Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chidlink
    Právě vůbec nemá cenu kupovat hry hned po vydaní, jsou zabugované, drahé a nedodělané. Počkám pár let a pak si ji možná za 3 eura v nějaké slevě koupím.
  • To jsou blbci. Oni udělají hru, jejíž pointou je pořád cestovat, jít kupředu a místo toho, aby prvními updaty tohle opravili, tz. udělali tu cestu do nitra galaxie pestřejší a zábavnější, doplněním fičur, které slibovali a přidali zadostiučiňující konec, tak radši dají do hry trapné budování základny, jenom aby se zalíbili a napravili si reputaci. Když budu chtít survival hru se stavěním základny, vyberu si na trhu jednu z již tisíce existujících.
    • Imho to není účel. Účel je prostě objevovat. Ale každý si v tom může najít to své. Třeba survival prvky jsou fajn a v tom hard-core Survival modu to může taky někoho bavit a cílem pak nebude jít do středu galaxie, ale jen přežít. Navíc těch galaxií je ve hře myslím 255 a můžeš furt chodit do středu až se vrátíš do té první....
      • Survival prvky? jaké survival prvky? doplnit každých pár minut kyslík a štít za pomocí surovin co jsou všude? Vskutku revoluční prvky
    • Myslím, že by bylo daleko lepší, kdyby přidali rozsáhlou úpravu a budování lodi. Vzhledem k nomádské hratelnosti by právě vesmírná loď měla být hráčovým domovem, jenže NMS je úplně odbylo a s nový stroj je víceméně jenom jiný skin pro stejnou herku.
      • Taky bych uvítal, aby šlo pořídit trošku větší loď (ne freighter) a uvnitř si to trošku zkrášlit a bydlet v ní. Mít tu nákladní loď, tak si najednou nepřipadám jako cestovatel, ale jako obchodník... není to ono, ale ta možnost je i tak pěkná. Oni vyslyšeli, co lidi nejvíc chtěli. Nezlobim se na ně. :)
    • Presne to jsem si taky rikal.
      • máš insta-teleport k základně ;-)
        • Skoda ze tam nedali insta teleport do stredu galaxie....
          • Škoda že tu stále musíme číst ty tvoje bláboly....
  • Super, konečně si uźiju ten slíbený multiplayer s kamarády, po tom co přistanu na astreroidu během jedné z těch velkých bitev mezi vesmírnými frakcemi *1*
    • Ne, oni nikdy neslíbili multiplayer. Doufali, že tam půjde potkat jiného hráče, ale ta hra k tomu neměla být určená. Navíc v tak obřím vesmíru se s někým potkat takřka zatím nejde (než zavedou nějaké teleportování do předem zadané soustavy). Že to v pár videích před X lety řekl je docela fuk... všichni vývojáři slibují hromadu věcí nad rámec, které se nestihnou. A NMS neměla být onlinovka ani mulťák a já jsem osobně rád, že mi tam neběhají nějaká poblázněná děcka a neničí planety či lodě... ;) Přistávání na asteroidu je fakt kravina, vůbec nechápu, k čemu by to bylo... jen těch frakcí je škoda, zatím můžeš jen bojovat s piráty a chránit tak nákladní lodě, za což dostaneš od kapitána odměnu a myslím, že to zlepší i reputaci u dané rasy (= tím mysleli tu frakci?).
      • ringmancz
        u velkých her všichni nadávají, když tam něco chybí, ale u menší hry jsou někteří schopni je bránit. to nechápu. kdyby to po všech těch zprávách dementovali a řekli, že nakonec tam žádný MP prvky a další věci nebudou, tak je to OK, ale takhle to byl poděl na lidi (i já jsem málem naletěl)
        • Že "velkých her všichni nadávají, když tam něco chybí, ale u menší hry jsou někteří schopni je bránit" ? Máš to trošku pomotané, to zase nechápu já. Skutečnost mi přijde přesně opačná. Lidi se podělali sami, když si koupili hru za tuhle cenu do které si vkládali své vlastní sny a nehleděli na to co ta hra skutečně má, ikdyž přistoupím na tvůj pokřivenej pohled na věc, že ten mp je must have. Co bys tam ty pilote chtěl asi dělat ve více lidech? když o žádných mp featurách nepadlo nikdy ani slovo? Mávat na sebe tykadýlkama a natáčet se jako správní youtubeři dnešní doby viď.

Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
          Herní komunita je neskutečná stoka plná tupounů, v této diskuzi je pár exemplárních příkladů tím přímo nemyslím tebe, ale klidně se mezi ně taky zařaď.
          • ringmancz
            Watch Dogs vypadá jinak než v trailerech - shitstorm
            Aliens Colonial Maries je úplná jiná hra než ta, kterou ukazovali - to nevím, jak popsat
            No Man's Sky vyjde bez slíbených prvků - lidi si můžou sami za to, že si hru koupili a vkládali si do toho vlastní představy

wtf??

To je trochu pokřivenej pohled, ne? Nejde o tom, co bych tam chtěl dělat, ale o to, že tam ten MP prvek ani není, když ho jasně přislíbil a potom bylo jen mlčení. Před vydáním nepadlo slovo o tom, že se tam s nikým nepotkáte. A kecy, že se věci při vývoji mění, mě nezajímají. Samozřejmě že mění, ale měli by to dát najevo předem. To samý se týká vesmírných bitev, frakcí, lodí, fyziky atd.

Já nehledám hůl, ale ty hledáš argumenty pro obhajování špatnýho pohledu. Dobře to napsali na RPS, za což je chválím, oproti přístupu třeba tady Games, kteří taky říkají, že si za to lidi můžou sami, když si tu hru koupili...
    • co si vzpomínam nikdy MP neslibovali , jenom nazačili že možná tam nějaký MP prvek bude ... (a je sice jen pojmenovavani a zanechavani zprav ale i to je MP prvek)

At jdou vsichni s tim vsude cpanym MP do nekam
      • Jak píše Ciril - Sean doslova (a několikrát) potvrdil, že ve hře půjde potkat jiné hráče. Dodal k tomu samozřejmě, že to bude i tak dost nepravděpodobné, vzhledem k obřímu počtu planet a systémů, ale nyní již víme, že nepravděpodobné = nemožné, protože tam žádná MP složka není (sdílení názvů planet opravdu nepočítám).

Když nebudeš líný, tak si tyto rozhovory můžeš velmi rychle dohledat na youtube - popřípadě přímo videa, kde porovnávají sliby (vždy doložené konkrétním Seanovým výrokem) a výsledek.
        • "sliby" ... v rozhovorech z 2014 kde byla hra v brzký fázi ... to že se komunita zbláznila a hnidopošky loví co kdy kde řek a každou větu berou brou automaticky za slib (zvláštní že u ostatních vyvojářů se každá věta takhle neprotírá - viz Ubi a jejich tisíce lží jako např. offline terrorhunt v R6Siege, .... apod.) , přestože v dalšim z rozhovorů i vysvětlil proc nektery veci nejdou nebo nevysli. (který schválně ignorujou protoze nesedi do narativy "Sean is devil himself") Ohledně MP vždycky jenom naznačoval a když už někde rek ano, tak dodal "v jistym smyslu"... třeba to původně v plánu bylo ale prostě to tak malej tým v takovýmle rozsahu hry nezvlád. (A to že ty to jako MP nepovazujes neznamena že to jista forma mp opravdu neni ). Vidí jsem na to viděl dost a 90% co řeší byly bud absolutní kraviny, věci který jen nekde v random rozhovoru z pocatku vyvoje chtel mit ve hre nebo věci který jinde v pozdejsim rozhovoru vysvetlili proc tam nakonec nejsou (jako treba proc netece voda nebo se entoci planety)

Mě už prostě jenom serou lidi co ustříkávaj z MP ať je to v čemkoli a musí to bejt nutně všude....
          • sliby z traileru cca 3 měsíce před vydáním, rozhovoru půl roku před vydáním, v té době už muselo být zcela jasné, jak bude hra vypadat
            • Tak to mohlo byt taky treba tak, ze jim zacaly dochazet penize na vyvoj po nekolikatem odkladu, takze ze hry odstranili vsechno rozbity a nepodstatny (vcetne mp), co dobre nefungovalo. Ted po te, co si dost vydelali, rozdavaji obri update zdarma a dodelavaji, na co uz nemeli prostredky. Tento scenar se mi jevi nejpravdepodobnejsi.
            • právě proto, že o vývoji her něco vím, je mi jasné že o implementaci tak zásadní složky jako je multiplayer musí být rozhodnuto už ve fází plánování nebo v opravdu brzké fázi vývoje, protože se jí musí přizpůsobovat ostatní složky hry, zvlášt pak u open world mmo, nemůžeš si uprostřed vývoje říct, "kluci, bylo by docela fajn přidat MP, pusťte se do toho¨ protože by to znamenalo začít s vývojem zase od začátku, oni museli moc dobře od začátku vědět, že tam MP nebude, natož půl roku před vydáním
            • to asi nevíš jak funguje vývoj ... natož herní (obzvlášť ve 12 lidech)
      • Co si zas vzpomínám já, ptali se Seana Murraye:

"Bude ve hře multiplayer, bude možné potkat ostatní hráče?" a on řekl "Ano, bude" nevim jak moc jasnější bys to ještě chtěl, navíc to nebyl ojedinělý výrok říkal to několikrát při různých příležitostech
        • A rekl ze tam bude hned po vydani? Tento obrovsky update prineslnradu vyznamnych novinekna je jeden z prvnich. Ma to v planech, ale holt to nedokaze implementíoat vsechno najednou. Chytrym lidem, jako jsem ja, bylo hned jasne co hra dokaze a nedíoaze, vedel jsem do ceho jdu a díky tomu si ji díkazal hezky uzit. Nikdy to nemela byt hra postavena na multiplayeru, naopak potkani se s nekym jinym bylo oznaceno za nepravdepodobne, takze pro mp hru kupoval jen opravdpvy trouba, ten nestoji ani za zminku.
  • Vyborne. Jeste tri-ctyri takove updaty a hra bude konecne zrala na koupeni...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit