Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud nechceš reagovat na to o čem ve svém příspěvku píšu, pak nepiš vůbec nebo si založ nové vlánko, je to jednoduché, není to těžké pochopit.

Předpokládám, že lidé (včetně tebe) umí číst a používat google, proto nevím proč bych zde měl ze studie citovat "abych začal diskusi o studii". Nevím jestli je o čem diskutovat, se studií, nebo alespoň s jedním ze závěrů si souhlasil, tak v čem máš problém?

Kde si prosím citoval ze studie?
  • ucho
    On tady ještě někdo věří, že lidé na Měsíci opravdu přistáli? Zajímavý náhled do mysli zdejších čtenářů.
  • Problém s psaním a chápáním nemám, tyto výtky směřuj spíše na svou adresu, já jen cituji tvá slova, tvé protimluvy jsou tu čené na bílém.

To samé mohu jen tak tvrdit o protistraně, že většina "nekonspirátorů" je údajně nekonečně hloupých, protože věřili nesmyslům o ZHN v Iráku, věřili propagandě o vyhazování dětí z inkubátorů iráckými vojáky, věřili tomu, že Německo za první světové používalo továrny na zpracovávání mrtvol, že vyráběli mýdlo z lidí, atd. - dnes oficiálně uznané "omyly", čti lži a propaganda. Přitom je to velice jednoduché, pejorativní význam tomu dala hlavně média, něco jako problém ohledně výrazů "hacker/cracker" řekl bych, a ona naivní většinová neznalá populace samozřejmě pejorativní význam přijala a používá ho na diskreditaci oponentů.

Vidím, že jsi se vyhnul odpovědi na jednoduchou žádost: "Když už lidé jako ty rádi operujete s výrazem konspirační teorie abyste zdiskreditovali své odpůrce, nebylo by marné také vysvětlit, kdy se podle tebe konspirační teorie stává "normální teorií"."
  • Van Allenův pás... No, pokud si dohledáš informace o trajektorii letu, tak uvidíš, že se obloukem vyhnuli oblasti nad rovníkem a další silné oblasti se prolétávaly v jejich nejslabší části. (http://www.braeunig.us/apollo/apollo11-TLI.htm). Kromě toho je také docela fajn vědět, co v tomhle případě tvoří tu radiaci. Jsou to vysoce nabité protony. A protože celý modul byl z hliníku, oceli a plastů, tak se do astronautů samotných dostal jen zlomek původní radiace.(http://www.braeunig.us/apollo/VABraddose.htm - na konci je i tabulka s měřením osobních dozimetrů při jednotlivých misích). Bylo minimálně 12 misí, které musely prolétnout van allenovým pásem. To si vážně myslíš, že všechny byly fake? Proč by to někdo dělal, když už to nakonec skoro nikoho ani nezajímalo?
  • C-BEAM
    takže aké dávky by astronauti podľa teba pri prelete V.A. pásov dostali ? keďže si presvedčený, že nimi preletieť nemohli určite to máš vyrátané, podložené meraniami z družíc, názormi odborníkov ...
  • Kozy
    http://www.videacesky.cz/navody-dokumenty-pokusy/bylo-pristani-na-mesici-zfalsovane/comment-page-3#_comments
  • Španělé přepluli atlantik před 500 lety v dřevěný lodích. DŘEVĚNÝCH!!!!. A pluli měsíc na malé bárce. To nemohli prostě dokázat. Určitě si to zlato, které si přivezli nějak nafingovali.
  • Nepochopil si můj příspěvek.

Pokud odpůrce konspirační teorie nemusí věřit té oficiální jak tvrdíš, je na místě se zeptat jaké vysvětlení pro danou událost má, může se ukázat že buď nemá vůbec názor (velice nepravděpodobné) nebo zastává vlastní tzv. konspirační teorii. Za další, i konspirační teoretik může odmítat "konkrétne argumenty, vyfabrikované dôkazy a chybné logické konštrukcie ktoré často odporujú pozorovaniam alebo fyzikálnym zákonom." Kam stále chodíš na to, že obě strany jsou černobílé?

Pokud říkáš, že se ti svět nezhroutí, tak to samé může říct někdo kdo podle tebe zastává konspirační teorii. Opět to platí pro obě strany. Nesmyslná a nepodložená tvrzení o tom, že pouze tzv. konspiračním teoretikům se bude údajně hroutit jejich svět zatímco jejich odůrcům nikoliv, to ti někdo řekl nebo si na to přišel sám? Stále aplikuješ nesmyslný černobílý pohled na věc.

Já naopak znám příklady při kterých se věřícím v ofic. verzi může zhroutit nejen jejich víra a svět ale i ten reálný svět a mělo by to vážné dopady, což je samo o sobě silným motivem k udržení ofic. verze.
  • S vodou tě ještě trochu poupravím, ale v principu máš pravdu.

Tělo má překvapivě dost silnou schopnost udržet si vnitřní tlak. Tekutina v těle se začne postupně vařit (kvůli zmenšujícímu se tlaku) a vaporizuje (vznešené slovo pro odpařování), čímž odvede z těla teplo a vlhkost a zbyde z tebe pouze placka sušeného a zanedlouho zmraženého masa.

Co je nepříjemné, je to že se ti začne okamžitě vařit tekutina co je ve sliznicích a očích.
  • A to jako testovali co? situaci ktera se nestala, viz:

https://www.youtube.com/watch?v=JYRhEThO2gw

2:30, tady jde jasne vidět ze ten co vystupuje neni osvetlen nicim.
  • *konspiracia
  • konspiracie o pristati v dobe ked mesiac obletovala uz aj cinska, japonska, ci indicka sonda nehovori nic o pristati na mesiaci ale hovori nieco o konspiratoroch *1*
  • Je sranda ako sa z exkurzie stane odbornik na to co sa da alebo neda s technikou dokazat. Mozes sa zamestnat v priemysle, o cloveka ktory bez znalosti a na pohlad odhadne potrebnu vrstvu izolacie bude velky konkurencny boj.
  • Zajímalo by mě, jestli si kospirátoři uvědomují, že v té době by v případě zfalšování byl Sovětský Svaz první, kdo by se Američanům vysmál. Jenže se jim Chruščov nevysmál. Zřejmě k tomu neměl důvod. Maximálně mohl být překvapený, proč se to nepovedlo Koroljovovi dřív.
  • vonTossis
    Restekp! Smysluplný pohled na věc *4*
  • Tak ta teplota ti může být u zadele, neb vzduchoprázdno, takže jen postupne přicházíš o teplo, které vyzařuješ... Ale s tím vákuem a vodou v těle nemáš pravdu. Opravdu se ti začnou vypařovat tekutiny, neb není tlak, který by držel vodu pohromadě.
  • yuri.sidius
    Jo kdysi jsem tomu taky věřil, dokonce jsem byl velký obhájce "přistání". A pak mi to nedalo a přece jsem si tu druhou stranu poslechnul, do té doby jsem je jako správný věřící samozřejmě ignoroval. A musel jsem jim dát za pravdu. Tedy za pravdu úplně ne, pokud jsem se o konspiračních teoríích něco dověděl tak, že pravdu se z nich nedozvíte, zjistíte jenom to, že ta oficiální pravda je lež.
    Zase nemá smysl moc rozebírat proč, k tomu musí každý dojít sám. Mě otevřelo oči až když jsem se na tu techniku byl podívat do londýna a na vlastní oči jsem se mohl přesvědčit, že v tomhle teda van allenovy radiační pásy proletět nemohli. Na videu to všechno vypadá jinak, ve skutečnosti - škoda mluvit. Pokud tam byli tak ne v tomhle. V tomhle prostě ne.
    Debatovat o stínech a dalších pochybných detailech nemá vůbec smysl, když ta prezentovaná technika vůbec neumožňuje člověka dostat bezpečně tam a zpátky. Aneb věčná otázka proč od té doby člověk neopustil bezpečí orbitu.

Jsme vychovaní věřit na spojené státay americké a demokracii a to se pak těžko něco hodnotí zdravým rozumem. Když přestanete slepě věřit, nepotřebujete ani ty konspirační teorie. Ty filmy jsou tak zfušované, že je to jasné. Samozřejmě to platí i o všem ostatním.

A jeden fun fact na závěr, ve futuramě se Fry a Leela schovají v modulu apolla 11, který by tam přece neměl co dělat! A to ví i malé děcko. Copak se nám asi autoři snaží říct?
  • Funkční IMHO jenom na dvojce...Ten na jedničce byl nefunkční... prý zaprášený
  • 99% lidí, co věří téhle konkrétní konspirační teorii nemá ani páru jak funguje fyzika. Když někde veřejně něco hlásám, tak si alespoň k*rva nastuduju jak to v tom vesmíru funguje.

Nevěřili byste kolik lidí si myslí, že se kosmonauti na ISS vznáší jelikož tam není gravitace, nebo věří, že když vystaví tělo vakuu a teplotě -250°C, že se rozprsknou do všech stran (ve skutečnosti člověk ztratí vědomí až po cca 12 sekundách a pokud je zachráněn do 2 minut tak ani nemusí mít žádné následky).

Neví jak funguje gravitace (nebo co to ve skutečnosti vůbec je a čím je určena), neví co to je váha, setrvačnost. Neví co to je světlo. Zkuste položit schválně někomu tak triviální otázku "co to je světlo?" a uvidíte jak budou perlit.

A s touhle neznalostí tito "konspirátoři" zpochybňují naprosto vše. Bohužel nevidí jak ztrapňují sami sebe.
  • Coffin.Corner
    Zase tak neprůstřelný důkaz to není. Koutové odražeče jsou totiž i na obou Lunochodech :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší