Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bože, ti rádci/generálové/agenti tam v těch okénkách vypadaj odporně, v Shogunovi mi to taky vadilo(po tom co jsem videl Geishu jsem myslel ze budu gay). Kdyby radsi pouzili neaky pekny obrazek nez tuhle 3D zrůdu ZUBATOU jak ježek.
    • Nejhorší je, že nepomáhá ani Extreme nastavení, nepomáhá vyhlazování, nic. Nevěřím tomu, že tam musí mít tak hnusně udělané textury. V Shogunovi 2 to bylo dost strašný, ale až takhle hnusný to teda nebylo.
  • Tak práve som narazil na jednu dosť blbú koncepčnú chybu. A to je tá nová blbosť s vlajkami. Vylodím sa u mesta, z predu i zo zadu na mna ide armáda kazdá tak veľká ako ta moja. Všetko super uhrám nepriatela drtím. Generál kričí niečo o výťaztve. Nepriatelský generál práve vyvrhol obsah svojho brucha do piesku a naraz koniec bitky a prehral som. Prečo? Lebo niekde uprostred bojiska je zapichnutá niaka vraj moja vlajočka a nepriatelska úplne nepodstatná jednotka ju počas bitky obsadila a hra totálne odignorovala,že medzitým som skosil celú jeho armádu ja som mal straty tak 500 mužov on 1500 a i tak som prehral armáda i z generálom prestala existovať. Neskutočná blbosť.
    • Von_Ljonborg
      Jj, victory pointy mě taky serou, AI má pak tendenci se shlukovat jen kolem nich a kašle i na hradby atd., to je fatk výsměch. Opravdu moc pěkný pocit zadostiučinění mám, když mě AI nechá zdolat hradby a nevytáhne paty z toho blbýho náměstí.
      • Taktiez som len pozeral, ked pri boji som pokosil 1800vkovu armadu zo stratami 400 muzov a potom vidim Prehru :D WTF :D
        A grafika sa mi zda oproti shogunovi velmi slaba. Oproti screnoch co tu davali pred release je to velky rozdiel. Optimalizaciu ani len nespominam. Tiez UIcko je dost divne a neprehladne. Viem, ze je to otazka zvyku ale predsa.
      • Ja som to od začiatku nezatracoval. Dokonca sa mi to i trochu páčilo. Ale použitie je hrozné. Napríklad by som videl pekné použitie tak ako Caesar obliehal Alesiu, postavil dvojité opevnenie a Galovia sa ju pokúsili preraziť. Tam by to malo myslím zmysel a dalo by sa to dobre použiť. Ale nechápem prečo mám akože brániť vlajočku zapichnutú v zemi nikoho úplne takticky nepoužiteľný bod. Navyše pokial by som u toho bodu zostal a bránil ho, tak ma AI určite rozbije mala dvojnásobnú prevahu rozdelenú do dvoch armád keby som tam zostal stáť tak sa spoja a nemám šancu. Nechápem kto im tam robí level dizajnéra. I decko by to lepšie vymyslelo.
  • priamo k veci: vcera som odohral prvych 5 hodin a som nadseny ale aj mierne znechuteny a aj to ale iba z jedneho dovodu kory snad vyriesi patch, resp. upgrade grafiky. Hram na Intel i5 2500k pretaktovanom na 4.8Ghz a GTX560Ti 448Cores na ktorom mi aj Crysis 3 ide na high details. Z nejakeho zvlastneho dovodu mi hra sice nastavila automaticky Extreme details, ale textury jednotiek, resp vsetkeho na bojisku su nastavene na low, resp medium (v options su ale na extreme) cize kruzkova zbroj vyzera ako siva tapeta presne tak ako na obrazkoch recenzenta a celkovo to kazi dojem z hry ktora inak vyzera uzasen a uzasne sa aj hraje. Nasiel som ze dany problem suvisi s GPU pamatou, resp jej nedostatkom co je podla mna dost blbost v pripade mojej karty ktora utiahne aj ovela narocnejsie hry bez problemov. Tak som si povedal ze v options zaskrtnem moznost Unlimited Video memory. Cuduj sa svete hra sa zmenila z peknej, na neskutocne krasnu (ano kruzkova zbroj uz bola naozaj kruzkova zbroj a nie siva machula), ale prepady fps boli nehumanne. Lagy snad pri kazdom pohybe kamerou. Optimalizacia hry je jednoducho odflaknuta v najvyssej moznej miere. Ostava dufat ze prvy patch na seba nenecha dlho cakat a poradi si s tymto neduhom.
