Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • panove z Warhorse, poodhalte vic... jednu mensi animaci, cokoliv
  • Hmm, RPG s rozsáhlym světem, tak to si nechám líbit.
  • Už Dan Vávra změnil svůj nepřátelský názor na PC a dočkáme se tedy za těch 10 let (buďme realisté*1*) všech, předpokládám tří verzí Husitského RPG hezky najednou?
    • važne nevim proč by nekdo delal obrovskou hru za cenu jedne s tím že se vyvoj protahne, proč neudelat cast hry, treba tretinu, vydat to driv a zbytek se dodela jako pokracovani, nebo datadisk ci dlc. ja stejne hry ktee maji vic jak 20-30 hodin herniho casu nedohraju (pokud se nejedna o multiplayer). Co me privadi k otazce, bude tam multiplayer? Protože dnes vydat ciste single hru je zpatecnictvi
      • Hairy_Ass
        Že ty musíš mít MP a kratší herní dobu, to není problém ostatních. Mafia 1 taky MP neměla a kolik jsem u ní strávil desítek hodin...
        • To mi povídej, před pár dny jsem si ji koupil na steamu a znovu (asi po šesté) dohrál *1*
      • Vidíš, pro mě je MP naprostá ztráta času a hraju jen SP maximálně CO-OP s kamarádem. Příčí se mě cpaní MP do her kam vůbec nepatří (třeba Dead Space 2) i ta všemožná MMOčka.

Za kvalitní SP-based hry na PC a konzole dávám plnou palbu (Metro 33, Singularity, Enslaved...), ty multiplayerové buď nekupuju vůbec, nebo ve slevách pro dobrou bžundu s boty v anemickém "SP" (Brink, Section 8, Red Orchestra). A nejsem zdaleka sám.
        • presne do některejch her MP vubec nepatri, u GTA4 jsem si rikal kdyz uz to budu mit koupeny zkusim i ten MP a byla to nezkutecna zbytecnost kdyby misto toho pridali jen 2 singl mise byl bych 1000x vdecnejsi
  • Hmm. Drzim jim palce.
    Jenomze nadsene vykriky na zacatku vyvoje jsou marketingovou povinnosti a dela to kazdej. Vsechno je desne cool a fantasticky ma to nekonecny moznosti... Pak vyjde hra a skutek utek. *1*
  • Vávrovi věřím, má to v hlave srovnané, jeho myšlenky mají logiku, líbí se mi myšlenka udělat rpg jako hru z reálné historie a doufám že to taky tak bude a ne jen obdoba na zaklínače. Výber období je taky zajiímavej, proč ne. V tom deníčku se píše "choose your religion" tak myslím že se bude dat vybrta jestli hrát za katolíka nebo rebela, co mi prijde jako zajímava volba. Držím palce a ať to netrvá moc dlouho!!!
    • Hairy_Ass
      "choosing your religion" odkazuje na to hledání enginu, o kterém se v článku píše. Něco jako, že si autoři vybírali svojí "modlu" - pracovní nástroj.
      • no podle meho je to taky neprimy odkaz na hru, i když se tam píše o enginu
  • Mě třeba zajímá jak bude mít tým Dana Vávry vyřešen sanitární systém ležení. Infekce a nemoc je sviňa a zabije často při obléhání víc bojovníků než zbraně.
    No a samozřejmě, jestli budu jako kušník moct mířit přímo na koleno protivníka. *1*
  • calwin
    je pravda že pán Vávra pekne píše :) (ak to v angličtine píše on osobne tak potom klobúk dole :D) pravidelne čítam a docela ma to baví nazrieť do zákulisia... koncept hry znie zaujímavo už len to správne uchopiť do herných mechanizmov...
    • Pokud to pise sam tak zrejme absolvoval kurz anglictiny. Pred par mesici jsem cetl neco co psal anglicky a byla to hruza. Pak tu byl nejaky odkaz na dalsi jeho clanek a to bylo o neco lepsi.
      • calwin
        kurz? :D chcel by som ho vidieť... ja napríklad hovorím plynulo po anglicky ale s gramatikou mám problém vždy :D...
  • Mechwarrior_bw
    "Je lepší koncentrovat se na věci, které ještě nikdo předtím nedělal, než na shadery, které umí udělat každý“.

S prvou vetou nejde iné len súhlasiť ale s tou druhou žial nie... je to smutné ale prakticky v každej hre sú shadery ktoré boli buď odfláknuté alebo vyslovene príšerné (mafiu nevynímajúc). Trochu sa ale obávam toho obrovského sveta a komplikovaného rpg systému - nie preto že by som to nechcel ale preto, že sa v tom môžu riadne zamotať a strácať čas riešením milionov drobných problémov. Každopádne neexistuje herný projekt na ktorý by som bol viac zvedavý *4*
    • Ja jsem na to take zvedavy. Husiti spis vybizeji k udelani strategie, protoze nejvic jsou znami svymi bitvami. Jako prostor pro RPG je to trochu zvlastni. Jsem zvedav jestli to bude one man show jako TES nebo spis patry show jako NWN ci DA, zda bude isometricke nebo pohled z prvni ci treti osoby. V podstate je mozna jakakoli kombinace. A taky bych rad vedel, zda to bude fikce (a tedy treba pritomna magie), nebo prisne historicke realie.
      • Hairy_Ass
        Taky bych rád věděl něco víc o herním prostředí. Zatím víme všehovšudy jen, že se to bude odehrávat přibližně v době husitských válek, což může stejně tak dobře znamenat, že Žižka, Prokop Holý a spol. ve hře vůbec nebudou a našim úkolem bude přesvědčovat zahraniční krále, aby po smrti Jiřího s Poděbrad usedli na český trůn. A víme vůbec, že se to bude odehrávat v Čechách?
        • Cahir
          Já bych nemířil tak vysoko. Třeba bude celé tvoje dobrodružství z politického hlediska nedůležité. Mně by to tedy nevadilo. Nemusí být vždy hrdina pupkem světa. Třeba potkáš Žižku nebo o něm uslyšíš a zase si půjdeš po svých...
          • Hairy_Ass
            Však já se jen ptal, jestli se o tom neví něco víc, protože z toho, co vím já, tak je to téma zatím hodně nejasné - proto jsem si trochu za přeháněl.
        • Zase nepřeháněj. S takovým přístupem by se to mohlo odehrávat třeba ve Střední americe a hrdina by byl poslední Maya. Mě stačí když to bude v Evropě a hrdina bude čech ;-)
      • No mne se líbila Johanka z Arku . To co vypadalo jako rubačka (stejně jako první Gothic na počátku ) se časem zvrhlo do strategie v 3D person pohledu ...... a fakt se to dalo hrát ;)
  • No konecne rozumny clanek od Vavry.
    Jen jedna drobnost: placene verze UDK i CryEngine (a temer vsechny ostatni engines) dodavaji s plnym zdrojovym kodem, takze se neni treba obavat, ze nebudete moci pouzit alternativni moduly - muzete a to bez problemu (i v pripade, ze by firma krachla si muzete engine dovyvinout, ale bylo by to neefektivni). Na druhou stranu bych, stejne jako Vavra, do startupu nesel - UDK i CryEngine jsou relativne levne a kvalitni...
    • startup = začínající firma
      • nebo projekt (v tomto pripade)...
        • Ta věta nedává smysl.

"A startup company or startup is a company or temporary organization designed to search for a repeatable and scalable business model. These companies, generally newly created, are in a phase of development and research for markets. "

Vávra do startupu šel, ty bys do něj nešel, takže "stejně jako Vávra" je nesmysl. Navíc ten dodatek za pomlčkou nemá pak žádnou spojitost s předchozí větou/větami. Takže ti tam nejspíš chybí "do startupu s vlastním technologickým řešením" nebo nevím.
          • Aha. Ja se vyjadroval primo k tematu - tedy k engine. Ze bych nesel do noveho/neznameho/nevyzkouseneho engine (proste nejaky startup projekt s nejistou i kdyz potencialne nadejnou budoucnosti).
  • Držím palce, ale stál bych nohama víc na zemi. RPG je z hlediska herní mechaniky něco úplně jiného a když pominu Brány Skeldalu a Inquisitora, tak s nimi Češi nemají zkušenosti. Atribut "openworld" pak posouvá laťku úplně jinam - technicky, mechanicky, ale také příběhově. A pokud připojíme dabované větvené dialogy, komplexní RPG prvky, detailnost světa, kvalitní příběh a questy, bude mít Warhorse na minimálně 5 - 7 let co dělat jak s projektem, tak penězmi na něj - což ukázal vývoj Zaklinače 1, Stalkera či Kingdoms of Amalur...
    • pokud je sponzoruje Bakala, tak o prachy bych se opravdu nebal

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit