra maji temer polovicni vykon. Proto hry, ktery vyuziji jen jedno vlakno pojedou na intelu temer 2x lip. A dnes je jen par her co umi vyuzit vic jak 4 vlakna, proto ma intel herne navrch.
-
ten fx-9590 v singlethreadu vyklepe i obycejna i3 *1* a krom toho to mizerny FXko stoji uplne stejne,jako nejnovejsi i5,ktera bude zhruba 2x lepsi v MIN fps
-
-
Yes: Jasné mluvím jenom o domácím renderování.. díky amd máš ale za pár korun poměrně výkonnou "stanici"
-
conflig: Pokud ale mas profi pracovni stanici treba od Dellu, AMD tam stejne neobjevis, vse se stavi na intelu. Do profi segmentu se za hrisny penize montuje i 8-10 jadro od Intelu.
Na takovy to domaci renderovani ale mas pravdu, vyjde te levneji homemade stanice na AMD. -
pokud se bavíme o hrách tak máš víceméně pravdu, ale pokud by si chtěl pracovat v nějakém 3d programu (cinema 4d, maya) tak je FXko naprosto výborné, protože je výhoda mít co nejvíce jader.. u her je to spíše na opak a více jader v podstatě na obtíž
-
-
-
-
-
Ano, nejdůležitější je být spokojený :)
-
-
Já jsem loni v prosinci kupoval novou kartu a šáhnul jsem po nové R9 280X OC a nelituji. V poměru cena/výkon neměla v té době konkurenci. A že jsem nedostal bonus hry zdarma, to mě netrápilo (v té době to byla nová řada karet bez bonusu od AMD, teď už to neplatí). Tyhle karty od Nvidie vypadají zajímavě a je fajn, že je na trhu z čeho vybírat. Ať už je člověk příznivec AMD či NVidie, tak je jenom dobře, že obě firmy mají své grafické řady. Byla by škoda mít monopol v tak důležité oblasti jako jsou grafické karty.
-
-
ano to je pravda ..zdrava konkurence je potreba aspon se ty firmy predbihaji ve vykonu a cenne atd takze na konec z toho nejvice maji hraci *16*
-
Nemôžeš porovnávať R9 280x s novou radou od nvidie, to za prvé a za druhé monopol v oblasti grafických kariet nikdy nebol a nebude, máš tu ešte intel a matrox, aj keď je pravda, že matrox je dnes skôr pre náročné technické aplikácie. A na poli mobilných grafických procesorov máš hneď niekoľko konkurentov tiež, ale to je na inú debatu.
-
-
on asi skor myslel monopol pre Gaming PC trh, kde vladnu len dvaja vyrobcovia AMD a Nvidia, ak to jeden z nich vzda, tak pre druheho to bude monopol...nieco podobne sa uz prakticky stava na trhu s CPU pre desktop...AMD pomaly vzdava boj s Intelom, nemozu mu konkurovat, preto sa obzeraju po inom uplatneni so svojimi CPU, ale na desktop su uz bezmocny, co asi tiez nebude ziadna slva, Intel uz teraz nema potrebu hnat vykon svojich CPU dopredu, ked su prakticky bez konkurencie, serkaju sa so znizenim spotreby atd.
-
-
-
Ty brďo, co se tu tu na Games děja? Včera se tu rozjela diskuze na téma co je to RPG a dneska tu máme debatu o grafikách? To je jako bych se vrátil 10 - 15 let zpátky - nostalgie jak sviňa.
