Přejít na výpis diskuzí
Odhalení problémů vývoje Aliens: Colonial Marines
26.2.2013 | Aleš Smutný
107 příspěvků
-
Jo a jeste se spekuluje, ze Gearbox pouzil penize od Segy, ktere dostali na CM, na vyvoj Broderlands 2. Tomu rikam pekna svinarna. Rendy je mozna sympatak, ale taky peknej padouch. *2*
-
-
Vývoj Borderlands 2 snad platilo 2K, které je vydavatelem, ne?
-
-
Internet předpokládá, že si Gearbox penězi od Segy zvyšoval rozpočet. Důkazy nejsou.
-
-
-
Tady jde vidět, že tvůrci z TimeGate Studios byli osočováni neprávem. Ti jediní na hře doopravdy srdcem pracovali a to, že to nakonec nezvládli není jejich vina, spíš zcela selhal dohled Gearboxu. Vždyť TimeGate vydalo slušné datadisky k FEAR (obzvlášť ten první byl super) a jejich Section 8 se prodávala dobře. Všechno to ale byly menší hry nebo datáče, takže s touhle první velkou zkušeností jim měl Gearbox kreativně pomoct. Viz třeba Prey od Human Head Studios... taky na ně kreativně dohlídli borci z 3D Realms a jaká to pak byla pecka (alespoň pro mě).
-
-
Nechápu jak Gearbox se mohl takhle zachovat k takovéto značce, a ještě tohle, je to canon, je to doopravdické pokračování k "Aliens" přiznám se, nejsem fanouškem Aliens, nikdy jsem film neviděl. Ale, vím jaký je to pocit když se něco takovéto stane, jsem velký fanoušek James Bonda (007) a hry poslední dobou byly špatné, velmi velmi špatné, a 007 Legends to dorazil, 007 Legends nehrajte, je to nejhorší FPS, ještě horší než Aliens: Colonial Marines, je to jeden z nejhorších portů, nechci to nějak popisovat protože to co jsem chtěl říct je že jsem nikdy nebyl tak zklamán ze hry. A vím jak se "Aliens" fanoušci cítí.
-
-
Co sem furt taháš Bonda, tohle je diskuze k Alienům. A vůbec jdi si raději pustit dva první filmy Alienů, ať si doplníš naprosto základní vzdělání ty růžovej poníku.
-
-
Navíc omlouvám se že jsem neviděl tyto filmy, nemám na filmy moc času.
-
Jenom říkám že vím jaký je to pocit když někdo zpacká hru kolem mé oblíbené série. A předtím s nightfire to bylo, protože gearbox pracoval na portu "nightfire" který je nejhorší port všech dob.
-
-
-
-
Ne vždycky se musí všechno vydařit, ale nasadit tenhle zmetek za plnou palbu 49,99€ jak kdyby se nechumelilo, je prostě podle mě neuvěřitelná drzost. Kdyby to byla budgetovka za pětku, ani nepípnu.
-
-
Kluci, já vím, že jste mladý študáci a prostě se na to díváte jednostraně, ale uvědomte si, že to je tržní systém. To je jako by se na filmovým webu řešilo, jak je možný, že jde do kin amatérskej film Poslední výkřik, kterej je technicky otřesnej a duševní hodnotu nemá žádnou, ale podmínky trhu jsou pro každýho stejný. Oni vytvořili nějakej produkt, k tomu se nabalil normální marketing a dalo se to na trh. Hra, je jako film nebo obraz. Může mít duševní hodnotu, ale stále je to produkt kapitalismu, pokud to není zadarmo. Chápete?
-
-
Jen proto, že se s tím "nadřeli" (leta vývoje a problémy), ještě neznamená, že je logické to dát za plnou palbu, zejména vzhledem k výsledné kvalitě. Kapitalismus krom jiného znamená, že se musí potkat nabídková a poptávková cena. Ale jestli jim to budou zákazníci kupovat, ať si nastřelí cenu, jakou uznají za vhodné.
Podle mého to hlavně ukazuje na tak okázalé kašlání na zákazníka (podvod s E3 demem je prasárna, která ani v dnešní době nemá obdoby), že by si všichni zúčastnění zasloužili zkrachovat. -
-
Ale je preci jedno, jak dlouho to delali. Kdyby na tom delali pul roku, tak si porad mohou nasadit cenu, jakou chteji. To, ze jsou zakaznici stado ovci, co vidi napis Aliens a muzou se z toho potento a koupeji to je jejich problem. A jestli se nekdo o koupi rozhoduje na zaklade rok stareho videa z herni vystavy, tak je to proste d3bil. To je jako si koupit auto na zaklade nakresu navrhare a pak si stezovat, co vsechno to neumi ci nema.
-
Evidetně nemáte nikdo z vás racionální argumenty, jinak si nedovedu představit, že píšete o něčem, co jsem vůbec, ale vůbec nezmiňoval. O čem vy mluvíte je, že tu hru můžeme kritizovat. Jakékoliv dílo a práci můžeme, dle vlastního soudu, kritizovat, ale stěžovat si na to, že nějaká hra stojí XY peněz, a co si to jako dovolili, je hloupý a krátkozraký, protože to je o trhu, ne o duševní hodnotě. Chápete už nebo vám mám nakreslit schéma?????????????????
-
-
Jj, jak by řekl Joner z Aliens 4 :-D... Naše malá Kol je robot, skvělý, a to jsem ji málem přefik. ,,děláš jako bys nikdy nepřefikl robota" :-)
-
My to chápeme, akorát ty nechápeš, že pohled trhu není jediný možný.
-
-
-
Chapeme, kolikrat to tady jeste budeme cist? To jako kdyz stoji system jenom na penezich a nebere v uvahu at uz nejake moralni hodnoty nebo prinos, tak si clovek nemuze stezovat? Nebo je pointou tohoto prispevku to, ze maji lidi "volit penezi"? Nebo mi unika nejaka jina pointa? *1*
-
-
Já řekl, že si můžeš stěžovat na kvalitu, jak chceš, ale kritizovat fakt, že se to dostalo na trh, je hloup éa krátkozraké.
-
pointa je jediná čím dál víc zkažených lidí si myslí, že vydělávat peníze jakokoliv je vpořádku ikdyž tím klameš zákazníka prostě to je marketing, kapitalismus počítá se jen skóre a to jsou money *9* *13* *10*
-
-
Bohužel, takhle je to nastavený. Reklama nemá za cíl klamat zákazníka, na to jsou zákony, ale oni nijak neklmalai. Pokud bys chtěl argumentovat technickým videem, tak snad si uvědomíš, že to není součást marketingu a že vždycky je tma napsáno "work in progress", což je hlavně kvůli právnímu oddělení.
-
-
-
Jak jsi přišel na to, že pokud to je zadarmo, není to produkt kapitalismu?
-
-
hloupě slovíčkaříš a opět jen przníš nějakou diskuzi tím, že převádíš téma jinam. samozřejmě i věci zadarmo mohou být produktem kapitalismu, ale je velký rozdíl mezi zadarmo a zadarmo...
-
-
-
No ale tupe ovce to proste kupuju tak preco nie taka cena? Cudujete sa ze sa neboja vydat takyto zmetok??? A Aliens:CM nie je jediny priklad. Oni proste vydavaju hry ake si mi kupujme. Nadavat si mozeme len sami sebe. (A:CM som si nekupil. Od isteho casu som opatrny a pockam si na reakcie od hlupich oveciek *3* )
-
-
Skus sa trosku zamysliet. 7 rokov vyvoja, draha licencia za znacku Aliens, niekolko vyvojarskych studii ( :D )! Nejak sa to proste zaplatit musi. Nechaju par tyzdnov plnu cenu a ked budu vidiet ze predaju sa uz nehybu, bude na steame za 20Eur. A aj tak polovici slovakov ktora pise, ze od isteho casu nekupuju origo hry, neverim ze nejaky original maju. A samotna hra nie je az taka hrozna. Skoda bugov, ale ma to daleko od naozajstneho zmatka akym je Medal of Honor (predobjednavka a sklamanie roka :D ).
-
-
-
cim to, ze Gearbox vzdycky vyda nejakou perlu a nasleduje fail? HL: Opposing Force/HL: Blue Shift, Borderlands/DNF, Borderlands 2/aliens... mezi nama tady, Randy je ukecanej lhar
-
-
Nějak tam nevidím žádnou perlu, kromě těch HL..
-
-
Borderlands a Borthers in Arms.
-
-
-
Jeste ze z toho byla citit spatna hra jiz od prvnich opravdovych ingame videi...
-
Tohle je krásný případ toho, jak by hra neměla nikdy vypadat, natož být vydána....je víceméně trestuhodné, že se odvážili za to chtít peníze
-
ja to moc nesleduju ale z Aliens cm jsem mel takovy pocit jako z Duke Nukem Forever a ted tu ctu ze za nim stoji take Gearbox tak jako proc se tomu lidi divi, ze to dopadlo naprosto stejne? *1*
-
-
DNF nedělal Gearbox.
-
-
kazdopadne cela tahle particka firem a lidi dela z hracu blbce a az od nich zas vyjde X let vyvyjena strilecka vyhnu se ji obloukem *3*
-
cituji z clanku: "Gearbox se prý tehdy věnoval hlavně oběma Borderlands a Duke Nukem Forever. "...
-
No poslední rok a něco vývoje určitě dělal *3* .
-
-
No možná to nějak slepili dohromady a pomohli tomu na svět. A možná, že právě tohle taky dost uškodilo Alienům. Nicméně DNF je hra od 3D Realms.
-
-
-
-
Zlý Gearbox, zlý!
-
Kdyz se neco odlozi/zrusi/da k ledu a pak se to nejakym zpusobem "vzkrisi", nikdy to nedopadne dobre, alespon me zadny pripad nenapada. Jedinny pozitivum, ktere vydanim ACM vzniko je jako odstrasujici priklad.
Budgetova hra za Ackovy penize. Etalon srackovosti pro nekolik nasledujicich let. -
Stejnak si myslím že největší chybu kterou Sega udělala bylo zrušení Alien RPG, Obsidiani RPG-čka prostě umí, akorát mají často problémy s vizuální stránkou věci...
-
-
To už neplatí. Mají svůj nový engine pro RPG, použili ho v Dungeon Siege 3 a hra vypadala dobře.
-