Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jesper666
    jedničku nic nenahradí
    • nikdo nic nechce nahrazovat, tohle je samostatný další díl, né pokus o předělávku jedničky, tak se prober fracku jeden
    • Stejně jako tvoji mámu :O c=3
    • Naprosty souhlas a snad M3 nebude takovy prus*r jak M2.
      • Zas takovej prů*er to nebyl. Spíš dost promarněnej potenciál a osekané fce na rozkaz z 2K.
        • Presne proto to povazuju za prus*e a je to velika skoda, pac potencial byl obrovsky! Udelat paradni open world a dat tam jen hlavni pribeh na cca 7-8h na nejtezsi obtiznost(ume) je dost slabe.
  • Nechápu proč každej hejtuje dvojku :-D. Náhodou já se u ní bavil jako prase. Soundtrack úžasnej a atmosféra města ze 40tých let nejlepší co sem kdy viděl. Válka v Evropě, všude postery na přijetí do armády, I want you apod. Engine parádní, hratelnost parádni. Akorát to bylo přímočaré jak blázen no ale to mi nijak nevadí :D. Rozhodně mě to přišlo hezčí jak jednička. Celkově ten živej dojem toho města, lidí na chodbě baráku a tak celkově bylo to vše takové krásne. Opravdu sem měl pocit že v tý době sem já a ne Vito :D. Trojku měli šupnout klidně do dvacátých, třicátých let.
    • Já jsem byl s dvojkou celkem spokojený. Jízdní model parádní, krytí a akční scény vyladěné, krásná grafika a fajn optimalizace. Bohužel byla ale celkem krátká a v určitých ohledech trochu odfláklá.
    • Mart9
      Pro mě jedna z nej her a rád se k ní vracím. Každej ji hejtuje, protože její největší chyba byla to, že bylo hrozně vidět, že měla být původně ještě lepší.
    • cumpi3
      Živý dojem z města maximálně v prvních dvou misích, pak už max na první pohled. Nadzemka zavřená, ve městě nešlo nic dělat a díky špatnému systému ukládání ta hra na to ani nebyla dělaná. Mafia jedna to řešila krásně volnou jízdou. Ta ve dvojce je sice taky, ale je zablokovaná a hráči nepřístupná. Postavy jsou necharakterní (Joe je OK), příběh vykostěný (chybí tam mise), slíbené herní prvky zcela absentovaly (zbraně na blízko)...zatímco Lost Heaven znám doteď nazpaměť, z Empire city nevim vůbec nic, jelikož stačí sledovat radar a navigaci, žádná práce s mapou, nic takového- Po dohrání není co dělat...chybí již zmíněná normální jížda, tak i extrémní...Ano, hra měla dobrou fyziku, hudbu...ale oproti jedničce absentovala řada herních prvků (ať už vysněných či těch očekávaných), hra nejen že neměla nadstavbu, ale byla to spíše kostra toho, co mělo být vydáno. Abych nebyl jen negativní, na hře oceňuji neskutečně dobrý systém krytí (ale těch přestřelek mohlo být více na úkor nudného ježdění), hudbu a pár misí a pro mě konec příběhu, protože na uzavřenosti netrvám (ale s tim koncem se asi s většinou neshodnu)...
      • cumpi3
        Napsal jsem, že "Ve městě nešlo nic dělat a díky špatnému systému ukládání ta hra na to ani nebyla dělaná" ...to je myšleno tak, že volné město tam v příběhové misi máš, ale když se rozhodneš ho využít a půjdeš něco vyloupit (nic jiného se nedá dělat), tak když tě zabijí, tak už se asi mockrát neuděláš, protože systém ukládání hry je více než protivný a frustrující. A volná jízda jakožto herní mód v Mafii 2 přístupný není, ačkoliv se s Jízdou počítalo, byla v kódu...jako mod se dá stáhnout. V jakém to je dnes stavu nevím, zkoušel jsem chvíli po vydání hry.
        • Mart9
          Já jsem jako volnou jízdu bral datáč s tím plešounem.
          • cumpi3
            Jimmyho Vendeta...dle vseho tento mod mel byt v puvodni hre s Vittem...napovida tomu doba vydani, skin Jimmyho obleceni (vezenske cislo stejne jako ma Vito ve hre, atp.) ...ale i kdyby ne, tak opet: v roce 2002 jste to meli zdarma, ted nam za to davejte extra prachy
      • co myslíš tím nebyla volna jizda, copak tam nebylo otevrene mesto po kterem jsi mohl volne jezdit?
        • cumpi3
          promin, omylem jsem zareagoval na sebe, ale snad ti doslo *4*
    • Za mne osobně:
      - rozmasakrovaný a sešitý příběh (je dost vidět, že hra měla obsahovat další mise a body rozhodnutí)
      - minimální REÁLNÝ zpětný ráz zbraní, z velké části automaticky kompenzován hrou za hráče
      - munice ze zahozených zásobníků magicky zůstává v hammerspace protagonisty
      - ten hammerspace je navíc velmi rozsáhlý, když se do něj vejdou veškeré zbraně hry i když má protagonista na sobě jenom spodky
      - bitky na blízko nejsou bitky, ale duely 1 vs 1, které navíc nejsou ani pořádné duely, ale jeden stavový automat pro oba aktéry (defacto je duel jedno velké taneční představení)
      - zbraně na blízko oficiálně neexistují
      - nelze manuálně řadit
      - AI je z velké části silně skriptovaná a z druhé části zabugovaná (není problém bugnout civila, stačí na něj na cca 5 až 10 sekund namířit zbraň)
      • Co prosím tě hraješ za hry, u kterých se bavíš? :D
        • Oni (+ modifikace vlastní výroby)
          IJET (+ modifikace vlastní výroby)
          Mafia II (+ modifikace vlastní výroby)
          SWJK:JA (+ modifikace MovieBattlesII)
          Tenchu
          Igyou no Hakoniwa
          Shenmue
          Gothic I, II, III+CommunityPatch

