Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MrSanta
    Tak ono už to má vyjít letos v srpnu *8*
  • Malleth
    Klidně by mohli vzít původního Gothica, předělat grafiku, vylepšit ovládání a i dneska by to byla pecka.
    • Sakra, máš recht. Ale na tohle žádný vydavatel nebude mít koule. Jedině kdyby poskytli engine nějakému šikulovi, který by vyplnil náš mokrý sen :)
    • nekromant33
      nordic by z tebe měl radost
  • Risen 1 mě dost rychle přestalo bavit. V úvodu se to neliší od stovek průměrných RPG plných klišé a už po 2h mi souboje připadaly dost repetitivní. Jako nástupce Gothicu mi to opravdu nepřipadalo.
    Risen 2 jsem hrál demo a to mi stačilo. Sliby pirátského RPG nemohly být vzdálenější skutečnému produktu.
    Od Risen 3 nic moc nečekám, takže mě snad může jen mile překvapit.
    • A Gothic 1/2 ti plný klišé nepřipadal? A soubojový systém ti nepřipadal repetitivní? Zrovna v těchto dvou bodech se Risen a gothic neliší vůbec. Jen prostě Gothic vyšel dříve, proto tu hru tak milujeme a Risen v těchto dvou bodech vyšel přímo z Gothicu.
      • Gothic 1 a 2 měly lepší atmosféru a netrvalo dlouho než se člověk dostal do města. Klišé tam bylo dost, ale když je opakují o 8 let později, tak to bije do očí daleko víc. Rozdíl je v tom, že si i dnes můžu vzpomenout na postavy a místa, které se neodmyslitelně vážou ke Gothicu 1, ale v Risen jsem nenašel sebemenší náznak originality.
        • Teraz som zacal hrat Gothic 1 ale musim povedat, ze to nie je moc zabava. Ovladanie je mizerne, a dost to ubera hre.
        • Ale vždyť to je přesně ono - největší slabinou risenu je zub času. Jsem si témeř jisty, ze kdyby se to přehodilo a před těmi 15 lety by vyšel Risen (nebavíme se tu teď o grafice) tak si naopak pamatuješ všechny mista a postavy z risenu a Gothic by tě teď tolik nechytl. Snažím se jen říct, že Risen vůbec není špatná hra ale protože přímo vychází z prvních dvou gothiců, takže každý je hned porovnává a upřednostňuje gothicy, protože se tehdy u nich skvěle bavil a protože v té době to byla naprostá špička mezi hrana.
          • Teď jsem rozehrál Gothic 3 s Community patchem a i s těma chybama mě to zatím baví daleko víc, než Risen, takže nemyslím, že je to jen datem vydání, i když to se na tom taky podílí. Risen sice měl hratelnost Gothicu, ale chyběla mu osobnost a atmosféra. Risen 3 ale ještě úplně neodepisuju. Pokud by zapracovali na herním světě, rozvinuli realismus a tvrdost Gothicu přidáním survival prvků a opravili bojový systém, mohlo by z toho být skvělé hardcore RPG.
  • Kdyby udělali restart série Gothic. Hra by se mohla odehrávat v době před bariérou (v Gothic 1) a co se dělo do jejího vzniku. :)
  • Tohle bych jim fakt přál. Gothic 1 je moje srdcová záležitost, 2ku sice už tolik nežeru, ale je všeobecně uznávaná jako jedno z nejlepších rpg svého druhu. Ale už první Risen nebyl (navzdory nadějným prvním hodinám hraní) "to pravé ořechové" a o dvojce je snad škoda mluvit. Když vidím toho týpka s tou loučí a vzpomenu si, jak jsem se jako malej kluk klepal při průchodu šachet důlních červů ve starém dole a odhazoval pochodně při každé známce nebezpečí, začínám dostávat maličko naděje. Ale opravdu jen maličko, PB. Už jste totiž dvakrát předvedli, že to umíte i pěkně pokaňhat.
  • Gothic serie byla fajn. Ale mam trochu pocit ze PB jdou tou samou cestou i u Risenu. Udelali pomerne malou jednicku, pak rozsahlejsi dvojku a ted se zrejme chystaji na megalomanskou trojku, jak tohle dopadlo u Gothicu všichni vime. I když me se Gothic 3 celkem libil. navíc ten jejich systém hry zacina byt uz trochu nudny, ukoly typu udelas něco pro me a ja pak uvidim co s tebou, pomerne spatny soubojovy systém (souboje nebyly nic moc v zadnem dilu seriie gothic, vždy byli tak trochu rozvrzane a Risen v tom pokracoval). PB umi udelat zajímavou hru, to ne ze ne ale mam pocit ze usnuli na jednom miste a uz dlouho neprinesli nic nového..je to porad dokola.
    • Myslím že v PB dokázali, že to jak Gothic skončil byla jednoznačně vina JoWooD, a že pokud by se jim podařilo tak jako třeba Warhorse nezaplést se s nějakým hloupým vydavatelem, tak ten potencionál na jakýsi Gothic comeback tam je. Problém by asi byl uspokojit širší hráčskou komunitu, protože ti starší by jistě chtěli "návrat ke kořenům" se všemi klady ale i zápory, zatím co mladší ročníky jen na značku nenalákáš, open world hra už není nic tak přelomového samo o sobě jako to bylo v době jedničky, a hráči dnes mají v mnoha směrech mnohem vyšší nároky.
  • Amylee.Anderson
    Já to mam obráceně. Jednička je dobrá, ale ještě jsem jí nedohrála a moc se mi do toho nechce. Je taková...nijaká. Za to dvojka mě opravdu bavila. Bylo to hlavně tím, že hrdina nebyl žádný noname panák a byla to občas i sranda. Takže doufám, že trojka bude mít nějakého hrdinu s nějakou osobností.
    • Risen 2 jsem nehral, ale s nazorem na Risen 1 souhlasim. Vubec nechapu proc se tolika lidem libi a dokonce ho povazuji za nastupce Gothic 1 a 2. Podle me Risen nesaha puvodnim Gothicum ani po kotniky, prisel mi uplne bez atmosfery, s hloupym pribehem, nazijimavyma postavama a mrtvym svetem. Vubec me to nebavilo a ani jsem to nedohral.
      • Já s tebou úplně souhlasím. Zpočátku mi to připadalo velmi nadějné, ale jakmile jsem se vymanil z první kapitoly, příběh, svět i hratelnost začaly hodně rychle degradovat.
    • Kozy
      http://static1.fjcdn.com/comments/4450425+_03d022f383c110d9c83dba36cf10dac8.jpg
  • PreidaQ
    Čau. Nevíte náhodou, jestli jsou k mání na první Gothic nějaké grafické mody, díky nimž by ta hra v dnešní době nevypadala tak hrozně? Dík. *7*
    • Ta hra vypadá úžasně i teď ;)
    • Co já vím, tak jsou resolution mody. A s něma ta hra nevypadá vůbec hrozně.
  • kickasl
    Me risen 2 bavila. Nerikam, ze vsechno bylo perfetni, ale celkove opravdu dobra hra.
    Jinak gothic... to uz je doba co jsem to hral, mozna se k tomu i nekdy vratim, ale tezko rict. Abych nebyl po ty dobe zklamanej.
  • Další Gothic by byl fain, ale obávám se, že fakt že dvojka nastavila laťku velmi vysoko plus "nostalgický filtr "který si málo kdo přizná by nový díl předurčil do dost těžké pozice nefér srovnávání, a u mnoha hráčů by vyvolal hate bez ohledu na kvality.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit