Přejít na výpis diskuzí
Obama nabádá k výzkumu vlivu násilí ve hrách na děti
17.1.2013 | Petr Poláček
198 příspěvků
-
Ono to není jen v přístupu ke zbraním ... problém je v celé společnosti. Média se zaměřují na vrahy a dělají z nich hvězdy, dělají žebríčky a prakticky informují o tom o čem by informovat nemuseli a sávají dalším lidem návod. Zdravotní systém, kde z bláznů jsou žebráci na ulicích a člověk, který chce psychiatrickou pomoc má smůlu. Vláda místo řešení tohohle řeší násilí ve hrách a občané protestují pokud se s tím zdravotním systémem někdo snaží něco udělat. Přístup ke zbraním je částí problému ale bohužel nikdo se to nesnaží řešit komplexně ... řeší se to jednotlivě a potom to vypadá, že ty řešení nemají žádný význam.
-
Záruka není nikdy žádná, ale pořád je lepší se alespoň pokusit brátit, než sedět a čekat kdy mě oddělá.
-
Riešenia ktoré považujem za účinné je kombinácia zákonov, zakazujúcich predaj vysokokapacitných zásobníkov, zákaz predaja alebo omnoho prísnejšie predpisy pri predaji a( hlavne sposobe uskladnenia majitelmi) automatických zbraní atd. Ostatné riešenia (skumat čo može za také sprrávanie - vid. testovanie škodlivosti hier, filmovb etc.) sú len okrajovými záležitostami.
-
Až vám bude zmrdeček ve třídě střílet do dětí co uděláte? Domluvíte mu? Požádáte ho aby toho nechal? Zazpíváte mu? Jediné správné je ihned ho zastavit jakýmkoliv způsobem. Né čekat až za půl hodiny fízlové dožerou koblihy, vypnou solitaire a přijedou. A je jedno jestli ho zastavíte taserem nebo kvérem. Jste dospělý v budově plné dětí a máte zodpovědnost.
-
A přesto si do toho kina radši vzal neprůstřelnou vestu. Pointa má být taková, že proti po zuby ozbrojenýmu šílenci není ozbrojenej učitel / štípačka lístků žádná automatická záruka.
-
Oba poslední vrazi vůbec neměli vlastnit legálně drženou zbraň ... Chceš snad před každou školu a kino stavět ozbrojenou stráž?
-
Zjavne narážal na to čo napísal yuri, že potencionálny strelec si rozmyslí, či pojde strielat do školy ak je tam každý učitel ozbrojený. Get your head out of your ass.
-
Problém je v Američanech, v jejich sociální politice a celkové mentalitě a taky jednoduchému přístupu ke zbraním. Je tak jednoduché to svalit na média. Vadí jim erotika, vadí jim už i násilí. Tohle je základní podstata každého živočicha na týhle planetě - sex, násilí. Je to součást nás všech. Místo toho, aby se položila otázka, proč se tak děje. Ukáže se prstem na zábavní průmysl, který je často zneužíván. Vzpomeňme na Bowling for Columbine od Moorea. Puritánští přistěhovalci a vrazi původních obyvatel budou diktovat, co je správný a co ne. Tfuj.
-
Oba poslední vrazi si vybrali místa která byla prezentována veřejně jako místa bezezbraní, ono kino a onu školu. Zřejmě to bude tím že nerozmýšlejí.
-
Scientists baffled by Canadians' ability to watch movies, play video games and not shoot each other - Danny Zuker
-
jestli zakazou nasili ve hrach uz se nebudu mit kde odreagovat a pudu vystrilet nejakou zakladku ! *1*
-
Já si myslím že to je jenom takový populismus. Ví že to je blbost, ale taky víš že to je to po čem lidé volají, tak to neřekne na plnou hubu a dal tam radši "výzkum" jako kompromis. Myslím že není třeba se bát.
-
Jsem zlý, vraždící člověk. Hrál jsem takové hry jako GTA I a II, Duke Nukem 3D, Carmagedon atd. Vlastním zbraň na zbrojní průkaz, jednou v životě jsem mířil na člověka, co mě ohrožoval a málem jsem se z toho zhroutil, v životě by mě nenapadlo střílet na lidi či něco podobného. Hra jako taková má minimální vliv na dítě. Pokud je to psychouš, tak mu nepomůže nic, ani kdyby hrál Hello Kitty, tak stejně vystřílí školní třídu......Spíš by se Obámka měl zamyslet nad loby zbrojních firem, když je možné získat zcela legálně automatickou zbraň s odstřelovacím příslušenstvím při čekací lhůtě 14 dní a beztrestnosti....Na revolver dokonce jenom 3 dny.
-
Řešení je v první řadě vrátit ATF základní pravomoce, který ji naprosto absurdním způsobem osekal senát v dodatku zákona napsaným v podstatě na míru NRA.
Magor se zbraní, ke který se vůbec neměl dostat, si nic kloudnýho rozmýšlet nebude. -
*15* K prvnímu odstavci: Vzhledem k tomu, jací jsou některé děti grázlové, tak bych učitelům raději zbraně do ruky nedával... Beze srandy.
-
Když chceš od ruské výzvědné služby důvěryhodné informace, tak musíš nejdříve počkat, až jim z krve vyprchají všechny zbytky vodky...
-
máte dost zkreslené představy, co by měl učitel dělat a jak se chovat. jako hlavní cíl by si měl každý učitel klást ten morálně výchovný, což se zbraní za pasem jaksi nelze. navíc často žáci kopírují chování učitele, protože to je po rodině druhý největší činitel, který ovlivňuje chování. pokud by učitel začal nosit zbraň do školy, žák by si 1) mohl říct, že proč nemůže i on nosit zbraň, když učitel jo a 2) chci mít zbraň, jako on, protože vypadá jak drsňák. taktéž i učiteli může přeskočit. kolik je videjí na netu, jak policista nepřiměřeně užíval zbraň? ne každý učitel je osvícený a mohl by to zneužívat. řešte radši původní příčiny a ne ty koncové, kdy se všichni ocitneme se zbraněmi v rukou a jen budem čekat, kdy se to spustí a navzájem se postřílíme. fyi jsem učitel a kdyby mi někdo nabídl zbraň jako prostředek sebeobrany ve škole, tak bych to jednoznačně odmítnul...
-
Hm, takze das uciteli do rukou kver ... to uz pak muzeme v mediich cekat na zpravu o tom ze uciteli ruply nervy a vystrilel tridu ... vytloukani klinu klinem. Problem je v samotne US spolecnosti ... V kanade maji snad jeste vetsi pocet zbrani na hlavu a netsrileji se tam ...
-
Ne, nestalo. Asi jsem až příliš normální, i když o tom dost často pochybuju ;)
A to, že je to o světě jako takovém? Je to o lidech. O tom, kolik jsou rodiče svýmu potomkovi ochotný věnovat času nebo jestli ho nechaj růst jako dříví v lese, případně jestli mu budou vštěpovat "vlčí" výchovu "buď silnej, jinak chcípneš". Všeho s mírou. -
Řešení je - a už jsem to tu nedávno psal - aby se rodiče začali zajímat o výchovu svejch dětí. Je docela běžný, že dítě posaděj ke kompu nebo konzoli a dál ho neřešej. Věřim, že z takovýho děcka pak za jistejch okolností může vyrůst autista, pro něhož bude rozdíl mezi realitou a herním světem leckdy k nerozpoznání (to ale uvádim záměrně jako naprosto extrémní případ).
Rozhodně v tomhle Obamovi tleskám (i když motoro tohodle výzkumu leží jinde než bych si přál) a jsem PRO takovej výzkum - aspoň se zjistí, jak to doopravdy je - že u normálního a vychovanýho jedince je takovej vliv naprosto minimální. Kde chybí výchova v základu hlavně od rodičů, tam nepomůže zákaz čehokoliv a že to, co se čas od času děje kolem her za "bububu, hry jsou špatné, áno", že to je jenom jedna z mnoha dalších komedií, kterejma se nás mocipáni snažej krmit a na jejich nepodloženejch domněnkách vydávat zákazy.