Přejít na výpis diskuzí
Novým trendem v umění jsou fotografie z herních prostředí
24.9.2012 | Ladislav Loukota
84 příspěvků
-
Pro Kubase. Já se tě snažím vůbec pochopit :-) Když vyjdu ven a na zemi se budou válet starý komiksy, který nafotím... jsem trapnej? Když típnu na oranžovo natřený dveře, který jsem si nevyrobil sám, ale využil jsem cizí práce pro svou fotku... jsem rovněž trapnej?
Schválně si pusť nějakou, ať to máš tedy „jednodušší“, tak pěknou hru a zkus z ní pořídit dobrý fotky. Za sebe tě ubezpečím, že to fakt taková sranda není... Sám jsem to kolikrát zkoušel a nikdy se mi nic pořádnýho nepodařilo. Pravda: nejsem žádnej fotograf, fotím jenom občas na starou EXU, takže lidi od fochu (možná píšu o tobě) to budou mít rozhodně snazší. Snazší ale nikdy neznamená automatický a zadarmo.
Umění může být ledacos, ale ne ledacos je uměním. -
záleží jak to provede- viz např. https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/s720x720/8017_2809257370329_499353402_n.jpg
-
To je dost nepravděpodobná situace. A kdyby se to náhodou stalo, tak mi to přijde v pořádku, protože ten malíř pak získá publicitu, protože by se všichni ptali, co je to za malíře? Kdo to maloval? Takže by z toho měli užitek oba :)
-
Napsal jsi to za me. I kdyz osobne bych mel asi taky malej problem s tim, kdyz nekdo udela print screen cut sceny kompizicne vymazlenou uz nekym jinym a sam neprida zadnej svuj napad. Ale jak pises, i ten samotny napad vystavit neco takoveho v galerii nebo zmacknout tlacitko, muze byt pro nekoho hodny obdivu...
-
takže je v pořádku, když nějakej neznámej malíř namaluje obraz, a nějakej známej fotograf ten obraz vyfotí a pak z toho má prachy?
-
Tak v téhle společnosti opravdu chybí už jen ti kryptofašisti. *1*
-
Existuju pekne umelecke fotky a v zasade je jedno co sa foti, ludia, priroda,objekty alebo virtualny svet hry. Podla mna to zacina byt uletene v momente ked sa to stane pre autora diagnoza. Bud sa ponori do techniky a stane sa z neho exot ktory sa rozpliva nad svtelnostou, objektivmi, koncepcou a vobec vsekym co sa da parametrizovat alebo potom druhy typ uchylov co odfotia hocijaku hovadinu v nepozeratelnom svetle, farbach a vobec celom nastaveni a rozplivaju sa potom nad tym ze co vsetko tam vidia. Take tie typicke kydy typu autor zachytili stav svojho dusevneho vnutra na prezuvajucej krave a ta photosopom upravena obloho do ruzova znamena jeho pohlad do buducna alebo podobne voloviny.
Co sa tyka hier tak mi ovela viac zaujimavy pripada concept art. -
nechápej mě špatně, některý ty obrázky mi přijdou pěkný... ale to je tím, že je pěkná ta hra. někdo jinej si dal tu práci, aby to na tom konkrétním místě vypadalo pěkně. to jsem fakt jedinej, komu to připadá trochu trapný? jako si koupit knihu artworků a fotit stránky - jé, já jsem tak dobrej!
těmhle "fotografům" stačí pustit hru, o který věděj, že ji někdo udělal krásnou, a už jen vybírat... umění může bejt ledascos, takže klidně i tohle, ale podle mě to jsou jen pijavice. -
No ja mam pocit ze to je zasa dlasi aktualny trend. Ty co su in ale niesu "spravne" cool podla nasich predstav tak ich nazveme hipstermi. Aspon taky mam pocit z toho ako sa to prezentuje a pouziva.
-
A v čem se toto liší od skutečné reality? Uvidím „oranžový dveře“, který už taky někdo vyrobil, natřel, zapasoval do vchodu budovy, kterou před tím zas navrhl někdo jiný... A tak pak zmáčknu spoušť, protože mi to přijde jako dobrej nápad, který by napadl jen „málokoho“ a zkusím štěstí v galerii. Shodou okolností mám jméno, v galerii se to líbí a já na té fotce vydělávám. Mohl bys mi, milý Kubasi, vysvětlit, co je na tom špatnýho?
-
A kdo kromě snobů baští umění jako takový? :)
-
No hezky nevim... vetsinou delaj vsechno proto aby nebyly tim jak se oblikaj ale jde si z nich dobre utahovat aniz by to poznali :D
-
Dneska je talentovanej ten, který něčím zaujme. Jak ty poznáš, kdo je talentovaný, a kdo příživník?
-
ok, a kdo kromě snobů baští Warhola?
-
promiň, ale teď už říkáš nesmysly. neporovnávám tady přece člověka a třeba žábu, ale talentovanýho člověka a příživníka...
-
Ale tohle tu bylo přece už dávno a dávno před tím a jmenovalo se to popart a byl to Andy Warhol, který vzal nějaký známý objekt a jen ho zkopíroval dal tomu barevný pozadí a ejhle, umění za miliony. Podle mě je tohle popartu hodně podobný.
-
Mirrors Edge nebo Mass Effect ? :D
-
Kdyby byly hezký, tak proč ne :)
-
LOL @ nadpis
-
třeba pro to, že už ji tak kompozičně vybrousil autor hry? (i když zrovna u GTA je pravda, že tam je všechno víceméně "random" a nějaký nečekaný koncepce se tam určitě objeví nehledě na záměr vývojáře)
ale z těch "fotek", co jsou na těch webovkách, je vidět, že tohle není ten případ - když někdo navrhne ve hře ochoz s oranžovýma dveřma a někdo to pak "vyfotí", jeho přínos je kromě nějakýho toho filtru nulovej - každej ty dveře ve hře viděl, jen málokoho ale napadlo na tom vydělávat.