Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stejnak si myslím že největší chybu kterou Sega udělala bylo zrušení Alien RPG, Obsidiani RPG-čka prostě umí, akorát mají často problémy s vizuální stránkou věci...
    • To už neplatí. Mají svůj nový engine pro RPG, použili ho v Dungeon Siege 3 a hra vypadala dobře.
  • Ne vždycky se musí všechno vydařit, ale nasadit tenhle zmetek za plnou palbu 49,99€ jak kdyby se nechumelilo, je prostě podle mě neuvěřitelná drzost. Kdyby to byla budgetovka za pětku, ani nepípnu.
    • Kluci, já vím, že jste mladý študáci a prostě se na to díváte jednostraně, ale uvědomte si, že to je tržní systém. To je jako by se na filmovým webu řešilo, jak je možný, že jde do kin amatérskej film Poslední výkřik, kterej je technicky otřesnej a duševní hodnotu nemá žádnou, ale podmínky trhu jsou pro každýho stejný. Oni vytvořili nějakej produkt, k tomu se nabalil normální marketing a dalo se to na trh. Hra, je jako film nebo obraz. Může mít duševní hodnotu, ale stále je to produkt kapitalismu, pokud to není zadarmo. Chápete?
      • Jen proto, že se s tím "nadřeli" (leta vývoje a problémy), ještě neznamená, že je logické to dát za plnou palbu, zejména vzhledem k výsledné kvalitě. Kapitalismus krom jiného znamená, že se musí potkat nabídková a poptávková cena. Ale jestli jim to budou zákazníci kupovat, ať si nastřelí cenu, jakou uznají za vhodné.

Podle mého to hlavně ukazuje na tak okázalé kašlání na zákazníka (podvod s E3 demem je prasárna, která ani v dnešní době nemá obdoby), že by si všichni zúčastnění zasloužili zkrachovat.
        • Ale je preci jedno, jak dlouho to delali. Kdyby na tom delali pul roku, tak si porad mohou nasadit cenu, jakou chteji. To, ze jsou zakaznici stado ovci, co vidi napis Aliens a muzou se z toho potento a koupeji to je jejich problem. A jestli se nekdo o koupi rozhoduje na zaklade rok stareho videa z herni vystavy, tak je to proste d3bil. To je jako si koupit auto na zaklade nakresu navrhare a pak si stezovat, co vsechno to neumi ci nema.
        • Evidetně nemáte nikdo z vás racionální argumenty, jinak si nedovedu představit, že píšete o něčem, co jsem vůbec, ale vůbec nezmiňoval. O čem vy mluvíte je, že tu hru můžeme kritizovat. Jakékoliv dílo a práci můžeme, dle vlastního soudu, kritizovat, ale stěžovat si na to, že nějaká hra stojí XY peněz, a co si to jako dovolili, je hloupý a krátkozraký, protože to je o trhu, ne o duševní hodnotě. Chápete už nebo vám mám nakreslit schéma?????????????????
          • Jj, jak by řekl Joner z Aliens 4 :-D... Naše malá Kol je robot, skvělý, a to jsem ji málem přefik. ,,děláš jako bys nikdy nepřefikl robota" :-)
          • My to chápeme, akorát ty nechápeš, že pohled trhu není jediný možný.
      • Chapeme, kolikrat to tady jeste budeme cist? To jako kdyz stoji system jenom na penezich a nebere v uvahu at uz nejake moralni hodnoty nebo prinos, tak si clovek nemuze stezovat? Nebo je pointou tohoto prispevku to, ze maji lidi "volit penezi"? Nebo mi unika nejaka jina pointa? *1*
        • Já řekl, že si můžeš stěžovat na kvalitu, jak chceš, ale kritizovat fakt, že se to dostalo na trh, je hloup éa krátkozraké.
        • pointa je jediná čím dál víc zkažených lidí si myslí, že vydělávat peníze jakokoliv je vpořádku ikdyž tím klameš zákazníka prostě to je marketing, kapitalismus počítá se jen skóre a to jsou money *9* *13* *10*
          • Bohužel, takhle je to nastavený. Reklama nemá za cíl klamat zákazníka, na to jsou zákony, ale oni nijak neklmalai. Pokud bys chtěl argumentovat technickým videem, tak snad si uvědomíš, že to není součást marketingu a že vždycky je tma napsáno "work in progress", což je hlavně kvůli právnímu oddělení.
      • Jak jsi přišel na to, že pokud to je zadarmo, není to produkt kapitalismu?
        • ucho
          hloupě slovíčkaříš a opět jen przníš nějakou diskuzi tím, že převádíš téma jinam. samozřejmě i věci zadarmo mohou být produktem kapitalismu, ale je velký rozdíl mezi zadarmo a zadarmo...
    • No ale tupe ovce to proste kupuju tak preco nie taka cena? Cudujete sa ze sa neboja vydat takyto zmetok??? A Aliens:CM nie je jediny priklad. Oni proste vydavaju hry ake si mi kupujme. Nadavat si mozeme len sami sebe. (A:CM som si nekupil. Od isteho casu som opatrny a pockam si na reakcie od hlupich oveciek *3* )
      • Skus sa trosku zamysliet. 7 rokov vyvoja, draha licencia za znacku Aliens, niekolko vyvojarskych studii ( :D )! Nejak sa to proste zaplatit musi. Nechaju par tyzdnov plnu cenu a ked budu vidiet ze predaju sa uz nehybu, bude na steame za 20Eur. A aj tak polovici slovakov ktora pise, ze od isteho casu nekupuju origo hry, neverim ze nejaky original maju. A samotna hra nie je az taka hrozna. Skoda bugov, ale ma to daleko od naozajstneho zmatka akym je Medal of Honor (predobjednavka a sklamanie roka :D ).
  • Pinkamena
    Mimochodem, já nikdy neměl rád Gearbox, jediné hry které byli dobré byl asi Brothers in Arms a Bordelands...pak pokazily "007 Nightfire na Pc" většina z vás o tomto asi neví, je to hra z 2002, je to port. Ale né ledajaký. Nějaké levely úplně v této hře chybí, zatím co na dreamcast tam všechny byly, sakra proč?! Toto musí být nejhorší port co jsem viděl! Toto neni špatné ovládaní a takové ty kraviny které JSOU špatné. Ale měnit celou hru? A dávat pryč různé levely a funkce z jiných verzích?! NA PC VERZI?!EOGKAROPHJTPSDHDJ

