Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Také používám GF Experience, ale jen proto, abych si mohl nahrávat hry. Nicméně můj poznatek o stahování a instalaci ovladačů. Když to nechám udělat GF Experience, tak to trvá cca 10 minut. Když si ručně stáhnu ovladače a ručně nainstaluju, tak je celá akce hotová za 3 minuty. Což bych naopak očekával, že to bude přes Experience mnohem rychlejší, ale ouha. Nicméně nutit někoho tohle instalovat jako podmínku je naprosto ujetý a jen to reflektuje dnešní svět, kde každý potřebuje někoho ovládat, už je mi z toho na blití. Naprostá kravina a opět ústupek vůči svobodné volbě uživatele.
    • Jako bonus, osobne aktualne jedu na cca rok starych driverech, protoze vsechny novsi co sem zkousel padaj jak hrusky.
  • Shenkster
    Fakt nesnáším když mi někdo nutí něco co nechci. Tu blbost experience jsem jednou zkusil nainstalovat abych věděl co to je. Zjistil jsem že to je k ničemu tak jsem to dal pryč a od tý doby jeho instalaci vždy přeskakuju. A teď čtu že to prostě budu muset nainstalovat ? Jdi do pr Nvidie ! Stejný dementní přístup jako má ubisoft a EA se svými programy Origin a Uplay...To je to takový problém dát ty hry na Steam a nenutit lidem další zbytečný soft navíc ?!
    • Máš recht. To je takový problém přestat používat DRM Steam jako podmínku ke spuštění hry a nenutit ho používat lidi kteří o něj nestojí?!
  • Jack1947
    Co je tohle za zbytečnou volovinu, tohleto nevím... *7*
    • Je to skoro tak zbytečné, jako tvé příspěvky.
  • Teda nevim, na svem pc jedu na stejne ovladace od cervna 2014 a doposud jsem nemel potrebu updatu. Navic po te, co jsem cetl, ze nVidia zamerne snizila vykon karet 7xx v nekterych hrach, bych nikdy nedovolil zadnemu programu, aby se mi sam vrtal v ovladacich.
    • To psaly amd deti, porad si vymysli neco na co by mohli upoutavat pozornost, aby se moc nemluvilo o jejich spatnych kartach a driverech.
      • to psali Nvidia děti, hele, užijte si šmírovačku, vám to stejně nevadí bo ste ovce (pulka z vas ma Win10 zezadu v předklonu a google chrome tamtéž), pro ostatní je tu AMD a alternativy
        • Povez mi jak je AMD ta hodna firma, co to dela pro lidi.
  • Mne programy co sa aktualizuju sami vadia vsetky okrem antiviru. Som za to aby ma upozornili ze su dostupne aktualizacie a ja sam sa rozhodnem kedy co nainstalujem, lebo vzdy ked mi treba rychlo nieco urobit do prace atd. tak prave vtedy sa automaticky aktualizuje nieco co spomali cely pocitac na neouzitelnu uroven, to je vlastne jedina vec co mi vadi napr. na Win10, ktory tie najspomalujucejsie updaty robi vzdy v najnevhodneksiu chvilu.

S gf experience nemam dobru skusenost a neinstalujem ich a ani nebudem
    • Jde vidět že jsi počítačový neználek. Aktualizace jak u W10 tak U GeForce Experience jsou nastvit tak aby se tě zeptali, zda chceš aktualizovat, takže se ti sami nebudou aktualizovat. Prosím nešiř hlouposti.
      • Bude to pro tebe asi velké překvapení, ale o této funkci kupodivu po 20ti letech používání PC vím. Dále si můj příspěvek prosím pořádně přečti, já tam nikde nepsal, že se mi "automaticky" stahujou, já psal jen srovnání rychlosti, když to udělám tím nebo oním způsobem. Mám tam nastaveno jen upozornění, že jsou nové ovladače k dipozici.
      • Ide to u Pro verzie Win 10, mal som 8.1 kupeny, co sa dal automaticky na Win10 Home, tam to nastavit nejde. V GF experience ich teraz nestiahne samo, ale robi inu neplechu. Este na 8.1, mi bezala hra uplne normalne jeden den a na druhy ked ma experience upozornilo ze je novy ovladac aby som si ho stiahol, tak hra co isla v pohode, zacala sekat, na presne tych istych ovladacoch a uplne rovnakom stave pc ako den predtym, len teraz sekala kym som si nedal ten novy ovladac, preto som odinstaloval experience a uz nikdy viac. Mozno to bola len nahoda a blby den, ale ak mam podozrenie ze mi nejaka "sluzba" sama spomaluje pc aby ma nutila nieco instalovat tak ju *ebem
        • Nemyslím si, že píšeš korektní informace.

U Win 10 Home, které já vlastním a používám, jde nastavit odložení aktualizací naprosto bez problému.