^_^
          • Mart9
            Prosím o popis modifikace vlastní výroby pro Mafii 2, díky.
            • http://www.moddb.com/mods/mafia-ii-reminiscence-of-the-hype

Popřípadě menší soukromé mody na youtube kanále:
              https://www.youtube.com/playlist?list=PLCAE6668931944B5E
    • Řeknu to takhle, k jedničce jsem se několik let stále vracel, naposledy asi nějak před vydáním dvojky. A pokaždé to mělo pořád něco do sebe, ta atmosféra z toho zkrátka byla cítit. Dvojka mě bavila v průběhu hraní, dal jsem si ji asi dvakrát, možná třikrát, pak i jednou jedno DLC. Ale jak rychle to přišlo, tak rychle to odešlo a zůstala jen určitá divná pachuť a nikdy už jsem neměl chuť se k tomu po delší době vracet. Jednička byla a je neopakovatelná legenda, dvojka jen nějaká tuctová hra.
  • Mart9
    Netroufám si odhadnout dobu, ty auta mi připadají spíš až na 80. léta, ale přál bych si spíš zmíněná 60. až 70. léta.

Každopádně Mafii 3 ale beru jako úplně jinou značku, která nemá s původní hrou nic společného, nemám žádná očekávání, ani ji nebudu hned kupovat jako dvojku, třeba překvapí.
    • už to nemá nic společného s Illusion Softworks, tak je to konec éry. Mafie už nebude Mafii. Ať si kdo chce co chce říká, tak v Mafii ten dabing byl dobrej.
    • Ristoro
      Já bych to tipoval na 70ky.
  • zcela jasny 70. leta, auta z dob pred ropnou krizi..supeer. Konecne to trochu pojede.
    ale obavam se, ze fyzika bude naprd, ne jak v jednicce. Takze uvidime :D
  • Mafia je jen jedna a to Vavrova. Tohle je cosi se stemplem 2K
    Zustavam skepticky
    • Vavra je slyset a videt... Ale to hru lepsi nedela.
    • Tak ano, prva Mafia bola HRA, ale mne sa dost pacila aj dvojka, takze na trojku urcite nezanevriem len kvoli tomu, ze na nej nerobi Vavra.
      • To je přesně to co podle mě mnoha lidem vůbec nedochází, že všechno závisí na tom KDO to dělá.
        To že je to o mafii, zřejmě nezaručuje kvalitu. Mimochodem co za hry nám přinesli Američani? Co jsem já zjistil tak všechny kvalitní byly z Evropy.
        • Portal, Half Life, Doom, Wolfenstein...mam pokracovat? *1* Ja nemam nic proti Amerike, zas z nej nerobte satana vsetkych krajin. Napoleon bol francuz a co dokazal? Hitler bol Nemec a co dokazal? Stalin bol rus a co dokazal?
          • Taky by me zajimalo jestli treba Newell nema predky odjinud. Treba Nolan a reziser novy Godzilly jsou z Britanie, Hollywood za vsechny jenom bere penize.
          • nedá mi to...Hitler byl rakušan a Stalin Gruzínec *2*
            • Tak v tom pripade American vlastne neexistuje, pretoze su to vsetko pristahovalci z krajin celeho sveta. Takze kto je vlastne ten zly American?
            • A Napoleon byl z Korsiky :-D
  • Hlavně, aby tam byl stejně skvělej soundtrack, jako v prvním a druhým díle.
    Když se totiž řekne Mafia, tak se mi jako první vybaví hudba a až potom cokoliv jinýho.
    • Mart9
      To je dost divný. Mně se vybaví Mafia, když se řekne dobrý soundtrack, ale aby se mi vybavil soudtrack, když se řekne Mafia? *2*
      • Mart9
        S čím jako nesouhlasíte? Mafia měla přece tolik předností, že je dost divný, aby si někdo vzpomněl jako první na soundtrack... Já mu to neberu, Mafia měla vynikající soundtrack, ale u hry to není klíčové a neudělalo to z ní legendu.
        • MARTASLJ19
          Už len v Intre je fantastická hudba, takže soundtrack sa zapísal do hráčskych análov okamžite

https://www.youtube.com/watch?v=4tQZkKBRbzg
          • Mart9
            Já to nepopírám, ale ta hra měla větší přednosti než soundtrack.
            • To je pravda. Napadá mě, že mezi ty větší přednosti patří soundtrack.
        • Teda musím se přiznat, že když se řekne Mafia, tak než si stihnu cokoliv pomyslet, rozezní se mi v hlavě Django Reinhardt *1*
      • ?
  • americka hra pro americke publikum .. jednicka uz se nevrati *3*
  • Já doufám v začátky 70. let a v pozadí kulisu vietnamské války a Hippeace, to by mohlo být zajímavé.
  • jesusek
    Přívlastky "romantický" a "kmotrovský" bych nepřisuzoval už ani druhé Mafii. To byla záležitost čistě prvního dílu. Dvojka byla spíše gangsterkou, než mafiánským "filmem".

Jinak... pochopil jsem správně, že tohle už nedělá ten stejný tým? Mám strach, aby se nevytratil takový ten (český) smysl pro detail, který byl imho hlavním kořením Mafie. Navíc ty čtyři postavy svádí k myšlence, že bude kladen důraz na multiplayerovou složku, jak je teď ostatně zvykem. Mafia by měla být primárně příběhovou hrou, a až poté městskou akcí...
    • mafia a multiplayer? na to zabudni. Bude sa možno jednať o viacero herných postáv, možno niečo podobné s čím prišlo GTA V, ale silne pochybujem, podľa mňa sa jedná len o nejaké vedľajšie postavy.
  • Jedničku a hlavně i dvojku považuju za velmi dobré hry, takže pokud zachovají hratelnost právě dvojky (bez krycího systému to fakt nechci), doplní to kvalitním příběhem a prostředím, nepochybuji o tom, že to bude stát za to.
    • Souhlasím s tebou. Vždyť Mafia 2 měla lepší systém krytí než všechny GTA vůbec.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit