Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jinak postupné zjednodušování herních mechanizmů v PB hrách je asi nejlépe pozorovatelné na (ne)možnosti plavat- v prvním díle se dalo plavat nad i pod hladinou vody + byl hrdina v řece unášen vodním proudem, v druhém dílu již vliv vodního proudu nebyl, ve třetím se již nedalo potápět a v prvním risenu již nešlo plavat vůbec- v případě že hrdina spadnul do vody následovala buďto animace s vodní příšerou popřípadě probuzení na nejbližším břehu. V risen 2 již nebyla ani ona animace a hrdina se ihned po skoku do vody automaticky objevil znovu na břehu.
  • nekromant33
    No, jakkoliv je Gothic moje nejoblíbenější hra a série, tak to, že i po navrácení práv PB se mu nevěnují, mě nijak nevadí. Buď by příběhově navazovali na ten odpad Arcanie, ale i 3ky, která v podstatě příběh neměla, a nebo by je museli ignorovat a byl by v tom bordel.

Risen byl skvělý ideový nástupce a svět má dostatečně zajímavý na to, aby se dál rozšiřoval (nehledě na to, že je víc než pravděpodobný, že se odehrává ve stejném světě jako Gothic - viz. vyhnání bohů). Dvojka byla krok vedle, lineárnější prostředí, mrtvý svět, ale samotné zasazení do pirátské tématiky byla docela fajn změna od klasické fantasy, ale mohli si to nechat na samostatný titul a udělat ho pořádně. I tak jsem si hru užil (až na DLC Air Temple, který bylo strašný).

Jestli bude trojka návrat k otevřenému světu a hlavně tomu, co dělalo Gothic Gothicem a to byl živý svět a ne dutý NPC jak v TES hrách... no umřu v nirváně. Spolu s Kingdom Come nejočekávanější hra.
    • Je to tak :) nevěřím, a ani už nedoufám, že by někdy někdo stvořil klenot jako byl gothic 2 (a 1ka jen o malinko min dobra). První Risen byl tak dobrej, protože se držel konceptu gothicu, a to je kvalita nad kvantitou. Místo ohromnýho prázdnýho světa měl komorní prostředí jednoho ostrova, ve kterým se hráč naučil fungovat a působit na něj. Gothic podle mě už nepatří jen do škatulky "videohra" ale i do škatulky "moderní umění". ale to nechám na každým. každopádně skvěle pracovali s prostředím.
    • Vždyt děj může být i malebný, Gohtic byl výborný pro questy a piplání postavičky...a ten boj, radost z další nové zbraně, každému zkušenostnímu bodíku, objevování...
  • Pokud to naváže na kvalitu jedničky, tak si rád zahraju :-)
    • delate si legraci ze?
  • Hmmm doufejme, že se vzchopí. G1,2,3 byly výborné hry, u kterých jsem proseděl mládí. Jedna z nejlepších herních sérií vůbec. Pak přišel Risen, který mě sice také chytl, ale byl znatelně slabší, než původní Gothic. No a nakonec se objevil Risen 2 a to byla holá katastrofa.

Přeju Piraním úspěch, nicméně jsem trošku skeptický...
    *1*
  • Jsem zahrabanej v učení kdesi uprostřed Holandska. Nehrál jsem měsíc žadnou hru a přesto přes všechno ve mne slovíčka Risen a Gothic vyvolávají větší pocit dobrodružství než když si tady na kole projíždím okolní Poldery a žasnu nad grachty. Je to zajímavý, ale Gothic byl super už jenom v samotné myšlence - Ohraničené "známé" území a přesto tolik věcí k prozkoumání. Ten pocit, kdy většina populace kolonie žije v jakési odevzdané skepsi k probíhající situaci a ty jsi ten co mění zdánlivě patovou situaci ( A to nemluvím o těch dalších super věcech). Podobný pocit jsem zažíval u Risen ( kde k tomu pŕidali naprosto geniální hudbu). Doufám, že se k tomuto tématu nějakým způsobem vrátí anebo si uvědomí, že síla Gothic a Risen vězela v té specifické atmosféře.
  • Malleth
    Klidně by mohli vzít původního Gothica, předělat grafiku, vylepšit ovládání a i dneska by to byla pecka.
    • Sakra, máš recht. Ale na tohle žádný vydavatel nebude mít koule. Jedině kdyby poskytli engine nějakému šikulovi, který by vyplnil náš mokrý sen :)
    • nekromant33
      nordic by z tebe měl radost
  • Oznámení Risen 3 jsem očekával již delší dobu a piranhe mě v tomto ohledu nezklamaly (nepřekvapily), snad to dopadne (dobře!). Z uveřejněných screenshotů zatím zcela nadšený nejsem, v podstatě všechny PB hry jsou s každou další hrou (alespoň po vizuální stránce) více a více stylizované- barevnější a méně opravdově vypající. Od veskrze realisticky vypadající hry ala TES či Arx fatalis se jejich hry více a více podobají počinům typu Fable či Kingdoms of amalur, Risen 3 bude zdá se v tomto dle mého názoru nemylém trendu bude pokračovat. Stejně tak se obávám aby se nepokračovalo i v trendu zjednodušování některých herních mechanizmů jehož sme byli svědky především v případě risen 2,ale pozorovatelný byl již dřív.
  • Tak za mě teda zklamání. Čekal jsem, že po tom, co se práva na značku Gothic vrátí do Piranha Bytes, tak budou pokračovat se značkou Gothic.
    Každopádně budu sledovat, ale pokračování Gothicu bych teda mnohem radši.
    • Jde jen o jmeno. Risen 3 bude pocitam ze vsech tri dilu Risen serie Gothicu nejblize. Ja jsem take cekal, ze prijdou s Gothicem, ale ne, ze bych radeji videl Gothica nez Risen, spis jsem pocital, ze by jim pouziti Gothic znacky vydelalo o nejaky ten dolar/euro vic a ze oni se toho tedy chytnou.
    • michaliuz18
      gothic je uz cely zabudnuty, poucili sa z chyb arcanie, a boja sa pichnut do toho isteho hoooovna druhy krat
      preto radsej risen, ten mal lepsie ohlasy
      mozno po risene pride nejaky remake na gothic ..no NIE pokracovanie ,lebo nema to ako pokracovat kezde to arcania uplne pochovala, aj vedlajsie gothic postavy ako diego
      • RazorProduction
        michaliuz18 : aj negramotna opice vi ze gothic 4 nedelala PB idijote...
        • Asi to bude pravda, když to víš.
          • V době kdy se vyvíjel G4 pracovali na Risenu
      • Arcanii i G3 by měli zapomenout že kdy vznikly a pokračovat od druhého dílu.
        • G4 byla katastrofa , hlavne datadisk.
          G3 enhanced edice byla lepsi jak G2.
          • G3 nesahá G1,2 ani po kotníky a to včetně enhanced edition.
            • Kozy
              I tak to bylo lepší RPG než TES.
  • Chtělo by to znovu se vrátit ke kořenům jedničky, 2 byla jaksi katastrofální, tak doufám, že 3 bude aspoň hratelná.
  • Thornwald
    Z těch obázků na mě kouká gothic :)
    Prosím ať je to jako starej dobrej gothic..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit