Přejít na výpis diskuzí
Obama nabádá k výzkumu vlivu násilí ve hrách na děti
17.1.2013 | Petr Poláček
198 příspěvků
-
podľa ruskej výzvednej služby bola matka útočníka nie učiteľka ako sa prezentuje v USA, ale psychoanalytička CIA...
-
Pokud by se nedalo vrazdit ve hrach kdyz jsem chodil na zakladku tak bych povrazdil snad celou skolu a podrizl rodice, na necem se ten hnev musi vybit a podle me je nejlepsi ve hrach misto toho abyste podrizli typka co vas furt sikanuje. Nekomu to proste preleze prez hlavu tak je proste musi postrilet v realu.
Kdyby decka ve skolach nebyli sikanovani a pak jak jsou dospeli tak by krvave a nasilne hry nemuseli existovat ale podivejte se na to tak ze pred tim nez byl PC, Hitler povrazdil miliony kvuli prachum, dnes by se mohl hajit ze za to muze GTA.
Nasili bylo a bude, mozna vymizi z real world do virtualniho kde muzete zabijet kolik chcete a nemusite do vezeni kde jako bonus dostanete zdarma jidlo a piti. -
suhlasím s ním ma to negatívny vplyv hlavne hry ako codko a battlefield 3. Zoberte si že 99,9% hier je o nasili, ak nepočítame zavody a šport. Fakt sa nedá vymyslieť niečo iné? napr. hlavne rpg-čka su pre to ako stvorené.
-
http://i.imgur.com/mXYN8.gif
-
Bohužel na tom něco maličko je :( Je pravda, že je člověk otupován, když denně vidí násilí. Neříkám ani netvrdím, že by normálního člověka hry dohnaly k zabíjení, ale svým způsobem otupují. Je to např. vidět na slovníku, který je běžně slyšíme a sami ho posloucháme. Díky filmu, knížka když se "posunuly" mantinely k vyjadřování, tak to nebylo samo od sebe špatný krok, jako nahota ve filmu, ale lidí mají tendence vše moc přijímat. Někteří budou kroutit hlavou, jak a proč tohle souvisí. Uvolňování a hlavně špatná interpretace za to může a výchova. Nevěřím, že by dítě hrající od svých 13 let hry od 18 a kvůli tomu mělo sklony k zabíjení, kdy bude mít dobré rodinné zázemí a vše, jak má být režim, konverzace mezi dítětem a rodičem. Vše záleží na těchto faktorech.
Můj názor je ten, že jsme uvolnily hodně zábran, jak těch sexuálních, agrese atd. Ale zapomněli jsme že „ jeden z důležitých kamenů civilizace “ je výchova dětí a jejich vedení a učení a to nenahradí televize, ani hry či cokoliv jiného. A proto věnování se dětem, četba, hry venku, ale i hry na PC to vše má mít své místo. Také děti nepotřebují někde najít agresi oni jsou sami od sebe dostatečně agresivní. -
keby radšej spravili štúdiu o tom aké negatívne vplyvy na zdravie majú PC hry a jedno skúškové obdobie na technickej škole :P... výsledok by ich asi dosť prekvapil...
tieto štúdie tu už boli a žiadna z nich nepovedala nič nové... štatistika,štatistika,počet obetí tí ľudia by si miesto toho mali nájsť nejakú normálnu prácu a nie písať blbosti (čítaj vedecké správy) ktoré si aj tak nikto nikdy neprečíta do konca...
a tiež sa držím našej starej... blood 2, doom, quake, duke nukem, carmagedon, punisher... what a sweet times... -
Pokud člověk není nějak mentálně šibnutý tak dokáže oddělit hru od reality. Já jsem hrál wolfensteina a dooma jako škvrně a žádný masakrotvorný choutky nemám...
-
K tomu člověk ani nemusí vyrůstat na Total Recall, aby ho trojprs nefascinoval. *1*
-
Proste musi ukazat volicom ze nieco s tym akoze robi a ze ho to akoze zaujima. Nic nove pod slnkom.
-
Dětství jsem proseděl nad Total recallem a Carmageddonem a pozor ještě jsem nikoho nezabil!! Možná mě tak maximálně fascinuje troj prs.
-
Může se udělat milion výzkumů a stejně bude nějaká strana nespokojená. Na prvním místě je to vždy otázka výchovy od zodpovědných rodičů - což 70 % lidí kdekoliv na světě není a nikdy nebude. Znám vrstevníky u kterých si nedokážu představit, že by měli děti, protože ani k sobě nejsou dostatečně bdělí. Zkrátka: "Všeho s mírou" říká Aristoteles. Alorát mi vadí, že televize je v tomto procesu celkem beztrestně oproti hrám a obdoba násilí je v ní někdy mnohokrát vyšši.
-
Souhlas, narozdíl od řady jiných faktorů (jako třeba ta výchova) mi připadá účinnost her v podněcování násilí uboze nízká, když si vezmeme v úvahu, kolik se jich asi tak za rok prodá.
-
Neměli by se rodiče spíš zamyslet sami nad sebou, jak to vychovávají své ratolesti, než hledat vinu v něčem jiném? Akční "násilné" hry hrají desítky milionů lidí po celém světě. Jestli se jednou za rok objeví pár případů páchání násilí, kdy by bylo opravdu prokázána spojitost s hrami, tak by to pořád bylo mnohonásobně pod jednoprocentní pravděpodobností. A nevšiml jsem si, že by u nějakého podobného případu byl negativní vliv her skutečně prokázán.
-
Výborně, pokud výsledky konečně proniknou mezi veřejnost, bude to pro hráče jen plus.
-
Celé je to kolosální hovadina. První hra co jsem hrál na svém prvním kompu kdysi dávno byl Blood 2. A vůbec jsem pařil hlavně střílečky a jiné ,,brutální" hry kde se násilím rozhodně nešetřilo. To samé filmy. Užíval jsem si zabíjení nevinných lidí v GTA, ale ani ve snu by mě nenapadlo jít a zkusit to v reálu! A to proto, že jsem měl hodné a starostlivé rodiče, kteří ze mě vychovali slušného člověka, který má práci a nevysává a neohrožuje společnost. Omlouvání reálného násilí věcmi jako jsou PC hry, nebo filmy, je obyčejná zbabělost a strach z přiznání si, že morální úroveň společnosti jde do pr.ele a lidi ve skutečnosti na své potomky se.ou.
-
Ano, konečně, srovnejte někdo prosímvás nárůst násilí ve společnosti s nárůstem hráčů násilných her, jednou pro vždy by se už mohlo ukázat, že kdyby to na sobě záviselo, tak tady máme takovou menší občanskou válku mezi hráči a těmi kolem.
-
Na takovýhle blbý kecy má můj nejoblíbenější hrdina jasný názor *3* http://www.youtube.com/watch?v=S1QzZ15-L38
-
Nebyly uz takove vyzkumy mnohokrat vypracovany? Ja mam vetsinou chut vrazdit, kdyz vidim/ctu/slysim nektere nase vladni predstavitele...