Ano, možná já jsem trochu "přísný" omlouváám see--..ale já hrál konzolovou verzi která byla o hodně lepší..jak tohle mohli udělat? Konzolová verze měla lepší animace..VŠECHNO! Navíc části kde ovládáte auta PRD! PRYČ! ..Auu--.bolí to. Proč děláte ÚPLNĚ jinou hru pro PC?
    • x_ander
      Nightfire jsem tehdy dohrál a nepřišel mi úplně špatný. Verzi pro dreamcast neznám, takže to nemůžu posoudit. Každopádně hra měla dost bugů, dodnes si pamatuju, jak jsem sniperkou ostřeloval nějaké vojáčky na vzdálenost několik set metrů, když jeden z nich po mě z této vzdálenosti hodil granát (přímo skrz zaměřovač jsem ho viděl, jak háže). Pomyslel jsem si, že to je hňup, ale on ten granát za vteřinu dopadl k mým nohám a bouchnul. Pecka :-D
      • Pinkamena
        Bohužel já nostalgii pro PC verzi nemám, jen pro konzolovou která byla o hodně lepší ve všech směrech.
        • x_ander
          Tak nostalgií bych to nenazýval, ta hra byla spíš jen taková jednohubka. Pamatuju si z ní jen dvě věci - výše zmíněnou historku s granátem a misi na párty, kde se dalo rengenovýma brýlema šmírovat prádlo slečen. Každopádně jestli byla PC verze tak moc osekaná, tak je to dost škoda a moc nechápu, proč to tak udělali.
          • PC verzia nebola osekaná. Bola iná. Iné levely, iné animácie. Niektoré sa mi páčili viac ako na xboxe, ale konzolová verzia bola lepšia.
            • Pinkamena
              Měla méně levelů a byla horší. Bylo tam hodně chyb a prostě celkově to byla líná hra, gearbox se nějak tím nezabýval.
    • jj, Nightfire byl nepochopitelně osekaný proti původní Gamecube verzi.

S tvrzením, že série Brothers in Arms je dobrá bych si dovolil polemizovat. Nesmyslně vymyšleným systémem flankování to celé zabili.
      • ZvacA
        A s pouhým družstvem, respektive týmem, očekáváš proti nepříteli stejné velikosti nějaký velký manévry než snahu ho obejít? Je faktem, že jednotlivé díly BiA mohly být mnohem lepší a promyšlenější, propracovanější. Řada věcí nemusela být tak násilně aplikována a zbytečně podřízena hernímu dogmatu "něčeho dělání za každou cenu "(viz. třeba v Earned in blood absurdní honění se za tanky bez AT zbraní), ale přesto zůstávájí BiAs slušnými hrami, a dovolím si tvrdit, že patří mezi to nejlepší, na čem kdy GB pracovali.
        • Ten systém byl nesmyslně vymyšlený ne kvůli samotné existenci flankování (měl jsem za to, že "nesmyslně vymyšlený" není totéž co nesmyslný, ale asi to nebylo úplně jasné), ale kvůli jeho provedení, kdy čelní útok byl zběsile složitý i proti jednomu nepříteli, zbraně neprostřelily plaňkový plot, celá hra má být taktická a přitom se jedná o brutálnější koridor než u CoD tehdejší doby a podobně. Celá hra byla velmi násilně podřízena tomu, že nepřítele je třeba obejít, áno, bez ohledu na to, jestli to v dané situaci bylo logické řešení či nikoli.

Chci-li realistickou akci, zahraju si Flashpoint, chci-li arkádu, zahraju si něco jiného. Brothers in Arms byl kočkopes, který nebyl ani pořádnou realistickou akcí ani arkádou, proto to není dle mého názoru Bůh ví jak dobrá hra (první dva díly, třetí jsem nehrál).

Za nejlepší kusy od Gearboxu považuji Opposing Force, Duke Nukem Forever (navzdory kritikám se jedná o nejvíc oldschool střílečku z poslední doby, ale je otázka, kolik toho dělali zrovna oni) a Borderlands.
    • Black_Hand
      opposing force byl vytecny datadisk k halflifu 1. v mnoha ohledech byl experimenalni. a uspesne. jinak se do zbytku toho co rikas plest nebudu.
  • Pinkamena
    "Gerabox prý věděl, že má v rukách zmetek, ale"

Heh, nechci se posmívat nebo otravovat, ale je to "Gearbox" jenom opravuji.
    • c-z06
      Nepodstatné, stejně jako tvůj komentář. Jenom usuzuji.
      • Co je na tom nepodstatného?
      • Pinkamena
        Víte, jenom chci pomáhat, vsadím se že Game.cz může editovat články které napsaly, tak proč nepomoci?
  • Docela mi připadá směšný, že tu nezohledňujete ekonomickej fakt. Aliens Colonial Marines má dobrý prodeje, tudíž je úplně jedno, jestli je to kvalitní hra, rozumějte "duševně hodnotná" v "hráčském" měřítku. Vím, že všichni nenávidíte Call of Duty, ale musíte si uvědomit, že prodejnost je skvělá. Jde o byznys, o nci jinýho. Z právního hlediska si Sega nemá co nárokovat, i kdyby prodeje byly špatný a snažila se vinu hodit na Gearbox. Sega si totiž objednala produkt, ten byl dodán, ale už tady se mělo něco dělat, měli posoudit, že je nekvalitní a tak reagovat. Jenže oni to vydali a toť konec pohádky. Zbytek jen spekulace.
    • Mhm. Necháš si postavit dům. Dům má spousta vad. Nicméně blíží se zima, a tak se do něj nastěhuješ. Stavební firma ti řekne, že tím, že ses do něj nastěhoval, ses vzdal všech práv z těch vad.

Tak takhle to díky Bohu fakt nefunguje. *3*
      • Tohle je demagogickej argument laika. Nemůžeš srovnávat nemovitost a smlouvu o díle.
        • Nejsem laik a nemovitost se smlouvou nesrovnávám. Upřímně řečeno mě ani nenapadá, jak bys chtěl smlouvu srovnávat s věcí v právním smyslu.
    • Black_Hand
      bohuzel v textu chybi info o tom, ze gearbox inkasoval plny prachy na vyvoj ACM i kdyz na nem skoro nikdo nepracoval a pracovalo se na borderlands.
      • Jenže z právního hlediska je to irelevantní, protože tím, že SEGA tu hru vydala a nepodnikla právní kroky, když dostala na stůl paskvil, tak tím v zásadě řekla "Jsme s tím spokojeni."
        • Black_Hand
          jak rika Dworkin. navic poruseni smlouvy muze byt odhaleno i zpetne.

(coz je vlastne dalsi dworkinuv prispevek)
        • Nesmysl. Jednak absolutně netušíš, co měli ve smlouvě. Druhak absolutně netušíš, jaké vady už vytkli, resp. jaké nároky už uplatnili, nebo jaké uplatní jiné (smluvní nebo zákonné) sankce. Na jakékoliv právní závěry proto nemáš dost informací.
          • Všechny smlouvy, stejně tak smlouvy o díle, maj daný zákonitosti.
            • No a?
    • Nesouhlasim, to že se to dobře prodává neznamená, že je vše v pořádku. Z krátkodobého hlediska ano, ale jméno značky je pošpiněno a řekněme, že případný druhý díl to může odskákat i kdyby byl kvalitní... SEGA má podle mě právo udělat nějaký kroky, ale jaký, to je asi taky o tom, co je ve smlouvě... Nemůžeme říct jestli SEGA může nebo ne, protože neznáme tu dohodu ;)
      • Meno znacky uz bolo pospinene Prometheom. A:CM pre mna nie je az taka hroza.
      • V tý dohodě určitě nebylo, že když TRH nepřijme produkt od Gearboxu, a tím nemyslím prodejnost, ale kvalitativní přínos do vetřelčího univerza, tak jim to může vrátit a vyžadovat peníze zpět:)) Tím ti naznačuju, že spousta her je nekvalitních a většině se nelíbí. To ale neznamená, že se distributor rozhodne zažalovat výrobce, že je hra nekvalitní po duševní stránce:) Chápeš? Byznys, kapitalismus, tržní hospodářství.
        • Už jsem psal níže, že obsah té smlouvy neznáme. Pokud tam jsou sankce pro poškození značky a jsou dány podmínky jejich uplatnění, tak bez ohledu na prodejnost SEGA po těch sankcích půjde. Právě kvůli tomu, že jde v prvé řadě o byznys.
      • Ano, ale o tom jsem právě mluvil. Ne o duševní hodnotě, ale o té tržní. O tom, jestli je hra špatná nebo dobrá můžeme polemizovat, ale o tom, jestli si něco takovýho mohli vůec dovolit a pustit na trh, ne;)
        • To je otázka minimální kvality produktu a odolnosti zákazníků. V oblasti zábavního průmyslu bohužel projde téměř cokoliv; já osobně bych vydavatele hry, která vyjde v dezolátním stavu, zažaloval jako spotřebitel zpátky do doby kamenné. A jako úřad bych jim napařil tučnou pokutu. Nicméně to se neděje.
  • Tady jde vidět, že tvůrci z TimeGate Studios byli osočováni neprávem. Ti jediní na hře doopravdy srdcem pracovali a to, že to nakonec nezvládli není jejich vina, spíš zcela selhal dohled Gearboxu. Vždyť TimeGate vydalo slušné datadisky k FEAR (obzvlášť ten první byl super) a jejich Section 8 se prodávala dobře. Všechno to ale byly menší hry nebo datáče, takže s touhle první velkou zkušeností jim měl Gearbox kreativně pomoct. Viz třeba Prey od Human Head Studios... taky na ně kreativně dohlídli borci z 3D Realms a jaká to pak byla pecka (alespoň pro mě).
    • Pinkamena
      Nechápu jak Gearbox se mohl takhle zachovat k takovéto značce, a ještě tohle, je to canon, je to doopravdické pokračování k "Aliens" přiznám se, nejsem fanouškem Aliens, nikdy jsem film neviděl. Ale, vím jaký je to pocit když se něco takovéto stane, jsem velký fanoušek James Bonda (007) a hry poslední dobou byly špatné, velmi velmi špatné, a 007 Legends to dorazil, 007 Legends nehrajte, je to nejhorší FPS, ještě horší než Aliens: Colonial Marines, je to jeden z nejhorších portů, nechci to nějak popisovat protože to co jsem chtěl říct je že jsem nikdy nebyl tak zklamán ze hry. A vím jak se "Aliens" fanoušci cítí.
      • yuri337
        Co sem furt taháš Bonda, tohle je diskuze k Alienům. A vůbec jdi si raději pustit dva první filmy Alienů, ať si doplníš naprosto základní vzdělání ty růžovej poníku.
        • Pinkamena
          Navíc omlouvám se že jsem neviděl tyto filmy, nemám na filmy moc času.
        • Pinkamena
          Jenom říkám že vím jaký je to pocit když někdo zpacká hru kolem mé oblíbené série. A předtím s nightfire to bylo, protože gearbox pracoval na portu "nightfire" který je nejhorší port všech dob.
  • rhaegar
    No já hru dohrál (to se u mnoha AAA her nedá říct) a že bych se do toho vyloženě nutil? To ne. Sice to není revoluční hra jak měla být, ale vyloženě nenudí.
    • KIMCID
      moje slova
  • Já si nemůžu pomoct, ale mě ten mulťák prostě baví.
    Uznávám, že singl si 5-6/10 zaslouží.
    • Singl si zaslouží maximálně tak 3/10...
  • tahle hra je prostě totální průšvih........prostě paskvil nad paskvil..........ten duke nukem forever mě aspoň trochu bavil.............ale vetřelci děs běs *16* *12* *12*
  • Tohle je krásný případ toho, jak by hra neměla nikdy vypadat, natož být vydána....je víceméně trestuhodné, že se odvážili za to chtít peníze

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit