Přejít na výpis diskuzí
Nový trailer na Kingdom Come ukazuje Kumány a rekapituluje herní prvky
18.6.2015 | Adam Homola
122 příspěvků
-
Inverzni kinematika a fyzika, IK sama o sobe jen dopocitava pohyb, ale neumi vnimat pusobeni sil. Kdyz ten panak machne mecem a nepritel ho bud vykryje nebo to schyta, tak utociciho ten kontakt zbrzdi, je tam videt prenos energie, dopad toho narazu na celkovy pohyb utocnika. Oproti vetsine jinych her i treba Witchera, kde se zasah nijak neprojevi a panak jakoby jen promachne mecem naprazdno. Tohle dela ta fyzika, ktera je nejakym super hustym zpusobem zapracovana do te inverzni kinematiky.
Tim druhym bych si nebyl tak jisty, Keyz ma pravdu ze tam bude muset byt milion kombinaci, vetsinou ukazovali 1,5 rucni mec vs 1,5 rucni mec, a kdyz budes mit 1,5 mec proti 1 rucnimu se stitem, tak to bude myslim si hodne jine, jak utok tak vykryti.
A v poslednim rozhovoru z E3 Vavra rikal, ze budes mit az 20(!!) kombinaci utoku, tak si to vynasob, plus to, ze tam budou i ty kopi, halapartny, kladiva, sekyry, 1, 1,5, obou rucni mece, asi aj palcaty, a to ver ze je rozdil i mezi 1 rucnim mecem a sekyrou, ktera je vlastne jen o neco kratsi.(vychazim z videa kde meli ukazane vsechny zbrane, 2H mec si nejsem jisty). a kazda ta animace ma zaklad v mocapu, takze to musi nekdo upravit, rucne, a upravovat mocap je nekdy pekna fuska. Takze stejne by to rozhodne nebylo, to bys animatorum trochu krivdil:) By to vypadalo jak v Gothicu 3 kde byla jedna animace na vsechny mece, ve WH maji myslim trochu jiny pristup:) amen -
Vždyť v sevřených útvarech tam jsou také? Samozřejmě to nejsou šiky jako za dob Římanů, ale ani to není bezhlavý úprk k nepříteli, jako ve filmu Statečné srdce. Jinak bitvu většinou zahajoval útok jízdy sestavené v dvou a více řadách do takzvaných batailles.
-
Určitě se snažili držet celistvost a nepouštět mezi sebe nepřítele. Ovšem na druhou stranu, super sehrané oddíly se u nás znovuobjevily víceméně až v renesanci, takže obdobu "želvy" bych nečekal :-)
-
Jak myslíte, že se v téhle době vedly bitvy? Jako v traileru, kde jedna banda pitomců běží proti jiné bandě pitomců, nebo se bojovalo v sevřených útvarech? Já skoro myslím, to druhé, ale jistý si nejsem.
-
Soutěžit s velkýma značkama na E3 je kravina... Ať by udělali trailer jakej by udělali, tak zapadne, protože se bude spíš psát o věcech jako Dišonrd 2, Fallout 4, nebo spoustě dalších velkých věcí.
CIG se třeba na tenhle ročník E3 vyprdnulo úplně a Chris radši pokračoval v natáčení SQ-42.
E3 prostě není výstava pro projekty jako je KC. Tam jede těžkej mainstream. -
Záleží, jestli to bude totální open-world, jako třeba farcry3, nebo jen dílčí omezené ohraničené lokace velké jako vesnice v alpha, mezi kterýma se bude cestovat. Obávám se toho druhého.
-
Jo inverzní kinematika. Ta dělá to, že se zbraň zastaví např. o zbroj.
Na to jsem taky zvědavej. Ale většina útoků by byla stejná. Jen pár by se jich muselo uzpůsobit. Blokovaní zbraně a úder pěstí by se proti kopí mohl změnit na blokování a přiblížení k protivníkovi. -
Neměli ty prachy jako firmy na E3 s trailery na těch velkých prezentací...Také mají prd rozpočet tak to dělají jinak. Podle mě dobře za ty prachy. Dali tam věci přímo ze hry oproti super trailerům.
Navíc když dělali Mafii, tak již měli firmu které něco vydala a prachy, tohle je jiná situace ve který je. Na indie hru to vypadá zatím skvěle, snad se naplní to co říkal. witcher 1 také neměl mega super trailer a PR, to zvedalo s každým dílem.
+ dělají něco nového jdou proti. To je také "problém". Hodně lidí to klidně neocení jako kdyby šli klasicky v nějakém Fantasy RPG, které by vypadalo pěkně. -
Však ona to vlastně indie hra je.
-
tak s timhle trailerem na E3 asi vodu moc nezamichali, spíš to imo zapadlo jako nejaka indie hra. Mohli si najmout nekoho na PR a prezentaci kdo by jim poradit jak delat poradne trailery a promo.
-
No pro mě právě to že při hraní vidím něčí záda celkem překážkou ke vcítění do postavy je. Alespoň v tom smyslu, že jsem já ten který hraje a ne pozorovatel který sleduje děj z venčí, jako třeba u čtení knížky.
Když hraju z první osoby tak je pro mě lehčí, protože tam není nikdo třetí... Jen já a hra. -
Ten název byl nějak jinak. inverzní kinematika jestli to bylo ono. Asi ano.
Ale i to kopí. Nějak si nedokážu představit jak udělají různé sady chvatů proti kopí apod. To musíš řešit kopí vs meč, meč vs meč atd... To mu nějak chvatem to kopí zablokuje a poté ho té zbraně zbavíš?
Co teprve ten Řemdih. (ale to bych rád vyzkoušet. Klidně v dalším Aktu). Poté co jsem viděl scénu z Gladiátora, kdy tím dostal jeden chudák do xichtu, jsem si to zamiloval. -
Proto taky říkám, že je zhuštěná.
-
Pokud si podle téhle mapy změříš vzdálenosti v reálu, tak ti vyjde zhruba 11 x 8 km, to je cácá 90km^2. To s těma 16 nějak nekoresponduje...
-
Myslíš mocap (motion capture)? Řemdih je problém a rozhodně v Aktu 1 nebude. Docela se o tom mluvilo.
-
Jsem zvědav jak tam dají různé druhý zbraní s daným realistickým systémem boje, založeným na fyzice a těch pohybech (má to nějaký spešl název)
To musí být dost pracné a sotva tam lehce něco přidají a ono to bude genericky fungovat jako přidané zbraně ve Skyrimu.
Třeba s kopím asi bude problém, anebo řinčícím řemdihem. Nějaký palcát ve velikosti meče snad problém nebude. Pořád se říká Mount and Blade...ale tam to zaprvé vypadá amatérsky a ošklivě (jak asi nemají prachy) a funguje to jinak co jsem pochopil. Zbraně tam nesjedou po brnění podle fyziky apod. -
Ty si snad myslis, ze ti ukazou celou hru? Maji urcite vic nez jednu vesnici, o tom nepochybuj.
-
Proboha ne! Zvláště, když je na tý krabici napsáno Oculus :)
Jo, špatně jsem to formuloval. Jen nechápu, v čem je pohled první osoby tak super když dojde na vcítění se do postavy. To se snad děje skrze dialog, akci... atd. Oba pohledy jsou stejně nerealistický - pokud nemluvíme o VR. -
Vsak jo, ja se jen bojim ze to vydaji 2017, bude to stat 1 199, a budou tam tri vesnice, a pribeh max na 25h...a dalsi dil vyjde 2019 opet za 1 199...kdyz pak porovnam stim co nabidne Zaklinac napr.