Přejít na výpis diskuzí
Obama nabádá k výzkumu vlivu násilí ve hrách na děti
17.1.2013 | Petr Poláček
198 příspěvků
-
možná by měli páni nejdříve začít u sebe.
-
Jenže Amerika není Česko, tam je přístup ke zbraním mnohem benevolentnější. Často dostane manželka dvouraný revolver se slovy, tady tím to nabiješ a tadytím vystřelíš. Toť vše k informovanosti třetiny Amerických majitelů zbraní.
-
Ako formuluješ názov je úplne jedno. Ked napíšem útonú pušku tak si môžeš kludne predstavit napríklad onu AR-15 ktorú použili posledný 2 strelci v USa. Zbran čo dokáže v krátkom čase vystrelit velmi presne velké množstvo nábojov. stačí ti takáto definícia?
Edit: Som zvedavý pri kolkých z tých 2,5 milióna prípadov to je automatická zbran kvoli ktorým sa tu o tom vedie debata. Len tolko. -
Ale já to pochopil, neboj. To, že jsi ten fakt uvedl, že existuje možnost tohle konstatovat, je problém. Tebe to totiž napadlo. Ono by tě to ani napadnout nemělo, respektive bys neměl připouštět možnost, že tomu tak může být a bylo by to etické.
-
Když je někdo magor, tak je magor a tokovou záležitost jako udelal Lanza udělá i bez jakéhokoliv hraní her. Obamo prober se a nedelel populistické gesta k uklidnění veřejnosti, na úkor Gamingu !
-
od mých 7mi let, kdy jsem začal hrát hry(dnes je mi 27 a stále hraji a velice rád) jsem postřílel, vykuchal, vyvrhnul, upálil, rozpustil, rozdrtil, podříznul, dekapitoval, zardousil, ubodal, roztrhal, utopil a já nevím co jeětě bez nadsázky miliony počítačem ztvárněných postav různých etnik, pohlaví a věků a nepřipdám si nijak nenormální. Žiju spokojený život, mám spousty kamarádů, spokojenou rodinu, koníčků a nikoho jsem nikdy nezabil, neuhodil a ani mě to nikdy nelákalo:-) Problém je rozhodně v jádru člověka samotného a je jedno, jestli hrál "násilné" hry nebo se díval na akční filmy. Problém je jen a pouez v něm samotném.
-
Zakázať hry. Zoberte si klasické detektívky, ktoré poskytujú návody na vraždy a zatajenie dôkazov. Zakázať knihy. Mnohé knihy boli sfilmované, mnoho filmov a seriálov ukazuje násilie. Zakázať filmy a seriály. Mali by sa vysielať len správy, dokumenty a v kníhkupectve predávať len lexikóny a detské omaľovánky. Zakážme všetko čo by mohlo viesť k násiliu okrem prostriedkov, ktoré umožňujú páchať násilie. Stop hrám - zbraň do každej rodiny.
Je fantastická ich logika. Sprístupnime zbrane pre každého ale čudujme sa, prečo ich niektorí zneužívajú.
Mnohí spomenú výchovu, ale nik sa nepozrie na hlavný problém. Kapitalizmus a demokraciu zneužívajú mocní a bohatí, aby boli ešte mocnejší a bohatší. Prostý ľud maká a nemá kedy sa venovať deťom, hlavnou náplňu života mnohých je pracovať a prežiť, nie žiť a vychovávať. V SR tiež stúpa úroveň násilia s poklesom životnej úrovne, ale nik to nechce vidieť. -
to walltar:
Ale no tak, to už je opravdu ujetá kovbojka. Pořád tu máme velmi přísné psychotesty majitelů zbraní a zbrojních průkazů. Majitel zbrojního průkazu, má vždy alespon základní výcvik. Pokud mu vystřelite na náměstí do vzduchu, nebude ječet, vřískat a zmateně pobíhat jako 90% populace. A rozhodně nezačne automaticky také střílet. Ke zbraním mají největší úctu vždy jejich majitelé. -
Souhlas, až na ten první odstavec. Tím neříkám, že tomu tak není, ale je potřeba přidat širší rozhled, ono je totiž hrozně moc proměnných v lidském chování a psychice.
-
Takto to bohužial v živote nefunguje, vieš. Nie je to hra. Keď sa otvoria dvere do 12x6 metrov velkej triedy a vnich bude stát psychopat s AR-15 a nepriestrelnou vestou budeš ležat v kaluži krvi skor než si uvedomíš ktorá bije. Nehovoriac o tom, že nikde sa nehovorí o regulácii ručných zbraní. Neviem si predstavit učitela na základke pred tabulou s utočnou puškou na rameni, ty áno? A ozbrojená ochrana vchodov a podobne nie je z finančnej ani personálnej stránky možná vzhladom k poču škol, nehovoriac o tom, že aby bola učinná musela by sa týkat množstva ostatných verejných miest. (vid strelba v kine).
O neuskutočnitelných riešeniach nemá zmysel debatovat. -
kolik je hráčů počítačových her? a kolik je masových vrahů, co vystřílí školu? jakýkoli výzkum jsou vyhozené peníze. problém je v celé společnosti. řada lidí si neváží lidského života a tito lidé nemají žádný životní cíl. za to nemůžou hry ani zbraně. když takovýmu člověku hrábne, je schopnej si najít jakýkoli jiný jednoduchý způsob (holt sehnat zbraň v americe je jednoduchý). ale nic mu nezabrání sebrat třeba auto... takže na prvním místě jsou na vině rodiče, na druhém materiální společnost jako taková, kdy jsou někdy životní hodnoty trochu prapodivné...
-
Co to je útočná puška? Sturmgewehr? Přestaňte papouškovat blbosti z televize. Automatickou pušku můžete koupit jen v několika státech USA...
v USA mají civilisté zhruba 250 milionů zbraní. Každý rok se takovou zbraní ubrání 2,5 milionu obyčejných lidí, kteří tak zastaví zločince. A zneužito k vraždění je ročně 9146 zbraní. Tedy, ještě jednou: 250 milionů zbraní — 2,5 milionu zachráněných životů — 0,009 milionů zmařených životů.
Zákazy nefungují protože zločinci je ignorují.
"Doslova zbabělci. Jsou to lidé, kteří chtějí zabíjet nevinné lidi, kteří nemají čím se bránit... Takže si vyberou školu, na které je tahle nálepka, která přímo volá 'pojď a zastřel si mne, protože tu není nikdo ozbrojený'" — John Benner, poručík Ohijské státní policie, bývalý člen SWATu. -
"skoro by se dalo říct.." Umět číst a porozumět textu je někdy obtížné. Anebo nepíšu dobře a můj text je nesrozumitelný. Nevím.
-
Nesrovnalostí je spousta. V tom máš naprostou pravdu. Nesrovnalostí v hlavě těch "hledačů pravdy"... *7*
-
Prosím tě, kolik je ti let?
-
Kdyby jen jednu *3*. Podle mě je rozdíl ve výcviku a přístupu. Všichni tam vědí co zbraň dokáže a jak s mí správně manipulovat. A jak jí správně uschovat.
-
Já nemám nic proti zbraním ... jenom nemám rád řešení, které vlastně nic neřeší. Jediné čeho by se docílilo je, že útočník napřed zastřelí učitele a potom vystřílí třídu ... střilíe se bude pořád, ale jeden učitel zpanikaří a místo útočníka si prostřelí nohu, druhej zastřelí policajta a bude tam takový bordel, že nikdo nebude vědět co se vlastně děje. Představ si, že někdo vystřelí na plném náměstí a každý tam bude mít zbraň ... lidi zpanikaří stejně, ale kromě utíkání a zašlapávání si ještě budou moct prostřílet cestu do bezpečí ... GJ
Jinak jenom aby sme si rozuměli ... podle mě nejsou zbraně ani problém ani řešení. Jsou i jiné cesty jak tomuhle zabránit. Problém je spíš zdravotní sytém a média, než přístup ke zbraním. -
Ať hodí kamenem, kdo se nezasmál černému vtipu. "Když umře pár členů gengů v pouliční přestřelce, skoro by se dalo říci "čert to vem"." Tenhle názor je dost tristní. Svět není černobílej, kamaráde.
-
To máte samozřejmě naprostou pravdu. Prevenci považuji za samozřejmou. Já jen říkám, že pokud by jste se někdy, nedejbože, dostal do takové situace, nebudete mít totiž čím hasit.
-
Lepší vzhled webu jsem naprogramoval v 7. třídě ZŠ v rámci výuky HTML....a to raději nemluvit o debilním obsahu.