Přejít na výpis diskuzí
Obama nabádá k výzkumu vlivu násilí ve hrách na děti
17.1.2013 | Petr Poláček
198 příspěvků
-
To asi ty vraždy (masakry) potřebují na něco hodit ... ano a naco jiného než na hry a když už hry co takhle filmy to vás nenapadlo ?!!!!, ale to je stejně jedno protože kdyby tomu tak bylo tak jsme se už dávno zmasakrovali. Spíše vy hovad. americký zakažte prodej střelných zbraní a je hned klid.
-
Zřejmě to myslel zčásti tak, že když se lidé ve vládě chovají tak jako se již dlouhá léta chovají, tedy humanitárně bombardují, preventivně okupují a nasazují loutkové vlády apod, tak co mají tito čekat od obyčejných občanů..?
S takovým příkladem nic hezkého, řekl bych... *13* -
Z části máš prsvdu, ale nesmis zapomínat,ze na genom člověka ma přímí vliv DNA cloveka.Čili DNA rovná se Source Code. A jak bylo před nedávnem řečeno v přednášce Romana Zawady: když uz máne ten zdrojovej kód nešlo by...... , bohužel pro člověka jako druha to jeste genetici neumějí poresit tak aby psychopaticke sklony jedince eliminovali.Magoři se budou rodit nadále az do konce lidstva i kdyby se uz dnes přestali vyrábět hry.
-
Ja žiadnym strachom zo zbraní čuduj sa svete netrpím, akurát ich považujem za zbytočné a ľudstvu nič dobré neprinášajúce. Ale história očividne hovorí v môj neprospech, všakže?
Verím v to, že čas, úsilie, materíál,energia a ľudský potenciál ktorý ľudstvo vynakladá na výrobu zbraní sa dá využiť a mal by sa využiť inak.
To je môj postoj voči zbraniam, ty máš svoj. Skončime pritom. -
hmm, to by me zajimalo, kolik jeste serioznich vyzkumu ohledne zpusobovani nasili bude. za chvili si temi "nic neodhaleno" budeme moci zacit tapetovat. alespon ten o lehce zvysene agresivite neco poodhalil, ale to dela i televize, internet, ruzne sporty atp. i kdyz cim vic studii tim lip...s medii to ale porad nehne, i kdyby jich bylo milion.
nicmene porad je to reakce na politika velice rozumna. -
Ano, pro zábavu, říká se tomu pro sportovní účely. Jinak k tomu nemám co dodat jen Freuda: "Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti."
-
Výstižné.
-
Podle mě většinou střílej magoři (schizofrenici apod.) a u takových lidí může jako spouštěč vražednýho jednání sloužit skoro cokoliv. Čili například zakazovat hry a doufat, že přestanou tyhlety masakry, je podle mě bohužel nereálný. Nicméně ten výzkum taky vítám, pokud bude, jak tu někdo napsal, objektivní. Ono to hraní násilných her na malý děti nějakej negativní vliv mít může. Jenže tady zase narážíme na to, že problém číslo jedna není to, že dítě hraje akční hru, ale to, že rodiče na dítě z vysoka se*ou (což není specifikum USA, ale víceméně celýho západního světa) a jejich představa o tom, jak se dítěti věnovat, končí s tím, že ho posadí před televizi a zapnou xbox. Když si potom děcko - citově deprivované - vytváří vzorce chování z jiných zdrojů - filmy, hry, okolí, whatever - tak to nějaký negativní efekty mít může a skoro bych i řek, že má.
-
Geny cloveka jsou porad jenom jedna z casti celkove skladacky. Obecne se dnes prichazi na to, ze geny cloveka ovlivnuji mnohem min nez se predpokladalo. Na geny je docela pohodle to svadet, pak to vypada ze se s tim neda nic delat. Stejne jako je pohodle to svadet na nasili ve hrach.