  • Vtipné je jak kvůli emancipaci je na prvním obrázku ženská s mečem :) Taková kokotina.
    • Inquisitor
      To bude určitě Boudica.
      • Magister_Peditum
        Boudica těžko. Pokud ovšem nepřeběhla k Řekům. *15*
        • Inquisitor
          Proč ne? V total war je všechno možný :)
          • Magister_Peditum
            Že by ji Gnaeus Bulbus taky úspěšně svedl? (vis článek) *3*
    • Artemisia, Boadicea, Ameniras... a tisice dalších bezejmených které bojovaly s muži a jak psali římané "v boji nebyl rozdíl mezi mužem a ženou."
      • To možná ale v té době byla společnost tak patriachální, že je to směšné. Jejich počet mohkl být jako plivnutí do moře. U barbaru možná, ale taky to byl zlomek. Jen dnes se ženy musí ve všem rovnat mužům a cpou to i tam kde je to blbost. Tohle je histrie, která je daná a na nějakou emancipaci se tam mají vybodnout.
        Patriarchální uspořádání se promítá i do dneška a je to podloženo i biologickou přirozeností. Jen ženské si nechtějí některá fakta připustit. Nic proti nim nemám. Ať se snaží uplatnit, ale s rozumem a mírou. Těžká fyzická práce, frontové jednotky apod to podle mě není pro ně.
    • Magister_Peditum
      Tak barbarské kmeny ženské bojovnice občas měly. A často se praly zuřivěji než chlapy (ovšem to nutně neznamená, že lépe). *3*

      PS: Aha, teď jsem si ho pozorněji prohlédl a jsou to nějací Řekové. No, ti ženské bojovnice neměli. Takže souhlasím. *15*
  • Musím souhlasit s JOEYM. Myslím si, že lidé nadávající na hru nadávají především na grafiku (low, fps), díky té špatné optimalizaci, pathfinding, AI (ale to téměř v každém díle). To se vyladí snad s prvním patchem. Pak nadávají na novosti, hold to není první hra, která zjednodušuje, modernizuje své prvky. A je asi dost špatné porovnávat u jakékoliv hry nové a starší díly. Nikde není dáno, že každý následující díl se musí držet do puntíky schématu toho předchozího. Nikdy se nikdo nezavděčí všem a je jasné, že někteří lidé se těžko vyrovnávají s jakoukoliv novinkou nebo změnou oproti starším dílům. Ale rozhodně to není špatně nebo chyba, jak tvrdí, spíš jde o zvyk a brát to jako novou hru s čistým štítem. Jinak jak jsem se hry obával, tak musím říct, že zbytečně, chce jí prostě brát takovou jaká je (nemyslím tím teď ignorování chyb a nedodělků) a ne ji porovnávat s představami a přespříliš vysokými očekáváními, které si člověk během tý mediální masáže vytvořil. Za mě by hodnocení nemělo jít pod 85 %.... a věřím, že velké patche na sebe nenechají dlouho čekat. Navíc patche potřeboval víceméně každý z předchozích dílů série i dost zmiňovaný Medieval 2.

    A jen tak na závěr se musím zastat Shoguna 2. Mně třeba, i když přímo nežeru Japonsko, tak mi je svou stylizací a takovým nádechem nejsympatičtějším dílem TW. :-)
    • pekne napisane, inak neviem najst statistiky jednotiek po bitke:/ su tam vobec? trochu mi pride aj orezany technologicky strom
    • Čert vem grafiku, ale slovy Ivana Horníka...vám se jako ty bivy líbí??? Vžyť tam není čas na žádnou taktiku, po 3 minutách je po bitvě, vojáci do sebe najedou po 3 kilometrovém sprintu a šup šup konec *7* *7*
    • k AI- při obraně města, útočník vylodil své síly na dvou místech, jednu jsem zničil když útočil na bránu (tu otevřenou od přístavu) a poté jsem čekal co udělá se zbytkem, když neměl obléhaci stroje. Prostě jen zůstal stát a na mě bylo vyčkat 45 minut, které i při zrychlení na max může trvat hoodně dlouho, tak jsem to radši leavnul.
      • smejki
        A ono se AI, když nemá obléhací stroje, nerozeběhne k bráně, ani když je otevřená?
  • Magister_Peditum
    Vypadá to, že se opakuje situace jako u Empire TW. V době vydání šeredně zabugovaný díl, který potřeboval tunu patchů, aby ukázal, co v něm je. Dnes je to můj asi nejoblíbenější díl TW, ale chtělo to čas.
  • No hru si jdu vyzvednout na poštu zítra, ale podle ohlasů na různých forech, kde všichni volají po modech to asi nebude žádná extraliga *7* *7*
    • Red Eagle je K 0 k 0 t
    • priste dobirka kamarade :] posledni zachrana
  • Takže včera jsem to stáhl z torrentů(Releoded verzi),velikost 9,5 giga plus čeština 1,2 giga...kdybych nebyl nedočkavej tak na cz torrentu je už krásnej repack který má něco přes 7 giga a obsahuje samozřejmě dlc s městskými řeckými státy plus ta zminovaná čeština..předvčerejšky mě tu jeden z místní klaunů strašil tím,že hra má přes 35 giga..netuším kde to sebral,ale jestli to tak u originálek fakt je,tak je mi vás skoro až líto,ta moje zlomyslnější část se vám posmívá :-)..ale tohle nechme stranou..moje dojmy..Prošel jsem si poctivě tutoriál abych věděl co a jak a nebyl pak ve hře ze všeho vyvalenej..První dojmy,hra vypadá opravdu hnusně i na extrémní detaily a je náročná jako prase(nemám zase tak špatný pc..metro last light mi šlo téměř na max detaily plynule)..absolutně nechápu oficiální minimální požadavky,protože s nimi to spustíte tak maximálně do úvodního menu...souhlasím s ostatními,že optimalizace je naprosto bídná..co se týče samotné kampaně,tak se tím zatím tak nějak prokousávám,ale přijde mi,že spousta věcí byla hodně zjednodušena,lodstvo,špioni,vrazi,diplomacie..ze začátku se mi zdálo i dost nepřehledné to menu u budov,ale později jsem si na to zvykl,ale je to zbytečně komplikované a nepřehledné...největší kámen úrazu jsou bitvy..umělá inteligence stejně debilní jako v předchozích dílech,ale to vem čert..největší pr-ser je v bitvě takzvaný boj o vlajky,kdy v bitvě musíte udržet pomyslný kousek uzemí a je úplně jedno kolik nepřátel pobijete nepřátel...pokud vám nepřítel prostě ten kousek území obsadí,tak jste prohráli i kdybyste mu vykosili 90% armády a on vám nic..tím pádem veškerá strategie rozmístění jednotek(např. na kopec,nebo jinou výhodnou polohu) jde naprosto do řitě...bitvy probíhají strašně rychle..často bitva trvá okolo pěti deseti minut(jednotky nic nevydrží a jdou strašně rychle k zemi)..No na rovinu koupit si originálku taksi to omlátím o hlavu stejně jako jsem to udělal u průserovýho diabla..Z mého pohledu je momentálně nic moc,ale myslím si že začnou vznikat nové mody a vyjdou sna nějaký patche tak by to mohla být vcelku dobrá hra..
    • Prepac ale uz si s tym svojim ospevovanim aky si uzasny ze si vies hru stiahnut dost trapny a otravny. Predpokladam ze si si este nezarobil ani korunu, pocitac ti zaplatili rodicia a na diabla si musel rozbit prasiatko. Ak sa mylim tak mi ta je luto este viac. Btw som zvedavy ako aplikujes tie patche ktore vsetko opravia na tvoju cracknutu hru majster.
      • Přepokládáš špatně..je mi 29 let a už pět si ny sebe vydělávám poctivou mizerně placenou prací jako drtivá většina občanů této země :-)..patche na cracklou verzi vychází se stejnou pravidelností jako na originálky,ale i kdyby to nešlo,tak nemám problém hru smáznout a stáhnout ji komplet znovu i s nejnovějšími patchi :-)))...
        • píšu jak retard..mělo tam být ...pět let si na sebe vydělávám...:-)
    • jojo jardo, tušim, že to byl D_A_Reček co maka rukama a kupuje jen originálky. dobrý je, že sem si to mohl taktéž stáhnout a zjistit, že orig. až tak ve verzi 1.5. prostě se měli inspirovat v modu Deus lo Vult a mohlo to bejt supr
    • No na krabici je 35GB, podle ofic. fóra mělo být 30....hra nainstalovala 15 a 2 stáhla a 3 se někde neočekávaně objevily :D Přijde mi to, že hraju hru, která je 8-12 měsíců před dokončením....a ta optimalizace :D nevím jestli se smát, nebo plakat....sakra ale pořád te sběratelky nelituju....bavím se aspoň tím, že tu z okna střílím papírový koule a bavím se jak malej jarda - nic proti tvému nicku....
      • Jooo ta jsi byl ty :-))..ale beru to ,že se alespoň čestně přihlásíš...naprosto souhlasím,je to prostě nedodělaný a nedoladěný,šitý horkou jehlou a bide to potřebovat spoustu patchů...já si tu hru asi taky koupím,ale až tak za rok za dva až bude všechno v cajku jak má být..hlavně se těším na nové mody,ty mě u prvního dílu bavily skoro nejvíce..
        • hele já se za své názory nestydím....jo a chtěl jsem se omluvit za můj "výbuch" emocí....ale alespoň na něčem se shodneme *1* *1*
  • Uz se tesim domu z prace az si to konecne zahraji
  • Tak aktuálně je to propadák jak hrom fps padaj a stoupaj jak se jim zamane, mechanismy hry zatim hodnotit nemuzu jelikož když my fps v taktický mapě z 50 padli na 7 už sem jen rychle hledal tlačítko návrat do windows :D strašně lidi s tim má problem. Grafika je dle mého názoru něco mezi Medievalem 2 a Empirem. Prej se pracuje na opravě ale kdy bude ........ Zatim se vracim k Shogunovi
    • tomocz
      mezi Medievalem a Empirem... to zase ne... jedu na středně vyšší a vypadá to parádně. Ale je pravda, že strategická mapa je náročnější na HW než bitevní, ale tenhle problém jsem měl už se Shogunem...
    • TheGGG
      Máš lamský kompl. Kámoš co má slabší kompl než já to hraje bez problému. Já právě stahuji ze steamu a věřím že to pofrčí stejně dobře jak všechny předchozí díly. Grafickou stránku hry jsem už měl možnost vidět na max a byla luxusní, že máš doma šunku a jedeš na low není chyba hry. Být tebou bych se na hraní vykašlal blíží se next gen a nerozjedeš nic. Grafika je totiž nejdůležitější.
      • doufám, že nevypadáš ani trochu, jako to strašidlo, co máš pod nickem, protože pak bych ti nedoporučoval sundávat si brýle. aby ti nepřistála jedna z uchem ;)
      • P3RS3CUToR
        ty voe ty si hromadka neštěstí
    • Mě zatím hra spadla jen jednou - počítadlo zatím zaznamenalo zhruba 15 hodin. První patche si s tím poradí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit