Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak tak, je to na "sedící" hry (auta, letadla). Největší problém s first person hrama, je (pro mě) s couváním a rychlým otočením, protože člověk čeká pohyb těla a ten tam prostě není. Je to ostatně i důvod, proč k tomu je v bundlu gamepad, ono totiž se s riftem otočit ve hře gamepadem je rozdejchatelny (je to pomalej pohyb), ale rychlej pohyb mysi je blici :)

Co si třeba dokážu představit jsou delší 360° videa, třeba potápění je naprosto super.
  • Ještě bych k tomu dodal, že tu cenu Palmer obhájil. Na AMA ukázal, že by byl chopen vytvořit oculus za 400$ (Těch vysněných 10 litrů o kterým všem jde), ale to nebylo nikdy jejich cílem. Cílem bylo odstranit vady, které HW za takové peníze přináší a podle recenzí CV1 z CESu se jim to očividně povedlo.
  • prej že 300 :D

No jó fejsbúk musi vykazat zisk nakej.
  • střílečky na tom stejně hrát nebudeš, věř mi, to jsou ty nejvíc blicí hry na 3D brejle

další věc, co si dost lidí neuvědomuje, že hry se na tom v podstatě hrajou hůř než na monitoru, takže na multiplayer je to nepoužitelný, protože vždycky budeš mít horší skóre než když budeš hrát klasicky a to platí skoro o všem, tohle je tak hodit si nějakou single playerovku na easy a spíš se kochat, ale nějakou efektivitu při hraní od toho nečekej
  • ups nevermind, blbě přečteno, nicméně chápu je, páč na gamepadu se nepřehmátneš, na klávesnici ano, když máš na hlavě tuhle krávu, ale když už tak by to chtělo něco jako wiimote a ve hře by ti to ukazovalo kam míříš, ale to aby na to každý měl zvláštní místnost bez nábytku a stejně by bylo úrazů...
  • 19k je teda narez. Priznam se ze jsem nesledoval posledni vyvoj ale nerikali ze to ma stat mezi 7-10k? Tohle prilis draha hracka (pro me). Jsem zvedavej s cim prijde sony a htc. Snad to nebude takova palka.
  • Asharak
    No hlavně je skvělé jak se po zmáčknutí jiného kanálu čeká 10 sekund než se přepne *1* #newTechnology
  • Asharak
    Já že když někdo řekne, že lidi, co sledují TV jsou slepí, to nemyslí doslova obrazně *1*
  • lol to nejsou ty samý
  • Asharak
    Výkonově celkově samo i7, ale hlavně díky těm 6x jádrům a HT, na jedno jádro budou většinou výkonnější nové generace. Problém je jen stará vs. nová architektura, největší rozdíl je, že i7 bude žrát, i5 pojede suprově, cca dvojnásobná spotřeba.
    Pokud nevyhovuje, tak se těžko zjistí čím přesně, záleží na tom kde.
  • Coffin.Corner
    Jenže při létání na síti kde je rozhodující rychlost (profíci, navzdory HOTAS proto jedou většinu ovládání systémů přes klávesnici) a simulátorů typu Falcon BMS, kde prostě všechno nenamapuješ na HOTAS, je totální slepota problém a podle ohlasů na fórech se hodně nadšenců z OR zase vrátilo k jistotě headtrackingu, v kombinaci s více monitory.
  • 1, je to uplne normalni cena za novinku, kup si tu ojetinu a nepotrebujes VR
    2, pro tebe specielne to vyrobi z nerezu aby ti to vydrzelo vecne
    3, viz 2, doma si pak k tomu dej udelat nejeke leseni s kladkama abys to udrzel na hlave
    4, predchozi pokusy dojeli na maly vypocetni vykon tehdejsiho HW
    LED TV taky kdysi staly 300 000 a ted si to kupuje kdekdo
    Vyrobni naklady se casem snizi a cena pujde dolu.
    Stejne tak se to bude porad zlepsovat jako treba TV
    Jeno naprosty blazen si muze myslet, ze hned bude vsechno dokonaly a uz nebude potreba dalsi vyvoj
  • V tom jejich testovacim toolu testuji/porovnavaji hlavne single-core performance, takze i dostatecne vykonne procesory na tom mohou byt podle nej hure, byt jejich realny vykon v aplikacich/hrach muze byt srovnatelny. Takze na ten tool zase tak nedej.
  • Jenže když se podíváš do historie, tak bys na odladění porodních bolístek mohl čekat klidně i několik generací a mám na mysli ne několik generací vývoje VR samotný, ale několik generací lidstva ;). Vždycky půjde vývoj kupředu a vždycky bude co vylepšovat nebo opravovat. Já si taky klidně počkám, ale asi bude ještě jodně dlouho trvat, než VR sety budou jako rohlíky na krámě a my si budeme vybírat jen podle výkonu a cenovky, jako třeba při nákupu novejch komponentů apod.

Pokud jde o samotný hry - obávám se, že to budou hlavně a právě simulátory, kde se může oko chytnout něčeho statickýho (interiér, kabina, kokpit), co budou hratelný dýl než pár desítek minut (zrovna teda kvůli lítání bych si OR moc rád pořídil :)). Problém s kinetózou tam bude vždycky a její projevy se daj snížit asi fakt jen co nejnižší latencí mezi vyobrazením akce hráče a tou samotnou akcí.
  • Hojte,mel bych otázku,pokousel sem se najit testy k porovnani dvou procesoru,ale uplne srovnanni sem nikde nenasel,jedna se o starsi procesor a novejsi a to o i7 3970X a o i5 4590,ktery znich je vykonejsi?nejde mi ani o oculus,je to prozatím ptakovina,ale o to,ze mi to v testovani napsalo,ze mi nevyhovuje procesor,coz mi bylo divny.mam jen takovej dojem,nebo mi to někdo pomuze objasnit?dekuji předem za odpověď...
  • Jo, to urcite ... a platit to bude tech 10 hracu ... a bez si vyzkouset, jak uzasne funguje anaglyph, coz je defakto totez, nez narvany do jednoho obrazu.
  • Protoze je za 20ku dostanes v kazdym kine?
  • Pecka bylo, kdyz si na invexu rukavici moh sahat na predmety, moh si snima hejbat a citil si je v ruce ... 1993.
  • 1) bez se podivat, na jakem HW a tudiz za koli $$$ hraje nejvic hracu (trebas na steam). Tohle je cena zcela mimo realitu i v US. Za to si tam totiz koupis velmi slusnou ojetinu ...

2) ano, je to hnusnej plastovej kram, kterej podle toho jak to vypada bude po 1/2 roce pouzivani zralej do popelnice, a drzet pohromade to bude leda tak 1/2kg izolepy

3) vazi to kolem 1/2kg ... tzn kdyz to budes mit na hlave dyl nez par minut ...

4) presne na totez (hmotnost, cena) dojely vsechny predchozi pokusy. K ty cene si pricti jeste dalsich 50k za to PC.
  • Tak mám aspoň klid. Řečičky o tom, jak produkční verze nebude dražší než konzole (tzn. měli se krásně vejít do max. 10k) vyletěly komínem a je z toho stejně hořkej pocit, jako v době VFX. Nesmyslná cena, když jeden veme v potaz, jakej stroj je k tomu potřeba, aby to rozumě utáhl. Tak aspoň nemusim řešit to, jak dlouho asi lze mít OR na hlavě než to začne bejt nepříjemný a to, že delší herní seance by asi nebyly zatim reálný apod.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit