Přejít na výpis diskuzí
Novinky o bitvách, animacích a multiplayeru Total War: Rome II
18.6.2013 | Aleš Smutný
74 příspěvků
-
No že jsem se na to video díval *7* . Tak snad opravdu přeháněli :)
-
já jsem teda totální nevzdělanec co se týče starověký bojový techniky, ale co nebyli balisty (pokud to ovšem jsou balisty) tak cca pětinový ?
-
-
Balisty měli různé rozměry. Byli velké i menší. Menší byli více mobilní a často se víc ukazují. Ty větší vyžadovali víc času na mobilitu a konstrukci ale existovali normálně, často na obléhání měst taky. Pro starověké inženýry taková balista nebyl nejmenší problém. Jakmile víš jak ta balista má být sestrojena tak už pak neni problém měnit velikost.
-
Myslím že máš pravdu, Když vezmu velikost těch vojáků a porovnam s velikostí té balisty tak mi přijde větší.
-
-
Jsem zvjedavej na umělou inteligenci poslat jednotky útočit do kopce proti balistám, ohnivejm koulím, jezdecvu a střelcům není dobrej nápad
-
-
Jj, take by me zajimalo, jak zapracuji na bitevni AI :-)
Jinak utocnik to ma vzdy horsi, protoze obrance si vybira kde fightit ;-) -
No takhle to bylo někdy v reálu.
-
-
Škoda té krve, jako by to zásadně ovlivnilo prodeje hry. Stejně si to každý koupí jak chce.
Takové komedie, okolo.
Ten katapult snad úplně opraví. K čemu indikaci zásahu katapultem? Mně je jedno co koho zasáhlo, v boje je důležitý výsledek. Když budu mít ztráty, tak se podívám, co se děje a uvidím například ten katapult. -
-
protože feedback
-
-
To jsem myslel, že hru hrají hráči co trochu rozumí RTS a tedy poskytují jinou zpětnou vazbu než " Lidé po zásahu katapultem musí letět 10m vysoko abych poznal, že je něco trefilo." Krev, tam nespí být jinak bych se z toho *11* "
Btw je nějaký reálný mód pro starší díly, kde je poškození zhruba jak má být? Tohle bych tam rád měl, pak ten pocit, z toho jak boje byli brutální a celé to bylo na ho*no by dostali na věrohodnosti. Tohle je velký sranda podle videa. Pošlu vojáky a bavím se, rád bych se trochu děsil toho, že to bude pro ně masakr. -
-
počkej, počkej, počkej. Původně říkáš "K čemu indikaci zásahu katapultem". Na to ti odpovídám. O formě feedbacku, tedy jak moc létají/řvou/hoří, se vůbec nebavím. Že je to přepálené ještě neznamená, že samotný princip je blbě. Navíc tohle bylo v TW vždy. Maně vzpomínám na zásahy dělem v Medievalu 2, které taky byly výrazné a viditelné přes půl mapy.
-
-
Vzpomínám na jedno z prvních dem Rome, kde byli nějací sekerníci, kde přepálili ten efekt nárazu a od celé jednotky odletovali protivníci víc jak v Třístovce :)
-
-
Germánští bersekři jsou něco podobného. Když zešíleli (jako třeba sloni) tak byly prakticky nezabitelní při boji zblízka a protivníky svými údery vyhazovali pár metrů do vzduchu.
-
-
-
-
-
-
Dneska jsem si sednul s kalkulačkou a papírem ke stolu a začal počítat. V Total war sérii, mám odehráno asi 1500 hodin. Z toho asi 400 v Romu. Nemám co dodat.
-
-
To musí mít tvoje přítelkyně a rodiče radost *1*
-
-
To víš s přítelkyní jsem se rozešel a zlost si vybil v germánii :D
-
-
-
Mě osobně třeba to přehánění nevadí. Je to sice divné (nehodí se to do konceptu realistické historické hry), nicméně jak bylo řečeno, můžou to velice snadno upravit do normálnější podoby. A i kdyby ne tak bych se i vsadil, že nějakou dobu po vydání vyjde mod, který to dá do pořádku.
Ke zbytku co se tu lidi baví, o těch bodech k obsazení, mapě, velkých obléhacích zbraních apod. Shrnul bych to asi tak, že jsem v případě TW:RII schopný odpustit mnoho. Her jako tato moc není a přitom jsou pro mě neskutečné zábavné. Shogun mě nesedl východním světem (jsem spíš na tu antiku), Medieval zas byl takový.. divný, něco mě na něm nesedělo. Ze všech TW her jsem desítky a možná stovky hodin proseděl jen u Říma. Takže pokud těch blbostí a nepřesností nebudou tuny, jsem schopný odpustit téměř vše. -
-
Jako určitě bude TWII výborná hra, jen má asi každý přehnaně moc velké očekávání... ale ani se není divu, po té reklamní masáži a všemožných slovech vývojářů... *3*
-
-
Total War byl vždycky spíše arkádou a každým dílem je to citelnější, tak nevím, čemu se najednou divíte.