GF Experience podle mě počítač nezpomaluje. Momentálně mi berou úplně všechny procesy nVidie cca 20 MB paměti RAM a to mám zapnuté zbytečnosti, které bych klidně mohl vypnout, kdybych nebyl línej. 20 MB paměti RAM se mi nezdá příliš. Na druhou stranu, pokud ti ten program nevyhovuje, pořád máš holt volbu ho nepoužívat. Každý má své preference. *3*

Neinstalace něčeho na PC nemůže změnit stav PC, to je snad jasný. Když si měl tentýž stav PC jako předtím, nemohla ti neinstalace způsobit změnu chování hry. V PC se v té chvíli, kdy si hru spustil, mohlo něco dít a to ti hru mohlo zpomalovat. Kdyby sis ty ovladače třeba stáhnul a nainstaloval, chápal bych změnu chování hry. Možná si v GF Experience omylem provedl tzv. optimalizaci hry, která by ti mohla změnit chování hry.
  • To uz je takovy osud pc hracu, ze se je vsichni rozhodli smirovat.Zacalo to valve se svou online drm steam a pres pocatecni odpor hracu je zaslepili slevami a ted se postupne pridavaji dalsi a dalsi. Microsoft s win 10 a ted nvidia s ovladaci tomu nasadila korunu. Ale kdyz naproste vetsina lidi nechape cenu soukromi, tak co se da delat. Z toho uz se pc platforma nevyhrabe.
  • Moc nerozumím, co se tu řeší.

Nainstaluji vždycky jen ovladač grafiky a physx, 3D ne děkuji, cokoliv dalšího ne děkuji, proč na to mít program, ne děkuji a hlavně hned po vydání ne děkuji, sdílet s někým videa? Probůh ne děkuji, už takhle je jich jak smetí.
    • no, jenze to neni jen o tom. v tech ovladacich je zakomponovan obchod, jenz byl primarne urceny shieldu, do ktereho si muzes streamovat obraz z pc na kterem ti jede hra. ale to uz je mobilni zarizeni se simkou... sam tohle pisu z jednoho a jsem s nim maximalne spokojen ;-) pokud se budu muset regnout kvuli novym featuram, rad to udelam a nic spatneho na tom nevidim.
      • btw: pokud se nvidia dostane k tvym osobnim udajum (treba tve jmeno z google uctu (pac android nebo youtube) nebo i klidne z toho tabletu, ty ji musis dat souhlas, jinak to nebudou mit pravne osetrene. to pritom ty udaje nemusi ani nijak zpracovavat. jedina moznost jak to osetrit je prave registrace, protoze ty sice souhlasis s ujednanim pri stahovanim novych, nebo pri instalaci, ale v pripade propojeni vice zarizeni uz to tak jednoduche neni.
      • btw: pokud se nvidia dostane k tvym osobnim udajum (treba tve jmeno z google uctu (pac android nebo youtube) nebo i klidne z toho tabletu, ty ji musis dat souhlas, jinak to nebudou mit pravne osetrene. to pritom ty udaje nemusi ani nijak zpracovavat. jedina moznost jak to osetrit je prave registrace, protoze ty sice souhlasis s ujednanim pri stahovanim novych, nebo pri instalaci, ale v pripade propojeni vice zarizeni uz to tak jednoduche neni.
        • ps: otazkou spis zustava, zda neni na vine spis google, kterej si na to zacal davat bacha taky a kterej vlastni youtube a google play, takze je defakto zavrtanej v kazdym androidu.
  • ono to je pochopitelne. v pripade, ze maji k dispozici nektera data od uzivatelu, je potreba zavest registraci a do pravidel dat souhlas...
  • nekteri tady to porovnavaji se steamem, ale ten ja na rozdil od toho co nam chce nvidia naservirovat tak steam pouzivam na pohodlnejsi nakup her abych se nemusel spolihat na ceskou postu, kdyby tady lidi trochu premysleli uz by davno nvidiu nekupovali . do roku 2013 jsem nic jineho nez nvidii nemel ale ted bych radeji prestal hrat nez ty jejich podvodny praktiky tod muj nazor
    • Jaký praktiky? Uvádění špatných údajů u těch jejích 970tek 4 GB? To nebylo chytrý, ale na druhou stranu ty karty tuhle paměť mají, jen holt jinak udělanou.

AMD není o moc lepší. V kartách moc nepokročilo a pokud jde o ovladače, nezřídka tam udělají slušné prasárny. Ani nemluvě o praktikách obou firem v podstatě jen přejmenovávat staré karty a vydávat je za nové technologie. To si člověk nevybere. Obecně je ale nVidia dražší ale lepší.
      • JezboX
        Máš v tom trochu bordel. Třeba ohledně 4GB ani tak nešlo o to zdali mají nebo nemají 4GB, ale jakým způsobem se přistupuje k tomu zbytku a jak to zpomaluje kartu. A tam nVidia mlžila a dělala kličky aby nemuseli přiznat že je to zkriplený. Házení zmršení ovladačů na AMD je dávná historie, ale někteří se toho drží dodnes i když AMD v životě v PC neměli. nVidia má prostě daleko lepší marketing a ostřejší lokty. Prostě dělá svůj byznys i když je to pro spoustu lidí na hraně.

Mně se taky nelíbí marketing nVidie, ale grafiky už 9 let kupuju na bazarech a vždycky beru podle ceny a na značku nekoukám. Za tu dobu co hraju mi vždycky stejně dobře posloužily karty nVidia i AMD(ATI).
  • Jak uz jsme několikrát rikal, blizi se doba ze když se clovek bude chtit jit doma vyssrat bude se muset nekde zaregistrovat a vyuzit nejakej podpurnej program ke stazeni hajzlpapiru. Ale lidi si za tohle muzou sami..Steam ma preci tak uzasny uspech, tak proc by to nemohla mit i Nvidie a další.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit