Přejít na výpis diskuzí
Nvidia podmíní stahování Game Ready ovladačů registrací a aplikací GeForce Experience
16.10.2015 | Adam Homola
55 příspěvků
-
Udělal bych to, jak to má (či ještě nedávno měl) Raptr, kterej převzalo AMD. Po instalaci se vytvoří anonymní bezejmenný účet, který funguje normálně jako každý jiný. Ovšem po registraci Vám všechno zůstane (za hraní dostáváte body, za které si něco můžete koupit).
Tahle registrace od nVidie se mě moc nelíbí, často lidem instaluji počítače s nejnovějšími ovladači....a takhle přibude práce navíc (zaregistrovat/nezaregistrovat). Těžko říct. -
-
Jo, když zacinal steam tak se to taky nikomu nelíbilo...a dneska?..Kdyz clovek rekne ze Steam je sraccka tak ho malem ukamenujou..lidi sou holt ovce..co nadelame.
-
-
No Steam je však volitnelná věc.....a rozhodně není dokonalý, ty jeho téměř každodenní výpadky už mě pěkně serou.
Navíc Steam nikomu neinstaluju, to je každýho věc, jak si ty hry hraje, ovšem nejnovější ovladače většinou mít musíš. -
-
Když chces hrat novy hry steam mit musíš, povinne..tecka.
ja vim ze si to kazdej rad omlouva, ale to co udelal nvidie je to samy co udelal gabe před lety jen v bledemodrym..jenze málokdo si to prizna..steam je prece tak bozi.. *7* -
-
To je přece blbost flashi, gameready driver není to samý co driver, pokud zkušený hráč a prodavač her nedokáže nastavit grafiku u hry sám tak fakt nevím, jestli to je komedie nebo tragédie.... já teda funkce GFE nepotřebuju ani jednu, protože mi to stejně doporučuje menší detaily, než moje sestava zvládne
-
Kéž by to tak bylo, ovšem ne všechny hry jsou dostupné na Steamu....navíc je spousta kanálů, kde si můžeš hry koupit a hrát, není to jen o Steamu.....ostatně i tak to mám já, co není na Steamu, pro mě neexistuje (například origin only hry).
To co udělala Nvidie je podlě mě něco jiného, jejich nástroj neumí skoro nic důležitého ke hraní, a pokud bude potřeba se registrovat pro využívání funkcí, které to má, není poblém.....ale nové ovladače jen s tímto programem? Vtipné.
Ale proč sakra srovnánat Steam a ovladače ke grafické kartě? -
-
naopak. tyhle jejich ovladace jsou malej krok k velkym vecem.
-
ja neporovnávám funkce ale styl a způsob jak to funguje a to je to největší svinstvo.
Nova hra jen se steamem ? Vtipne.
Ale nechame toho, proste steam te dostal a přes ruzovy brejle nevidíš podstatu věci..takze se nedohodnem. A neboj ja sem na steamu taky, co mi zbejva když nechci krast.
-
-
-
-
-
-
Nevidím v tom absolutně žádný smysl čeho chce nVidia tím to krokem dosáhnout?
-
-
Pokud tam bude moznost i odesilat informace o sve konfiguraci PC a pripadnych chybovych hlasenich okolo ovladacu, tak muze tim ziskat ve vysledku zakaznik tim, ze oni lepe budou schopni optimalizovat ovladace. Samozrejme to zalezi, zda budou lidi ochotni zasilat informace o problemech.
-
to bude dalsi skrytej gihad *5*
-
-
Pana Homolu sice nepřestává udivovat, kolik lidí si stěžuje na nutnou registraci k GeForce Experience, ale mě daleko více fascinuje, jak moc tendenční ,,novinařinou" trpí kdysi (nějaké tři roky zpátky, těsně po nástupu nové redakce) skvělý server GAMES. Číst Vaše zprávy, je jako sedět v hospodě s chytráky, kteří považují své názory za dogmata. Po dlouhé době jsem se rozhodl, že Vám dám znovu šanci mimo gamesplaye – a opět totální zklamání. Tak předně by neškodilo někam napsat, že to co se tváří jako neškodné zpravodajství, jsou ve skutečnosti komentáře... To aby člověk nemusel vyzobávat jako d*bil podstatné informace z textu, který jinak tvoří i názor autora.
V tomto případě by pak dotyčný mohl nejdříve vyhledat k tématu nVidie další informace a ne si takhle bezzubě házet klacky pod nohy nesmyslnými výroky... Vlastním GeForce 980 Ti v hodnotě 24 000,- a nevidím jediný důvod, proč by bezproblémový chod mé grafické karty měla podmiňovat jakákoliv ragistrace, když navíc vezmeme v potaz jak svinsky se nVidia chová ke svým zákazníkům zcela běžně... Je mi opravdu líto, že to musím říct, ale zpravodajský server, kde chybí zprávy, asi opravdu už nemá cenu číst a komentované zpravodajství, kde se neobjevují ani zdaleka všechny aspekty tématu, pro mě ztrácí smysl... -
-
ta novinarina tak skvela zase nebyla. nejvic mne vzdy odrovnaval citovej osobni vylev od JD, kterej si tim snad rad vyrizoval ublizenost. Ale kdyz se divam na Vavru, tak uz se nedivim nicemu.
