Přejít na výpis diskuzí
Obří update No Man’s Sky přidává stavbu základen, přepravní lodě a nové herní módy
28.11.2016 | Aleš Smutný
78 příspěvků
-
mam malou otázečku můžu základnu stavět i v normal modu nebo jenom v tom stavitelském
-
Vzhledem k tomu, že planety (jejich názvy, místa) jsou sdílené mezi všemi hráči, tak už první nebo druhý den s trochou koordinace dorazili dva hráči na stejné místo, ve stejnou dobu - viděli stejné věci, jen sebe navzájem ne.
Tady prokázali, že výrok o tom, že ve hře můžete potkat jiné hráče, ale je to velmi nepravděpodobné, byl lživý.
Když ti řeknu, že ve hře Batman: Arkham City můžeš za učitých, VELMI NEPRAVDĚPODOBNÝCH, podmínek vidět prolétat Supermana a když na něj vystřelíš batarang, tak sletí dolů, ale ve skutečnosti to nebude pravda, tak to nevadí, protože jsem předem přece říkal, že je to velmi nepravděpodobné?
To pak můžou vývojáři slibovat prakticky u jakéhokoliv herního prvku, který prostě nestihnou dodělat *1* .. "my vám říkali, že je to nepravděpodobné" -
Vzdycky kdyz tvrdili ze tam budou online funkce tak rikali ze sance ze nekoho potkas je presto naprosto minimalni. Takze jedna vec je ze tam pak zadna online funkce nebyla. Druha vec je jak najednou vsinchni nadavali ze nemuzou hrat s kamarady, coz nikdy jit ani nemelo. Proste nafouknuta bublina. Koupis hru kde ma nekoho ciziho potkat jen par hracu jako velmi ojedinelou udalost a pak nadavas ze nikoho nepotkavas. :-)
Stejne tak naprosta vetsina pripominek byla mimo. Asi jako ta katastrofa ze tam nebyly funkcni portaly. S nimy by to bylo zabavnejsi? -
tak to tvé video panáčku je cituji z ytb "Publikováno 3. 10. 2015" takže 14 dní před vydáním asi těžko ;-)
-
Já jsem například hru koupil s tím, že budu objevovat vesmír, poletovat si jak chci a přežívat. Musím přiznat, že tak super pocit jsem už dlouho neměl. Vysvětlím. Zapnul jsem hru, vypl všechny tutoriály a seděl jsem na planetě s rozbitou lodí. Neměl jsem ani páru co mám dělat. Postupně jsem na všechno přicházel až jsem si opravil loď - super pocit, když člověk poprvé vzletí. Pak jsem se dostal do vesmíru a bylo to jako bych se opravdu dostal z planety a teď co dál? Nu tak jsem vyzkoušel warpový pohon a skočil o kousek dále. Najednou jsem viděl nouzový signál z planety atp ... Podle mě je to hra, kde si lidé musí vytvořit svůj vlastní příběh. Nakonec jsem si připadal jako sám ve vesmíru co se snaží přežít. Za mě to byl jedinečný úspěch v tomto ohledu a to ještě bez tohoto nového patche. Takže hádám, že své fanoušky si to jistě našlo. Jen je zapotřebí k tomu přistupovat jinak než ke všem ostatním hrám.
-
Výborně! Tak super patch potom! Aspoň existují lidé co tu hru pořád nekritizují. Musím vyzkoušet až dojedu domů. Díky za info. *2*
-
Ono asi nepujde ani tak o naslouchani hracu, ale o docela slusnej damage control po tom fiasku co predvedli..
-
právě proto, že o vývoji her něco vím, je mi jasné že o implementaci tak zásadní složky jako je multiplayer musí být rozhodnuto už ve fází plánování nebo v opravdu brzké fázi vývoje, protože se jí musí přizpůsobovat ostatní složky hry, zvlášt pak u open world mmo, nemůžeš si uprostřed vývoje říct, "kluci, bylo by docela fajn přidat MP, pusťte se do toho¨ protože by to znamenalo začít s vývojem zase od začátku, oni museli moc dobře od začátku vědět, že tam MP nebude, natož půl roku před vydáním
-
Je to fajn, otazka je, zda pridali vec, která po prvních pár hodin vždy zmizela "ZABAVA" .
-
NMS má obrovský potenciál. Nevyužitý.
A jsem hrozně rád, že autoři nedali hru k ledu a je vidět, že ji milují. Sice před vydáním říkali, že tam stavba bází nebude, že to má být cestování a objevování, očividně ale poslouchají hráče a snaží se je něčím novým zabavit, než dodělají další věci.
Ještě jsem na novém updatu nehrál, k tomu se dostanu až večer, ale trošku pochybuji, že toho tolik stihli za oněch 9 týdnů, podle mého toho měli (a mají) dost rozpracovaného, ale Sony tlačilo na vydání. A jestli se pletu, tak klobouk dolů za ten výkon.
Doufám, že tohle je opravdu základ pro budoucí masivní hru, která byla slibována a že nadejde den, kdy těch 60 € nebudu litovat, naopak budu ochotný dalších 60 dát *1* -
to asi nevíš jak funguje vývoj ... natož herní (obzvlášť ve 12 lidech)
-
sliby z traileru cca 3 měsíce před vydáním, rozhovoru půl roku před vydáním, v té době už muselo být zcela jasné, jak bude hra vypadat
-
Souhlasím. NMS má neuvěritelně silný lore, skoro s Lovecraftovským duchem. To ale samozřejmě mnoho hráčů nezjistí, jelikož se svezla na vlně hejtu a poplivávání. Nikomu neberu právo kritizovat NMS, ale to, co se dělo a děje dosud, je doslova hon na autory. Lynčování a vysmívání se jde lidem velice dobře.
Já osobně vidím ten potenciál, který za NMS je. A velice oceňuji autory, že tvrdě makaj (navzdory hejtu a posměškům) a snaží se hru vylepšit dramatickým způsobem. -
Pro ty chytráky, co tady píší, že MP si vymyslela komunita a nikdy to někdo z týmu nepotvrdil.
Tady je rozhovor s Sean Murray 14 dní před vydáním hry. https://www.youtube.com/watch?v=ZqeN6hj4dZU
V 5:45 sám, bez toho aby mu někdo vkládal slova do úst říká, že tam MP bude.
Ale kdokoliv tuto hru hrál tak na první pohled vidí, že to co prezentuje v téhle šou je úplně něco jiného, než co skutečně vydali. -
A zprovozní tenhle update i portály, které se x youtuberů snaží x desítek hodin zprovoznit? .... I přes to, že tuto dříve oznámenou fičuru vyhodili tvůrci ze hry. *1* *1*
-
"sliby" ... v rozhovorech z 2014 kde byla hra v brzký fázi ... to že se komunita zbláznila a hnidopošky loví co kdy kde řek a každou větu berou brou automaticky za slib (zvláštní že u ostatních vyvojářů se každá věta takhle neprotírá - viz Ubi a jejich tisíce lží jako např. offline terrorhunt v R6Siege, .... apod.) , přestože v dalšim z rozhovorů i vysvětlil proc nektery veci nejdou nebo nevysli. (který schválně ignorujou protoze nesedi do narativy "Sean is devil himself") Ohledně MP vždycky jenom naznačoval a když už někde rek ano, tak dodal "v jistym smyslu"... třeba to původně v plánu bylo ale prostě to tak malej tým v takovýmle rozsahu hry nezvlád. (A to že ty to jako MP nepovazujes neznamena že to jista forma mp opravdu neni ). Vidí jsem na to viděl dost a 90% co řeší byly bud absolutní kraviny, věci který jen nekde v random rozhovoru z pocatku vyvoje chtel mit ve hre nebo věci který jinde v pozdejsim rozhovoru vysvetlili proc tam nakonec nejsou (jako treba proc netece voda nebo se entoci planety)
Mě už prostě jenom serou lidi co ustříkávaj z MP ať je to v čemkoli a musí to bejt nutně všude.... -
Na tech záběrech je nastaven FOV tak na 20 ne? To vypadá jak když je to zazoomované tak 2X *7*
-
Vidim na tom to, ze me to prineslo asi 5 dnu fajn zabavy, coz bylo presne to, co jsem od toho cekal. To jiste neni zadny zazrak, na druhou stranu polovina AAA her dnes nezvlada ani zlomek toho. Kvuli zakladnam se k tomu ale vracet nebudu.
-
Mně to baví. Objevovat krásné planety, plout si vesmírem, něco budovat... ta hra nikdy neměla být onlinovka ani neměla mít super hluboký příběh (i když ta teorie za příběhem je velmi propracovaná, asi víc, než většina hráčů chápe). Je to jak srovnávat Mafii a GTA. Jde o stejný žánr, ale jsou to jiné hry. A NMS je také stejný žánr jako jiné vesmírné simulátory, ale hra je to jiná... a komu se nelíbí, ať si to nekupuje. Ale nechápu hejt lidí, co si vysnili věci, které tam nikdy být neměly, a teď brečí, popř. to ani pořádně nehráli /nebo vůbec/.
-
Taky bych uvítal, aby šlo pořídit trošku větší loď (ne freighter) a uvnitř si to trošku zkrášlit a bydlet v ní. Mít tu nákladní loď, tak si najednou nepřipadám jako cestovatel, ale jako obchodník... není to ono, ale ta možnost je i tak pěkná. Oni vyslyšeli, co lidi nejvíc chtěli. Nezlobim se na ně. :)