Přejít na výpis diskuzí
Obsidian by chtěli udělat nové RPGčko ze světa Star Wars
8.2.2013 | Adam Homola
89 příspěvků
-
"Jedno z nejpovedenějších RPGček své doby (2004)."
Ta věta je fak dost dobře napsaná *1* -
Ví někdo co se stalo s prjektem Star Wars 1313?
-
-
Stále se na něm pracuje. Tipuji, že bližší info se dostaví po oficiálním oznámení nových konzolí.
-
-
buď a nebo na letošní E3...
-
-
-
chcem JEDI KNIGHT 4!!!! hned OMG! *16* *16* *16*
-
-
Mluv za sebe...Já chci KOTOR III..Jedi Knight mi stačí Jedi Academy nebo Outcast + modifikace...
-
Nainstaluj si Jedi Outcast a ikonu na ploše přejmenuj na Jedi Knight 4. *15*
-
-
Chci něco jako kotor I, Kotor II od obsidianu mě moc nezaujal, dohral sem ho sice 3x :D ale Kotor I sem dohral asi 10x *14* jak sem si jendou někde četl Obsidian neni zrvona moc záruka kvality....
p.s. Ať další KOROT III udělá BioWare -
hmm, maximalne bych rad zakladal kult krei, jinak si tezko dokazu predstavit co bych delal. uvidime co vymysli, precijenom kdo ma delat pribeh kdyz ne obsidian.
-
Mohli by jste mi prosím zodpovědět otázku - Jak je to ze všemi knihami, filmy a hrami SWeček? Pasují nějak do sebe? Třeba Jedi academy a knihy co následují po VI dílu? Nebo jsou tam nějaký "glitchs"
A kouká někdo na Clone wars? Pohnulo se to vůbec někam od první série nebo je to takové typické natahování seriálu. -
-
Mě by hlavně zajímalo jak se teď popasují s tou připravovanou novou trilogií epizod VII - IX. *3*
-
-
Hmm pravda... Tam je taky docela dost slušně knih co? Včetně takových věcí jako, že Luke má manželku atd...
-
-
Ten 3D serial je celkom v pohode ale lepsie su podla mna clone wars od Tartakovskeho.
-
Co se týče Clone wars, tak bych řekl, že se s přibývajícími díly dost zlepšují. Pro fanouška SW to určitě stojí za dokoukání.
-
Jak zapadají? On expanded universe at uz z knizek nebo her, komiksu atd je proste bran jako oficialni rozsireni vesmiru. Myslim ze jsou i v lucasarts zamestnani lide jejichz naplni prace je kontrolovat obsah "nastaveb" tak aby odpovidal universu Star Wars. Co se Clone Wars tyce, tak od zacatku vysilani se psalo o tom ze serial by mel mit 100 epizod, coz by odpovidalo ukonci po pate serii, ktera prave bezi, ale nesleduji to, takze nevim jiste.
-
-
No SW hry mají mnohdy dva konce, ale například byla ta hra Force unleashed, ne? Nenarušuje to nějakou základní linii? Když se teď rozhodnou dělat zase hru mezi III a IV tak se počítá s tím, že Force unleashed proběhlo nebo se prostě jen vytvoří paralela? :-)
-
-
Tak dva konce ty hry mívají, ale většinou je jeden canon a druhý non-canon. Docela bych i tipoval, že s tím budou počítat. I když vůbec netuším jak tam chtějí v preparovat další důležitý příběh.
-
-
Jooo tak to bude podobný jako když Bethesda prohlásí, že Fallout: BoS je mimo základní dějovou linii. No to jsem na to taky zvědavej. Zvlášť když ten Starkiller z Force unleashed bude podobného věku jako Luke.
Já teda SW univerzum moc neznám - vždy si jen z wiki stránek doplním info nějaký :-) -
-
Zkoukněte cutscény na youtubu, případně koukněte na wiki. To bude lepší, než když vám to tady budu vypisovat.
-
Jak se popasovali s Revanem? To by mě doceal zajmalo...ale Old Republic hrát nebudu :/
-
No jestli to někdy bude zadarmo tak si to možná odehraji kvůli tomu příběhu... Raven skončil tak, že letěl někam lovit ty prapředky Sithů ne ? :-)
-
Řekl bych, že celkem dobře pokračují v tradici nastavené kotorem. Ale trochu mě štve, jak se popasovali s Revanem. I když určitě neřekl poslední slovo.
-
Jo to se mi taky líbilo... Vlastně Kotory jsou svým způsobem bohatší jak herně tak i příběhově než původní Sága. *3* Teda nevím jak se tam teď promítl ten příběh toho MMORPG
-
Na kotorech/toru se mi právě líbí, že má v rámci univerza jakoby vlastní podmnožinu, kde si jede svoje. Navíc v Bioware byli fajn, že v Toru vzali v potaz i Kotor2. Celý zasazení starý republiky je docela jednotný a soudržný.
-
-
-
-
-
-
první Kotor byl přímo skvělý, druhý díl mě svým příběhem většinu času nudil, postavy byly nezajímavé nemastné neslané a nebýt toho, že jsem to hrál s Restore content modifikací od fanoušků, narazil bych na nesčetné množství bugů
-
-
Tak na nescetne mnozstvi bugu se dalo narazit u vsech her co Obsidian delal.
-
Ja mam na to presne opacny nazor, prvy diel ta za rucicku drzal na light side. Doteraz si pamatam ako som bol na Sith Academy, chcel som aby moja postava presla na dark side ale pribeh mi to nedovolil.
Naproti tomu druhy diel dava moznosti za obe strany, kazde maju svoj pohlad na svet. Plus si doteraz myslim ze v ziadnej hre nebola viac prepracovana postava ako Kreia. Na rozhovory so nou si doteraz pamatam :) -
-
Kreia mě neskutečně rozčilovala svými žvásty, doufal jsem, když ji nebudu brát na mise, že se jí zbavím, ale ono ne, začala otravovat v myšlenkách
kdyby bylo možné některé postavy nechat trvale umřít a zároveň nepoškodit děj, byla by první, které bych to udělal, protože byla zkrátka neskutečně otravná -
Akoze nie? Chod na Sithsku akademiu po tom co zistis, ze SPOILER si Revan, tak je to celkom lahke.
-
-
Přesně tak. Já byl taky na Temný straně. Co to kecá? To jako on, ani lidi, co ho pluskovali, o tom neví? :D
-
-
-
-
Obsidiani at radsi nic nedelaji , jejich jedina hra Alpha Protocol stal za starou backoru . Jedna z nejvic precenovanych hernich firem soucasnosti..pritom delali jen hry na zakazku a i ty nestaly za moc. I kdyz na naprosto vyhorele znacce star wars uz asi neni co zkazit..
-
-
V zásadě souhlasím s Catie. Od Obsidianů jsem hrál tři hry na zakázku, pokračování úspěšných titulů (Neverwinter 2, Fallout NV a KOTOR 2) a všechny tři mi přišly výrazně horší než originály a nuda takřka k nepřežití. Obsidiani to určitě myslí dobře, občas mají i hezký nápad, ale skutečně dobrou RPG podle mého názoru zatím neudělali. Alpha Protocol jsem nudou odložil asi po hodině, takže ho nemůžu hodnotit.
Pokud jde o Star Wars, je to značka, která si v posledních letech hodně vytrpěla, a rozhodně není zárukou dobré zábavy jako v letech X-Wing/TIE Fighter. Na druhou stranu KOTOR 1 od BioWare jsou pro mě nejlepší Star Wars od Návratu Jediho. Takže jsem zvědavý, co Obsidiani vymyslí... -
-
New Vegas horší než Fallout 3? WTF?? *8*
-
-
Tak si odtáhni hrát COD nebo HALO nebo BF3... nebo co to dnešní "gamerz" hrají a neotravuj lidi s intelektem větším, než sklenička vody, svými stupidními komentář. Kthxbai.
Nebo se nauč podávat svůj názor jako názor, ne jako všeobjímající pravdu.
A doplň si informace o Obsidianu, jestli na ně chceš nadávat.
Špíno. -
-
Tak jeste trochu vseobjimajici spinave pravdy o Obsidianu.
2004 - KOTOR 2 . Pokracovani velkeho hitu zustalo v jeho stinu . Hra ma pomerne velke mnozstvi bugu ktere Obsidian nikdy neopravil , takze se toho museli chopit fanousci. Hra se nekterym hracum libi a nekterym ne , rozhodne nepanuje shoda jako u prvniho dilu ze to je uzasna hra.
2006 - NWN 2. Hra vychazi v neuveritelne zabugovanem stavu , kuprikladu nefunguje polovina polozek v options , je priserne optimalizovana , pribeh nema nic moc (samo ze se nekomu libit musel,ale obecne spis ne). Povedl se jim datadisk Mask of the Betrayer , skoda ze to neudelali uz u zakladni hry. Nikdy nezapomenu na trpaslika bugnuteho o zed v dungu jak rve , zabte je,zabte je a bezmocne se mele zasekly v texture:)
2010- Alpha Protocol - Prvni hra co Obsidian dela sam , neni treba to moc rozvadet..propadak.
2010.Fallout:NV - Asi nejpovedenejsi Obsidian hra (samo taky na zakazku , po AP zrejme zjistily ze to tak bude lepsi) ale samo vychazi opet nehratelne zabugovana , dokonce s bugem ktery znemoznil v urcitem sledu udalosti hru dohrat. Invence Obsidianu zde neni nijak velka , jen proste delali co se jim reklo v Bethesde . DLC jsou opet lepsi nez puvidni hra.
2011- Dungeon Siege 3 - totalni zprzneni puvodni serie - propadak.
No a to je vse , duvod slavy tehle firmy je vic nez zarazejici , hreje se na vysluni znacek ktere vytvoril nekdo jiny a vetsinou to dost zmrvi. -
-
hmm, ked pominiem to, ze s tvojim prispevkom nesuhlasim takmer v nicom (NWN2, KOTOR2, boli podla mna omnoho lepsie ako ich prve diely, nove Fallouty som nehral ale podla reakcii ludi tiez NV lepsi ako F3, Alpha Protocol bola vyborna hra, ktora za to skutocne stoji), tak ked uz povies A, treba povedat aj B - a to ze v danom studiu pracuju ludia, ktori nevytvorili len tie hry, ktore si popisal - pracuju tam ludia ktori vytvorili hry ako Planescape Torment, VtM: Bloodlines, Icewind Dale a v neposlednom rade RPG s najlepsim spracovanim DnD combat systemu ever - Greyhawk.
-
Ten svůj původní příspěvek jsem psal v poněkud intoxikovaném stavu, za což se omlouvám. Nicméně ...
KOTOR 2 šel celkem mimo mě stejně jako většina ostatních SW her (plánuji dohnat), ale předpokládám, že ve stínu originálu je pro absenci BioWarovských klišé a jednoduchosti příběhu. U prvního dílu žádná taková shoda taky neexistuje. Bugy nevím, ale jestli byly, tak to nebylo nic hrozného, neboť v mém okolí to pár lidí hrálo a nestěžovali si. *
NWN 2 vyšel v zabugovaném stavu a Obsidian se celkem rychle chopil opravování, dodávání a tak dále. *
Alpha Protocol je jedná z mých nejoblíbenějších her vůbec. Propadák to byl kvůli dementnímu marketingu Segy a z toho vyplývající nepochopení hry publikem.*
Že ve FNV nebyla žádná invence? A co bys chtěl kromě systému "craftění", pravých mířidel, hardcore modu a neporovnatelně rozsáhlejších, hlubších a zábavnějších rozhovorů? Za rok a půl se toho zas tolik udělat nedá.*
Celá DS série jde zatím mimo mě.
* u všech her měli, co je mi známo, hodně málo času a dost chabý rozpočet. Pokaždé se museli učit s novými vývojářskými nástroji. Vždycky se toho do hry snaží nacpat co nejvíc a já osobně takový postup schvaluji a podporuji. S komplexitou přichází zabugovanost, to už tak bývá a jestli se to někomu nelíbí, nemá si kupovat hry hned/krátce po vydání. Nechápu, jak si tohle člověk hrám se věnující a s inteligencí alespoň automatické pračky může neuvědomovat. Samozřejmě, mohli by vydávat hry poloviční a bez bugů a jiných technických nedostatků! Ale to by z nich byl jen další BioWare. Nehledě na to, že by mě v takovém případě ty hry tak nebavily. -
Kotor 2ka mě bavil víc než jednička a atmosféra mi také přišlo o hodně lepší a temnější.
NWN jsem hrál akorát jedničku a tak to nemůžu posoudit.
Alpha Protocol jsem hrál asi 100x a ještě mě neomrzel.
Fallout:NV je o moc lepší než 3ka a to už jenom kvůli tomu, že jde spustit na 7kách a Vistách. A ostatně: Kdo by se tomu divil že hra je zabugovaná, když v ní má prsty Bethesda.
Dungeon Siege 3 mě začal docela brzo připadat stereotypní, ale to můžu říct i o jeho předchozích dílech a obecně o všech RPGčkách tohoto druhu.
Obecně mě přijde, že tu jsou o hodně horší studia vyrábějící masové hry. A protože přes monitor sotva někdo změní něčí názor, (když mu ani nemůže dát po tlamě) tak mě obecně přijde nadávání u téhle debaty, a také jakékoli jiné internetové debaty, neskutečně dětinské. Aneb můj oblíbený citát: Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. Inteligentní lidi se na to ve valné případě vyserou, ti hloupí ať si mají svoji pravdu. -
-
Ono hlavně problém je už v tom, že lidi do diskuze vstupujou s tim, že chtěj vyhrát. Protichůdný názory je nezajímaj a ani o nich nepřemejšlej, ale automaticky už kumulujou argumenty pro další příspěvek. Což je na facky no..
-
-
Truedat.
-
-
-
Tykrávo. Ty ti museli udělat něco hroznýho, že je takhle dissuješ. *15*
-
-
-
koukam pan je znalec
-
-
No prave..
-
-
-
Udělat nějakou Hack and slash ze SW by rozhodně mohli. Něco na způsob SW Force Unleashed. to byla parádní řežba
-
-
Hack and Slash bys zasloužil ty.
-
-
Děkuji
Ale já nejsem žádný sobec *3*
Podělil bych se s tebou -
-
A je to tu dámy a pánové, impozantní GGG si založil profil. Hurá... *7*
-
-
Konečně budu moci obohatit Fight club svými dotazy
-
-
A diskuze tou úžasnou profilovkou!
-
-
-
-
-
-
lepsi byla jednicka kotota dvojku obsi, podle me znicili 1 sem dohral 1000 ale 2 jen jednou ostatni hry od nich byly nepovedene alpfa protocol se sekal nesel na pc hrat pokud ste si neporidili armadu patchu jestli budou delat star wars tak prestanu bejt fanouskem fuseri nic jineho
-
-
jj ale pravdive
-
Sranda jak je možný do tří řádků v internetový diskuzi napsat něco, co je utrpení číst. Myslim tim hlavně po jazykový stránce. (ale nejen)
-
-
je chtel jsem vyjadrit svuj nazor nevedel jsem ze to tu je buzer plac kde se kontroluji chyby setrim cas :D a z pravopisem si hlavu nelamu jestli vas to urazi sorry ale prosel jsem od obsidianu hodne her Zlatej bioware
-
-
Tady nejde o kontrolování chyb, ale o skutečnou námahu přelouskat tvůj text... kterej popravdě za tu námahu nestál...
-
-
-