Přejít na výpis diskuzí
Novým trendem v umění jsou fotografie z herních prostředí
24.9.2012 | Ladislav Loukota
84 příspěvků
-
Obycejny lidi si do galerii cestu nachazi opravdu jen tezko. Bohuzel. Kdyby to bylo jinak a vytvarny umeni by bylo soucasti jejich kulturniho zajmu, nemusel by pak clovek cist tyhle smutny komentare. Jenze 'Jan Novak' si nerad rozsiruje svoje obzory a kultura vubec mu je taky u pr*ele.
Nejhorsi je, ze si snad myslite, ze podobnyma kometarema na adresu umeni se stavate vic cool, nebo co.
Jinak screeny ze hry si v galerii umim predstavit spis v konceptualnim dile, vedle klasickych fotek neobstoji. A ty co jsou ukazany primo v clanku se od obvyklych screenu nelisi, nejsou nicim zvlastni, ani zajimave, to si jen hracuv mozek myslel v momente zachyceni. -
Já spíše vůbec nesleduju umění. Osobně s výroky jako že jsem kulturní buran souhlasím (jediné muzeum umění které jsem viděl tak to bylo v Krakowě v "Sukięnicach") a vůbec se za to nestydím a právě to protože mě umění vůbec nebaví a nevidím v něm nic zajmavého, tak proto ho nesleduju a považuju ho za hloupost
-
Promiň, ale člověka, co napíše „souvysle“, nemůžu brát vůbec vážně :-)
-
pakliže
-
si dobre naivni. Jo a pust si jak byl u Krause. Nedokazal vypotit 2 souvysle vety. Mel jsem ten pocit, ze je mi trapne.
-
Jestli jediny umeni ktery znas je z televizniho poradu o otevirani muzea moderniho umeni tak to je ale docela smutny.
-
S tímto tvrzením musím souhlasit. Například když se dívám v televizi na otevření nějakého muzea, tak mi to příjde trošičku směšné že někdo stojí před "obrazem" kde je jen bíle plátno s fialovou tečkou a má výraz ve tváří jako by si kladl otázku "Co tím vlastně autor myslel ? ..... hmmmm ten obraz je plný energie a klidu" a další takové kecy.
-
To srovnání s focením v kině nefunguje - u hotového filmu totiž nemůžeš měnit perspektu, svícení a další náležitosti jako ve hře. Naopak takový kameraman, který to ve filmu dělat může, je právem řazen mezi profese, jež se umělecky na dokončení filmu podílejí, mají vlastní ceny a podobně (samozřejmě nelze říct, že "printscreenovači" jsou totéž jako kameramani, ale bavíme-li se o zachycení nějakého prostředí, mají k ním blíže, než někdo, kdo by na plátně fotil hotový film a bil se do hrudi, jaký je karbňák).
-
Jestli ty chodíš každý týden, a já třeba jednou za rok, tak nechodim. Ale já mám omluvu, mě to moc nebaví ;) Výtvarný umění mi přijde hrozná snobárna. Ale chodim do hospody, kde maj výstavy různí výtvarníci co se zrovna naskytnou, a to kdyby se počítalo, tak chodim docela často :)
-
Som bohaty.
Arabski sejkovia su bohati.
Som Arabsky sejk.
... your logic is flawed *7* -
Tak to asi do galerií moc nechodíš
-
Najzaujimavejsie screeny su zvycajne tie, co vzniknu neocakavane. Napr. pri mrznuti hry...
-
Definice umění je samozřejmě už next level "debaty" o umění :-) Šlo mi jen o to, že reakce à la "je to jen kopírování" tu zaznívaly dávno a jsou dnes stejně jako tehdy poměrně liché.
-
Mít za prezidenta "Taťku Šmoulu" by nám mohlo v zahraničí získat kladné body, hlavně u dětí.
-
no nevim mě to docela baví vytvářet zajimavé screeny pak je mírně upravit a dát si je do sbírky, obzvlášť ve Skyrimu si takhle furt hraju.. a některé lidi obdivuju, že z obyčejného screenu dokážou udělat pomalu umělecké dílo viz. http://deadendthrills.com/
-
tak jsem nejaky ty galerie projel a nevidim rozdil mezi tim co dělají a obyčejným Screenshotem navíc všechnu praci za ně udělaj autoři hry a oni jen vezmou blbej ipod a udělaj fotku mno fakt krize kultury tohle je to jako kdybych v kině fotil běžící film a pak z toho udělal výstavu navic tomu Burkovy ten web ani pořádně nejede *15*
-
Z čehož vyplývá, že diskutování v diskuzi je umění...
-
Na politickou agitku jsou jiné weby...
-
Diskutovani v diskuzi je blbost. *5*
-
Umění je blbost. *5*