-
-
Čtěte pořádně! Píšu po nástupu nové redakce. JD je tragéd nonplusultra.:-D
-
-
-
V podstatě riskují, že je budou obcházet uživatelé a budou stahovat z jiných zdrojů.
-
Mojí GTX470 jsou nový GR ovladače celkem putna. *2*
-
No ja nevim. Od te doby, co jsem vyhodil Athlon a mam procesor od Intelu, mi optimalizace u vetsiny her konecne funguje tak, jak ma. Herni email uz jsem dal pred par lety Razeru (a okolo toho tenkrat nikdo humbuk nedelal, ze Razer chce ke sve aplikaci registraci, zajimave), tak nevidim duvod, proc ho nedat i Nvidii. Mozna dostanu o par mailu navic, ktere stejne necham filtrovat a nakonec je ani nebudu cist. Navic nepouzivam jeden email na vsechno, na seriozni zalezitosti mam jiny. Takze me je to celkem fuk.
-
-
Z hlediska prava mas narok na to, aby jsi mohl odhlasit newslettery, pokud te otravuji. Musi to obsahovat kazdy email tohoto typu. Takze pokud tam neco takoveho bude, jednoduse to odhlasis.
Byli doby, kdy jsem mel nehorazne zaspamovany email, sedl jsem si k tomu a postupne daval unsubscribe u emailu a behem chvile jsem zjistit, ze me skoro uz nic nechodi. Samozrejme k tomu pomohl i spamovy filter u poskytovatele, ale to byli jine typy emailu, nez tyto.
-
-
Kdyz uz pisete neco takoveho, tak by bylo dobre to patricne oznacit jako PR zdeleni. Problem samozrejme neni v emailu, ale v nuceni te aplikace, ktera uz v minulosti casto zpusobovala problemy. Samozrejme ani jednu z tech zazracnych funkci jsem realne neuplatnil a protoze ovladace odinstaluju pomoci DDU, ma tohle vnucovani tehle applikace jen sama negativa. Verim vsak, ze to bude nekde na netu bezne k dispozici.
-
-
Osobne vidim problem prave i v tom e-mailu, ale jsou to spojene nadoby s tou aplikaci. Rozhodne to nema nic spolecneho s "lepší podporou a komunikací s uživateli", ale jde o to pomoci softwaru sesbirat osobni data konkretnich uzivatelu a mirit na ne pres e-mail cilenou reklamou. A pokud nemas zajem o friendly newslettery feel free cekat 3 mesice na update driveru.
-
-
Me ten email nejak netrapi, mam ucet prave na tenhle spam, prybyde tam sice kolem 1k mailu za rok, ale na nic jineho to nepouzivam. Me vadi ta aplikace, nechci ji a nehodlam ji pouzivat. Ale jak rikam, moc se nebojim, urcite to bude ruzne na webu ke stazeni i bez toho bloatwareu.
-
-
Mam to podobne, GE nepouzivam a nepotrebuju ho. A i kdyby to byl naprosto bezproblemovy software tak nejvic me na tom celem rozciluje, ze je to cele jen podly marketingovy trik.
-
-
-
-
Mě třeba přijde normální stáhnout z webu Geforce Experience a stáhnout si přes to ovladače. Něco jako CCC u Ati nebo co to bylo, až na to, že zde to funguje. Mám za to, že ovladače se už neinstalují zvlášť. Teď jsem ale neaktualizoval ovladače od vydání Maxe a MGS a žiju.
Jedna věc je mít Experience nainstalovaný kvůli ovladačům a druhá využívat jeho funkce. Optimalizovane nastavení u her mi spíše nefunguje a poslední dobou spíše využívám ShadowPlay pro zobrazení FPS.
A je hezké, že Adam souhlasí s tím, že je kolem toho humbuk, ale zároveň to podporuje takovým nadpisem a ještě velkou měrou v článku. Viz pak diskuze dole. -
Problém není ve vyžadování registrace k GeForce Experience, ale problém je, že Game Ready drivery nebudou k volnému stažení, to je přece naprostá arogance moci...
-
-
A takto jednoduchou věc Adam Homola nechápe. Nebo nechce chápat.
Je to strašný. Naše první linie pálí do vlastních řad. Nevím, jestli už jsou natolik zblblí každodenním masírováním ze strany korporátu, že opravdu věří tomu, že všechna tahle svinstva jsou buď neškodná nebo dokonce prospěšná a brání se jim jen několik málo tmářů (zaprodanců a ztroskotanců, psi štěkají a karavana jede dál...), nebo tomu nevěří, ale cynicky se přizpůsobili prostředí, protože love.
-
-
Pan Homola tady funguje jako lobista nvidie. nevidim zadny problem v tom proc by nvidia nemohla stale nabizet ovladace i separatne. proste a jednoduse je to marketingovy trik jak na pocitace lidi dostat co nejvic tu jejich aplikaci, aby pak do ni mohli cpat dalsi a dalsi veci jako npr store, ktery uz tam mmozna je, nevim nepouzivam. Cili ja rikam bullshit a pan Homola by se mel zamyslet nad svou novinarinou.