-
V článku sa nepíše nič o "poučovaní nás o násilí", píše sa tam, že kongres vyčlenil 10 mil dolárov na výskum vplyvu médií obecne (vrátane hier) na násilie páchané strelnými zbraňami.
Tak neviem kde si ten vtip čítal. -
Pointou bolo ukázať, že je jedno ako zbraň zo svojho laického pohladu nazvem - slovičkárenie nemá zmysel, nemienim sa tváriť, že som nejaký znalec zbraní. To, že AR-15 nie je automat ale poloautomat nič nemení na tom, že dokáže v krátkom čase zabiť množstvo ludí a že si donho možeš kupit 100 nábojový zásobník. Načo vlastnit takú zbran? Na sebaobrnau? Pred čím? Ty si napísal, ze v usa sa 2,5 mil krát použila zbran na obranné účely a ja som sa ta opýtal v kolkých prípadoch to bola taká zbran ako ar-15.
Ja by som radšej žil v kraijne, v ktorej keď niekomu prepne, možem si byt istým aspon tým, že nemá doma takú zbran. A ked hovoríš o slobode, sloboda má svoje hranice, takisto každý nemože vlastnit tank a nestráca pri tom slobodu. Kto potrebuje mat doma AR-15? Z akého dovodu? Pre zábavu? Alebo len preto, že chce? Taký dovod mi nestačí.
Netreba zabudat , že sa hovorí stále len o regulácia zbraní a nie o žiadnom zákaze, tak si to netreba mýlit. Nkto nikomu nič nezakazuje, stala sa tragédia a tak sa vedie debata o tom, čo sa dá urobit preto aby sa dalo takým neštastiam v buducnosti predíst. Na tom nevidím nič zlé. -
Že zrovna krajina, ktorá ma na svedomí snáď najväčší počet obetí a každú chvíľu v rámci "zachovania mieru" niekoho bombarduje, vrátane malých detí iného vyznania nás chce poučovať o násilí...to je snáď vtip
-
Jo a potom se ještě zjistí, že lítat se naučil ve World of Planes ... *1*
-
Jojo příští letadlo mířící na Pentagon bude řídit pařan :) Pak nás všechny pochytaj a zavřou do klecí a Obama obdrží pár hlasů k dobru :)
-
Přesně, já můžu hned uvézd ze života příklad člověka kterýho znám od narození (nerozvedený manželství dítě vychovávaný jak se má, chodilo do kostela, vychovávaný v katolickym duchu, ministranta dělal všechno) a ted je to GRÁZL první jakosti. A já a druhej muj kámoš od 7. let z rozvedený rodiny (máti samoživitelka tak furt v práci čas na nás nemela skoro vubec) a dnes čistý trestný rejstřík , žádný prusery jako krádeže a přepadení , jako výše zmíněný atd . Rodiče na to nemají vliv ani výchova (výchova jen směruje a ukazuje cestu jakou by mel člověk jíd ! ), ale jakou se ten dotyčný vydá cestou to už ovlivní jen on sám.... Čili svádět činy jedince na rodiče je dle mého apsolutní nesmysl až nevědomost . Každý se narodí s nějakým GENOMEM a stím žije a činí.
-
Tak potom jedině http://www.youtube.com/watch?v=mB6fq9Aadwk
-
Vím jak to s fasováním munice bylo. Každý měl mít doma 3 zásobníky na účet státu. To ale změnili a aktuálním stavem si jistý nejsem.
Ale jak jsem již psal v jiném postu, nutný je výcvik a přísnější zákony o uschování. Nevidím důvod proč omezovat něco jiného. Stejně tak mi přijde jako overkill vyzbrojit učitele; byl by jen první na řadě. -
Jaká pointa mi uniká? Že se nemají volně prodávat automatické zbraně které se volně neprodávají a které vrahové vlastně nepoužili? *4*
-
jo jasne poujdu si zahrat hokej nebo auticka
-
Už to Cody nehul;)