Přejít na výpis diskuzí
O 2,5 roku a 4 miliony babek později vychází izometrické RPG Pillars of Eternity
26.3.2015 | Petr Poláček
175 příspěvků
-
Konečně udělal Obsidian ten poslední krok, po kterém už mu nikdo neodpáře, že je to jedno z nejlepších studií v RPG žánru.
-
-
to se ještě uvidi, do dnes nic moc nepredvedli, Alpha protocol zadna slava, a hry na zakazku co delali se nepocitaj, protože tam uz měli namet, kulisy a lore hotove od nekoho jiného.
PS: ta krabicovka není docela hezka, ale nadherna..akorát skoda ty polstiny všude.. -
-
Nesouhlasím, Bioware měl taky lore u prvního KOTORu, nebo NWN, Southpark je velmi specifická hra, Fallout se jen vrátil ke svým originálním tvůrcům. K Alpha Protocolu jsem se bohužel zatím nedostal.
A podle recenzí i videí se zdá, že se čekat nemusí, že se to opravdu tentokrát povedlo. :-) -
-
myslel jsem tim az si to zahraju ja, pak se rozhodnu jestli Obsidian udelal něco kvalitního, to ze se to x lidem muze libit pro me nic neznamena:)
U New Vegas měli Obsidiani hotove skoro vse, engine, systém hry atd, jedine co pridali byli texty a prostředí vegas a dost bugu, to zas tolik práce nedalo.
Z mojeho pohledu jsou Obsidiani nejvic precenovana firma v herni branzi, takze doufam ze ted skutecne predvedou co v nich je. -
-
No, oni hlavně vrátili Fallout do RPG vod po té střílečce od Bethesdy (která nebyla špatná). A hlavně nezapomínej, že první hry jsou od Black Isle/Interplay, což jsou lidé, kteří jsou teď v Obsidianu, je to tedy spíš jejich série, než Bethesdy.
Jinak samozřejmě rozumím tomu, že si chceš názor udělat sám, to je naprosto ideální. Já podlehl euforii ostatních. :-) -
-
O Baldurs Gate a Black Isle nepadlo ani slovo, pokud si dobře pamatuju. Mluvil jsem o Falloutu.
-
máš to stejně blbě Inerplay byl vydavatel i vývbojář a samotný Black Isle byla jedna z divizí Interplaye podobně jako třeba Shiny co dělali Sacrifice či MDK.
Lidi z BlackIsle jsou dnes rozeseti různě mezi Inxile, Obsidianem, Beamdogem či Biowarem -
Já fakt nepochopím, jak si dodnes lidi myslí, že Baldury dělal Black Isle Studios, nedělali, byli jenom vydavatelé. Hlavně v Bioware vivinuli Infinity engine na kterém pak těžilo BIS když vydali skvělý PS torment a podle mě již podstatně slabší IWD, který přes své nedostatky měl slušný komerční úspěch. Asi bys taky nebyl rád, kdyby se o škodovce mluvilo jako o německém autě, to že je na krabici logo v té době slavnější firmy, přece nic neznamená, Black Isle jsou z valné většiny jako Obsidiani - pokračují v zavedených značkách, Fallout je od Interplay, BIS opět jen vydavatel. Nepodléhej euforii, zjišťuj si fakta *3*
-
Já bych řekl, že je to i trochu frustrace fanoušků. To studio z těch skvělých her, které dělalo pro ostatní, dohromady nic nemělo a jejich první velká hra (prý) měla větší kvality, než se jí přisuzovalo. Pak přijde nějaký flash a řekne, že jde o přeceňované studio, když ve skutečnosti jsou přece nedoceněný, protože maj na to být top, ale většinou se musejí živit těmahle námezdníma pracema. :-)
Obsidian si udělal opravdu dobré jméno až právě díky těm Kickstarterům, kdy se naplno přihlásil k tomu svému Interplayáckému původu, do té doby to bylo něco mezi oldschool, zastaralostí a bugy. Já se přiznám, že je miluju kvůli NWN2, což je moje asi nejoblíbenější RPG (když nebudu počítat aRPG). A na Pillars of Eternity mě fascinuje zpracování, ať už ta nádherná pozadí, nebo ty úžasné textové sekvence s kresbami a využíváním schopností postav...
Ale prostě není důvod se navážet do někoho, kdo vidí tvorbu Obsidianu jinak, ostatně objektivně prostě předváděli v minulosti šílené bugfesty. -
Si zaskočte do diskuze o Bloodborne, tam je to jina kava..hehe *2*
PS: tohle je snad poprvé co jsme se nekde trochu otrel o Obsidian a někdo zacal normalne diskutovat, jinak to vždy koncilo s nozem v ruce..takzvane :) -
Různé hry lákají různé druhy publika...
-
Ach to je jak balzám na duši. Tady se lidi přou a zůstávají přitom slušní a nehysteričtí *4*
-
Něco tam prý je, ale na poměry Obsidianu pry pohoda. :-D
-
Chapu. Na steamu to momentalne hraje pres 30 000 lidi, docela slusny. Doufam ze tam nebude moc bugu,,:)
-
-
-
-
Za tu krabickovku jsem rád, když už se Paradox na nic nezmohl :/ Oldschoolovka jako prase a neudělají k tomu pořádnou krabici. Na backerskou sběratelku jsem fakt neměl.
-
-
-
Mám to otevřené už nějaké 2 hodinky. Ještě jsem se nerozhodl, jakou postavu budu hrát.. 10/10
-
-
Neprokovuj! Za 2 hodiny se dostaneš u některých mega her skoro do 1/3 *15*
Já na to skočím přes noc. Asi to vidím na nějakého lučišníka. -
-
Jo lučistníka beru taky, ptže může mít jako společníka lva. Ale byl to boj. Normálně volím v 99% RPG hrách bojovníka. Teď už jen rasu.. Wood Elf, Godlike, Human..furt nevím *1*
-
-
Budu hrát rasisticky za člověka *3*
-
-
Druhisto!
-
-
-
-
-
Recenze: http://www.metacritic.com/game/pc/pillars-of-eternity
-
Zdravim mam na predaj jeden kluc na Steam/GOG podla vyberu.
Cena 30Eur platba cez paypal, pre SK potom moznost aj cez SLSP
Jedna sa o verziu
Pillars of Eternity - Kickstarter Hero Edition
Includes the base game of Pillars of Eternity. Added bonuses include the Giant Miniature Space Piglet and Gaun's Pledge pre-order items. +mozem preposlat na email aj tie knihy a mapy v PDF formate
Ak ma niekto zaujem ozvite sa na pdmk87(zavinac)gmail.com
Dik -
-
hod to na aukro a jen se po tom zaprasi
-
-
naprosta klasika rpg zanru se vraci, skoda jen absence cestiny, ale kdo si pocka, mozna se i docka, nevi nekdo neco o prekladu?
-
-
Čeština určitě bude, ale tipoval bych nejdřívě tak za rok.
-
Někdo se ptal na RPG češtiny co jsem koukal ze zvědavosti...Zatím bez odpovědi.
Ale je zde problém. Kvalita překladu. Vypadá, že angličtina je zde na jiné úrovně než v COD apod. Něco jako Wasteland 2... Dokonce je web http://komunitnicestiny.cz/ a další. Jaká je kvalita netuším. -
Zatím nikdo nic neoznamoval. Schválně jsem se i koukal a textu tam je jako p*ase, takže bych nečekal zástupy překladatelů a ani dokončení v dohledné době.
-
-
To se člověk dřív naučí anglicky, nechtěl bych na to čekat :)
-
-
stale cekam na divinity original sin, nemam problem s cekanim nekolik let, abych si hru uzil v materskym jazyce, anglicky rozumim, ale proste si hru neuziju, kdyz je anglicky a musim nad tim furt premejslet/kooperovat se slovnikem
-
-
Kdyz zacnes koukat na anglicke serialy a filmy s anglickymi titlky, tak za par mesicu zjistis, ze uz ani ty titulky nepotrebujes. Natoz pak kooperovat se slovnikem :)
Ale chapu ten pocit, ja treba zas tak dobre neumim nemecky a docela bych se asi natrapil, kdybych musel hrat neco takhle slozitejsiho. -
-
Hral som v nemcine Drakensang Dark Eye a lebo som sa nevedel dockat anglickej verzii a nemecka bola tusim asi o rok skor vonku a no nelutoval som, kus som si oprasil nemcinu.
Najlepsie je ze som z tej nemciny maturoval na 1 a teraz sotva viem povedat vetu, aby my tam neskakala anglictina :D.
Nevzdal som sa a zo slovnikom som hru prekusal a ku koncu som ho skoro ani nepotreboval, vedel co je na co a bolo to super a v anglickom jazyku uz kupenu :D som rozohral a uzil znova :D.
-
-
Jasně komu nevadí si počkat, tak je to v pohodě. Na druhou stranu podle vlastní zkušenosti, je dobrý se takhle u hry potrápit se slovníkem a příště už ho nebudeš potřebovat. Taková ukecaná hra umí po dohrání angličtinu posunout na vyšší level. Ale chápu, že se do toho každýmu nechce :)
Mě tohle naštěstí zastihlo v době, kdy jsem neměl na výběr, protože češtiny nebyli. -
Chces rict, ze se misto nekolikaleteho 'cekani' nedokazes naucit anglicky tak, aby jsi nemusel pri hrani delat to, co ti ted vadi?
-
-
Tak tady bych se ho i zastal, Divinity má opravdu dost těžkou angličtinu. Já rozumím anglicky celkem dobře, dokonce i několik Visual Novel jsem přelouskal bez větších problémů, ale s Divinity si neumím poradit, přiznám se že z poloviny vůbec nevím co se tam píše.
-
-
-
-
-