Přejít na výpis diskuzí
Novinky o bitvách, animacích a multiplayeru Total War: Rome II
18.6.2013 | Aleš Smutný
74 příspěvků
-
Total War byl vždycky spíše arkádou a každým dílem je to citelnější, tak nevím, čemu se najednou divíte.
-
-
Nikdy tato série nebyla arkádou, ale tento nový TWII jí už celkem připomíná... všechno je dělané hrozně pro efekt... viz. ty balisty, vždyť to jsou kolosy a navíc ten efekt při dopadu střely... zrychlily animace jednotek, jejich přesun... no nechám se překvapit, jak to všechno dopadne
-
-
Efekty a podobné věci beru jen jako fajn přídavek. Ale mě spíš zajímá diplomacie, intrikaření, mpožnosti, jak spravovat stát, druhy jednotek, vlastnosti generálů, rozdíly mezi jednotlivými národy, historické popisky budov a jednotek, nové kamery a spousta dalšího. A taky ty bitvy, hlavně, jak zkloubit pozemní bitvy s námořními, to je samozřejmě půlka zábavy.
-
-
To bych netvrdil, jasně, není to Crusader Kings ani Europa Universalis, ale do arkádovosti má TW hodně daleko. Jestli ano, tak je to proto, aby si hru užili obě skupiny hráčů. A podle mých zkušeností se všemi díly se to stále daří. Navíc - velkou roli hraje obtížnost kampaně a bitev. A kdo přesto nebude spokojen, poslouží mu modifikace od komunity, které to vytáhnou zase o trochu dál. Viz. hardcore Europa Barbarorum, tam mi to comp natřel pořádně.
-
-
To se nedá předem odhadnout. Přes poušť by se teoreticky mělo jít hůř.
Záleží také na typu cest a povrchu. Např. - v jedničce je sryté město amazonek (severní Skythie), aby se tam hráč dostal, musí obejít okruh hustého lesa si deseti tahy. -
Je pravda, ze me to taky trochu zarazilo, jeden sutr odhodi 50 vojaku kolem sebe:d triera odhodi rozpulenou jinou trieru (v realu celkem casto uvizla zaseknuta) Tak snad sem ji to poradne povede vypilovat. Co me ale trosku vic zarazi je 2D mapa. Tak velky mesta mi teda nepridou uplne koser, kdyz naky mesto je stejne velky jako CR. A vubec meritko cele mapy mi pride mensi. Mam pocit ze vyprava napr,do stredu germanie bude otazkou jen na 2-5 tahu:( Asi sem zmlsanej Third age, tam je mapa pekne rozslehla.