Přejít na výpis diskuzí
Od zítřka můžete v alfa verzi Kingdom Come míchat lektvary z českých bylin
16.12.2014 | Aleš Smutný
160 příspěvků
-
líbí se mi jak o tom premyšlí, možná až moc, ale beru to že ta hra nastavuje zrcadlo spouste dnešních her, kde se logika veci často neresi vubec
-
-
Trošku škoda, že jsou nelogický hry přesto opěvovaný (viz. Skyrim), stačí se tam nad nějakou herní věcí zamyslet a Potěmkinova vesnice dostane na frak :) Jsem rád, že to někdo dokáže dělat kvalitně.
-
-
"Není to sice zrovna ten realismus, který jsem si sliboval (ten by přišel na řadu ve chvíli, kdy bych tři týdny pil lektvar, aby mou postavu přešlo revma)"
To není ani tak realismus jako spíš simulacionismus. Blízká témata, ale přeci jen oddělená. -
-
oni by tam hlavne nemeli vubec davat vitalitu a podobny blbosti. jakože mas zdravi 100, napiješ se a mas 110
libilo by se mi kdyby statistiky postavy byly rešeny vic realne -
-
Presne ... jednoduse zranena ruka by te mela nejak limitovat, stejne tak jiny zraneni a musel bys to nejak dlouho lecit. Zadny ze vypijes flakonek a vyleceno.
-
-
prečo v hre realizmus???..chod a zlom si ruku v reale a lieč si ju pol roka..a máš realizmus...:/omg..hra je o fantázii(mala by byť) ..kde je možné to čo nieje možné alebo ťažko uskutočnitelné v reale pre 99% ludí..:) *5*
-
To by si asi všech 5 lidí, které by bavilo nehrát a léčit se, náramně užilo.
Někdy prostě realizmus musí ustoupit hratelnosti.
Ale líbí se mě, řešení v SC... Tam budou zranění ovlivňovat postavu. Když ti poškodí ruku, tak nebudeš moct střílet ze zbraní, které potřebují obě ruce, když ti poškodí nohu budeš kulhat, nebo se budeš plazit. Když tě zraní dost, tak se nemudeš moct hýbat vůbec a spoluhráč tě bude muset odtáhnout do bezpečí. Ale léčení jako takové bude celkem rychlé... pokud máš přístup k potřebnému vybavení.
Celé tělo bude rozdělené na 10 částí a každá část bude mít vlastní poškození. Takže velký celkový health bar tam nebude. Něco podobného by mohlo být zajímavé i v KC. -
-
SC? Uz se v tech zkratkach trochu ztracim...
-
-
Star Citizen
-
-
neco takoveho jsem myslel, ale health bar by tam byt vubec nemusel. V článku je zmínena jakasi "vitalita"
co se tyče doby lečení tak by stačilo pridat volitelnou obtiznost, kde by se to lečilo dyl.
jinak si myslím že je to dobrý nápad a pokud by jim to nekdo napsal na forum možna by se nad tim i zamysleli -
Ehm, az na to, ze tohle vsechno uz tu davno bylo. Takze to zadnej problem neni. Teda je, v tom ze kdyz nekdo napise hru s hraci dobou hodinu, dost tezko se pak vysvetluje, ze se z toho 50minut hrac musi lecit.
-
-
Jaká hra měla třeba dlouhé léčení?
-
-
-
-
-
-
udelam si tam pomazanku z ceskeho cesneku
-
-
Pak budeš tak smrdět, že to odpudí všechnu zvěř a všechny ženy v okolí. *3*
-
.. bude ti smrdět z držky a nikdo s tebou nebude chtít mluvit => nemožnost dialogu s NPC, budeš muset řešit questy jiným způsobem... hej já měl bejt gejm dizajnér...
-
-
Mam rád Games, ale demence zdejší diskuze někdy přesahuje hranice vesmíru. Tolik trollů, haterů a jedinců s nižším IQ než je velikost mýho údu jsem ještě neviděl. Co lidem vadí na tom, že je ta hra propracovaná? Že má komplexní minihry? WH se snaží zaměřit na maximální úroveň detailu a jestli si toho vzali moc a o půl roku odloží datum vydání, tak se z toho nikdo neposere. Stejně jako u W3 a narozdíl od výkalu asasína jménem Unity.
-
-
Zkus se někdy podívat na diskuze u streamů sportovních zápasů. Z toho by ti vybuchla hlava. I proti iDNESu a Novinkám jsme na Games.cz v pohodě. I když jsme si dost podobní: Tam jsou všichni profesionální psychologové a právníci a ekonomové... a všechno špatné hází na etnické menšiny a muslimy... a tady jsme zas všichni profesionální developeři a marketingoví odborníci... a všechno házíme na kravaťáky a konzolisty... Ale v podstatě to samý :-)
-
Nadávaš na diskuzi, do které jsem ještě ani nevstoupil, asi dělám něco špatně.
-
Hele, tu propracovanost uz sme videli u M2. A pokud vladnes jednou mozkovou bunkou, najdes i tady jak muzes navstivit kazdej dum ve meste, jak muzes rabovat/vypalovat obchody, vybirat vypalny ... hmmm??? A vysledek? Narozdil od jednicky si nemel ani garaz, kam by sis moh dat kary, kdyz pominu, ze tam stejne nic zajimavyho nebylo a kdyz, tak nascriptovane do jedny mise ...
-
-
A jak za výsledný osekaný produkt mohl Vávra, který "jen" psal scénář a odešel zhruba v polovině vývoje? Nerozhoduje o takových věcech náhodou producent či vydavatel? Idiote.
-
-
Jedinej id…iot tady ses ty, vavra neodesel, ale byl vykopnut, protoze jinak by M2 byl dalsi DNF. Prave proto, ze se neustale zabejval kktinama, ale hra jako takova nikde. Jiste, neni jedinej kdo se na tom podilel.
-
-
Proboha... tady by fakt měl být zaveden věkový a ideálně i IQ limit. Pokud jsi sledoval vývoj mafie 2 tak víš co tam bylo za problémy a že zrovna vávra za ně asi nijak extra nemohl. Mě to ani nestojí za rozepisování.
-
-
-
Já Vávrovi věřim, chce prostě udělat inovativní hru a vznik podobných revolučních projektů vždy doprovází skepse. Ale je strašně smutný jak je člověk po vydání Mafie za hrdinu, stačí pár let a už v něj skoro každý pochybuje.. prostě Česká republika plná zakomplexovaných chudáků kteří jen žárlí na úspěch a pozornost druhých
-
-
Řekni Danovi, že je zakomplexovanej chudák, když hazí hejt úplně na všechno - není přece nad objektivní kritiku? *12*
-
Dtto co ten vejs, najdi si clanky co vsechno melo byt v M2. Jeho prace.
-
No Mafii 2 inovoval tak dlouho, že byl raději odejit, aby ta hra vůbec kdy vyšla ...
-
-
Co má společného alcyhmie s farmařením, že tu někteří tak vyšilujou?
-
Jů super, co přijde dál? Simulace utírání zadku, kdy musíte myší pohybovat ve směru ruky s toaleťákem? Těším se moc. *7*
-
-
asi tak. Měli by se raději soustředit na herní mechanismy, tohle všechno co prezentují jako kdovíco jsou už jen třešničky na dortu, úplné detaily.
-
-
Ono je to možná tím, že člověk, který měl na starosti alchymii ji dokončil dřív, než základní mechaniky. Hra není projekt, kde by všichni dělali, nebo mohli dělat jednu věc. Podobně jako u většího stavebního projektu musíš celek rozdělit na menší kousky a ty kousky potom dát lidem ke zpracování.
Protože když dělá moc lidí na jedné základní mechanice, tak si navzájem zavazí a zjistíš, že jim to spíš bude díky tomu trvat dýl.
A nevím, jestli jedno video, které namluvil jeden vývojář na pohovce na chodbě je prezentovat něco jako "kdovíco". -
-
To je tim, ze ty vubec netusis, jak probiha vyvoj, pokud tomu veli nekdo, kdo vi co a jak.
V takovym pripade se totiz NEJDRIV dela na core, tom co je podstatny, a teprve az kdyz je tohle vsechno hotovy a ladi se to, tak se zacinaj implementovat podobny blbiny.
Co sme videli v "technologicky" alfe? Jo aha ... zcela nefunkcni technologii. Kdyz si sosnu libovolnej free engine, a za 10 minut do toho naflakam nejakou vesnici postanovanou vsude mozne, tak se mi rozhodne npc nebudou propadat do textur.
Zadna jedna zakladni mechanika neexistuje, hra ma spoustu veci a vyvojari si to rozdeli, ale tohle je proste blbina, ktera kdyby tam nebyla vubec, tak je to celkem nepodstatna drobnost. Cekal bych, ze houf lildi bude makat na tom, aby fungoval engine, dalsi hromadka na tom, aby fungovala interakce, dalsi lidi na architekture/prirode/... a nejaky minihry se resej, az kdyz to vsechno frci a pukla vyvojaru by jinak nemela do ceho pichnout. -
-
S tím taky začli. Ovšem taky ber v potaz, že minihry jsou pro RPG docela podstatnej prvek, pokud jsou na něm založený dovednosti postavy.
Ale jim ta alfa běžela - ten build rozhodiluo až když se rozhodli na poslední chvíli implementovat nějakej novej systém animace nebo tak (což asi byla blbost). -
-
To souhlasím, ale přidávat něco na poslední chvíli před vydáním bylo, podle mně, zbytečný riziko.
-
Já bych neřekl, že to byla blbost... Je to alpha (nebo prealpha?) u těch je celkem normální, že nejedou. Takovéhle bugy sou v nich bežné. Jenom někteří lidi mají problém pochopit co to taková alpha je.
-
-
No myslím, že by sis měl ten free engine stáhnout a začít vydělávat miliony... *1*
-
-
já bych právě ty klíčové mechanismy dost ocenil, opravdu mě vaření obkladu na kolena a leštění tětivy až tak dlouho bavit nebude
-
-
No a dostaneš je, jak budou hotový... Ale myslím, že základní mechanika asi bude trvat trošku dýl, než takováhle minihra.
-
-
-
-
-
ne že bych Warhorse nefandil, ale začínám být dost skeptický..
-
To vypadá opravdu zajímavě... To zítra zkusím *4*
-
Nezbývá než doufat, že to mají hoši promyšlené. Aby se nezasekli jen na tvorbě nejrůznějších sebepropracovanějších miniher. *3*