-
-
Nikdy tato série nebyla arkádou, ale tento nový TWII jí už celkem připomíná... všechno je dělané hrozně pro efekt... viz. ty balisty, vždyť to jsou kolosy a navíc ten efekt při dopadu střely... zrychlily animace jednotek, jejich přesun... no nechám se překvapit, jak to všechno dopadne
-
-
Efekty a podobné věci beru jen jako fajn přídavek. Ale mě spíš zajímá diplomacie, intrikaření, mpožnosti, jak spravovat stát, druhy jednotek, vlastnosti generálů, rozdíly mezi jednotlivými národy, historické popisky budov a jednotek, nové kamery a spousta dalšího. A taky ty bitvy, hlavně, jak zkloubit pozemní bitvy s námořními, to je samozřejmě půlka zábavy.
-
-
To bych netvrdil, jasně, není to Crusader Kings ani Europa Universalis, ale do arkádovosti má TW hodně daleko. Jestli ano, tak je to proto, aby si hru užili obě skupiny hráčů. A podle mých zkušeností se všemi díly se to stále daří. Navíc - velkou roli hraje obtížnost kampaně a bitev. A kdo přesto nebude spokojen, poslouží mu modifikace od komunity, které to vytáhnou zase o trochu dál. Viz. hardcore Europa Barbarorum, tam mi to comp natřel pořádně.
-
-
Ty balisty mně taky přijdou přehnaně obrovský... nevím jestli takový kolosy vůbec někdy existovaly
-
-
lol? To neni doba kamená...
-
-
Možná to není doba kamená, ale 9 metrů? Vynecháme-li otázku, kdo by se s něčím takovým tahal, tak všechna práce na nic, protože větší výkon z toho nevydupou (šlachy, lana a dřevo prostě nevydrží).
EDIT- BBC projekt- proti ukázce ze hry asi tak poloviční, proti historii asi tak čtvrtinový výkon http://topyaps.com/wp-content/uploads/2010/08/ballista.jpg -
-
Navíc zkušený logista si s takovou malou věcí v phodě poradí. Co měl říkat Alexandr v Indii když musel táhnout lodě po souši několik desítek kilometrů, prostě je rozmontoval a u řeky je zase smontoval... Neni problem...
-
-
Co já vím co si říkal, asi fuck this sh*t... zkus mi najít nějaký podklad pro ty balisty, celkem bych se na to rád podíval *3*
-
-
Ještě jsem našel zajímavý odkaz, jsou tam celkem pěkný obrázkym ale nemám teď čas abych si to četl... http://historum.com/ancient-history/41287-ancient-artillery-siege-engines-2.html
Btw. díky za info *3* -
a ty pánové postupovali podle známých pramenů a snažili se ji udělat co nejvíc věrohodnou.. takže to je asi tak vše k velikosti ballisty...
http://www.geekologie.com/2008/10/ebay_castle_crashing_with_your.php -
No byli balisty různcýh velikostí do ruky, balisty na vozítkách, balisty na lodích, dobívací balista, dokonce balista "kulomet" polybolos... Takže bych se nedivil kdyby byla balista ve většim provedení na vrhání větších koulí (jako je to vidět ve videu to vrhá celkem velké koule) navíc jde o egyptskou armádu takže nemusí jít o klasické římské provedení ale nějakou úpravu. každopádně by to nebyl problém. A na závěr něco čemu říkají Full sized roman balista... A ty hoši asi vědi o čem mluví když ji postavili.
http://www.geekologie.com/2008/10/ebay_castle_crashing_with_your.php
-
-
-
Jo no stavěli se ještě mnohem větší věci co třeba trebuchety, ALexander postavil u Tyru celý most při obléhání a na tom mostě postavil obléhací věže, J. Caesar obehnal Alésium ne jednou hradbou ale hned dvěma když ho dobíval... A přitom to zdánlivě nebyla běžná obléhací praxe. Tyhle balisty nejsou ani běžné balisty na velké šipky ale jsou to vrhače koulí. To je jako tvrdit že neni potřeba dělat balistu když si vystačíš s kuší... Když balista je v podstatě velká kuše.. jde hlavně o velikost nábojnic. Pokud z toho chceš střílet velké koule tak to musí být velké.. navíc neni pravda že nevydrží.. nebylo to pouze dřevo ale také vystužené různými pláty z kovu a dalšími materiály...
-
-
-
-
no tak po zhlédnutí videa vidím že se překvapení nekoná :/ Úžasné grafické pozlátko je sice fajn na pohled, ale já měl za to že to má být hra ze starověku a ne z nějaké fiktivní země. 8m vysoká balista? Loď přepůlená vejpůl? Balisty či co to bylo na lodích? Nechci tu být za rýpala, ale tohle opravdu zaujme jen mainstream a ostatní zůstanou u prvního říma. A důvod? Protože lidi začnou volat po větší realističnosti a tu jim ani modeři nedají. Jak by se dali prodat DLC, pokud by hra podporovala moderskou komunitu,že? Když k tomu přidám ještě absenci dema, tak mám pocit že na warez scéně bude pěkná sklizeň. Achjo....
-
Možno by bolo dobré nechať to tam ako nejaký mod. Až bude mať človek odohraných pár desiatok hodín, možno bude hľadať nejaké spestrenie, niečo na zasmiatie. Toto by mohlo fungovať.