Přejít na výpis diskuzí
Otevřená beta The Division s 6,4 miliony hráčů slibuje silný start nové značky
23.2.2016 | Honza Konfršt
131 příspěvků
-
7.62 prostreli 3 cihlove zdi. Fungovat to tak ve hre, moc hratelne by to nebylo....
-
proc bys vyhazoval do vzduchu auta? potom by sis stezoval, ze se nemas za co kryt...
-
Strilet skrze skla a pletivo plotu lze, nemel jsem s tim problem. Ale to samozrejme nic nemeni na tom, ze neprostrelitelnost papundeklu a podobne je uz dost zjednoduseni v ramci ucinnosti krytu.
-
Ono to není MMO, ostatní hráče potkáš jenom v Dark Zone. Jinak si to klidně můžeš hrát jako SP hru v normální části města nebo v tom co-op módu.
Jinak co se týče chování postav, byl jsem svědkem v Praze, jak dva snědí spoluobčané mlátili nějakého kluka. Všichni procházeli a dívali se. A to nebyl ve městě smrtící virus a ulice nečistili pořádkové služby pomocí plamenometů. -
Jak Fallout 4. Nikdo to poradne nehral, vyvojari maji za sebou jen dobre tituly (massive), ale plati jim to Ubi, tak proc ne, no :-D Demo vypada jako demo a ne plna hra... nekupovat!!!
-
Mě nakonec zlomila beta a to, že mám nasbírané body, takže hru mám předobjednanou. Ten svět je vážně detailně a skvěle zpracovaný. První hodinu jsem trávil pouze tím, že jsem střílel okna, pneumatiky atd. Jenom abych vyzkoušel, co jde a co nejde. Tím jsem například zjistil, že přední sklo u auta zejména autobusy a náklaďáky sice lze roztřílet, ale pouze díry po kulkách, ale boční sklo jde vystřílet kus okna. Auta nejdou zcela vyhodit do vzduchu pomocí obyčejné střelby jako v GTA nebo Watch Dogs. Největší kazem na dokonalém světě jsou nesmrtelní civilisté. I když jako agent, co jdete chránit lidi, tak nepůjdete zabíjet lidi. Ale to je myslím vedlejší. Líbí se mi zpracování inventáře atd. Systém zbraní dobře podtrhuje atmosféru hraček, co mají agenti k dispozici. Zamrzí mírný pád grafické úrovni oproti E3, ale žádná velký skok a šok jako například u Watch Dogs. Tady jde vidět, že studio fakt makalo a pc verze skutečně vypadá jako oddělená hra na vývoj (doporučuji kanál na Youtube Candyland).
A herně? No mám kamarády, co plánují hrát. Single si projedu sám, tam očekávám klasický klišé scifi legraci o epidemii zabalenou v New Yorku. Co na té hře oceňuji jsou právě ty detaily, bojím se naopak stereotypu. New York je nádherně zpracovaný, osobně si myslím, že Division se směle postaví vedle Zaklínače či MGS a místy je i předčí. Takový vstup do Dark Zone je tak depresivní, že polovina těch katastrofických filmů by se mohla učit o tom, jak zpracovat karanténní zónu.
A největší problém, co mě osobně doháněl k šílenství? Hráči, co čekali na vrtulník a pak to tam přiběhl vystřílet nějaký rambo:) Nakonec se to vyřešilo, že vždy dva hlídali a dva dávali kontaminované věci na vyzvednutí a hlídalo se okolí. Na Division jsem se těšil, pak přišla řada nešťastných příchod z per redaktorů a videa, kdy to vypadalo na pr*ser Watch Dogs 2. Beta mě zase potěšila i když vím, že ukázala minimum. Ale z toho minima šlo vidět, že New York v grafickém kabátku se hodně podobá tomu, co se prezentovalo. Od Ubisoftu jsem se spálil u Unity a zařekl jsem se, že hry od něj jenom ve slevách. U Division udělám výjimku. A když to nakonec dopadne špatně, tak prostě Ubisoft půjde do sekce jedině sleva za 5 euro:) ZA sebe bych doporučil, ale hráči sami měli možnost si udělat obrázek a vím, že názory se hodně liší. Proto doporučuji u těch, co nehráli, počkat na reakce hráčů a recenzentů. Podplatit všechny nejde. -
Jsem zkusil betu a nerozumim proc ta hra je MMO, to ji neskutecne nesedi. Lepsi by to byl singeplayer s moznosti coop. Ve meste celkem neni co delat, interakce minimalni. Sem tam nejaky civilista ktery potrebuje med kit, problemem je ze toho civilistu potkate za 30 minut, za hodinu a taky zitra, mimojine ze neni jediny kdo chce/potrebuje med kit. Date jemu med kit, Vam se prictou XP a civilista nekam se rozejde, aby se mohl za 20 minut znovu respawnovat. Po ceste na misi jsem zabil dva lapky co prosacovali mrtvolu, kolem postavali lide a jen tak na to koukali, reakce zadna. Po ceste zpet jsem je zabil znovu, opet reakce okoli na bodu mrazu(asi to bude tim ze snezilo).
Design map je nepochopitelny, dost mne pripomina Dayz, nahodime hromadu bordelu doprostred silnice a budeme se tvarit ze je to tak v poradku. U Dayz to pochopim, oni tam sami nevedi co vlastne chteji, ale u velky spolecnosti ktera nevyrabi v garazi ptaci budky, nybrz velkorozpoctove hry spolu se zkusenym tymem? Napovazenou. Mimochodem vyvojari z Ubisoftu nevedi ze auto neni moc efektivni prostredek pro kryti. Je usmevne krcit se za autem od ktereho se kulky odrazeji jako od Supermana. Bohuzel, takhle to nefunguje.
Co mne osobne nejvic rozhodilo sandal tak to byl user interface. Neco tak tezkopadneho a chaotickeho jsem dlouho nezazil. Mapu radeji nechci komentovat, doufam ze v plne hre bude lip provedena. Ovladani je jinak nez je clovek zvykly, nekdo si rekl ze bude sranda namapovat podtvrzeni interakce na mezernik a sledovat reakce lidi co se u toho vztekaji.
Z celeho projektu mam dojem, ze vznikalo neco dobreho a zajimaveho, ale nekde nahore rekli ze Ubisoft potrebuje zrovna ted MMO. -
to lze soudit az po vydani plne verze, nemyslis?
-
prosím neslibovat
-
Když odehraješ 10 misí a v 10 z nich musíš utíkat k budově a zabít skupinku nepřátel, co ti to řekne o hře? Mě, že nemá co jinýho nabídnout.
A pokud je v demu naschvál 10 obsahově stejných misí, tak by měli vyměnit markeťáka. -
Clanek o bete. Diskuze pod nim jakbysmet ☻ A i kdyby v plne verzi bylo materialu dvacetkrat tolik, tak paklize neni obsahove radove jinde nez ten v BETE, tak ja zustavam BETOU / demem ke koupi a hrani nepresvedcen.
-
asi nechapes pojem RPG a ten model poskozeni je naprosto normalni cim vetsi level mas tim lepsi veci ktere ti zvedaji staty takze pak davas lepsi dmg a jedine npc co vydrzelo v bete zasobnik jsou Zlate boss npc co maji krome hp i armor bar a ubisoft neni jedina firma co pred hrou oznamuje dlc to ma dneska skoro kazda vetsi hra
-
Ctu po sobe a nevidim shrnujici zaver, takze—ten je pocitove kocovinou po ovinenosti rohlikem. Technicky krasne—ale k cemu to?