-
-
debata o tehle dvou vecech se vraci jako bumerang, pro nekoho nostalgie, pro nekoho uz dost unavna věc:)
-
-
Presne tak... A viac k tomu netreba nic dodat... *7*
-
-
-
Tak jelikož jsem socka, tak co se týče procesorů jsem před čtyřmi roky sáhl po Phenomu II 955, Intely byly jsou a budou vždy dražší a samozřejmě lepší, ale do dnes si zahraju na tom vše co chci, co se týče grafiky tak jsem též sáhl po AMD, dříve ještě ATI.. pokud se nehoníte za každým snímkem, tak to před čtyřmi lety byla nejlepší kombinace pro lidi s menším rozpočtem, do dnes si zahraju i ty nejnovější hry, samozřejmě musím snižovat někde detaily, ale pořád se drží, což jsem rád.. grafiku už příště vemu nejspíš od Nvidie, ale co se týče procesoru, tak asi zůstanu u toho AMD, ono to na to hraní a běžnou práci na PC prostě stačí, radši si připlatim za tu kartu
-
-
Taky to tak mám. Sice jsem minulý rok stavěl nový PC, ale s FX 6300 a 7870 si taky zahraju skoro všechno na plné detaily a věřím, že to tak ještě chvíli zůstane. Až to nebude stačit, zainvestuju pár šušňů, přidám peníze za prodaný HW a koupím z druhé ruky něco z předchozí generace. Takhle si jde udržet za málo peněz hraní na plné detaily. Chápu touhu mít v PC to nejlepší, ale ty peníze by mě mrzely.
-
-
Mě by mrzely peníze vyhozený za AMD. *5*
-
-
To se divím. Je vhodné měnit PC když je nová generace konzolí. Zvedne se o něco úroveň a na to často starý HW nestačí. A zase koupit jednou za 5 let stroj s cenou konzole není zas tak drahý. Navíc ten starý lze pořád prodat.
-
-
sry, ale po příchodu nových konzolích jsem nepocítil změnu.. možná za rok dva..
-
Ta doba ještě nepřišla . Nové konzole po uvedení na trh loni vyhořely a stále nenabízí žádného PC killera co by s 4 a 6 jádrovými Phenomy II zatočil (A to jsem GTA5 už hrál na PS3)....
-
-
Tak Phenom byl na tu dobu dobrej cpu. Ale vem si, ze je to nakych 7-8 let a FX je porad pomerem vykon/takt blizko toho Phenomu, zatimco i7 je nekde na temer dvojnasobku. Nekde soudruzi z amd udelali chybu.
-
-
Ano ano...stare dobre casy nahanania sa za novymi nadupanymi grafikami a tesenie sa z tolkych zdvihnutych snimkov...to konzolovy hraci nikdy nepochopia *7*
-
Jak tak čtu příspěvky tak jak tu někdo opěvuje AMD a haní Nvidii tak jsou tyhle žabomyší války vcelku směšné. Teď Nvidie představila vcelku zajímavou kartu a za půl roku představí AMD zajímavější nebo alespoň srovnatelnou alternativu. Je to jen přirozený vývoj nic víc. *3*
-
-
Kdy naposled predstavila AMD neco zajimavyho? 5850? To uz je par let. *4*
-
-
já bych to vzal globálně, těch dobrých karet za poslední dobu vzniklo málo, přesně tři a to 8800GT, 5850 a 5870 - všechny tři grafiky za výbornou cenu, se skvělým výkonem a spotřebou a to hlavní, že mainstreamová karta porážela high-end, takové karty tu dlouho nebyly, teď jsou tu obří jádra a ceny za 10K+
-
-
GTX 560 ti byla podle mě výborná karta a pořád zvládá řadu her skvěle a srovnatelně s novějšími kartami..
-
-
Jn mám 560ku twin frozr 2 a v pohodě zvládá dnešní rádoby next geny úplně krásně. Zatím není hra, u které by se mi zapotila.
-
Jak byla :) Já ji měl ještě nedávno v kompu a sloužila velmi dobře. Akorát v pCars se potila už i při medium/high detailech a v Armě 3 bylo taky třeba držet rozumnou dohlednost, ale v ostatních i náročnějších hrách pořád dávala min 35-40 fps i při high/very high 2x-4xAA, což se počítá :)
-
-
A 970, cca stejna cena jak 5870 a vykon docela dobry. Jen ta koruna to trochu kazi. *5*
-
-
Myslím, že očekávání byla daleko větší, ta spotřeba u GF je fajn, ale výkonově to žádný zázrak není.
-
5870 startovala na 8000kc a byl to nejvyšší model a nejvýkonější jednočipová grafika na trhu. 970 začíná na 9500 a není to nejvykonější jednočipovka, před ní jsou 980gtx a 780TI plus Radeon 290X...
-
-
Ceny sly od řady 5xxx a 4xx dost nahoru což je smutný fakt.
-
Tj celkem fuk, nabizi lepsi vlastnosti nez cokoliv od amd a tech par fps neresim, takze zatim bezkonkurencni, jak 5850 a 70 tenkrat.
-
-
-
-
-
-
Už vím kde se berou politici, takové bezvýznamné tlacháno jako na games.cz se jen tak nevidí :D
-
Kde su tie casy, ked mala voodoo2 niekedy 4x vyssie fps ako voodoo1 *9*
-
-
pc kasta proste koupí novou kartu která stojí desetinásobek a má 1% vetší výkon, a delají to tak každý rok jen aby mohli na forech pohonit že mají vyšší fps *7*
-
-
a socka nám zase mečí *1*
-
-
Holt zavist *5*
-
-
-
To byly časy pokroku. Dnes borci z MS a PS určí kdy bude pokrok a takt to prostě je *15* ¨
I když se HW vymyslí lepší, není takový tlak na to ho vymýšlet, když zde máš umělou hranici několik let. Šílenost. Prostě Nová generace konzole -> skok ve výkonu-> rovná čára 5 let -> návrat na začátek a tak pořád dokola.
Pak vymyslet nějaký super HW nemá moc smysl, když to hráčům co mají doma lidovou krabičku jen tak neprodáš a nikdo pak na to dělat nebude, když to nemá zákazníky. I kdyby byl super HW co je levný, tak stejně musíš čekat roky než to ty šílenci dají do další krabičky, protože musí čekat, na zaplacení a výdělek z předchozí krabičky. -
-
A řekni mi, kdo by kupoval nový HW každé 1-2 roky, aby si mohl zahrát nové hry? Konzole sice brzdí pokrok, ale zároveň dávají (i PC) hráčům určitou jistotu, že jim po nějakou dobu bude HW stačit. 90% PC hráčů, co znám, nemá tu nejnamakanější mašinu a nezajímají je poslední technologické novinky, chcou prostě mít možnost hrát co nejvíc her a hratelnost u nich vítězí nad grafikou.
No a pokud ti připadá, že se grafika během jedné generace konzolí vůbec nevyvíjí, tak si srovnej CoD 4 s Metrem: Last Light. -
Víceméně souhlas, i když kvalitní HW se prodává, spousta lidí má PC i konzoli (těch nerdů je dost), jen to nesmíš brát podle ČR. *1*
-
Co je na tom špatnýho? Lidem to tak vyhovuje, většina lidí opravdu nemá zájem kupovat novej harware a zajímat se jaká nová xyz karta je zas o trochu výkonnější a jak de taktovat. To je pro nerdy, lidi co to baví. Mně je to u p*dele a sem rád že už to dnes člověk řešit prakticky nemusí.. díky konzolím.
-
-
Většina lidí dělá to co jím někdo nakecá.
Tady je problém, že ta většina i kdyby chtěla tak konzoli nevylepší. Kdyby konzole byla jako PC a klidně by to mělo umělý cyklus, kdy by na tam prostě hry museli nějak jet.Tak by to bylo OK. Pokrok by byl, a každý by si to mohl vylepšit jak chce a kdy chce. A ten kdo na to kašle by si užil svých 30 FPS po dobu 5 let na low. Výhra pro všechny.
Na PC je pokrok (sice menší jak byl) ale stejně máš možnost to nekupovat hrát si si dlouho stejně. Jde o tu možnost volby a ta je zde omezená, když většina co má krabičky tu možnost nemá.
A je to špatně. Brzda pokroku. Technologický pokrok je vždy dobrý. Protože to není nejen pro zábavu. -
-
A nebo je to možná dobře pro hry, protože kdyby se Sony a Microsoft nesnažili vzájemně nakopat do hýždí, neměli bychom spoustu kvalitních exkluzvních titulů a vývojáři by se slepě honili za nabušenou grafikou, na které (jak vidno z úspěchu konzolí) stejně většině lidí nezáleží.
P.S. A ta většina lidí možná nedělá jen to, co jim někdo nakecal, možná se pro to sami informovaně rozhodli. Já vím, to, že někdo může mít jiné priority, zájmy a názory pro tebe musí být nepředstavitelné.
-
-
Taky se ale technologická stránka her posouvá hlemýždím tempem. Teď čekám reakci, že na grafice nezáleží.
-
-
Tak abych tě nezklamal: Na grafice nezáleží. Nebo spíš... jen těžko bys hledal něco, na čem záleží míň a zároveň to stojí neskutečné prachy.
-
-
Možná kdyby celý rozpočet neutratili za renderování legionářských bradavek, zbylo by trochu času i na jiné věci.
-
A jsme zase u tý logiky. To, že někdo neumí udělat hru, nevylučuje nic. Pokud teda nechceš tvrdit, že grafika může za to, že je hra špatná.
-
del: Hm.. tak od roku 2006...Mrkni na Ryse.
-
"No nevím, tak jsem asi divný, když řadím zábavný gameplay nad ustříkávání si z vizuálu... Ale každému co jeho jest."
To by mě zajímalo, od kdy se vylučuje zábavný gameplay a kvalitní vizuál. -
C-BEAM Ale jistěže můžou, pokud se nebudou vyjadřovat arogantně. Pokud budou, ať se připraví, že k tomu taky budu mít co říct *3*
-
del: No nevím, tak jsem asi divný, když řadím zábavný gameplay nad ustříkávání si z vizuálu... Ale každému co jeho jest.
-
-
Reakce na příspěvek:
a prečo si myslíš, že ostatní radia grafiku nad hratelnosť ? to nemôže niekto prejaviť záujem o kvalitný vizuál bez toho aby si o nich Psychotici otierali ústa ?
-
-
Samozřejmě. Na grafice záleží jen, když SONY udevede nabušené trailery vydávané za gameplay. *15*
Btw, grafika je široký pojem. Výpočetní výkon hardwaru tudíž neznamená jen víc polygonů a lepší textury. Otvírá se mnohem víc možností, než jen zlepšení vizuálu. Ale chápu, že lidi zvyklí na konzolové koridory v té samé grafice po několik let životnosti konzole to nechápou.
-
-
No a já ti odpovím - Hry jsou o grafice ? Možná kdyby AI ve hrách bylo limitovnáno možnostmi současného hardwaru a spoléhalo především na výpočty přes GPU ... pak bych se zástupy volal po rychlejším pokroku . Ale to se neděje ... nikdo se s AI nikam nežene a třeba vyhlížený Order 1886 je dokonalý příklad natřené vykopávky s herními principy minimálně 10 let starými . Problém je v tom , že nikdo z vývojářů neukázal hráčům , jak by mohla vypadat hra , kdyby nedocházelo k umělé technologické limitaci . Takže točení se v kruhu - Není poptávka po lepším - není zájem hnát vývoj - herní principy se nezdokonalují = kopírky jedou na plné obrátky - zákazníci chtějí totéž - Není poptávka po lepším ....
-
-
-
-
-
Sakra jsem jedinej, komu je AMD vs Intel + Nvidia totalne ukradeny a saham po tom, co ma lepsi pomer cena / vykon? Uz pred 3 roky byly komponenty tak vykonne, ze jeste dnesni hry frci na nejvyssi detaily ve full HD a ne, necucam si to prstu
Jasne, vyjimkou bude vykon ve vecech jako renderovani videa a podobny ptakoviny, na druhou stranu lidi, co se zivi renderovanim videa a podobnyma ptakovinama nemaji ve zvyku chodit na internetove diskuze a ohanet se grafama, kdy jedna grafarna ma 37,2 fps a druha 36,4... Jo pockat, tohle je Games, tady jsme vsichni programatori, Spielbergove a redaktori, kteri by praci soucasnych redaktoru odvedli 100x lip. -
-
V cpu ma lepsi pomer cena/vykon Intel, a v gpu vyssi fps neznamena plynulejsi. Takze "cechacek usetril" a koupil amd. *5*
-
-
Koukam, ze muj prispevek sel totalne mimo tebe, zatimco jsi nejspis zral jelena =*
-
-
Chutnal skvele, diky.
-
-
Grrrrrr
-
-
-
-
-
Letmým pohledem jsem myslel, že je to autorádio *1*