Přejít na výpis diskuzí
Novým trendem v umění jsou fotografie z herních prostředí
24.9.2012 | Ladislav Loukota
84 příspěvků
-
Njn... hipster jak vysitej! Dolad oblikani a budes moct zacit balit hipstersky radoby-intelektualky. Je s nima spousta svandy :D
-
A za normální fotografy zase všechno udělal buď pán bůh, nebo evoluce. Taky k tomu přišli jako slepí k houslím ;)
-
Když tomu dají nový význam a zajímavý obsah, tak proč ne, všechno má smysl, když to má smysl...
-
Zalezi na tom, jak chapes pojem "umeni" a "umelec". Na tohle tema by se dalo hodle dlouho filozoficky debatovat, ale jelikoz filozofii nemam rad asi stejne , jaky to umeni, nebudu se do toho poustet. Co se tyka fotografovani, tak v dnesni dobe uz muze fotit kazdy. Vypustis-li ale 10 lidi s fotoaparaty do teze lokality vzniknou desitky fotek o nicem, ale ty mezi nimi bezpecne poznas obrazky toho, kdo je nadat nejakym tim estetickym citenim a smyslem pro kompozici. Chci tim rict, ze umeni u fotografovani uz neni o technickem provedeni ci aplikaci nejakeho filtru pres klavesou zkratku (to platilo mozna v dobe temnych fotokomor), ale o citu a duvtipu dotycneho fotografa. Vsichni fotografove pracuji s totoznymi rekvizitamy (s realnym svetem) a je pouze na jejich umu, jak s nim nalozi. Proto nespatruji ani ve fotografovani virtualnich svetu nejakou potiz. Nevim proc by kvalitni, kompozicne vybrousena fotka s napadem z Liberty City (GTA4) mela mit nizsi vahu, nez ta ze skutecneho New Yorku...
-
No až na to oblečení. Ale poslouchám i indie hudbu, mám rád alternativu, mám mac, a hraju v divadle, kde máme masky a projekci za zády :)
-
připojuji se.
-
JJ cas zacit nosit uzky dziny, tenisky, kostkovanou kosily, bryle s vyraznymi obrouckami a patku?
-
Ty se směješ, ale právě jsem s hrůzou zjistil, že některý ty věci na mě seděj, aniž bych věděl, co je to Hipster. Je čas změnit styl a (ne)být sám sebou :)
-
Dost screenů jsem kdysi nafotil i v Pathologic. Kterejkoliv z nich by šel pověsit na zeď.
-
Jak nedocenene? Dik kazdej kdo to hral ti rekne jak to prostredi bylo super a dokonce i takovej hater jako ja dokaze ocenit pekne interiery vesmirnych stanic a lodi.
-
prostredie z ME je strašne nedocenené, je dobre že sa k nemu ľudia vracajú aspoň touto formou. Niektoré zábery (dosť ich mám na disku) sa dajú bez problémov použiť ako obrazy aj do minimalistickejšie ladených priestorov.
edit: pre Drasťu a postolku : myslel som Mirrors Edge. -
když je člověk fotograf skutečnýho světa, potřebuje mít dobrej nápad, umět s foťákem, vyhledávat zajímavý místa nebo situaci, bejt pohotovej a dokázat ve vteřině "tasit"...
za tyhle trubce všechno udělají tvůrci hry, oni jen jakoby listují už hotovými "screenshoty" a vybírají ty zajímavé... ubohost. -
Jj taky jsem nevěděl. Přečetl jsem si článek (dík Horrido) a zasmál se. Tyhle věci nemusím, nejraději mám když je člověk sám sebou.;)
-
Super, diky za tipy.
-
s timhle přístupem by dle vás nebyla umělecká žádná fotka. Cesta k fotce je fajn, ale diváka zajímá většinou jen výsledek.
-
Za mě souhlas.
-
zas nějaký idioti snažící se najít svoje místo na světě a nebejt při tom sami...
-
Fotografie 'utrpení virtuálního bojiště' byly špatné screeny (ať kompozicí či kvalitou) znovuvyfocené na archaický stroj. Musím uznat, že většina screenů z těchto sad je fajn a umím si je i představit jako plnohodnotné dílo na zdi- je to kompozičně zajimavé.
-
Musim uznat, ze nektere z tech fotografii jsou opravdu povedene. Uz drive jsem jako clovek, jehoz konickem je prave fotografovani, uvazoval o publikovani fotky ze hry (taky jsem fotil monitor svou zrcadlovkou a vznikaly zajimave veci - z Mafie2 napriklad, ale i ze starsich veci). Domival jsem se ale, ze to budou lidi povazovat za umeni spise grafiku nez meho a taky jsem si nebyl jisty pravni strankou veci. Ja jsem ale blbec - mohl jsem se stat prukopnikem :-)
-
umělci jsou možná tvůrci her, ale určitě ne nějací printscreeneři, fotošupáci ani tzv. "fotografové" co fotí monitory ipodem
bože to je stupidita... kýčovité obrázky na zeď co se prodávají u vietkongů za pár korun jsou pro mě mnohem větším uměním... filtry umí nahodit kdekdo, ale zachytit realitu, to je těžší