Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uvidíme jak se to povedlo. Jestli ano, může to být pecka a úspěch.
  • V němčině to je daleko lepší https://www.youtube.com/watch?v=OJQ-JkQzvzE&ab=

Absence českýho dabingu je je fail, ať si už vymyslíte psudoargumenty jakýkoliv.
  • Ty jses hroznej v*l. Doufam ze v praci nebudes rozhodovat o nicem dulezitem.
    P.S. prominte diakritiku, pisu z mobilu ;)
  • Hrdý Čech máš být stále, a to zejm. na základě svých vlastních činů.
  • TheGGG
    Investoři můžou být co chcou ale kdyby chtěli investovat do něčeho méně rizikového mají milion jiných možností.
  • Proč to někdo danil 2x tak to mi hlava nebere, aneb další análytik, který o tom ví kulové.
  • podle toho co jsem mel moznost zkusit je muj odhad je nekde pred 70% ale uprime si preju WH abych nemel pravdu a bylo to nakonec mnohem vic.
  • "bezpracně ležet na ETF na S&P 500" no ty jsi velký znalec :)
  • Jednak zalezi na tom, ve ktere casti roku ma byt release a potom "gold master" musi byt na konzolich nejdriv certifikovany, coz taky trva nejakou dobu.
  • K*nda sem, k*nda tam
  • Ja bych zas rekl ze prve kvuli piratstvi a nedostatecnym hw budou mit konzole dvojnasobny prodeje co pc
  • - u AAA firem to může být až 0% aby je steam motivoval tam hry vydat (četl sem to o EA) - pak s těmahle firmama mají smlouvu (standardně nejde jinak udělat třeba ani předprodej a pod.)
    - Steam zdaní hru, vezme si z toho procenta, ty to pak zdaníš v čr a ještě ti napaří solidární daň atd..
  • Jop, bylo to totalne nerealisticky uvazovani. Napr. testne po KS kampani meli 30-50 lidi a hlasili, ze vydani bude v roce 2015. Dnes po dalsich trech letech, seskrtani featur z backlogu a se 100+ lidmi to snad vydaji.
  • BohumilCisar
    Ty jsi obzvlášť nepovedený potomek Husitů.
  • BohumilCisar
    Já si myslím, že oni už makají (nebo se chystají makat) na další hře a jestli to bude pokračování KCD, tak už to nebude tak pracné, protože mají hotové enginy a tooly, tím pádem by to už tolik nestálo a mohli by se dostat do plusu
  • No právě. Ty částky jsou šílený. Když Vávra chodil a hledal sponzora původního projektu (než to rozdělil na třetiny a pak ty další dvě nezrušil, takže původně prezentoval trojnásobnou hru) tak všichni tvrdili jak jsou ti publisheři zlí a že nechtějí RPG bez draků. Já bych řekl, že se všem Vávrům nápad líbil. Jen si prostě dokázali dost dobře spočítat čtyřčlenku "Co ten člověk chce udělat" (v zásadě hru lepší než Skyrim), "jaký chce rozpočet" (tehdy zase tak moc nechtěl. Tuším že jen 3 mega liber?), "jaké má studio" (vlastně žádné neměl) a "kdy to chce vydat" (hra měla být dávno venku). A muselo jim být jasné, že je vodí za nos.
  • Pro ty co nepochopili, tak prvním bylo myšleno "Critic Reviews" a druhým "User Reviews", protože metacritic to prostě dělí od sebe. Myslel jsem, že nebude tak náročné to z textu pochopit.
  • *až 560mio CZK
  • Tuto částku ještě diskontuj vzhledem k průměrné výkonnosti S&P 500 a jsi po pěti, šesti letech na 400M až 500M CZK.
  • Trailer Rex, Familia et Ultio sice vidělo víc jak 2 miliony lidí, ale potenciálních kupujících v prvním roce bude rozhodně podstatně méně než 50 %, bohužel pro WH, naprostá většina hráčů hru upirátí, realistický odhad prodaných kopíí na PC v prvním roce vidím mezi 400 až 600 tisíci kopiemi, u konzolí odhaduji maximálně polovinu. Breakeven na 0 % ROI bez ohledu na inflaci a vývoj trhu vychází někde mezi 650 až 850 tisíci prodaných kusů, v závislosti na prodejní ceně, daních, marži prodejce a celkových nákladech.

Za velmi optimistický odhad považuji lehce přes 1 milion prodaných kusů v prvním roce a celkovou návratnost investice přes 50 %, ovšem vzhledem k tomu, že vývoj trval přes 5 let, stál přes $15 milionů, S&P 500 udělalo ve stejném období v průměru 16 % p.a., potřebovali by prodat kopie alespoň za $31 až $32 milionů (630 až 650 mio CZK), jenom aby se dostali na nulu. Otázka je jaká bude průměrná prodejní cena, kdyby skončila okolo $30, musejí prodat minimálně 1 030 000 kusů, a to bych byl jako investor pěkně naštvaný, protože jsem peníze mohl nechat bezpracně ležet na ETF na S&P 500 a nic neřešit. Během dvou let by se číslo prodaných kusů mohlo vyhoupnout přes 1 500 000 prodaných kusů, ale spolu s ním půjde dolů i prodejní cena, jsem zvědavý, jak přesný tento odhad nakonec bude.

Aktuálně je celé WH v mínusu $25 až $28 milionů.

Držím palce, ať jim to výjde, nerad bych viděl Dana někde pod mostem, tohle prostě musí mít úspěch. Fiasko by znamenalo ještě víc nekvalitní tvorby a posílení pozice EA a podobných recyklátorů herního obsahu. Určitě WH přispěju, kvalitní herní tvorba se musí podporovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit