Přejít na výpis diskuzí
Nové video ukazuje tisíc tváří Skyrimu
8.11.2011 | Petr Poláček
152 příspěvků
-
Nedovolim si povedat či bol oblivion dobry alebo zly ,ked som videl prvy krat skyrim tiež som si povedal že to je oblivion ale po čase zmena ,zamysle som sa.Skyrim asi prva poriadna severska hra tak prečo ju neskusit, vyzera čim dal tim lepšie ,roznorodejšie ,atmosferickejšie ,deatilnejšie ,možno bude nejake pribehove prekvapenie .A najlepšie je ked svet spojeny a poprepleteny ,čiže aj temne ,atmosfericke lokacie ,pekne prirodne scenerie ,lesy,hrady, hory,žlaby,samoty....ked to vyde tak to bude genialne .
-
-
A taky bude mít zcela určitě perfektní příběhové pozadí (teď nemyslím vlastní děj Skyrimu - od toho nečekám zázraky), protože svět TES má hodně propracovanou historii a mytologii.
Kupříkladu se hodně těším na odkazy na minulé díly - jestli se neobjevila nějaká nová informace o Nerevarinovi, co se stalo s Císařstvím po událostech v Oblivionu (podle trailerů ale zjevně stále existuje *4* ), jestli budou po krajině rozesety uzavřené brány do Oblivionu, atd...
-
-
ja tam nevidím tu atmosferu, zatim jsem nevidel ani jeden hluboky les, jakych bylo v oblivionu plno, ani jednu prirodni scenerii ktera by me ohromila nebo sa mi alespon libila. Ty kobky, vesnice a vojenske tabory si muzou nechat.
-
-
Oblivion se odehrával v jiné provincii, která byla popsána jako silně zalesněná (pokud se nepletu, v původních popisech provincie Cyrodiil se hovořilo přímo o pralesech). Skyrim se naopak popisuje jako klasická severská země s mnoha horami a lesy do této oblasti zapadající. Husté lesy bych teda fakt nečekal. Nevím, těch scenérií je tak fakt hodně, které jsou zajímavé a pěkné.
-
-
Dobře ale i k severským zemím přece patří husté jehličnaté lesy nebo ne?
-
-
to záleží jak v které. Norsko je má tuším nejvíc zalesněné plochy na km2 v evropě, ale zase taková sibiřská tundra není tolik zalesněná. Myslím, že bychom měli nechat na autorech jak si představují skyrim a uznat, že je přesně takový, jaký má být;).
-
-
Jo napsal jsi to pěkně...
-
-
-
-
-
s timhle opravdu nemeli moc prace vzdyt tam neni radna priroda jen sem tam nejaka genericka ruina a osamoceny strom. lol tohle hrat nebudu
-
-
johnny: Ak ty konkretne nebudeš hrať tuto hru, tak si tu všetci podrežeme žily, ja ešte aj na nohach a potom skočim pod vlak !! *1*
-
cože? *1*
přírody je tam všude spousta... stačí se podívat na tu spoustu screenů, co je venku. Jo, jestli čekáte deštné pralesy, tak to tady fakt nenajdete. *3*
-
-
No tak mytologiu to je jasne ma poriadnu a bolo by dobre keby bola plno využita lebo niekedy som pocit že tie rozne knižky a pribehy akokeby nepatrili do toho sveta a hlavne nech to nekonči zabitim nejakeho dračieho bosa ale tie knihy s pribehym a mytologiou v hrach velmi rad čitam ale naujaujimavejšie boli v zaklinačovi nevie či preto že dielo podla knihy.Aj v dragon age, ale proste už všetko sa mi zda take podobne na rychlo nasekane aky bolo toho čo najviac .Zaklínač je s tymi knihami priam spojeny lebo on už sam o sebe ako umelecke dielo vyznieva akoekby sme čitaly nejaku knihu.
-
-
Podle tvých příspěvků bych skoro typoval, že tě najal CD Project, abys tady dělal Zaklínači reklamu. *1* To je furt: "Tady to je dobrý, ale v Zaklínači je to lepší..." atd. *4* Já ti to neberu, ale proč to píšeš snad v každém tvém příspěvku?
-
-
Hype Hype hype, prodat a rychle sbalit kurfy, než nám lidi namlátí *1*
-
-
Proc lezes na forum o hre,ktera te ocividne nezajima? Tahle herni serie neni dokonala,ale rozhodne patri ke spicce freeform RPG her. Kterych je koneckoncu mene a mene.
-
-
To BoB: Něco kolem dvou metrů se ve středověku považovalo za optimální vzdálenost k tréninku lukostřelby. Něco jiného je lukem mířit a něco jiného střílet do davu. Než budeš chytračit sěžeň si spolehlivější informace než filmové zpracování Robina Hooda . *3*
-
-
Luk je zbran určená k palbě nad 200m. Kuše do 200m. Ale je to hra a ne zrovna smyslplná, proč to řešit, když v 99% stříleček střílíte z automatické pušky do jednoho místa (bez zpětného rázu a fyziky střely), nehledě na to, že k přebití stačí 1,5s
tak at se klidně střílí s lukem na 2m :-) -
-
prebíjať sa dá aj za menej ako sekundu http://www.youtube.com/watch?v=NxzrahUUTi8 *1* ale jo, máš pravdu samozrejme *3* Len dúfam, že tak ako v Oblivione nebude dostrel šípu príliš limitovaný - bolo možné dostreliť pekne daleko.
-
200m? to snad ne
-
-
čo sa ti na tom nezdá ?
-
-
Škoda Hairy, že máš tak malý smysl k vycítění té staré dobré a poctivé špetce ironie.
Samo, že sem si dělal srandu.
Lukem se dá samozřejmě po té pěkné balistické křivce střílet na až těch 250m.
Jenže já a můj kámoš Legolas to stejně máme nejradši ze 30cm do krku - a zkus nám tvrdit, že to nejde. -
-
Sorry, ale kolem půlnoci a ještě k tomu řádně ospalej poněkud ztrácím smysl pro ironii. Každopádně jsem na Games.cz už četl podobný příspěvky, kdy to pisatel myslel naprosto vážně, takže si už kolikrát nejsem jistej, jestli se mám na internetových diskusích smát nebo spíš plakat. *4*
-
-
Jo? Že jsem si nevšiml, že by Janek někde můj příspěvek vyvracel.
-
-
darmo sa to snažíš zahovoriť, v reálnych bitkách sa strielalo úplne bežne cez 200 m, s ľahšími šípmy i na 300m... fyzika jednoducho nepustí.
Napokon Henry VIII sám ustanovil, že minimálna hranica na ktorú musia jeho lučištníci dostreliť je práve 200m ... priemerne strielali na 220-240 m. Najlepší mistři nedostrelili maximálne do 250 ako si písal ale kludne aj do 400 yardov, čo je nad 360 m. -
Mechwarrior: Nechci tady už rozvíjet diskusi, která je opět mimo téma, ale ten tvůj "nejslabší typ" je sice nejslabší longbow, ale pořád je mnohem silnější než většina používaných luků - na tom foru většina píše, že střílejí s lukem kolem 30 - 50 lb a dostřel se tedy jen v lepším případě blíží ke 200m. A nakonec asi budu muset uvést na pravou míru, proč píšu o pořád o těch 200m, inu protože jsem od začátku diskuse bral za fakt, že se bavíme o reálné střelbě z luku, ne nějakých hypotetických zásazích - přečti si něco o reálných bitvách, kde se s luky střílelo. *3*
-
prosim ta prečitaj si to fórum na ktoré hodil odkaz, ok ?
nad 200m je možné dostreliť aj slabým typom lukov (100-110 lb) a s najvýkonnejšími 130-150bl aj 250-300m vzávislosti od váhy šípu. Jednoducho napísať, že "Dlouhý luk měl například dostřel jen něco málo přes 200 m" je nezmysel. -
Mechwarrior: No víš, on psal o anglickém dlouhém luku, což je přesně jedna z těch výjimek, tedy opravdu silných luků, které se právě používaly na vzdálenost 200+, takže se znovu ptám, kde si to jako odporuje?
-
jasne ti tam napísal, že je dostrel 220 - 300 yardov (200-270m) čo priamo odporuje tomu čo si písal predtým : "Nad 200 metrů dostřelí možná tak ty nejsilnější luky jako byl anglický dlouhý, ale dostřel většiny luků byl do těch 200m."
-
-
Nad 200 metrů dostřelí možná tak ty nejsilnější luky jako byl anglický dlouhý, ale dostřel většiny luků byl do těch 200m.
-
-
Hairy: sry ale nemáš pravdu, napokon prečítaj si príspevok od Janeka. A čo sa týka Robina tak on to myslel samozrejme ironicky.
-
Robin Hood:
O střelbě nad 500 metrů můžeš psát možná dnes, ale ve starověku a středověku si o tom mohli nechat leda zdát. Dlouhý luk měl například dostřel jen něco málo přes 200 m, do 250 stříleli jen opravdoví mistři. Jinak se s lukem v pohodě střílelo i na vzdálenost několika desítek metrů, i jen metrů vis Stoletá válka, nebo jakákoliv bitva s jízdními lukostřelci. A 2km? To si děláš prdel, nebo to myslíš vážně?! 2 km mají dnes problém dát i odstřelovači s nejlepším vybavením. -
ale to si predstavuju tak (ted nevim ktere to bylo historicke obdobi), ze stojí skupina lucisniku a vystreli hromadu sípu do vzduchu a ty letí obloukem a zasypou nepratele. To pak jo. Ale jestli se bavime o fantasy, tak to ma bliz k luku jak ho pouzivali indiani, a ti urcite nestrileli na 200 metru ale podstatne min, no mozna se pletu
-
angl. dlhý mal účinný dostrel až cca 250m... tých 200m bol úplne bežný účinný dostrel u dobrých lučištníkov. A samozrejme tu sa bavíme o účinnom dostrele, maximálny dostrel je ešte podstatne väčši.
-
Ne, ne Hairy pleteš se.
Víše je to napsáno zprávně luk se do 200m nedá vůbec použít, nelepší je to tak od těch 500-800m a tak od těch 2-3km to je samej deathshot.
Vím to, v těchhle věcech sem kovanej.
-
-
-
-
-
jenomže tohle je fantasy, ne středověk ty troubo *15*
-
-
tim pádem by se člověk mohl bránit tím, že je to pravě fantasy, tak proč se řeší to, že střílí z takové blízkosti? když už by teda měli podle někoho střílet z větší dalky? bych řekl, že je to uplně jedno..
-
jasně ale když už bych měl takový projekt jako je Skyrim dal ybch si záležet aby to působilo uvěřitelně, skutečně... Samozřejmě jak to jen v rámci fantasy jde.
-
-
-
Lučišníci trénují střelbu na terče velké jako stodoly ze dvou metrů? Aspoň v něčem hry za poslední dekádu nezměnily.
-
Tak jsem se koukal na nějaké video ze skyrimu na oficiálních stránkách a podle toho videa budeme moci protivníkům odsekávat hlavy. *14*
Paráda *5* -
-
Vis. video dole *3*
-
-
Tak Skyrim uz se instaluje. Steam dnes uvolnil stazeni tech co ho maji zakoupeny. Hrat samozrejme pujde az 00:01 11.11.2011 ale uz bude pripraveny.
V mem pripade se SAMOZREJME jedna o Skyrim (U.K.) protoze Skyrim (C.Z.enega) jeste lezi i s Cestinou na skladech. Mel jsem ho 5 minut od zaplaceni. Nemusel jsem odejit od pocitace a mam jistotu bezproblemovych patchu a DLC. A navic byl levnejsi nez ceska verze. Jen tedy nemam krabicku.
Jeste ze do civilizace kolem mafianske praktiky lokalnich vydavatelu nedosahnou.
Ma to 5855 MB. -
-
dobrej pribeh, jen skoda ze na steamu skyrim neni
-
-
Samozrejme ze je na steamu.
Jen si Cenega vyrvala. ze pro Cesko, Polsko, Slovensko a Madarsko nebude. Jinak neudelaji lokalizaci.
Aby se jim prodavaly vic krabicovky. Diky tomu to beznym zpusobem NEJDE koupit na steamu, ale musis si koupit od cenegy krabici a pak prepsat klic do steamu a aktivovat ho.
Pro mne je to velmi nekorektni obchodni taktika Cenegy a proto jsem si to sehnal legalne jinak.
Viz screenshoty meho steamu
http://johauna.kilitar.cz/skyrim.jpg
http://johauna.kilitar.cz/skyrim2.jpg -
-
Takže když si koupím krabici tak pak budu moct klíč aktivovat na stamu ?
-
-
Podle informaci, co mam ja to zrejme ani jinak nepujde hrat bez aktivace na steamu. Jen u ceske verze pak muze byt v budoucnu problem s patchema a dokupovanim DLC. Proto mam U.K.
Zas na druhou stranu zrejme by melo jit po registraci na steamu zmenit verzi na jiny jazyk (negarantuju, myslim si) - na steamu mam u sve verze dostupné english ,french,german,italian,spanish. -
-
2Hanzales@tiscali.cz. Ano takto to funguje i u te U.K verze. Zadal jsem klic na steam, prosla aktivace a zacalo se stahovat tech 6GB. A kolisa to od 500kb do 15kb a pocitam ze toho 11.11 budou servery zahlceny jeste vice. Samozrejme je otazka, jak se popasuje steam vubec s ceskou verzi hry. Nejak urcite ano. Uvidime jak vychytali vubec ten hned prvni patch 1.1 ktery se bude aplikovat hned po instalaci. Ale jak pise Hanzales - muzou byt problemy. S DLC, Patchema,... Problemy ktere se u "velkych verzi s anglickou nemeckou lokalizaci" resi obratem nebo byvaji vychytane od zacatku se casto pro vesnicke trhy africkych statu jako je Cesko dost casto resi az vyjde cas nebo vubec.
Je to byznys. Pokud nadava 10 milionu platicich anglicky mluvicich zakazniku ze jim nejede DLC logicky je to dulezitejsi nez kdyz nadava 10 tisic ceskych zakazniku ze jim nejede.
Stejne bych cestinu ve Skyrimu nechtel, original si uziju vic. Takze u mne byla volba jasna - levnejsi UK verze na 10 kliknuti na webu s dodavkou 5 minut od objednani bez nutnosti stepovat pred 100km vzdalenym obchodem nebo spolehat na prepravni sluzby, abych mel ceskou krabici. Zase chapu ze nekdo cestinu mit chce, stejne jako si doma udela vystavku originalek a bonusu. Pred 15 lety jsem takhle mel taky Might and Magic I-VI. -
Já myslím, že použitím klíče z krabice půjde Skyrim rovnou stáhnout na Steamu a zvolit si ENG, jen ta hra bude vlastně stále pro CZ regionálně bloklá, takže právě třeba u těch DLC může nastat hláška, že pro váš region není dostupné, bla bla a bude třeba počkat na vydání přes českého (nebo polského, mám v tom hokej) distributora, kdo ví. No a u každé hry je to jinak. U Rage je čeština natvrdo v DVD, neboť když jsem stáhl hru přes Steam místo instalace z DVD, tak mi pak čeština přepnout šla, ale mluvené audio jen bzučelo a steam nebyl schopný stáhnout ten asi 260MB soubor. ¨Navíc titulky byly stále ENG. Asi právě třeba proto, že odkaz do shopu, nebo na DLC neexistoval. DLCčka ale zase byly přes kupón a ty si Steam stáhnul sám. S jinýma hrama nebývá problém vůbec, některé jdou dokonce i od Steamu osvobodit a aktivovat samostatně. Pokud ale u Skyrimu půjde o patche, tam to myslím instalace (stažení) v ENG jistí a steam to oautopatchuje hned. Jak to bude s českou verzí a patchema, případně těmi DLC (klidně EN) jsem taky sám zvědavý...
-
-
-
-
-