Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • K té debatě o lucích. Jsem členem brněnské skupiny lidí, kteří se zabývají střílením z anglických vojenských luků. Tedy 90 - 130 liber v nátahu na 32 palců. Luky ve stoleté válce byly od těch 90 (nejslabší a nebylo jich moc) až ke 150 librám (který nikdo z nás nenatáhne).
    Kdosi tady psal, že se ve středověku (jakým?) považovaly dva metry za ideální vzdálensot k tréningu. To je samozřejmě kravina. Přirovnám to k tomu, jako kdyby v NBA trénovali střelbu na koše z 50 cm. V Anglii za doby největšího rozmachu dlouhých luků byla tradice v trénování střelby už od zhruba pěti let věku. Kdo nedokázal trefit terč velikosti člověka na 100 yardů (něco pod 100 metrů), tak byl považován za nevhodnýho k vojenské službě (kniha The Great Warbow). Učinnej dostřel luku je po celou dráhu letu šípu. Když šíp padá k zemi, tak ztrácí cca 15% síly. Takže na celé vzdálenosti dokáže spolehlivě zabít. Dostřel je cca 220 - 300 yardů. Záleží na váze šípu.
    Pokud o něčem víte prd, tak aspoň nemaťte lidi, kteří si tady ty příspěvky čtou. Pokud máte jakýkoliv dotazy ohledně střelby nebo se k nám chcete přidat, mrkněte sem: http://forum.brodec.org/viewforum.php?f=56

A ten člověk s těma dvěma metrama na trénink má ode mě zlatýho bludišťáka. Gratulace!
    • ja som clenom skupiny, ktora sa venuje 3D lukostrelbe, osobne strielam s kladkoveho luku presnejsie je to luk: bowtech DESTROER 350... dostrel pri plnej sile a spravnej gramazi sipov cca- 600m. kladkove luky v SKYRIME asi nebudu ze *1* *1* *1*
  • Tak, na toto se tesim jako pubertak pred prvnim zasunem :D
    • Já se ale netěším, bojím se, že nebude stát.
  • Ocelot23
    Ta polární záře mě uchvátila :)
  • BoB.2
    Mě pobavili ti lučišníci co střílí ze dvou metru na terč *15*
    • To se tak normálně střílí..není to tak lehký trefit se kam chceš i z takové vzdálenosti
      • Hmm...no když jsem poprvý střílel z luku, tak mi nedělalo zase takovej problém se na 10m trefit do asi 50cm kruhu. Netrefit se na dva metry...no leda holka, která to prostě nenatáhne, nebo neudrží tětivu v prstech.
      • No, vlastně pro trénovanýho lučištníka to bude jinak než pro děcka na dětským dni..jasně, neber mě vůbec v potaz :D :D :D
    • pac maji v ruce gamepad
      • BoB.2
        To mě čeka taky hraju za lučišníka a hra je dělana na gamepad.
  • vypadá to ze asi zkusim své první rpg v živote *1*
    • no vidíš, já začal RPG Morrowindem a u série jsem zůstal. Třeba i ty vyzkoušíš, chytne tě to a budeš dalším členem Elder Councilu. *4*
      • claymen
        tak jestli byl morrowind tvoje první rpg a rovnou tě chytlo tak to blahopřeju :D
        • silný příběh, žádné neustálé tahání za ručičku, hodně textu, které ma smysl číst... jo, morrowind byl opravdu skvělý. a já si ho užíval s grafikou oblivionu, takže jsem nemohl nadávat ani na zastaralou grafiku. *4*
          • claymen
            Mě se na morrowindu velice líbil grafický styl, žádné oblivionovské kýčovité zelené lesy :D ale šílené skořápkovité města jako ald ruhn...
  • Cahir
    Musím říct, že to vypadá správně temně, skoro až gothicovsky. Atmosféra chladného severu a tajuplných hradů na mě dýchla opravdu moc. Asi tomu dám šanci.
    • MrSanta
      To je slovo chlapa *5*
    • Ja se bojim,ze tam zase bude slavny Bethesda styl copy/paste dungeonu a dalsich veci a taky ze bude temer chybet prezentace pribehu.
      Mozna s nejakym OOO modem vyzkousim, jinak si tenhle konzolovy port asi necham ujit.
  • MrSanta
    Tak mě napadlo jestli zase NPCéčkám nebude vadit, když je ve 3 ráno vzbudím, nebo mě už konečně seřvou a řeknou ať přijdu ráno *2*.
    Těším se převelice. Možná i tu hospodu o víkendu vynechám *1*
    • Hospodu a socializaci s ní spojenou vynechat nemůžeš jinak bys nebyl normální. Přece nechceš být no-lifer.
      • MrSanta
        Sociálnit půjdu ve středu, až opadne prvotní nadšení *4*
  • Ataker
    Ráno jsem se probudil a myslel jsem, že je už čtvrtek a ono prd :( :D já už se na ty videa/informace nemůžu dívat nebo to nevydržíím! :/
    • BoB.2
      A počkej až ti hra nepujde nainstalovat.
  • Hairy_Ass
    Je fajn, že se vrátili k tomu "drsnějšímu" stylu, po hodně nápaditém Morrowindu totiž Oblivion vypadal jako pohádka, a nejvíc mě potěšilo, že císařští legionáři už zase vypadají jako legionáři. *14*
  • Když jsem si hru předobjednal, doufal jsem, že mě nezklame. Ale teď vím na jisto, že mě nezklame *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit