Přejít na výpis diskuzí
Odhalení RPG Risen 3 - nabídne otevřený „středověký“ svět
21.2.2014 | Petr Poláček
123 příspěvků
-
Neni na těch obrazcích klášter mágů z gothicu 2
-
-
taky jsem si říkal. ono i ten záběr s golemem či co to je, ten tam nedaleko taky byl. i když nebyl myslím ohnivej...
-
-
Z obrázků to vypadá víc fantasy než Risen 1.
-
Tak ono už to má vyjít letos v srpnu *8*
-
Doufám že se do trojky vrátí Krysobraz
-
-
myslíš krysokrt? :D
-
-
Krysokrt (Molerat) byl v Gothicovi, v Risen byl Krysobraz, neboli Stingrat *3*
-
-
Krysobraz, krysokrt... Co to jsou za názvy proboha? :-D
-
-
-
-
Paráda, všechny díly Gothic i Risen jsem si hodně užil takže se těším. Nevím jestli se mi to zdá, ale moc RPG ted v poslední době nevychází, zvlášť RPG podobného typu. Věřím, že se jim to povede :)
-
ja dufam ze to bude navrat ku korenom... Risen 2 som zmazal po 4 minutach
-
-
Zajímavý, jak to víš přesně na čas :)
-
-
hrubý odhad :)
pamatam si ze som si pozrel intro, spravil par krokov, skusil bojovat, uvidel ze je to blbost a zmazal
-
-
Mna Risen bavil od zaciatku az do konca, oba diely, stale je z toho citit Gothic
-
-
Netušil jsem, že v Gothicu byly zbraně na dálku přesílené a nabíjely se pomocí časovače. Taky si nějak nevzpomínám, že by byly v Gothicu NPC postavy nesmrtelné a pořád běhaly hráči za zády jako ochranka.
-
-
za zady nikdy nezapomínej na Gorna to nebyl bodyguard ale tank *1*
-
-
-
-
nikde nie je napísané, že Risen 3 bude v stredoveku :) obalka PC Games hovorí "Das Neue Piranha-Rolenspiel: Offene Spielwelt und geniales Mittelalter-Feeling" ...čiže nie stredovek, ale "len" stredoveký feeling :)
-
Hmm, tohle jsem nehrál žádný díl, dá se to porovnat třeba se Zaklínačem?
-
-
Tvůrci zaklínače se v několika interview ohledně prvního witchera odkazovali ke gothicu jako k jednomu ze svých inspiračních zdrojů, tuším že byl zmíněn i v souvislosti se zaklínačem 3 jako příklad jak bude v jejich hře ztvárněný otevřený herní svět. První risen byl fajn, ale jednalo se o v podstatě ve všech ohledech horší,ale přesto velmi dobrou variaci na první dva díly gothicu, druhý risen by byl asi také velmi dobrou hrou, možná i lepší nebýt velmi špatně zpracovaného soubojového systému (mít mizernou akční složku u akčního rpg je poměrně problém). Jinak první dva díly gothicu jsou i dnes, po již více jak 13 letech od jejich vydání stále skvěle hratelné hry, které v mnoha ohledech předběhly svou dobu.
-
Začni se sérii Gothic. Pokud jsi hrál Zaklínače, jak říkáš, tak nebudeš mít problémy s trochu podivným ovládáním Gothica 1 a za 10 minut si na něj bez problému zvykneš. GOthic 2 u má normální ovládání. Gothic 3 si zahrej bez datadisku s community patchem posledním, jinak nehratelná hra pomalu.
Risen 1 pak hrej, ale na Risen 2 se vykašli.
A porovnávat... no, ono při Zaklínači 1 i 2 jsem semtam dostal GOthicovský pocit, ani nevím proč, ale jinak snad jedniné porovnání je to, že v obou případech, GOthic 1 a 2 i Zaklínač 1 a 2 jsou parádní hry.
-
-
Gothic serie byla fajn. Ale mam trochu pocit ze PB jdou tou samou cestou i u Risenu. Udelali pomerne malou jednicku, pak rozsahlejsi dvojku a ted se zrejme chystaji na megalomanskou trojku, jak tohle dopadlo u Gothicu všichni vime. I když me se Gothic 3 celkem libil. navíc ten jejich systém hry zacina byt uz trochu nudny, ukoly typu udelas něco pro me a ja pak uvidim co s tebou, pomerne spatny soubojovy systém (souboje nebyly nic moc v zadnem dilu seriie gothic, vždy byli tak trochu rozvrzane a Risen v tom pokracoval). PB umi udelat zajímavou hru, to ne ze ne ale mam pocit ze usnuli na jednom miste a uz dlouho neprinesli nic nového..je to porad dokola.
-
-
Myslím že v PB dokázali, že to jak Gothic skončil byla jednoznačně vina JoWooD, a že pokud by se jim podařilo tak jako třeba Warhorse nezaplést se s nějakým hloupým vydavatelem, tak ten potencionál na jakýsi Gothic comeback tam je. Problém by asi byl uspokojit širší hráčskou komunitu, protože ti starší by jistě chtěli "návrat ke kořenům" se všemi klady ale i zápory, zatím co mladší ročníky jen na značku nenalákáš, open world hra už není nic tak přelomového samo o sobě jako to bylo v době jedničky, a hráči dnes mají v mnoha směrech mnohem vyšší nároky.
-
-
Tohle bych jim fakt přál. Gothic 1 je moje srdcová záležitost, 2ku sice už tolik nežeru, ale je všeobecně uznávaná jako jedno z nejlepších rpg svého druhu. Ale už první Risen nebyl (navzdory nadějným prvním hodinám hraní) "to pravé ořechové" a o dvojce je snad škoda mluvit. Když vidím toho týpka s tou loučí a vzpomenu si, jak jsem se jako malej kluk klepal při průchodu šachet důlních červů ve starém dole a odhazoval pochodně při každé známce nebezpečí, začínám dostávat maličko naděje. Ale opravdu jen maličko, PB. Už jste totiž dvakrát předvedli, že to umíte i pěkně pokaňhat.