PPS—Po, az na "mainstream manga" zaverecnou scenu, FAMOZNIM druhem XCOMU, kde jsem si zvykl pod nepritelem odpaloval podlahy a strilet skrze utavenene steny, se v Division projektil neda poslat ani skrze jiz vysypana okna aut, skrze ploty, kartonove krabice atd. A nepreskocitelne dvacet cisel vysoke obruby se take nevyskytuji jen sporadicky. -
Být hejtr/fanoušek studia je nesmysl. Obzvlášť u těchhle velkých vydavatelů, který skupujou celý vývojářský týmy a ty pro ně dělaj hry. Je to jenom stupidní póza. Když vydavatelství se špatnou reputací vydá naprosto špičkovej titul, kterej bude vysoce převyšovat cokoliv na trhu, nekoupíš ho jenom proto, že nemáš vydavatelství rád?
Já taky nemám rád např. sérii AC, protože jí ždímou každej rok, na druhou stranu mě kompletně dostali s posledním multiplayerovým R6.
Mě přesvědčí kvalita produktu, ne reviews na metacritics, který píšou ublížený uplakánci. -
Obsahove ale Division kulha. Jak muzes tohle rict kdyz si nehral full hru ale pouze silne ocesane demo a gm oznamili ze je hra beta je silne ocesana a final verze bude vypadat uplne jinak jim slo hlave o test zakladnich prvku. Navic rikat neco o hre kdyz si hral i 50% toho dema je pekna blbost. *1*
-
no v bete byla narocnost hry s detaily rucne nastavenymi na max, asi na stejne urovni jako zaklinac se zaplymi hairworks...
-
Nevim kolik, ale par hodin jsem se Division venoval. A teda po produkcni strance je to na smeknuti. Vymazlenost prvniho, posledniho detailu prostredi dycha strasnym mnozstvim vyvojarskeho casu tomu venovanemu. Unikatnost lokaci tim vyprodukovana je pastvou pro oci. Denni cyklus a pocasi jedna basen. Jen hvezdy jsou v noci az podezrele dobre videt ☻
Obsahove ale Division kulha. Pribehove banalni, obyvatele mesta opakujici se panacove bez lidskeho rozmeru. Mise lepsi nezminovat—nic nad ramec tisicekrat videneho. Prozkoumavani bavi jen pro ty kulisy. Inventarni motivace je Diablem v suknich z New Yorku. Byt "rpg" statistik prosty obleceni modniho stylu vasi postavicky je detail, co me pro smysluplnost bavi. Soubojove kryti a strileni je standardne o zvyku, ale ulohu plni. Dark Zone jsem nevidel, ps+ nepredplacim.
PS—Jako vzdy kdyz je to mozne, jsem hral s vypnutym HUDem—protoze, rozptylovani prosty, zazitkove vizualni PROFIT. -
ty asi moc her nehrajes co ? btw kdyz budes mit o 3 lvly vic nez ten tvuj boss, tak ho sejmes taky jednou ranou do hlavy
navic division nestavi na zadnych realistickych zakladech -
Jsem rád že sem tě rozesmál, bohužel pro samí smích ti uniká poenta. Tady nejde o to že se jedná o RPG ale o to že The Division staví na realistických základech, v rukou třímáš zbraň která má reálnou předlohu a používáš ji na lidské bytosti z reálného světa. Nevím jak ty ale já v žívotě žádného zaklínače nepotkal, nevím jakou učinnost má jeho meč, stejně tak nevím jakou výdrž mají vojáci v jeho světě který si vysnil autor knižní předlohy. Takže nemám problém přistoupit na pravidla hry jeho tvůrců. Ale moc dobře vím co s lidským tělem udělá náboj z utočné pušky a to mi vyvstane na mysl pokaždé když třetí zásobník mizí v houbě zvané boss v The Division. A s toho právě pramení to pobavení. Nikdo nečekal konkurenta ARMY ale šlo udělat hru která osloví a nebude vyloženě k posměchu i fandům stříleček a military obecně. A pokud chtěli svého zaklínače pak měli ušetřit posměchu aspoň značku Tom Clansy.
Takže klidně se dál uklidňuj tím že se jedná o RPG ale nic to nemění na faktu že přestřelky s bossy zavání trapností. -
Hra dobrá, ale že by to bylo něco extra se říct nedá