Přejít na výpis diskuzí
Oculus Rift stojí 19 tisíc korun a první várka už je vyprodaná
6.1.2016 | Aleš Smutný
150 příspěvků
-
A kdo ma zbytecnych 50k muze si to koupit na ebay *1*
-
Cena je vskutku brutální, o tom žádná. Ale není to jen o ceně. Jako každá novinka to bude mít spoustu much a bude se to ještě čas ladit. Nehledě na hrstku her, které na tom lze hrát. Pokud mě bude někdo argumentovat stovkami her na VR, tak pardon, ale hry typu Mario, který jsem hrál před 20ti lety, už mě vážně neberou, díky. Já počkám, až vylezou všechny VR systémy, projdou si porodními bolestmi a dětskými nemocemi, vzniknou na to hlavně pořádný hry, sleví se to na rozumnou cenu a samozřejmě tehdy si vyberu ten nejspolehlivější a kupuju. :-) Taky mě velice zajímá, jak se tato technologie vypořádá s hrami typu FPS? Simulátory, závody, skákačky, logické hry - ok, ale střílečka z první osoby? Oprvadu jsem zvědavej. Mimochodem každý, kdo OR zkusil tak tvrdí, že je to pecka, takže potenciál to opavdu má a já se na to těším. Ale nemusím to mít hned hned, v klidu si počkám.
-
-
Jenže když se podíváš do historie, tak bys na odladění porodních bolístek mohl čekat klidně i několik generací a mám na mysli ne několik generací vývoje VR samotný, ale několik generací lidstva ;). Vždycky půjde vývoj kupředu a vždycky bude co vylepšovat nebo opravovat. Já si taky klidně počkám, ale asi bude ještě jodně dlouho trvat, než VR sety budou jako rohlíky na krámě a my si budeme vybírat jen podle výkonu a cenovky, jako třeba při nákupu novejch komponentů apod.
Pokud jde o samotný hry - obávám se, že to budou hlavně a právě simulátory, kde se může oko chytnout něčeho statickýho (interiér, kabina, kokpit), co budou hratelný dýl než pár desítek minut (zrovna teda kvůli lítání bych si OR moc rád pořídil :)). Problém s kinetózou tam bude vždycky a její projevy se daj snížit asi fakt jen co nejnižší latencí mezi vyobrazením akce hráče a tou samotnou akcí. -
-
Prave simulator si na tom rozhodne nezahrajes. Jak to budes ovladat? Budes jako natacet pohled na prvek kterej zorvna chces pouzit a pak budes klikat kejvanim? ... simulatory beze potrebujou pomalu 2. a 3. klavesnici ...
Jo, az k tomu budou (za dalsich 100k) rukavice a budes moct rukama smatrat ... -
-
Na simulátory na který mi stačí slušnej HOTAS nepotřebuju klávesnici, pokud hraju už nějakou dobu, tak vím co kde na něm je.
Na šmátrání nepotřebuješ rukavici, třeba Leap Motion pro FlyInside FSX funguje fajnově a po kokpitu si zapneš co potřebuješ. -
-
V tom pripade ale nehrajes simulator, tak mozna arkadu. Sem zvedav jak budes na joy, kterej ma mozna 30 tlacitek (ktery nevidis, takze realne ses schopen pouzivat tak mozna 1/2) ... mapovat 500+ ovladacich prvku. Specielne sem zvedavej, jak na nej namapujes numerickou klavesnici aby sis moh nastavit treba frekvenci ...
-
-
Hraju DCS a FSX...rád si zalítám a milion kláves k tomu fakt nepotřebuju.
Dobře, když se budeme bavit o simulátoru aut.....taky potřebuju tolik kláves mimo volant?
-
-
-
-
-
Pecka bylo, kdyz si na invexu rukavici moh sahat na predmety, moh si snima hejbat a citil si je v ruce ... 1993.
-
-
Tak a staci uz len cakat az ta VR bublina splasne ako 3D bublina
-
Pokud to opravdu bude takova bomba, jak nekteri slibuji, neni taoova zavadeci cena nijak vysoka. Ale je zbytečné zatím predobjednavat, lepsi pockat, s cim se vytasi Sony, Samsung a další
-
700e za tento gimmick:D lol
-
Kto ma doma 3D TV ? Ja nie...
-
-
Nemam doma TV
-
Posledních několik let TV bez 3D prakticky nekoupíš, dodnes většina lidí nevyužije ani Fhd (možná ani to HD, tipl bych si klidně, že většina národa jede SD, HD programů je pořád menšina a není to standart) a už do tebe valí ať si koupíš 4k... většina lidí ani neví co to je a myslí si, že když to dotáhnout domů, že z ničeho nic budou mít nějaký extra obraz :)
-
-
Hlavně když má ta televize úhlopříčku kolem metru a sedneš si od ní 3 metry daleko (v obýváku), tak je úplně jedno jestli to je FullHD, 4K, 8K nebo nevímco...
-
no popravde dneska pokud clovek nechce low end ale neco slusnyho tak uz pomalu ani 1080p TV nenajde, skoro vsechno je tam 4k *1*
-
-
Tak co skončily plazmy (doposud jediné opravdu kvalitní televize), tak je nabídka tristní, o tom žádná, obrazově je to humus nad humus (pokud chceš aspoň trošku slušný obraz, připrav si 50+ tis a na plazmu to stejně mít nebude), ale hlavně, že všude na tebe hrnou 4k, všelijaké smart serepetičky a nesmysly, ale pořádný obraz nikde... osobně to absolutně nechápu, u mě je naprostá priorita obraz u televize a žádné hovadiny okolo, na to slouží jiná zařízení.
-
-
No hlavně je skvělé jak se po zmáčknutí jiného kanálu čeká 10 sekund než se přepne *1* #newTechnology
-
-
-
My máme doma pořád ještě starou CRT televizi, funguje normálně tak proč si kupovat LCD :)
-
-
Já že když někdo řekne, že lidi, co sledují TV jsou slepí, to nemyslí doslova obrazně *1*
-
-
-
Tak asi poslední dva tři roky už snad ani nejde koupit TV bez 3D.
-
-
To je sice fakt, ale 3D brejle vetsinou ani nemaj na skladu, takze si to k tomu zrejme moc lidi nekupuje
-
-
Protoze je za 20ku dostanes v kazdym kine?
-
-
lol to nejsou ty samý
-
-
To sou hosu PRESNE ty samy ... pokud se bavime o pasivnich brejlich. Presne takovy, ktery ti "orig" k TV prodaj za petikilo jedny.
-
-
-
-
-
-
Super ale co fakt nechapem je to silne obmedzenie na pocet zemi kde boli schopny predobjednavky poslat. Na to ze za nimi stoji Facebook a financne to problem asi nebude, ak je to cisto len papierovo/pravny problem tak mohli pockat este nejaky ten tyzden a doriesit to.
No a druhe riziko je obsah. Palmer ale aj cely Oculus momentalne Rift tlacia skor cez herny segment ale paradoxne prakticky ziadna poriadna VR hra neexistuje a ani ziaden killer titul. To ci v marci alebo pred letom uz konecne nieco bude a bude to aj dobre hratelne je stale len odhad. Docela dost vyvojarov sa k Riftu stavia skor skepticky, aj ked ich namietky na HW a ovladanie su podla mna skor vyhovorky a vecsim problemom je samotne zapojenie VR do designu a celeho vyvojoveho procesu.
Je to proste nieco ine co chce vela casu a kompletne odlisny pristup a tak isto chybaju nastroje a proscesy. Naopak si myslim ze obrovsky potencial ma Rift v zabave a filmoch. Ostatne to docela vidiet na "mobilnom" GearVR. -
Pořád nedokážou vyvinout dokonalé rozlišení,furt je to málo a když už vyvinou něco jakš takš tak to budou asi prodávat od korunky *7*
-
bez pořádného SW či her jsou to prachy do kanálu, vývojařské kity měly smysl, páč je to pro vývojaře, kteří se vyblbli, ale pro komerční úspěch to chce masové tituly, které mají smysl. Momentálně mi dává smysl jen to Elite Dangerous, ale to dobře funguje i s TrackIR/FreeTrackem a neruinuje to peněženku.
VR bude fajn, pokud přežije, až tak za 2-3 roky za poloviční cenu -
-
velke mnozstvo uz existujucich hier moze byt jednoduchimi upravami pripravene pre oculusrift ale aj ostatne VR, netreba byt zbytocne skepticky
-
-
Jo, to urcite ... a platit to bude tech 10 hracu ... a bez si vyzkouset, jak uzasne funguje anaglyph, coz je defakto totez, nez narvany do jednoho obrazu.
-
-
Nez trackIR to uz jsem si ty obrazovky radsi nabindoval na joystick...
-
-
Kdo jednou zkusil TrackIR/FreeTrack už nechce nikdy jinak... *3*
-
-
No vidíš a to stejný, jen o lvl výš, se říká o riftu *3*
-
-
Jenže při létání na síti kde je rozhodující rychlost (profíci, navzdory HOTAS proto jedou většinu ovládání systémů přes klávesnici) a simulátorů typu Falcon BMS, kde prostě všechno nenamapuješ na HOTAS, je totální slepota problém a podle ohlasů na fórech se hodně nadšenců z OR zase vrátilo k jistotě headtrackingu, v kombinaci s více monitory.
-
-
Ale tohle není finální řešení VR. Během chvilky budeš mít plně simulované ruce, takže budeš moc ovládat tlačítka v kokpitu tak jako v realitě. Navíc jakýpak vracení? Vždyť ani první verzi Riftu nemá nikdo doma :D
-
-
Sledovani pohybu u Riftu je proti TrackIR uplne z jinyho vesmiru co se spolehlivosti tyce.
-
-
Však jsem to snad napsal ne, že je to o level výš.
-
-
-
Ja mam TrackIR a kdyz muzu tak to proste nepouzivam. V supliku mi ted lezi uz hodne dlouho a zrovna na elite jsem ho pouzival velmi kratce protoze pohyb hlavy dolu snima uplne nejhur a vzhledem k tomu ze abych mohl otevrit obrazovku tak se musim do strany a dolu tak jsem to docela rychle vzdal protoze to fungovalo dobre tak v 75% pripadu.
Navic me nebavilo nosit cepici a ta blbost s diodama se mi v podstate rozpadla v rukou. -
-
Keď je dobre nastavený, je spolahlivosť 100%. Nemám problém sa v Rise of Flight vykloniť z kabíny a skontrolovať situáciu pod lietadlom.
-
-
A to som tiež na odrazkách.
-
-
-
-
-
-
urcite pockam na konkurencni. Pak bude cena padat dolu.