Přejít na výpis diskuzí
Origin upravuje vzhled, Steam se chystá na Linux
17.7.2012 | Petr Poláček
65 příspěvků
-
To si říká o spekulaci nad steam krabičkou postavenou na linuxu za cenu dnešní konzole, s větším výběrem levnějších her a současně fungující jako multimediální přehrávač do obýváku. Na lobby u vydavatelů hudby a filmů v měřitku Apple, Google nebo Amazonu asi Valve nemá, ale pokud by se mu povedlo postavit natolik otevřenou platformu, že by měl svůj steam a současně by uživatel mohl plnohodnotně využívat internet pro iTunes, Play a Amazon. Tohle bude velké...
-
Mne origin vytezuje celkove system mnohem min nez Steam (a nemluvim jen o RAMkach).. Jen tak pro zajimavost - prumerne procento spotreby procesoru procesem: Steam v klidu -> 0,2 %
Origin v klidu -> 0,03 % .. je to minimum, ale porad poukazuju na to, ze u me rozhodne system nevytezuje vic jak steam, vlastne celkove o dost min :D..
A jinak mam rad Steam i Origin, vadi mi jen, kdyz se napise neco stylu "absolutni nutnost", kterou u Steamu rozhodne nenachazim (predevsim prisernej in-game u sourcovek - u me tedy hlavne u doty 2; pri loadingu nepouzitelny, jenom kvuli tradu si zbytecne musim lidi pridavat do pratel... proc?, celkove view steam profile).. -
no z hlediska navrhu UI ano. osobne pouzivam Aquatic skin, ten ma ale bohuzel problem s vyskakovacimi okny pro platbu atd. narozdil od puvodniho skinu ma o dost mene hlucheho mista, coz je asi nejvetsi problem UI steamu.
-
Upřímně jediné co mě drží pořád ject ještě na windows je většinová základna her ... tohle by mohlo linuxu dost pomoct i ze strany vyrobců grafickejch karet hlavně teda Nvidie pokud víc firem bude vydávat hry i tam. Nečekam takovej krok od EA ani tam nečekám něký CoD který tam nikdo steně postrádat nebude ale třeba Ubisoft kterej je nakloněnej docela porzkoumavat nový trhy by se tma mohl ukazat, CDprojectaci který slušně pracujou s komunitou by mohl přispet a to už by stálo za řeč ... A hlavně to OpenGL se bude vyvýjem mnohem rychleji a lepe než teď :D a to je paráda protože lepší openGL = kvalitnější hry pro android atd.. :D Sem zvědav jakou řeťězovku to spustí ale doufam že ot bude velký
-
problém je v tom, že Origin tohle projíždí od samého začátku. těch porodních bolestí je tady víc a přetrvávají. Steam už je tady nějaký pátek, to nemohli přijít s něčím alespoň na podobné úrovni? a jejich podpora je opravdu žalostná...
-
sry, nemohl jsem si jinak pomoct. *1*
-
Heroes of newerth, Savage 2 vsetko facha pod linuxom
-
why not.
-
dobrý je, že Origin-only her je minimum, takže si toho člověk nemusí až tak všímat
-
Nesouhlasím. V mém systému mi Origin zabírá rozhodně víc zdrojů než Steam. A to mi nejde o paměť (pár megabytů mi u 8GB paměti nevytrhne), ale o to, že origin vytěžuje procesor prakticky neustále i když leží jen v tray a nic nedělá (neměl by nic dělat). To Steam, když je v klidu, nevytěžuje procesor vůbec.
-
konkurenceschopné
-
EA a Origin je snad to nejhorší, co se mohlo hernímu průmyslu přihodit.
-
jste
-
WOW, Steam na Ubuntu....thumbs up a sem s tím!!!!
-
Valve prostě umí a vždycky bude první !
Steam je software kvalitní, stáhni si ho taky ty !
Valve si na EA brousí zuby, Origin se jistě, řítí do záhuby ! -
Jo a taky by měli vyřešit i hry. Koupil jsem si BF3 z originu, nějakou dobu šel. A teď po patchi koukám, místo hry jen černá obrazovka. K opravě se musí změnit registry ručně! Co to má být, chudáci ti, co si koupí hru a nedokážou toto udělat. Nechápu jak si to můžou vůbec dovolit něco takového.
-
Krasa, konecne oficialne.
Linux je velky neobsadeny trh, a valve robi dobre ze nan vtrhne ako prvy. Sice mame napriklad fungujuci projekt Desura ale proste bez velkeho hraca ako je valve sa hranie na nom nikde neposunie.
Som naozaj zvedavy na prispevok valve do kvality, potazmo tlaku na kvalitu AMD a NVdie ovladacov, pripadne podpora open source ovladacov. Pretoze ideal to neni a kedze beh hry je na tom dost zavisly urcite z ich strany naka iniciativa bude.
A dlasia dolezita vec, ze ostatne subjekty ked budu vidiet co valve robi, mozno budu nasledovat ich priklad, pretoze valve to neni ziadna banda co nevie ako na to. -
Steam podla mna zatial vobec nepotrebuje ziadnu upravu vzhladu alebo UI.
-
Updaty Originu mi prijdou naprosto pochopitelne, musi si tim projit uplne stejne jako kdysi Steam (kterej by upravu vzhledu, UI a optimalizaci potreboval taky jako prase drbani a imho vic nez Linux verzi).
Mnohem smesnejsi jsou updaty od Sony, ktera je v dnesni dobe schopna dat jako jedinou novou vec novyho PS3 firmwaru synchronizaci casu s internetem. -
"která je v první řadě stabilnější, plynulejší a měla by méně vytěžovat systém. Přesně tak, tato absolutní nutnost je prezentována jako „vylepšení“"
Tato absolutni nutnost mi porad ve steamu nejak chybi.. stabilni to je, ale plynuly a aby to malo zatezovalo system? V tomhle ma origin sakra napred.. uz osma verze je min narocna na system, nez steam.. Samozrejme nema tolik funkci, ale s tim se hold musi pocitat..